mainframe

A .sqm vajon mi?

©   mainframe   |   hwsw net szánalmas

Ezért meg levehet a Microsoft bőnyállal. Hetek óta agyalok hogy mi a fasz az a sok szemét a c:\-n, erre ez. És még kikapcsolni sem lehet. Ellenben figyeljük meg a cikk vége felé a finom rábeszélést hogy deee, te akarsz adatokat küldeni magadról az MS-nek. Eszem-faszom megáll.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 19 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Megmondtam én már korábban is, sokszor: Live Messenger = shit. Zabálja a memóriát, ahhoz, hogy úgy működjön, ahogyan én szeretném le kell tölteni még három programot, nagy, csúnya, kényelmetlen és még sorolhatnám. Nekem legjobban a mIRC + bitlbee kombináció jött be. Csak ugye sokan panaszkodnak, hogy nem lehet cuki színes nevet megadni, meg nem olyat, hogy Kattintson ide az új felhaszánló felvételéhez. Az egyetlen hibája, hogy nem tudsz vele fájlt fogadni.

Arra is kíváncsi lennék, hogy a valóságban mennyire érvényesül a névtelenül gyűjt felhasználási adatokat kifejezés…
De az msn-nél szerintem sokkal durvább az iwiw/myvip, ott némi gyakorlattal rendesen lenyomozhatóak a felhasználók.
Bár az utóbi időben tettek némi biztonsági intézkedést.

3) Peet (nem regisztrált)
Igazából nemértem hogy ez téged mért háborít fel ennyire. Elolvastam a linkelt cikket és a dátum szerint több mint egy éves, azóta több messenger verzió is napvilágot látott, ami már nem oda pakolja ezeket a fájlokat, valamint ki is lehet kapcsolni ezt a funkciót (nem kívánok résztvenni a programban - vagy valami hasonló). Ráadásul - ahogy a cikkből kiderül - alapból nem hagyja el személyes adat a gépedet, ha te nem akarod.
Másrészt, ha én szoftverfejlesztő lennék, örünék annak, hogyha visszajelzést kapnék a programomról, hiszen úgy könnyebb és gyosabb a hibák javítása. (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy lefuttattam egy keresést, nekem nincsenek ilyen fájljaim - 8.5 verziójú messengert használok)

Peet Mert ezt mi informatikusok úgy mondjuk: gány. Akármelyik verzióban is van, akármilyen konstrukcióban, akkor is. Egy MS szintű cégtől meg még sokkal inkább.
Mint írtam (meg a cikk is), NEM lehet kikapcsolni. Azt lehet kikapcsolni, hogy ezeket elküldje. Azt nem, hogy létrehozza. És szerintem szintén egyértelmű volt a cikkből, hogy nem az adatok küldése zavar (zavarna ha küldené, de ahhoz nagy lámának kéne lennem), hanem hogy odaszemetel a C-re, a leglátványosabb helyre (gyökérbe, vazz…).
Erős a gyanúm hogy a 8.5 is csinálja, csak máshova/más néven, esetleg mindkettő.

Kicsit off a téma, de ha már a Messenger szemetelésénél tartunk:
Ritka alkalmak egyikén, mikor MSNt használtam, egyik kontaktom (vagy a messengere) felkért megosztási mappa létrehozására. Mondom ok. Fájlt cserélni persz nem tudtunk. A minap lestem rá a rendszerpartíciómra, és látom, hogy alig van hely. D&S mappában meg több lépcső után a kontaktom mail címével ellátott mappában közel 300MB! Törölni nem lehet! MSN indít, (üres) megosztási mappa töröl, ~300MB -> 3MB! (és ez is 8.5ös MSN volt)
ICQ rulez!

Lehet hogy ebből Mirandára való átállás lesz, v hasonló. Sajna kell a fájlfogadás, így Mefi ötlete nem műxik.

7) Peet (nem regisztrált)
mainframe, igazadvan, tévedtem, nem lehet kikapcsolni (ettől még a véleményem fenntartom)


9) Benmartin (nem regisztrált)
Üdv!

Megértem a problémát, valóban rossz választás volt a C: gyökér. Ne felejtsük el azonban, hogy ez az MSN 8.0 verziójánál állt fenn, ami épp akkor debütált, akkor volt friss. Ilyenkor előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibák (mint minden, akár más fejlesztőtől származó alkalmazásnál), amit aztán ki is javítanak. Ezt is javították, sőt azóta már 8.1-nél járnak, lehet megérné frissítened, és arról véleményt alkotni. Mármint úgy véleményt alkotni, hogy a szoftvert nem egyetlen hibájáról ítéled meg. A vége pedig nem rábeszélés volt, hanem egy egyszerű érvvel alátámasztva az, hogy miért is lehet jó az SQM. Szerinted hány ember kapcsoltba be ennek hatására? Szerintem senki. Sok sikert a megfelelő IM kiválasztásához.


Benmartin Már az elején omlik össze az érvelésed, tekintve hogy most is 8.1-et használok, és a Messenger leglalábbis a 8.5-nél jár.
A végét pedig úgy hívják: propaganda. Az milyen már hogy a troubleshooting oldalon egy, a kérdéshez nyilvánvalóan nem kapcsolódó (mármint hogy küldi-e vagy sem, az itt teljesen tökmindegy) dolgot írnak, pusztán azért, mert az nekik úgy jó. Te örülnél ha megkérdeznéd, hány óra, én megmondanám, és hozzátenném hogy mellesleg van egy eladó polszkim is, nem érdekelne-e?
Te már a második vagy aki azt mondod hogy frissítsek, aztán alkossak véleményt. Ugyan miért? Egy szoftvernek mindig csak a legutóbbi verzióját tekintjük kész, befejezett munkának? A 8.1-nek elnézzük hogy szemetel a C:\-re, ha a 8.5 már nem? Ez olyan hozzáállás, amivel nem szeretnék azonosulni, mert a szoftverpiac gyors degenerációjához vezet. Mondjuk tény hogy az MS mindig is ilyen volt: adjuk ki ha szar is, max majd két hét múlva kiadjuk az új verziót, írunk hozzá peccset, meg Service Packet, addig meg szopjon a júzer. Nothx.

mainframe, én sem értem a problémádat. sem a propagandával kapcsolatban (a feedback tényleg hasznos a fejlesztőknek és alapból nincs bekapcsolva), sem a régi verzió hibáival kapcsolatban… igen, a windows 3.1 is gagyi volt de nem emiatt fogok most átállni linuxra…

13) Benmartin (nem regisztrált)
A 8.5-ből még csak béták vannak. 8.1-nek meg már nem oda kellene pakolnia, érdekes. Bár lehet, hogy az még egy régebbi változat nyoma. Adjuk ki, ha szar is, erre mondjuk a legjobb példa a Safari for Windows volt, az Apple részéről.

Haszprus Pont Te, az üldözési mániás mondod, hogy hasznos a feedback? Komolyan meg vagyok lepve.
Másrészt csak azt mondom, hogy ez egy olyan nyilvánvaló tervezési hiba, ami akkor is ciki, ha azóta már javították. Ld.:
igen, a windows 3.1 is gagyi volt
Szóval a Win3.1-et is lehúzták a nyilvánvaló hibáiért, és ma sem mondják rá, hogy jól működő dolog volt, mert már kijöttek új verziók. Te azt állítod hogy ennek így kéne lennie, ha követem az érvelésedet.
Én nem állítok mást, mint azt, hogy a 8.1 gagyi. Az átállásra nem _csak_ ez vesz rá, hanem más tényezők is.
Benmartin Nem vagyok sem Apple-buzi, sem Linuxos, szóval marad a Win, akármi is lesz, csak ezekről a ma már köztudatba épült igénytelenségekről leszokhatnának.

Nem emlékszem, hogy a Microsoft mikor adott úgy igazán a felhasználói igényekre, vagy bármi másra (pl: Windows, Internet Explorer, stb). Vannak jó ötleteik, de túl sok hibával.

A baj az, hogy a kezdeti propaganda elég offenzív és ezáltal sikeres volt, valamint a hardverfüggetlenségben is elég jók.. Megszoktuk, így jártunk.

Egyszerűen nincs jobb PC-re a Windowsnál (átlagusernek), egyszerűen nincs jobb IM-rendszer az MSN-nél (átlagusernek). Utóbbit persze én magam is meg tudom cáfolni, GTalk, Skype, stb., de azt a legtöbb barátom nem használja, s akkor a barátnőkről még nem is beszéltünk, akik szeretik, ha villog, ha csicsás. Most még azt is megengedem, hogy belegondoljatok, hogy milyen barátai vannak ennek, hogy a giccses, barokk túldíszítettség vonzza őket a felhasználóbarát, egyszerű felülettel szemben. Nem izgat senkit, az msn jól csinálja a dolgokat, amiben nyilván nem kevés marketing van a MS részéről, de ettől függetlenül vegyük észre, hogy 1-2 kivételtől eltekintve senkit nem érdekel, hogy mi van a C gyökérben. Nekem is tele van egyébként szeméttel, noha nem tartom magam egységsugarú usernek.
Megszerettem az msn-t, mert egyrészt jó vele azonnal telefonálni, jó vele hangklipet küldeni, nagyon kifejezők a hangulatjelek, a webcam funkciót is használom, a fájlküldés meg ugye alap. XY szeretne képet küldeni, akkor nem mondhatom neki, hogy bocs, de gaim alatt vagyok, azért ilyen lassú az átvitel. Volt ilyen sajnos, amíg linuxot használtam. Azt mondják a linux sokkal stabilabb és tényleg az. Szervergépnek, bár akkor már inkább BSD, de ne firtassuk. Lényeg, hogy otthoni gépre Windows az elsődleges barát, hiába divat a Microsoftot szidni. Túl kéne ezen már lépni, manapság az Apple-t menő blamálni, észrevette ezt már Hírbehozó is vagy talán Bártházi András, sajnos nem emlékszem, hogy Webizen vagy Webisztán volt, esetleg valamelyikőjük twittere.

Amit Mefi mondott - bitlbee - egy hasznos kis program - tegyük hozzá: kockáknak -, akik az msnt csak pötyögésre, a szó hagyományos értelmáben vett instant messagingre használják. Nem baj ez, kinek mi kell, de felesleges promótálni és ellenállni is.

Elnézést kérek a kicsapongó fogalmazásért, de annyit írtam, s annyira reflexből, hogy gyakorlatilag lehetetlen lenne normálisan összeszedni az elmondottakat, újrafogalmazáshoz pedig nincs kedvem. Talán érezhető, hogy mit akartam mondani. Fontosnak tartom még megemlíteni, hogy semmiféle érdekeltségem nincs a Microsotfnál.

Isti, azt akartad mondani hogy az alternatívák szánalmasan szegényesek bizonyos dolgok terén, és ez így is van, nem kivétel a miranda sem (bár a fájlküldés többnyire működik ).

szerencsére én abba a rétegbe tartozom, akit pl. kifejezetten idegesítenek az idióta smileyk, az olvashatatlanná animált üzenetek, és ha beülök egy msn elé, akkor a képernyőn levő huszadik animált smiley után epilepsziás rohamot kapok. ez tehát nem vonz, a miranda letisztult minimálfelülete és elképesztően gazdag poweruser funkcionalitása viszont igen.

mindenki megválaszthatja hogy neki mi a jó, én spec a miranda mellett tettem le a voksom jóideje, elég nagy megelégedettséggel, apróbb problémákkal.

Haszprus Világos és én sem a szöveget olvashatatlanná tevő szmájlikra gondolok a karaj hangulatjelek említésekor (az tényleg gáz). Ilyeneket használó barátom/barátnőm nincs is, ha lenne, azóta már nem lenne. Haha, milyen hofis vagyok.

19) Peet (nem regisztrált)
Haszprus, Az idiota szmajlikat viszont biztos hogy ki lehet kapcsolni (nekem az az elso)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...