Haszprus

Google Calendar és Outlook 2007 szinkronizálása

©   Haszprus   |   howto hwsw

Mai kocka bejegyzésünkben két nem működő szolúciót mutatunk be a Google Calendar és az Outlook 2007 naptárának szinkronizálására.

  1. Remote Calendars - Ez igazán kíváló, de az Outlook percekben mérhető időre lehal, amíg szinkronizál, azon kívül csak a Calendar->Outlook utat támogatja, nekem meg inkább pont fordítva kéne.
  2. SyncMyCal - Ez már egy fokkal jobb, oda-vissza megy a szinkron, és két verzió érhető el belőle: a Lite és a Pro. A Lite nem támogatja az automata szinkronizálást, hirdetik a weboldalon. Semmi gond, elleszek nélküle, csak legyen már valami. Felrakom: hát ez sajnos csak az aktuális dátum +/- 3 napos környezetét szinkronizálja. Halottnak a csók esete.

Kedves Olvasó, talált-e Ön működő - nem feltétlen önműködő - szolúciót a fenti égető problémára?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 45 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Egy éve ez nálunk volt önlabtéma, azt hiszem, valaki el is vállalta. Infotech0x@ listákon biztos megtalálod a srácot.

adriankoooo, thx, kipróbáltam, nem teljesen. A fájl alapú import/export nélküli szinkronizáció csak a Google -> Outlook irányba megy, az így letöltött naptárba írni sem lehet (még helyileg se).

palacsint, thx bár szvsz ez egy folyamatosan frissítést igénylő dolog lenne… Azért lehet hogy majd utánakérdezek

Thunderbird + Lightning addon!

Csepi, Ha már itt tartunk, akkor legyen Thunderbird Portable (+Lightning), és akkor bárhol tiéd a kalendár

Gyerekek, ti ezt a Lightningot/Sunbirdöt komolyan gondoljátok egyébként? Ugyanis írásotok hatására megnéztem újra hogy hol tart a Thunderbird (némi túlzással ott, ahol az Outlook Express 10 éve), és felraktam a Lightningot is. Ami ugye 0.7-es verziójú, hmm… Namost nem volt kompatibilis a jelenlegi Firefox verziómmal (ami a legújabb egyébként), ok. Felraktam a Sunbirdöt. Egyrészt ez olyan lassú hogy az nem igaz, másrészt nekem nem bírta a naptáramból felrakni Google Calendarra a bejegyzéseket, csak fordított irányban működött a szinkronizáció. Én néztem be valamit?

Provider for Google Calendar :: Thunderbird Add-ons
erre még szükséged lesz, sztem.
Nekem 1.5-ös FF-em van azzal kompatibilis, ennyit tudok. Engem sem győzött meg annyira a Lightning, de a Tb nekem megfelel.

Tibi, köszi Bár a Lightning/Sunbird annyira tré, hogy pillanatnyilag elfogadtam hogy nem tudok Google Calendarhoz szinkronizálni semmit és kész. Azért szükség nagy úr, úgyhogy lehet hogy nemsokára újabb köröket futok

Mivel nem használtam egy Outlook-ot sem, ezért nincs viszonyítási alapom, de ha megnézem, hogy mire kell nekem a Tbird (levelezés), akkor tökéletesen megfelel! És XP/Xubuntu kompatibilis!

Haszprus, A Lightning-et csak egyszer próbáltam, és bevallom én sem voltam odáig érte, bár azt is hozzá kell tennem, nem írom bele minden mozdulatomat semmilyen naptárba sem. Ugyanakkor a Thunderbird lehet, hogy nem olyan csicsás, mint az Outlook, de nem is omlik össze minden ok nélkül, a leveleket én mondhatom meg, hogy hol tárolja (és tényleg ott tárolja), végül és nem utolsó sorban az Outlook-ból szerintem nem mostanában fognak portable verziót kiadni…

Jelenleg a naptár funkciót a gépemen a Rainlendar nevű progi látja el, ami a feladatát tökéletesen végzi, egyszerű, szép és stabil

dankoi, ofkorsz outlooknál is te mondod meg hogy hol tárolja a leveleidet nekem évek óta a my documentsben van. (ami mappának a helyét szintén én határozom meg a tweakui segítségével.)

Haszprus, persze, ofkorsz, csak nekem anno baromira nem volt hajlandó azt a beállítást használni, hanem mindig a doc&sets-be pakolgatta… többszöri átállítás után is. Ehhez képest TBnek egyszer kell csak megmondani és tudja.

dankoi, valójában az outlookban nincs felületi beállítás arra vonatkozólag, hogy hova rakja a pst-t ki kell törölni az eredeti helyről, és akkor megkér hogy mondd meg hogy hova lett a fájl. nem kevered outlook expresszel?

Haszprus, szerintem nem express volt, de ezek szerint jól emlékszem, hogy nem akarta máshova tenni a fájlokat. Ez szerintem elég nagy hiányosság.
Az újban is postífiókonként kell beállítani az SMTP szervert?

dankoi, sőt az emailcímet is postafiókonként kell

Haszprus, hehe
Örülök, hogy tetszik, de azért megkérdezném, hogy hányféle SMTP szervert használsz otthonról (vagy bárhonnan)?

dankoi, ha thunderbirdben van lehetőség arra hogy fiókonként adj meg smtp-t, akkor az egy kétségtelenül jobb megoldás.

Ha nincs, akkor viszont erősen hiányos, hiszen az SMTP-nek több feladata is lehet egy levél puszta továbbításánál. (Pl. gmail esetén elmenti weben az elküldött leveleid közé, és akkor viszont eltérő címekhez eltérő módon kell felkonfigolni az smtp-t. Ráadásul átírja a feladót is, azaz jelen esetben én ha pl. többféle email címet akarok feladóként használni, akkor azokhoz más és más smtp-kre van szükségem.)

Haszprus, Thunderbirdben egységes és külön-külön smtp beállítás is lehetséges, gmail-re pedig külön opció van az extra igényei miatt

dankoi, sweet (a napokban vhogy egy csomó komment elkerülte a figyelmem, erre is most bukkantam rá)



Remélen nem gond, ha ide írok, jobb helyet nem találtam, és gondolom van itt egy-két GG (Gmail Guru : tehát: ha otthon megnézem a leveleim POP3-n keresztül (tegyük fel TB-t használok otthon), és pár napra rá, egy másik gépen (tegyük fel szintén saját tulajdonú), letöltöm újra a leveleket (tegyük fel újra POP3 és TB kombinációjával), akkor a már korábban letöltött/megnézett leveleket nem tölti le (holott az a másik gép mailkliensében van)! Nincs ilyenkor szinkronizáció az aktuális kliens mappái és a gmail között? (Tegyük fel továbbá, hogy nem szeretnék más kliensre sem áttérni, tehát erre kellene megoldás, hogy 2 gépen/kliensen is le tudjam tölteni ugyanazon leveleket - megoldható ez?) Előre is köszi, és bocs az off-ért!

Csepi, megoldható, IMAP protokollt kell használni POP helyett, azt pont erre találták ki, és a GMail már támogatja is az IMAPot.

De nem szeretem, ha a szerveren piszkálom, van hogy onnan szeretnék törölni valamit, van hogy a kliensből (és a másik helyen maradjon meg amolyan utolsó esélynek), és az egyik helyrő való törlés hatással van a másik helyre is. Ha emlékeim nem csalnak! A jó öreg POP-al nem lehet megoldani?

Csepi, az nem megoldás hogy beiktatsz egy köztes gmail címet? jobban mondva egy rejtett accountot. nem oda küldik az emberek a leveleket, de oda megkapod fwdolva mindet. az eredeti accounton megmarad minden, a rejtettből meg kedvedre törölgethetsz, és azt szinkronizálod imapon is. nekem több ilyen címem is működik, bár nem pont ebből az okból (hanem levelek előszűrése miatt).

Tudom, Te preferálod a mail elszédítését mailcimről mailcimre. Eddig nem volt gondom ezzel, mert egy helyen töltöttem le a leveleim, a máshol pedig weben keresztül néztem, de ehhez is túl kényelmes vagyok.

Csepi, Lehet, hogy félreértem a kérdést, és gmaillel nem is pop3azom, de tartasz leveleket a fiókodban, vagy mindent letöltesz a kliensre?
Mert szerintem csak egyszerűen azt kellene bekapcsolnod, hogy a kliens hagyja fent a szerveren a leveleket. Így amikor a másik TB-t indítod bent lesz a gmailes inboxban a levél és le tudod tölteni.
Ezeket a beállításokat az adott fiókod kiszolgáló beállítsáai között kell pipálgatni a TB-ben.

Persze, a szerveren is meghagyom a leveleket, az otthoni kliensben is megvannak, a portable TB-n törölgetem csak. És a portable kever be, mert amiket azon nézek meg, azok nem töltődnek le otthon.

Csepi, akkor nézd meg a beállításokat. Valszeg kell egy pipa oda, hogy tartsa meg a leveleket a kiszolgálón, letörlésükig

Nyugi, ott maradtak a levelek, nem törlöm onnan, mégsem szinkronizálja magát a mappa és a szerver…

Azt hiszem a neten hasonló problámákkal küzdenek mások is: állítólag a Gmail POP3-a máshogy működik, mint más (pl. Freemail amit régebben használtam) kiszolgálók, egy levelet csak egyszer lehet letölteni, majd ezt a Gmail megjegyzi, és másodszor (sokadszor), egy másik helyről nem engedi letölteni újra (régen a Freemail-nél ilyen gondjaim nem voltak, csak magával a Freemail-el).



Csepi, nem regisztrálnál esetleg? Akkor a blog spamfiltere is engedékenyebb… (Kikapcsolódik.)

Persze, hogy Te is annyi információhoz juss rólam, mint a Google. Még nem vagyok informatikus, szóval nem értek hozzá!

Csepi, valóban rengeteg információhoz jutnék, konkrétan egy logint meg egy pw-t kell megadni a bal felső sarokban… Előbbire van egy tippem hogy mi lesz, utóbbit meg nem tároljuk. Mindegy, ha egyéb okod van rá, természetesen nem kell regisztrálnod.

Jó ez igy, legalább egyedi vagyok én is, nem olyan narancs színű a nevem, igy hamarabb észreveszem magam… Nah majd a holnapi sikeres (?) IP hálózatok és alkalmazások vizsgálata c. tárgy vizsgája után visszatérünk rá!

TB-t már régen próbáltam, de nem tetszett a felülete.
Nagyon emlékeztetett a régi netscape-es felületre.

Outlook 2007 teljesen jó, bár a naptár részét nem igazán használom.
Van gmail-em is, de azt egyáltalán nem használom.

Én bevallottan 'MS-hívő' vagyok, de azért Firefox fent van a gépen, és többnyire azt használom.

39) Serin (nem regisztrált)
Csepi, Hello!
Annyit kell tenned, hogy a Gmail címed elé, amivel bejelentkezel, beírod, hogy recent:
Azaz pl. recent:pista@gmail.com. Ugyanis a Gmail-nél is gondoltak erre a problémára és ezzel a módszerrel azt hiszem az utóbbi 30 nap leveleit is mindig letölti. Enélkül viszont tényleg minden levelet csak egyszer tölthetsz le POP3-mal, és ha valahova letöltötted, akkor máshova már nem tudod.
Egyébként lehet, hogy valamit be kell kapcsolni a Gmail-ben is ehhez, úgyhogy nézz utána a help-ben, én is ott találtam ezt a megoldást és nekem tökéletesen működik. Laptopon és asztali gépen töltögetem párhuzamosan a levelekt, így csak arra kell figyelnem, hogy amit az egyik gépen elolvastam, azt a másikon már nem kell.
Egy hátránya van: amit ilyen recent-tel töltesz le, azt nem jelöli olvasottnak a netes felületen, szóval tele leszel olvasatlan levelekkel, ha belépsz a neten a fiókodba.

Serin, köszi, kipróbálom, de ha jól emlékszem, akkor bármelyik levelet, amit POP3-al nézek, azt nem jelöli olvasottnak (ezért tele vagyok olvasatlan levelekkel! ).

Most vettem észre:
Google Calendar Sync: Getting Started
Mindjárt ki is próbálom

Edit:
Működik, gcalendarban az újboli belépés után látszanak a szinkronizált dolgok.
Eddig Remote Calendar-t használtam, úgyhogy sikerült megdobláznom az eddigi összes bejegyzésemet. :-/ Mostmár tényleg nincs egy perc szabadidőm sem

WOW! Nem hittem, hogy létezik még olyan magyar nyelvű összefügő szöveg, amit 24 évesen nem értek meg, de igenigenigen! Van!

Tibi, ez nagyszerű, nem én osztottam meg veled google readerben? (de.)

Update, na utánajártam: ez a sux csak az elsődleges google calendart képes szinkronizálni Nekem meg van 8+2…

Haszprus, readert nem is tudom mióta nem néztem
Gyorsabb a ff live bookmarjait használnom.

Ezt nézd meg, ha még aktuális: Google Calendar: How to Sync Any Desktop Calendar with Google Calendar

update: Most látom, hogy amit itt írnak, már próbáltad.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...