Haszprus

Boltbajárós bringa

©   Haszprus   |   bringa

Lehet hogy tényleg el kéne gondolkodnom egy boltbajárós bringán? A bkv atomszar, röhejes alternatíva. Ami út bringával kétszer negyed óra (kiszámíthatóan, pontosan, sportolva), az bkv-val kétszer fél (legalább, stresszelve), a bökkenő pusztán annyi hogy a normál bringámat nyilván nem hagyom ott sehol. Éppenséggel van is egy másik bringám, csak nem itt, és persze atomszar (baumaxos 15e-es), talán pont amilyen kellene. Az egyetlen probléma az, hogy a lakásban így egy helyett két bringa foglalná a helyet…

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 30 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Furj fel ket kampot falra es akaszd fel. Tan 1vagy 2 eve volt lakaskulturaban is egy kep errol, meg ismerosomnel is ugy van.

Vagy láncold az ajtó előtt a korláthoz. Nem valószínű h elviszik (már csak az értéke miatt is) onnan bentről, és ha igen, akkor kb. 'so what'.

mainframe, az nem bringatároló, engem is idegesített, amikor valaki 1x ott tárolta.
nikicske, nem járható

De miért hívod boltbajárós bringának a kocsmabringát?

Van egy eladó teszkóbájkom, neked olcsón megszámítom!

Viccet félretéve, igen, ezen érdemes elgondolkodni.

Szerintem ha ócska bringát akarsz, akkor csak tudod valahol tartani. Pince, ilyesmi.
Az azért túlzás, hogy BKV atomszar. Szar persze de azért használható.

nikicske

Szép lehet, amikor egy nagy eső után felakasztod a sáros bringát a falra, vagy előtte lefürdetnéd a kádban?
Röhejes dolgokat találnak ki a lakberendezők, meg IKEA és társai.

The GuNN, nincs pince illetve ki van adva.
Montana, teszkóbájkom nekem is van, igaz baumaxos de az sztem mind1

Nekem a falon lóg a rendes. Az ajtó elött a korláton meg a városi. Takaritás nem téma, ha úgyis bent tartod a lakásban. Attól mert a falon lóg nem hullik le több kosz róla. Majd megközelebb, ha erre jársz fel is jöhetsz és akkor megmutatom. Sztem a hétvégén felkerül még egy bringa a falra
Apróban ki lehet fogni olcsón egy használható egysebességest is akár.
Igyekeztem rövid és informatív lenni, de sztem nem sikerült

Vagy vegyél egy kerékpárt egymillióért és járj boltba a mostanival.

Tibi, ok köszi majd megnézem

Romsy, eddig ez a megoldás tetszik a legjobban

Van, továbbá valami tároló a lépcsőházban, de rejtély hogy kihez tartozik és hogy mekkora pontosan és hogy miket tárolnak benne de tuti tele van. Pici faliszekrény, talán be se fér a bringa az ajtaján. Kiderítendő. 1% esély van rá hogy az megfelel a célnak.


Nem tudom, én is BKV-val közlekedem, és általában odaérek mindnhová időben. Oké, lehet hogy biciklivel gyorsabban odaérnék (tényleg ciki, hogy durván kilenc kilométert 35 perc alatt járok meg, ez biciklivel legrosszabb esetben is tíz perc) de nekem jobb az, hogy mínuszokban a földalattival és a két metróval szinte bárhová eljutok, és nem kell fagyoskodnom.

Valamint kalkuláld bele, hogy leizzadsz, táskád van, öltölzöl stb., ezek mind olyan dolgok, amik zavaró tényezők - számomra legalábbis. Értelemszerűen boltba nem öltözik ki az ember, de pl. előadásra azért nem Nike melegítőben illik bemenni, szerintem. És itt jön az, hogy nem szállok fel a cangára a cuki kordbársony nacimban meg a Puma cipellőmben, és a legszexibb ingemben, hogy aztán csupa olaj legyen, meg leizzadjak mint állat (mert azért 'pesten közlekedni cangával eléggé adrenalindús tevékenység). Ilyen téren sokkal jobb a kocsi.

És ott a táska. Vagy begyömöszköl az ember mindent egy hátizsákba, és csá, vagy valami biciklis tatyó lehet még a megoldás, amit viszont mindig le kell szedni (nem beszélve a bicikli lopható alkatrészeiről, mert ugye még véletlenül sem lopnak nálunk biciklit és alkatrészeket). Plusz a lánc, ugye.

Szóval ezt én is mérlegeltem, aztán úgy voltam vele, hogy jó nekem a Békavér, majd öt év múlva meg veszek egy kispolszkit.

9 km 10 perc alatt? 54 km/h az átlagsebességed Tesco bringával? Avagy 2.5 óra alatt leérsz Pestről a Balcsira? Szép.

Mefi: előadásra azért nem Nike melegítőben illik bemenni, szerintem. ha megnezel egyket varosi bringast, vagy akar boltbajarost, akkro rajossz, hogy rosszfele tapogatozol ruhaugyileg…
Azt meseltem mar, hogy a napokban nadragkosztumben bringaztam a budai skalatol a keletiig? Ohne koszosodas es izzadas

Mefi, kocsit most ne kavarjuk be a képbe nem tekintek rá alternatívaként.

A sebesség-anomáliáról Kristóf már szót ejtett, itt valami egy kicsit el lett számolva

A többi, a leizzadás meg ilyenek, természetesen bringával csak olyan helyre lehet menni, ahol ez nem gond. Konkrétan ezért nevezem a második bringát boltba járósnak, mert kötve hiszem hogy vásárláskor problémát okozna ha izzadó halántékkal térek be az üzletbe.

Előadásra meg mióta combinók járnak a körúton, azóta nem bkv-val megyek, hanem gyalog.

Btw senki se mondta hogy bkv-val nem lehet időben odaérni, csak megfelelő időt kell ráhagyni… (mondjuk amíg budatétény - csepel viszonylatot tettem meg 8 éven át az M0-s körgyűrűn keresztül, addig elég rendszeresen késtem el balesetek miatt, de ez talán extrémnek tekinthető.)

Mefi, vitatkozom. (Nem bicikliztem még sose Budapesten, uh. Abszolút belepofázás szintjén.)

Ha tényleg 9 km/10 perc tempóban tolod, nyilván megizzadsz. :-) Létezik az a tempó, ami hatékony, de nem szakad rólam a víz.

Akkor lesz olajos a ruhám, ha nem fogom össze a nadrág szárát. Én igenis nem veszek fel más ruhát csak azért, mert biciklivel megyek. (Na jó, egy adott méretű szoknyánál rövidebben mégse kéne.) És magas sarokkal is lehet tekerni. Meg öltönyben is. (Ok, -1 pont, mert tényleg hamarabb kopik, ahol a nyereg dörzsöli.) Nem értem, miért van az, hogy ha valaki BPn biciklizik, mindjárt bohócruhába öltözik. Gyalog, BKV-val, ne adja ég - vonattal is pont ugyanúgy koszolódik az ember ruhája. (SZVSZ)
Hátizsák, válltáska, úgyis ált. Viszek magammal egy csomó cuccot mindenhova, szóval nálam nem oszt, nem szoroz.

Montana,
(Na jó, egy adott méretű szoknyánál rövidebben mégse kéne.)
szerintem semmi gond azzal
bohócruhába öltözik
thx
Amúgy bohócruha rulez. Ma vettem térdmelegítőt is

Montana Nem értem, miért van az, hogy ha valaki BPn biciklizik, mindjárt bohócruhába öltözik. ertem a celzast, olvass vissza bonnie-ig, mar tesztelem az ellenpolust

bonnie: Á, az biztos csak valami hülye vicc lehetett, te meg a kosztüm egy mondatban, na neee…

Kristóf Haszprus akkor legyen húsz, még az is belefér.

bonnie grat!

Haszprus hát jó, a balesetről nem tehet a buszsofőr, ez olyan.

Montana de azzal a tempóval lehet sokkal lassabban érsz oda. Bár ez nagyon függ a várostól is, mert például Salgótarjánban nem érte meg suliba járnom, mert durván 20 km-re volt az otthonomtól, ezt biciklivel nem tudtam volna olyan gyorsan és kényelmesen megtenni, mint buszozással.

Mefi, nem tehet róla, de ettől még kiszámíthatatlan (bizonyos vonalakon)

20 perc alatt 9 km: sztem még ez is igen súlyosan alá van becsülve (gondoljunk a piros lámpákra, ami a bringást ugyanúgy érinti), de lehet hogy én a bringám felépítése miatt haladok ilyen lassan.

20 km: nyilván megvan a bringának a hatótávja ameddig hatékony, és ebbe talán a 20 km már nem fér bele. (bp-en egyébként ez nem sokaknak gond, tekintve hogy a város teljes átmérője iránytól függően 20-29 km, de megjegyzem, hogy ezt tömegközlekedéssel megtenni kb. 2 óra és kibaszottul lehangolóan szar érzés/unalmas/fárasztó. azt hiszem hogy manapság ha választhatnék ezen a távon és mondjuk az izzadás no para, egyértelműen bringával tenném meg legalább az esetek egy részében, már csak azért is, mert ez a táv már kőkeményen edzésnek minősül, ami jó.)

És télen mivel közlekedtek?
Vagy a minuszban kellemes átfagyni/megázni?
Vagy jól beöltözni, utána átöltözni, majd mindezt fordítva.

Izzadásról:
Olyan trópusi nyáron, mint a mostani és a megelőző években, ne mondja nekem senki, hogy egy jó 20 perces tekerés után nem izzad meg.
Voltak ilyen munkatársaim, nekik lehetőségük sem volt a zuhanyzásra, és 8 órán kersztül párolgott a testszaguk…
Persze a BKV sem különb, ott az izzadt/igénytelen emberektől legszivesebben leszálok, és inkább gyalogolok. Mondjuk pár vonalon már járnak légkondis buszok is, de még eléggé kevés.

Félreértés ne essen, semmi bajom a biciklisekkel, csak azért a kerékpár sem a legjobb alternatíva, lássuk be.
Talán a kerékpár és más közlekedési eszköz kombinált alkalmazása számomra szimpatikus lenne.

ScoobyZoli, nem, nem kellemes megázni/átfázni/megfagyni, dehogy. Mindennek van egy ésszerű határa, húszcentis hóban meg jégen nem kéne biciklizni. Eső ellen azért valamennyire lehet védekezni.
Abban a hőségben, ami most nyáron volt, szvsz édesmindegy, hogy hol fősz meg, villamoson, kocsiban vagy szabadban. Légkondis autó az egyetlen alternatíva. Biciklin hűt a menetszél?

Montana
Biciklin hűt a menetszél?
Erre nem is gondoltam. :-)

A légkondis villamos/metró/busz is jó lenne.

Mefi en, a papirkulya mintapeldanya 10 km-t teszek meg 30-35perc alatt (korut+Petofi-hid bealltasaga es a piros lampak fuggvenyeben)
Montana khmm, bucsui diszruhazatrol beszelunk. a kepet rontotta egy 60literes hatizsak is
Haszprus az eszak-del iranyhoz: azert ha szerencses vagy, es a jo oldalon laksz, illetve az a celod (eszakon a budai, delen a pesti), akkor ott a hev, mint megengedett segedeszkoz ugyanez vonatkozik az elovarosi vonatokra is. Jo, tudom, enenk ktg oldala is van.
ScoobyZoli reszemrol telen is bringaval. Tavaly telen tartogattam az obi-gazdasagos montimat, hogy majd hoban elovezsem. Nem volt ra szukseg ;P ha mozogsz, nem fazol, gondolj csak bele a sielesbe. Ott is akkor fagyoskodsz, mikor a felvonora varsz (boldog bekeidok, chopok-jasna 150-200m-es sorok )
Tropusi nyar: teljesen igazad van, 2007-ben mar minden busz, villamos, metro legkondicionalva volt, ezert ugy szalltak le az emberek a bkv-rol, mint akiket skatulyabol huztak ki. Not.
(kozben teso beelozott, es megmondta helyettem a frankot)

ScoobyZoli, ezek a bringás parák megvannak, és ezért mondom hogy boltbajárós bringa - ahol számít hogy izzadok-e, oda én se mennék bringával.

bár megjegyzem, ami bringával 20 perc, az bkv-val 40, ahol a legtöbb járaton (ill. a megállókban) könnyen előfordulhatnak hasonló izzadási parák egy trópusi nyáron + előtte/utána a gyaloglás során, annak hosszától és intenzitásától függően.

ami a telet és a mínuszokat illeti, meglepő módon nincs vacogás, ott is az izzadás dominálja az utat kivéve ha az ember rosszul öltözik fel és nagyon hosszú az út. (egy órás út fölött már a lábfej védelmére is kellhet valami (kamásli pl)) (az is igaz hogy egy vagyonba kerül a megfelelő őszi/téli bringás ruhapark kiépítése.)

bonnie, ez az irány valóban szerencsés, már amennyiben valaki nem sajnálja napi 920 Ft-ért utaztatni a bringáját Tekintve hogy ez munkábajárás esetén havi 18e Ft, így nem hiszem hogy a racionális verziók közé tartozik Ez jól mutatja amúgy hogy mennyire fasz a bkv díjszabása

Haszprus a bkv dijszabasarol inkabb nem fejtenem ki a velemenyemet, nehezen menne csunya szavak nelkul en a 7es busz vonalan bringazok, heven kb nagyon ritkan (cca2havonta, vagy meg ritkabban) utaztatom a bringat, ezen a szinten elviselheto a jegyar. Mar amikor van lehetosege valtani az embernek. Legtobbszor a szabadkikotobol vagyok kenytelen bejonni hevvel (aszabadkikotoi ut tobbnyire az inderkuszobon tuli allapotban van), ott meg nincs meg egy vacak jegyautomata sem

Mondjuk lehet, hogy azért bakis a számításom, mert vidéki utakon szoktam közlekedni, ott meg ugye lámpák és forgalom nem nagyon van. De ha meg 30 perc alatt teszem meg, akkor már jobban megéri a BKV.

ScoobyZoli, siman megoldhato minden furdetes nelkul is en mar lattam ra peldat es meg a fal is tiszta marad

Nemtudom igy telen mennyire aktualis a tema, de talan: BME-s bringások figyelem! | Criticalmass.hu
Lehet otletelni!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...