mainframe

Úristen, mit tettünk...?!

©   mainframe   |   bme fejlesztés hwsw szánalmas

Egy rövid idézet ((C) egon) abből az időből, amikor még régi jó neptununk volt, és nem tudtuk megbecsülni:

"Majd ha bevezetik a Neptun.NET-et... Hmm, fincsi lesz..."

Amikor ezt olvastam olyan érzésem volt, mintha a Terminator N+1-ben találna a főhős egy megégett újságcikket a romok között, hogy A nép izgatottan várta a Skynet mai üzembehelyezését. Egyfelől lol, másfelől omg.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekem epp a mult heten kuldott egy finom kis uzenetet a neptun.net, miszerint a 8 kredites onallo labor jegyem torolve lett. Mi? December 21-en irtak be, januar 7-en torolve. Meg jo, hogy megneztem a neptun uzeneteket, mert amugy nem szokasom.
Tanszekre telefonalgatas utan kiderult, hogy a jegy rendben bent van, valszeg csak ez a fos rendszer kelt onallo eletre, es neptun rendszeruzenetek formajaban ijesztgeti a hallgatokat. Mivel felevkozi jegyes a targy, es kovetkezo felevben mar diplomatervezesem lesz, kelloen be is ijedtem. Koszonom, nagy Neptun!

Csodás a hasonlat Érdekes dolog ez a neptun, nálam akkor kezdte el fosni a hülyébbnél-hülyébb hibákat és bakikat, amikor már kezdtem megbarátkozni az új felülettel és a néhol tényleg logikusabb felépítéssel. Aztán jött a félév vége, a tárgyfelvétel… És rögtön nem voltam már a cuccal ilyen jóban

Azt azért le kell szögeznem egon érdekében, hogy ő is ironizálva mondta a dolgot.

Én tegnap keresgéltem közismereti tárgyakat és rá kellett jönnöm, hogy ez a FOS, ha rákattintok mondjuk az Adatok c. gombra, képes és elküldi a komplett listát ami meg van jelenítve (gondolom valami randa és „verbőz” XML formájában). Néztem, hogy miért van hirtelen maxos forgalom felfelé és miért tart sokkal tovább egy adatot Lapozás ki módban lekérni mint anélkül.

Szóval ezt még egy hároméves is jobban csinálja.

Ralesk, hogy mi? visszaküldi a megjelenített listát? nem vagyok benne biztos hogy jól sikerült dekódolnom, ekkora baromság azért már-már hihetetlenül hangzik

Számomra két dolog érthetetlen:
Miért jelennek meg olyan menüpontotk, amik nálunk nem élnek??
Miért halt meg az előrehaladás opció amint meglett minden alaptárgyam??

dankoi, Miért halt meg az előrehaladás opció amint meglett minden alaptárgyam?
Gondolom ezzel is kifejezendo, hogy az egyetem vege fele az ember mar inkabb visszafele fejlodik tudasban

Haszprus, pedig nagyon úgy tűnik. Sajnos wiresharkkal csak a már kódolt izét látom, TLS-t meg nem tudok törni, de sokkal hosszabb a kommunikáció a soksoros esetben, mint „normálisan” és javarészt felfelé megy az adat. Itt konkrét 14 mp az 1 helyett jellegű különbségről van szó.

Ralesk Bugreportolj, hogy láthasd a kifinomult PR részleget munka közben.

mainframe Van saját levlista is a bejelentéseknek: neptun@sch.bme.hu, ha bölcsen szólsz be szoktak válaszolni.

Ralesk, nincs véletlenül valami Firefox extension, ami form küldésekor logolja valahova, hogy mit küld pontosan a POST request törzsében, még a kódolás előtt?

Ralesk, valahogy biztos bele lehetne nézni az adatoforgalomba, ha máshogy nem megkéne csapolni a memóriaterületeit


Haszprus, ez nem csak a bejövő HTTP headereket jeleníti meg? Ralesknek a kifelé menő HTTP kérések body-ja kéne valószínűleg, mert a POST kérések ott mennek.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...