Veszélyes kombináció: Idióta nettel - Haszprus überblog

Veszélyes kombináció: Idióta nettel

©   mainframe   |   life, net, szánalmas

Mottó: Aki szerint baccpapuccsal ajtót letépni ősi román szokás, az sikeres ember nem lehet.

Kinek ismerős a fenti mondat, vagy valamely részlete? Aki Homárt olvas, annak biztosan. Ott egy időben be is szüntették a kommentelési lehetőséget a sok odagyűlő hülye miatt. A másik nagy divat amit én ott láttam először, de azóta egyre töb helyen vélek felfedezni, az az elsőzés. A festői szépségű Falvédő községből érkezettek kedvéért elmondom: ez annyit takar, hogy az a májercsávó aki egy bejegyzéshez az első kommentet írja, aminek tartalma ugyan nincs, csak talán annyi, hogy első, vagy ez, valami elménc humorbonbonnal ötvözve. (pl. első baccpapucs).

A kérdésem a következő: ilyen nyilvánvalóan idióta szubkulturális szokások hogy képesek létrejönni? Ezek nem csökkent mentális képességű 12 éves kölykök akiknek ez a menőség fokmérője. Ezek komoly felnőtt emberek, a társadalom széles skálájáról (merthogy a Homárt igen sokan és sokfélék olvassák).

Ez a post eredetileg sokkal hosszabbnak készült, de félbehagytam, és időközben elszállt az ihletem. Majd körbejáruk kommentben. Vagy nem.


RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 23 hozzászólás - Szólj hozzá Te is!Nagy összegekben fogadtam több helyen hogy ez lesz az első komment, bár nem voltam biztos hogy ki mondja be a tutit.
Ezúton gratulálok Haszprusnak, aki ezzel meg is nyerte az ehavi Arany hátizsák díjat.
Én meg megyek felvenni a pénzeket.

Mégpedig két nappal a bejegyzés megjelenése előtt, na így elsőzzön más ha tud

Szerintem a Homáros figurák is meg tudnák csinálni ha akarnák…

Mainframe:

Az a probléma, hogy még nincs meg a netes véleményformálásnak (sem) a kultúrája.
Ezt is tanulni kell, szocializálódni hozzá, nekem is kellett, amikor először jöttem erre a blogra voltak olyan beszólásaim, amiket ma már kicsit szégyellek.
Az elsőzés: így próbálnak kitünni az arctalan tömegből, jópofának hiszik magukat, pedig nagyon nem azok.
Homár: én is szomorúan vettem észre, hogy az egyik bejegyzéshez nem tudtam hozzászólni, gondolom olyan idióták miatt, akiket te is említesz.

mainframe: Remélem ezen dolgoznak:-)

6) Isti
Matematikai megoldás kellene arra, hogy ne lehessen első kommentet írni. Ez az igazán nagy probléma, nem a P=?NP.

Nem muszáj hozzászólni semmihez se. Emberek milliói élnek (viszonylag) békében mindenféle kommentelés nélkül

Persze az ilyen szép nagy textareak hogy is mondjam, csábítóak

Viszont az elsőzés a legnagyobb baromság. Akkor már inkább a ravatalozás, ami ugye ment a homáron :|

Első! (remélem nem késtem le)

Utolsó!
[elsőkből lesznek az utolsók vagy mi]

10) Montana
ScoobyZoli:
…így próbálnak kitünni az arctalan tömegből, jópofának hiszik magukat, pedig nagyon nem azok.
v.ö.:
Ti mind egyéniségek vagytok!!! … - Én nem!

11) egon
Nekem is feltűnt, hogy szinte minden fórum ezzel van tele… Értelem nuku…

Elsőzni igazából ősi román szokás.
Egyébként is, aki Homárt olvas, az sikeres ember nem lehet.
Batz-papucsot mindenkinek…

egon Letépem az ajtódat, jól vigyázz!

13) egon
mainframe, Én meg rádküldöm a Palkovicsnét!

14) egon
Az ajtóletépés mellett találtam még az 'agyonverés szívlapáttal, terhes macskával, akármivel' kifejezést is.

15) vébermester (nem regisztrált)
Há jóvan, csak ajtóletépés terhe mellett megkérdezném azért, hogy miben is különbözik a batzpapucs a nefürgyéletől meg a zoxigénkivonástul? Ezek sokkal viccesebb mondások? Vagy nem? Most már nem tudom eldönteni, tényleg. Nem az van, hogy mindenki szeresse kifejezni az összetartást, közösségi életérzést? Ez is ilyen dialektikus dolog szvsz, lassan az anti-batzpacskerozás válik majd magává az ősi román szokássá, vagy mivé, oszt ez lesz. Nem-e?
Első?

vébermester Egy szinten túl a nefürgyéle, meg a szalacsi-összes is unalmas, láma és idegesítő.
Másrészt mindennek vannak szintjei. Ha egy-két helyen el van szórva pár bennfentes kifejezés, akkor oké, azt mondom hagulata van a portálnak, sitenak, akárminek. De ami a Homáron megy, az minden épeszű keretet meghalad.
Harmadrészt ne mossuk össze az elsőzést a többivel. Annak nem csak hogy értelme nincs, de közösségi összetartó ereje sem. Bár végülis ha úgy vesszük mint az idióta elsőzők szokását, akkor miért ne…
Az Anti-batzpacskerozás az milyen? Amikor nem mondod azt hogy batzpapucs így, meg batzpapucs úgy? Mert ha az, akkor a világ jelentős hányada valóban igen frekventáltan műveli. Lol.

17) Sherry (nem regisztrált)
Olvasok, ámulók, és tágranyitott lábtempóval követném a dolgokat, csak már eléggé magamra engedtem a kort, így csak csipegetek innan-onnan. Jó dolog belekóstolni az ilyen-olyan írásokba, melyekben van spiritusz és birja szuflával a gyűrődéseket önmagával és másokkal szemben is. Ez a blog ilyen! Gratulálok, csak így sőt ígyebben tovább.

Sherry Köszönöm, magam és a kollégáim nevében is.

19) nyomasek_bobo (nem regisztrált)
Csak most olvastam, de: az elsőzés ősi magyar szokás, még az internetto korából. Pont ezért ott a fórum 0-val kezdődött (nullázás), hogy aztán az első kommenttől kezdve már érdemi hozzászólások jöjjenek - vagy nem.

1ébként valszeg nem magyarországról indult az elsőzés de psszt.

Simán össze lehetne rántani egy olyan scriptet ami egy bejegyzés publikálása után azonnal benyom egy Első! kommentet valami fiktív username-mel. Talán egy idő után leszokna a sok idióta. (vagy elindulna a másodikozás)
Vagy ha már itt tartunk, olyan script is lehetne, ami a megadott hossznál rövidebb, számneveket tartalmazó kommenteket törli.

22) nyomasek_bobo (nem regisztrált)
Mainframe: az első ötleted nem megoldás, lásd subba, homár pl. első tízben.

Egyedüli, valódi megoldás a regisztrációhoz kötött első hozzászólás lenne szerintem. Mert azt lehet bannolni, egy idő után meg mindenkinem elmenne a kedve új emailcímmel regisztrálni.

23) Tamás
nyomasek_bobo, én inkább valamiféle önmoderáló közösséget tartanék életképes megoldásnak, mint pl, ami a Diggen van. Az elsőző kommentekre szépen rá lehetne nyomni, hogy trollkodás, és egy idő után eltűnnének. Persze ez is csak addig megy, amíg a normális olvasók aktívabbak, mint a trollok.


Egy évnél régebbi bejegyzésekhez nem lehet hozzászólni.