RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nem mondod, hogy az osztálytaliról is írsz?
Kíváncsian várom:-))

Nagyon ráérsz mostanában! :-)

Szóval, ha egy bejegyzésre sokan kommentelnek, és sok kép van benne, akkor a következő később jön? :o

Pas that's right, meg még van jóópár dolog, ami befolyásolja a dolgok alakulását.

Valld be, hogy marketing szakirány lesz ebből A képek hogyan függnek össze ezzel?

Pas, 1xű, az egész késleltetési rendszer azt kívánja elérni, hogy az aktuálisan legfrissebb bejegyzés nézettsége maximális legyen. mert az olvasó lusta lefelé görgetni, régi bejegyzéseket elolvasni. ha kihagyta, kihagyta, és nem görget le. mint ahogy a minél hosszabb bejegyzések elolvasása több időt igényel (pl. ránéz az ember a blogra reggel 8:14-kor de hosszú bejegyzést talál és azt mondja: 8:15-kor kezdődik egy előadásom úgyhogy ezt most nincs időm elolvasni, na majd fél nap múlva), ugyanúgy a több képpel rendelkező bejegyzések elolvasása/végignézése is (gondolj a 20-100 képes külföldi beszámolókra). ígyhát adja magát, hogy a képek száma is késleltetést okozzon (azt se mindig van idő megnézni), bejegyzésből pedig még sosem volt ennyi a várólistában, ergo nem is túl lassú a kiszolgálásuk. megjegyzem, ahogy a várólista mérete nő, úgy gyorsul a kiszolgálás is.

Még a képekre visszatérve, azokat rengeteg vesződség publikálni, úgyhogy a nézettségük maximalizálása erősen indokolt

A várólista további előnye hogy alapvetően a tipikus olvasó számára mindig van valami friss olvasnivaló. napi 2 bejegyzés kb. elég szvsz. vagy én legalábbis így lövöm be, ennél többet átlagban úgyse írok (de még ennyit se, sőt az utóbbi időben napi 1 körül van a teljes szerkesztőség).

Magamon megfigyeltem, hogy amikor a homárról van egyszerre 5 bejegyzés az rss readerben, akkor eszem ágában nincs elolvasni mindet, hanem csak a legjobb 1-2-t. Pedig ők is szétoszthatnák napokra, ehelyett ilyen csomókban lökik. Szóval a user elárasztása kerülendő.

Haszprus,
Magamon megfigyeltem, hogy amikor a homárról van egyszerre 5 bejegyzés az rss readerben, akkor eszem ágában nincs elolvasni mindet, hanem csak a legjobb 1-2-t.
Ez szerintem abszolút igaz, legalábbis nálam tutira. Jó ötlet ez a késleltetéses fejlesztés.

Én csak időközönként tudok ránézni ilyen oldalakra, és akkor általában az összes új bejegyzést átolvasom, feltéve, hogy az adott bejegyzés címe felkelti az érdeklődésemet.

Ha a cím nem elég érdekes számomra, akkor azt nem olvasom el, akkor sem, ha késleltetve van kirakva.

A fentiek a homárra és a többi indexes blogra vonatkoznak. Erre a blogra valamiért kezdek gyakrabban visszalátogatni. Magam sem értem, miért.

egon az überblog erősen addiktív, gyakorlatilag kapudrog.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...