Haszprus

Q yo nap

©   Haszprus   |   barátok bme energiablog i love this company mátrix

Ma egy q yo napom volt amúgy, ami bár elég rosszul indult (kezdve azzal, hogy 4-kor keltem, miközben délhez vagyok szokva az utóbbi időben), mégis egy csomó jó dolog történt benne.


Találkoztam mindenféle arcokkal, pl. Gatyával, akitől kaptam SwTech jegyzeteket, meg sztoriztunk egy-kettőt, aztán Aadaammal, Takóval, aztán ahogy Kódelm eredményhirdetésre vártam, a folyosón belémbotlott Gáspár-Papanek Csaba (önlab főkonzulensem), megkérdezte hozzájuk várok-e, mondom nem, de ha már így találkoztunk, feltennék egy-két kérdést, és akkor beszéltünk egy adagot egy hallgatói feedback kérdőívükről, amiben többek között olyan kérdés van, hogy milyen nyelveket beszélek. Kérdeztem, mi minősül nyelv beszélésének, stb, és akkor elmondta, hogy ő pl. nyilván teljesen másképp néz egy olyan emberre akinek az önéletrajzában mondjuk 2-3 nyelvet olvas, mint egy olyanra, akinél csak egy szerepel, függetlenül attól, hogy ezeket milyen szinten beszéli. Na aztán a Kódelm 15 pont egy kicsit bebaszott de mindegy, nem volt lényeges, mert ekkor éppen farkaséhes voltam, és mint tudjuk, az elemibb igények elnyomják a felsőbb szintű igényeket, tehát nem a kódelmen aggódtam hanem az éhhalálon Ja és lehet hogy kicsit rózsaszínben látom mostanság a világot, de szerintem Levendovszky is kurvajófej volt amikor bevéste a karómat az indexembe. De most viccen kívül :| Szóval betoltam két sajtbit a mekiben, ahol ezer éve nem jártam. Két sajtbi 390 forint. Olcsó oszt jó. (5-600-zal kalkuláltam. Mennyi lenne egy sajtbi amúgy? (Hint: nem 195)) Na aztán beértem melóhelyre, ahol előadtam Dominak (Külsős Projekt Manager) meg Csabának (Vezető Rendszerszervező - közvetlen szakmai főnököm) az XML-optimalizálásomat. Kérdezi a Csaba, hogy na hogy ment, jutottam-e valamire. Mondom igen, lenyomtam 0-ra a memóriahasználatot. Aztán röhögött hogy akkor biztos annyi a php kódom, hogy

<?php
?>

De aztán arcára fagyott a mosoly, mert kiderült, hogy tényleg. Mármint tényleg lenyomtam. Kérdezte hogy van-e még optimalizációs ötletem a sebességre, mondtam hogy ja, megbeszéltük, ez lesz a következő két napra a feladatom, meg még valami, ami elég veszélyesnek hangzott elsőre (db-ből 30 megás xml előállítása (nem 1:1 leképezés)), aztán megdumáltuk, hogy hogy kéne, és így már nem az.

Csabával meg Attilával (Programozó) dumáltam ma egy csomót egyébként (megjött Attila telefonja pl, SonyEricsson W910i, i like). Ezek kurvajóarcok amúgy (Attilával vagyok közös szobában). Meg mindenki amúgy itt a Pegánál. De főleg ők, meg a Domi. I love this company, yeeeeeeeessssss!

Ja aztán Attila kérdezi hogy mikor tervezek húzni. Mondom hát 18-ig gondoltam hogy maradok de mivel 15.15-re jöttem be, maradhatok tovább is. Mondja hogy csak azért kérdezi mert neki van kulcsa a szobánkhoz... Mondom jólvan akkor meddig maradok? Úgyhogy 17.40-kor már léptünk is.

Holnap viszont 9:30-ra kell bent lennem.

15-től pedig céges buli. Egy olyan étteremben, ahol tonhalas tortilla és egyéb érdekességek vannak az étlapon. Thumbsup.

Ja aztán hazafelé a 4-6-oson (mégpedig nem combinón hanem valami oldschool szerelvényen) megláttam Küronya Bencét (aka Ben's), egy darabig úgy tettem mintha nem látnám, aztán erőt gyűjtöttem és odamentem. Dumáltunk egy jót Alapvetően tökre örültem neki is. Mondja hogy neki 6 monitora van a cégnél, de amúgy nem igazán szereti, mert 10-től van meló, 8-ig szokott bent lenni, 22-re ér haza, és tiszta stressz az egész, segg a főnök, meg ilyenek.

Ha fizetnek, megfogtam az isten lábát.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...