Haszprus

Istenhegyi egyben 2

©   Haszprus   |   bringa katlan

Amikor most azt mondom, hogy az Istenhegyin feltekertem egyben, akkor persze nemcsak az Istenhegyire gondolok, hanem itthonról egészen a Normafa tetejéig (rétesező), de ez jellemzi az utat leginkább. Csak a piros lámpáknál álltam meg. Megtettem tegnap és tegnapelőtt is. Lefelé pedig Katlan (az egyik legjobb út: nagyon gyors, kellően rázós, csak marha rövid, igaz, az egyik leghosszabb tekerés nélküli szakasz van itt), elég jó tempóban Tegnapelőtt kaptam egy defektet is, és mivel az utóbbi időben még csak táskát sem hordok, nemhogy defektjavító cuccokat, így kénytelen voltam hazatolni, illetve felnin gurulgatni Gazdagrét tetejétől (időráfordítás: 70-80 perc, ennyit nekem simán megér évente max 2 alkalommal, hogy ne kelljen táskát vinnem állandóan). Kiváncsian vártam, hogy lesz-e valami következménye, de nem, az ég világon semmi baja nem lett a keréknek ill. a külsőnek. Na jó utóbbi nyilván kopott egy kicsit, de mindegy, mert még csak nem is a gördülő felületen.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 20 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

1) gumis gyík (nem regisztrált)
Defektes bringát tolni lúzerség, pláne ha ez be van tervezve. Pláne másfél óráig. Egy kis gondolkodással ki lehet váltani azt az évi 160 perc szopót: gumijavító cuccokat beleintegrálod a nyeregcsőbe és ledugaszolod, amikor kell, előveszed. Felnin való tekerést felejtsd el, mert gallyra megy az oldalfal (meglehetős nyíró hatások érik), aminek sokkal vékonyabb a fala, mint a futófelületnek. Csak ésszel. A bringázás egy kurva egyszerű valami, amit - úgy látom - te egy kicsit túlspilázol - the more zen, the more fun.

Defektes bringát tolni lúzerség,
bocsi de ezzel az élet dolgait lúzer/menő kategóriákra osztó felütéssel nálam már kapásból leírtad magad.

Azért annyit mégis reagálok, ez másnak is érdekes lehet, hogy egy haverom 10 éve teszi meg ugyanezt a távot felnin, amikor defektet kap, meg még mások is azon az állásponton voltak hogy a felninek valszeg nem lesz baja ilyenkor. Eltérő vélemények vannak, hát én leteszteltem, nem lett baja, ennyi.

Ok, ha szerinted nem gáz tologatni a bicót, akkor hajrá, és felejtsd el a gumijavítós tippet. Felninek nem lesz baja (feltéve ha nem padkázol/nem mész sziklás terepen), viszont a külsőd oldalfala gallyra megy (főleg ha nem sárnehéz lowcost külsőt használsz). így a évente kétszer bővebn belefér mérlege: két óra talicska, plusz egy külső meglehetős amortizációja. És ha ezt nem vagy hajlandó kiváltani plusz 20grammal a nyeregcsövedben, akkor lelked rajta. Amúgy nem hiszem, hogy ilyen vaskos bicónál az húsz gramm számítana. De whatever - a makacsság sokaknál legyőzi a józan észt


5) gumis (nem regisztrált)
Shamalt, hüje

gumis, gumis, miért van az hogy befikázol rögtön az első tagmondatban és utána azt várod hogy majd jól nyilvánosan igazat ad neked az ember?

gumis, lol, nezz utana dolgoknak, mielott csipobol tuzelsz. Nem viccbol irtam pontos j-vel.
Tipp: a kifejezes nem azt jelenti, hogy ragurul a bicaj egy fadarabra.

8) gumis (nem regisztrált)
Shamalt, shamalt, miért nem kötsz bele a többi helytelenül írt szavamba is?

Haszprus: kit is fikáztam?



Külső szemlélőként (ergo nem bringásként) logikusnak tűnik, amit a gumis mond. Mármint hogy nem túl nagy az a gumijavító kit, még ha nem is a csőbe (ami azért kicsit sufnizásnak tűnik nekem), de valahová tuti befér. Olyan csőre tépőzárazós kistáska nem játszik? Zavaró menet közben?
Amortizációs részhez nem tudok hozzászólni.
Shazinak igaza van gumis, gajra mennek a dolgok, gallyra csak ritkábban.

Bringával gyakran megyek gallyra.

Menj haza egy keréken, úgyis olyan nagyszerűen kerékpározol!

Nyeregtáskába betett cserebelső, gumileszedők még mindig kevés, mert fel is kell fújni a cumót. Szóval ajánlott a teleszkópos-minipumpa is (lehet kapni ~1500-2000 Ft-ért sztem) és egy rendes övtáskába belefér, bár lehet, hogy zavarna a fityegése terepen.

Amikor csak 20-30 km-re megyek (figyelem, itt az alföldön ez szinte zéró) én is ritkán viszek ezek közül bármelyiket is, teló mindig van nálam (és mobiltelfon is, hahahaha), ha meg hosszabbra megyek akkor a mez zsebébe kényelmesen befér a pumpa és nem is zavar, nyeregtáskába meg 1-2 szerszám és pótbelső.

sylverdevil pláne én meg csak 10 km-re megyek általában…
Mezemet pumpához át kéne alakítani (ez amúgy lehet h meg fog történni), mert jelenleg nem fér bele, majd megnézek egy ilyen teleszkóposat hogy az mégis mekkora, vagy milyen egyéb lehetőségek vannak. Mindenesetre a magam részéről nem nagyon erőltetem a témát, különösebben nem nagy ügy ha ezeken az útjaimon valahol defektet kapok. Mindegy, majd ha járok boltban akkor rákérdezek a szakikra hogy az én bringámra mit lehet ráépíteni ésszel. A sárvédőtől és a nyeregtáskától is megszabadultam elég hamar tavaly egyébként, mert a táska egyrészt marhára csörgött (ma kipróbáltam újra és ezt megerősítem), a sárvédő meg erősen negatív irányba befolyásolta a bringa mozgékonyságát.

Romsy a kerékpár felépítéséből adódóan (ld. meghajtott kerék) nehezen tudom elképzelni az első keréken való hazatekerést.

Haszprus, egyébként ezekhez a pumpákhoz szokott járni kulacstartó szemhez való adapter vagy hogyismondjam, szóval a vázhoz lehet rögzíteni őket.


Igen, az en bicomon is a vaz also reszere fel van rogzitve egy teleszkopos pumpa. Igy kb. 2,5 cm atmeroju, es 12 cm magas, szoval abszolute nem zavar. Javito kit helyett szerintem is a cserebelso a nyero. Mondjuk ha minimalis sulyt akarsz vinni, akkor a javito kit jobb megoldas. Viszont igy pumpaval es csere belsovel kb. 6-8 perc alatt menetkesz vagy. Ha mar jartasabb vagy a belso csereben (csak az egyik felet kell leszedni az abroncsnak, kirangatni a regi belsot, es betomoszkolni az ujat, majd jol eldolgozni, es lassu fujogatasok kozben megdogonyozni), akkor akar 3 perc alatt is kesz lehetsz.

A masik belsot meg otthon megjavitod, es legkozelebbre lehet majd belole csere belso

Jo kialalkitasu nyeregben is elfer a potbelso.
Pumpa?
2007Ft Auchanbol, sima szifon patronnal muxik. Eddig csak a budaorsiben lattam, de ott mindig. Ballonosabb gumiba ketto parton kell (gondolom terepre vmi 1,75 ill efelettit hasznalsz), outiba eleg egy is.

bonnie,
Jó nagy gumival megy Engem majdnem kinevetett múltkor, mikor egy karcsúbb 2.1-sel jelentem meg ;-)
Nekem ilyesmi pumpám van, csak nem teleszkópos:
pumps - INJEX ZOOM - SKS Germany
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...