Haszprus

Normafa classic éjjel egyedül

©   Haszprus   |   bringa éjszakai túra normafa

Igazából nem vagyok ennyire rákattanva az éjszakai bingázásra (nem mintha rossz lenne), de elég későig volt suli, úgyhogy csak így volt megoldható hogy tegnapelőtt is tekerjek egy kicsit Normafa Classicot nyomtam le, ami annyira nem az erdő közepe, meg nem is túl hosszú (napközben kb. 7 perc lejönni rajta), de kellemes, erősen lejtős, brutálisan gyorsulós rész. Mióta nem jártam ott, az igen meredek ösvény végére betelepítettek pár korlátot, gondolom hogy a dh-s arcok ne fussanak rá a közelben levő iskolás gyerekekre (nem tudom vajon történt-e ilyen egyébként, én 1-2 kivétellel még sosem láttam a most megvédett helyen embert). Rossz látási körülmények között, vagy bármilyen kormányzási hiba esetén garantált tolószék. Én aszondom: ha már mindenképpen kell nekik oda az a korlát, akkor rakták volna pár méterrel lejjebb, ahol már vízszintes a hely, és biztosa(bba)n meg lehet állni. (Jó, még éjjel is meg tudtam állni, nade egy meredek erdei ösvényre teljes szélességben berakni egy korlátot az milyen dolog már?)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Az ilyen környékek nem azért vannak, hogy suhancok kerékpározzanak.

Ma újdonsült menyasszonyommal a Róka-hegyre felfelé kaptatván az erdőben, egy viszonylag keskeny ösvényen, egy GPS-szel a kezemben pont azon gondolkoztunk, hogy vajon mit tennénk, ha szembejönne (szembeszáguldana) egy dh-s arc… aztán megegyeztünk, hogy mindketten jobbra ugrunk, mert ott kevésbé dzsindzsás az erdő. De komolyan, ti lefelé jövet fel vagytok készülve arra, hogy azon az ösvényen esetleg másvalaki jöhet felfelé is?

Tamás grat az újdonsült menyasszonkához
Én mindig úgy választok sebességet hogy a turistáknak legyen idejük a bokorba beugrani.

Na jó viccen kívül mindig úgy, hogy ne okozzon problémát a turistákkal, vagy más bringásokkal való találkozás. Kanyarban megfelelően lassítok (már a kanyarodás miatt is), egyenes úton meg hát látok a turistáknak meg van fülük (rendesen zörög ám a bringa ha rázós az út, örülök hogy nem esik szét) és félre tudnak állni időben (úgy közelítem meg őket).

Hogy más bringások hogy nyomják, arról nem tudok nyilatkozni, előfordult már hogy toltam egy durva szakaszon a bringát, beért egy bringás és mondta idegesen hogy menjekmár, mert mindjárt ránkjönnek hátulról többen.

Ennek ellenére nem gondolom hogy veszélyes volna erdőben túrázgatni a bringások miatt. Nem az ugratók közepén kell piknikezni és akkor oké.

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...