Haszprus

Übertúra március 1 éjjel

©   Haszprus   |   barátok blog bme éjjel éjszakai túra fejlesztés túra
Tali március 1 21:20-kor a Nyugati pályaudvar jegypénztárában. Vonat 21:40-kor indul. Akármilyen idő esetén.

Na ha látod ezt a topicot, az azt jelenti hogy meg vagy hívva túrázni! Itt a blogon vagyunk már elegen ahhoz, hogy összejöhessen egy ilyesmi, ráadásul egy csomóan bme-sek vagyunk, szóval noha még nem mindenki ismer mindenkit, de adja magát hogy most már szervezzünk itt valamit...

Ha van kedved jönni, akkor az alábbi két szavazáson csekkold be az összes megfelelőnek tűnő időpontot, és meglátjuk mi lesz.

  1. Melyik éjszakai túrára lenne kedved és lehetőséged jönni?
  2. Melyik nappali túrára lenne kedved és lehetőséged eljönni?
  3. Szavazás rossz idő esetére

Kommentbe egyéni megjegyzések, lelkesítő szövegek, meg bármi releváns jöhet. Az is királyos lenne, ha itt a blogon is jeleznéd, hogy van kedved jönni, nemcsak a doodle-ön. A doodle azért jó, mert megkönnyíti a szervezést, a blog meg azért jó mert személyesebb, mindenki szívesen látja itt is, hogy jössz te is!

Ha tudod hogy nem jönnél, dobj lécci egy privmsg-et. Nincs sértődés nyilván, és sokkal jobb, mintha nem jeleznél vissza semmit.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 124 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

#23, voltam a Mátyásban még '98-ban, ha jól emlékszem. Jó volt, de a haveromnak valószínűleg ez a barlangászás okozta a fél férfiasságának elvesztését:-/

#22, mivel Haszprus az éjszakai túrát favorizálja Solymár és környéke kiesik, mert túl sok a fényforrás. Zsírost, Ördöglyukat is tudom hol van, ha nappal mennénk, akkor a Solymári útvonal végére fűzhetőek lennének, és akkor Nagykovácsiból jöhetnénk haza busszal, vagy egy gigatúrával vissza a János-hegyre.

Most nézem, hogy voltatok már Pilisvörösvár - Piliscsaba környékén éjaszakázni, oda gondoltam ki én is egy túrát, de lehet akkor azt elfelejthetjük… Bár gondolom sokmindent nem láttatok
Erről lenne szó:



Piros kör + ps + pkereszt
Ha éjszaka megyünk, akkor van pár rész, ahol észnél kell lenni, és nem árt a jó lámpa, de egyébként semmi extra.

Vonatok febr. 16-án:
19 Budapest-Nyugati pu. 22:20 23:17 0:57 32 km 525 Ft - 2.
20 Budapest-Nyugati pu. 23:20 00:14 0:54 32 km 525 Ft - 2.

Vissza 17-én reggel:
1 04:03 04:57 Budapest-Nyugati pu. 0:54 32 km 525 Ft - 2.
2 04:46 05:45 Budapest-Nyugati pu. 0:59 32 km 525 Ft - 2.
3 05:33 06:28 Budapest-Nyugati pu. 0:55 32 km 525 Ft - 2.

Megfelel Haszprus azon igényének, hogy vonattal menjünk és 1 órán belül legyen

#24, Mátyásban nincsenek kötelek attól én biztosan befosnék, éppen csak kúszni-mászni kell négykézláb: fun!

Nappali esetén milyen felszerelésre lesz szükség? Nyilván nem sziklamászás lesz a program, de a rutinosabbak kérdezem, lévén én kisalföldi vagyok és eddig csak a sík erdőket jártam meg itt a környéken

Hedge, bakancs, réteges öltözködés, jéger alsó, kesztyű, sál, sapka, élelem, pia (alkeszeknek tiszta szesz), fényképező (!).

2006 februári _éjszakai_ túrán 5 réteg felső volt rajtam: kabát, kapucnis dzseki, kardigán, hosszú ujjú póló, és alatta még valami (póló v trikó, nem emléxem). ez így az éjszakába a legvégén levő félórás vonatra várakozást leszámítva elég volt. Nappal ennél valamivel kevesebb is elég. Ennél nem hiszem h idén hidegebb lesz. (ja és volt két pár kesztyűm is, amit nem voltam rest időnként használni)

Ha éjszakai túra lesz, akkor lámpa, pótelemek, pótlámpa. (elem gyorsan merül a hidegben. Lámpa ha kiég beszoptad.) függőknek energiaital.

Tibi, ezt privben tárgyaljuk. Többiek, éjszakai túrában tapasztaltak: nem tűnik a városi fényekhez túl közelinek?

#23, matyashegy_040.JPG b+ én ilyet nem vállalok ez nagyon para

#22, mi is figyelünk téged!

Haszprus, Ezekből a szesz volt számomra a biztos. Többire nem is gondoltam… Köszi. Még beszerzek addig egy túrabakancsot, mert az jópár éve nincs raktáron. Falun élek, itt a gumicselló (értsd: gumicsizma) a divat.

Haszprus, Agyonnyúzott bőr sportcipőről mit gondolsz? Eddig csak nappal és száraz időben kirándultam - tehát láttam a lépteimet és nem csúszkáltam. Ha jól sejtem, éjjel a harmat és a fagy galád tud lenni. Túrabakancsom sajnos nincs. Viszont ha azt mondod, hogy a cipő kevés (sejtem a választ), megpróbálok szerezni.


Vész esetére bekészítem az acélbetéteset. Az mégis csak bőr, és fogas a talpa. Ha túléli, jó vétel volt.


Egy elemmentes, nyomogatós lámpát tudok hozni! Kézi áramfejlesztő-vel egybeépített.

Anett

Olthyer, acélbetétessel a súlyából adódóan sztem szó szerint nehéz dolgod lesz, de egyébként akár jó is lehet, én nem ismerem a beázási mutatóit. mint ahogy a bőr sportcipőnek sem. semmiképpen se beázós legyen, az a minimum, mert simán beleléphetsz a sötétben egy pocsolyába. próbálj szerezni bakancsot, max nem sikerül. nappali (= látsz mindent) túránál ilyesmi igénybevételre lehet számítani, éjszakainál durvábbra. ofkorsz lehet túrázni bakancs nélkül is (figyeljük meg Ági cipőjét), csak nem érdemes.

Haszprus lololol, az a luk egy advanced lehetőség, nekünk is csak a vezetőnk mutatta be hogy mászik be és jön ki azon a résen

Az éjszakai túrám asszem a cipőn fog bukni. Basszus, erre nem gondoltam. Na majd körülnézek otthon…

Montana, dehogy bukik, ne viccelj. Tűsarkún kívül minden oké

Van olyan cipőm, amiben a világ végére is, nade nem télen és nem éjjel. (Sima sportcipő, nem beázós.) Meg van olyan, ami jó dzsungelkörülményekre is, de max. két (na jó, három) órát. Ehh…

Montana, Naja nekem is vannak olyan cipőim amikkel simán merek helyettesíteni egy bakancsot a nappali túrán, viszont az éjszakaira mindenképpen jól jön az erre a célre megfelelő lábbeli.

Ha az általam javasolt útvonal lesz, akkor annyit tudok mondani, hogy az út eleje fenyvesben visz, ahol sztem nem nagyon lesz sár, bár nem voltam még idén arra. Kicsit laza, köves a talaj a túra 55%-án. Közlekedés libasorban, időnként elég szűk a jelzet út, helyenként szinte a gerincen vezet. Nagy sziklákra nem kell számítani, egy meredek, talán kissé csúszós lefele van benne, a több emelkedő mind fölfelé
Azt azért elmondom, hogy eddig csak bringával jártam arra, eddig a kidőlt fákat leszámítva mindig tekerhető volt, úgyhogy nem hiszem, hogy gyalog bármi gond lenne.
Innen indulunk:
Pázmáneum - Magyarország vasútállomásai és vasúti megállóhelyei

Ide érkezünk:
Klotildliget - Magyarország vasútállomásai és vasúti megállóhelyei

Elvileg mert az útvonal végét még én sem jártam be, de ott csak egyenesen kell menni, nem lehet gond

Kismaros-Nagymaros/Zebegény

Vagy pl. a Börzsönyben Kismarosról indulva (Nyugatiból ~40p), Nagymarosra vagy Zebegénybe érkezve.


A vége felé energia függvényében beiktatható a Julianus kilátó.

Ebben az a jó hogy egyrészt jó hely, másrészt nem libasorban kell menni, ugyanakkor Tibi szerint esőzés esetén itt kemény sár valószínűsíthető. Úgyhogy eső függvényében Piliscsaba (ld. Tibi & Tibi) vagy ez, pl.
A helyszín ilyesmi: Kismaros - Zebegény éjszakai túra - Haszprus überblog

Én alapból egyébként nem mennék kétszer ugyanoda, de azon kevés (2 db) térkép alapján, amim van, nem tudok jobb javaslatot tenni.

Montana, Az én cipőm sem beázós, viszont félek, hogy éjjel nagy vaksin kitöröm a bokámat. A bakancs pont erre lenne jó, szerintem szereznünk kell. Vadul kutassunk fel mindent a padlásainkon!

Haszprus, Köszönöm szépen a választ!

Olthyer, nincs olyan nagy vakság amúgy egy éjjeli túrán. Simán megjátszható általában, hogy nem is mindenki világít maga elé, mert nem kell…


Haszprus, Igazad lehet; viszont Te még nem tudod, mennyire béna vagyok… Elég kellemetlen éjjel, a természet lágy öléből rohanva kórházat keresni… Már pedig a baleseteim szinte mindig éjjel történnek, messze-messze az orvosoktól. ^___^


Így hát mindenki érdeke, hogy a lehető legjobban bebiztosítsam magam.

Majd egy nyári, jobb idős túrán talán részt veszek.
Nem vagyok egy nagy túrázós. Főleg nem hidegben és sötétben.

WiZARD, hideg + sötét = extreme fun
Köszi a feedbacket!

Az első hét tapasztalatai és szavazatai alapján a céldátum február 16 éjjel.
(feb 16-17, szombat-vasárnap közti éjszaka)

Úgyhogy mindenki eszerint alakítsa az életét, ha kedves neki

Ja és egy kulcsszó: termosz. Benne forraltbor, rumos tea, teás rum, kinek mi

És persze továbbra is lehet módosítgatni a szavazatokat doodle-ön. (Menü balfelső részén Szavazat szerkesztése)

Akkor érezzétek jól magatokat! Mi majd legközelebb megyünk! (Ha megleszünk hívva )

Én a nappalit preferáltam, úgyhogy sajnos ezen nem lehetek ott… Azért köszönöm a meghívást és remélem ha még lesz ilyen akkor is megtiszteltek

Orca, köszi
Hedge, reméljük lesz (bár egy éjszakai túrán bármi megtörténhet. Ha majd egy ideje nem frissül a blog akkor gyanakodjatok…)

Haszprus: Azért hírmondó csak marad… :-)


Haszprus: lol, tényleg. De nincsenek illúzióim, úgy értettem, hogy aki nem jön el, az megmarad hírmondónak.

Haszprus a zárószavazás előtt kénytelen voltam a 16-áról magam kihúzni, mert ma kaptam a telefont, hogy aznap máshol kell megmentenem a világot, ezért áttettem feb. 23-ra és márc. 1-re magamat! sorry

Többieket is kérném hogy ha valami változás van a ráérésükkel kapcsolatban, akkor update-eljék a doodle-t…

adamo törölve, mégis jó feb.16 doodle updated…

adamo, bazzzzz, miatök! KURVAJÓ! királyság

Na mikorra szervez - tőlem függetlenül - az osztályom túrát? Naná hogy február 16-ra! Damn!

Ebből most egyelőre nem kell messzemenő következtetéseket levonni, és a két túra közül nekem a nagyobb prioritású egyrészt nyilván az amelyik tényleg meg lesz tartva, másrészt pedig ez.

Érezzétek jól magatokat, 16-án nem fogok tudni menni. Sajnálom! Remélem, nem ez lesz az utolsó ilyen túra, és a következőre el tudok menni.

kb. így szerveződik az osztályom túrája
2,5 nap szavazatait látjuk

Beszéltem Mainframe-mel, megerősítette a feb16 éjjelt Mindenki velünk van még, aki a Doodle szerint jön?

A sztrájk miatt lehet hogy nem kéne vonattal számolni… Feb15-től lehet h folytatják… Én most nem néztem utána a menetrendeknek de mi lenne ha inkább március 1-én mennénk? Nekem jobb lenne, Judit is tudna jönni, látom a Doodle-ből hogy adamonak nem lenne jó, többiekről pedig egy ideje nem hallottam. Hm? Gyorsba' kommentáljon minden érintett pls

Támogatom a március 1-ét! (A MÁV kapja be. 24es betűvel virít az index címlapján, hogy minden vonat pontosan jár, és nem szakad rájuk az egész internet.)

Nekem mindegy, csak találjátok ki a héten. Most, év elején szinte minden hétvégére be akarok szervezni egy-egy baráti vagy családi összeröffenést, mert legtöbbjüket egy éve nem láttam. És hát nem péntek este szeretnék telefonálni nekik, hogy mégis/mégse.

Nekem is jobb a márc 1, most kicsit sok a dolog így év elején.

Nekem 19-én vizsgám lesz, úgyhogy pont kapóra jön a márcuisi időpont

Montana, Olthyer, mainframe, Tibi, királyság, akkor
a túra átrakva március 1-re.

Akár még jó is lehet… Miután hazajöttem 15-én pontosítom, addig kívánjatok lábtörést



Kismaros - Zebegény éjszakai túra - Haszprus überblog után István cipője:
Küldöm azoknak, akik a cipőn aggódnak Igaz, száraz idő volt.

Osztálytúrám szervezője: Hazafelé az utolsó járat 18.39-kor indul, mellyel egri átszállással 22.30-ra érünk haza. ololol, 4 óra hazafelé a buszon + még Bp-en egy óra közlekedés… istenem…

Emberek! Mi lenne, ha márc. 1 helyett február 23-án mennénk? Ahogy a doodle-t elnézem, mindnki ráér, aki a márc. 1. -én is ráér, plusz Balage. Nekem meg százszor jobb lenne egy héttel előbb. Haszprus azt mondta, oké, Anett, fújd le a családi összeröfföt, a többieket meg mad rábeszéljük, hogy nekik is sokkal jobb a köv. hétvége.
Nyilatkozzatok!


Haszprus: ilyen vilálgvégi hétvégi utolsó buszjáratokkal azért kalandos lesz hazakeverednetek!

Montana, igen, nekem oké a feb23 is.

Montana, Hehe, nem olyan egyszerű az, egy éve nem láttam őket. /Unokatestvérekről van szó./ De nem jó mostanában nekik, mert megint jött a beton. Úgyhogy részemről rendben van a 23-a!

Montana,
fújd le a családi összeröfföt,
ezt pont te mondod?

Tibinek nem jó a feb23 (csak a márc1).
VDavidnak se márc1 se feb23 nem jó.

Röviden mondva: nem jó a feb23, Judit plz maradjunk az elsejénél.

(A Doodle nem aktuális.)

Hát ez nekem így határozottan szar, de majd megoldom. Nem a túra az egyetlen, ami belepofázik a családi összeröffömbe, szóval senki ne vegye magára, ha véletlen dühösen nyilatkoznék.
Olthyer: Mi az, hogy jött a beton? :o

Montana
Mi az, hogy jött a beton? :o
Ehh…klasszikusokat nem ismerni…
Narancs: Jóvammá, bazzeg, ne skerázzá, megmondtam már múltkor is, hogy az a két geci egér állandóan lelopja a tejemet.
Don Gatto a körlet buzogánya: Szarok rá! Csavard ki belőlük, mert jön a beton!

@/Narancs, Tetves és Dugó: Retek Egér/

mainframe Jó, jó, már megvan, de éjfélkor nem erre asszociáltam


Tudjuk már, hogy pontosan hova megyünk?

Montana, Kismarosról indulunk (oda a Nyugati pu-ról megyünk), és majd még kitaláljuk, nemtom. Akár helyben is eldönthetjük… Lehetséges útvonalak itt: Haszprus.

Ami meg a vonatokat illeti:

Bp -> Kismaros, szombat este:

11 Budapest-Nyugati pu. 21:40 22:37 0:57 46 km 750 Ft - 2.
12 Budapest-Nyugati pu. 22:40 23:37 0:57 46 km 750 Ft - 2.
13 Budapest-Nyugati pu. 23:40 00:37 0:57 46 km 750 Ft - 2.

Zebegény -> Bp, vasárnap reggel:

1 04:06 05:18 Budapest-Nyugati pu. 1:12 59 km 900 Ft - 2.
2 05:01 05:54 Budapest-Nyugati pu. 0:53 59 km 900 Ft - 2.
3 06:01 06:54 Budapest-Nyugati pu. 0:53 59 km 900 Ft - 2.
4 06:31 07:34 Budapest-Nyugati pu. 1:03 59 km 900 Ft - 2.
5 07:01 07:54 Budapest-Nyugati pu. 0:53 59 km 900 Ft - 2.
6 07:31 08:34 Budapest-Nyugati pu. 1:03 59 km 900 Ft - 2.
7 08:01 08:54 Budapest-Nyugati pu. 0:53 59 km 900 Ft - 2.

(Ha Zebegény helyett Nagymaroson kötünk ki, akkor a visszaindulási időkre rá kell rakni pár percet.)

Ha van ennél az útvonalnál jobb javaslat, fontolóra vehetjük… Szempontok: Bp kb. 1 órás körzete, de relatíve lakatlan hely, legalább két ember kényelmesen elférjen egymás mellett az útvonal nagy részén, vonattal megközelíthető legyen (vagy mehetünk autóval is, de abból a jelenlegi létszám mellett kettő kell).

Haszprus: Ok, jegyeztem!

Aki szeretne forralt bort, tegye fel a kezét!

Montana Én mindenképp. De majd hozok saját cuccot is.

Montana, csak megkóstolom, nem vagyok forraltborozós köszi

Haszprus, pedig jó az
Esőnap lesz? Mert bár hinni nem lehet még a jóslatoknak, de esőt mutatnak péntek-szombatra :-/

Egy kóstolásnyit én is szívesen elfogadok.
Remélem, hogy nem lesz eső! :o

Kérdés: vasutasok most nem tesznek nekünk keresztbe?

mainframe: Akkor bringával megyünk!

Tibi, lehet
Olthyer, lehet
mainframe, lehet
Montana, lehet

Mi a B terv? Mi a C terv?

Megvallom, az esőt nem fogjuk tudni, hogy vajon esik-e ott, akár esik itt Bp-en, akár nem.

Ha a vonat nem megy, az ciki, mert busszal nem lehet kiváltani a dolgot, az adott úticélhoz. Nagyon worstcase meg lehet valósítani esetleg a solymárkört, vagy akármi.

Sztem ha vasút-ügyben bebasz a krach, akkor toljuk el két héttel a dolgot. De alternatív cél is megvalósítható, szerintem. Ha más nem, megnézzük a Tamás szomszédságában öltözködő lányt.

Ma mondta kollégám hogy március 9-ig tutira nincs sztrájk.

Haszprus: Ezt örömmel hallom! Már csak valami anti-esőtáncot kéne járni.

Ehe…ma meg elkezd esni.
Nyugtassatok meg: ha bármi is esik az égből, ugye nem indulunk el?

mainframe, felőlem nyugodtan odébb rakhatjuk, ha szarul néz ki az idő (=esik Bp-en (bár ez semmiféle összefüggésben nem áll azzal hogy Kismaroson esik-e)), de akkó mindenki nyomja ide be a saját véleményét, és állapodjunk meg vmi döntési határidőben vagy valami…

és hogy mikorra toljuk el…

De jó lenne, ha ide is kifejtenétek a véleményeteket.

Nekem tehát az a véleményem hogy egyrészt tolhatjuk odébb (nekem mindegy mikor megyünk, bár jobb lenne mielőbb), másrészt abból hogy Bp-en esik, nem tudjuk mi a helyzet máshol.

Lehet javasolni esetleg egyéb helyettesítő programot akár.

Vagy mindegy, én egyedül ezt nem tudom és nem is akarom eldönteni…

Őszintén szólva a mostani időt látva (hacsak holnap nem tör ki megint a szikrázó napsütés és a 20 fok) inkább alapból máris az eltolás felé helyezkednék.
Ellenben ami miatt annyira mégsem, az az, hogy legközelebb 03.29. jönne szóba, mert közben van egy fellépés Spanyolban. (03.15.) Többi addigi hétvége meg a labor5 jegyében fog telni, már látom.

Doodle-ről:
Comment by adamo. (2008. február 29. 21:31:26 CET)
3-4-5 kizárt
6-7-8 maybe

Részemről holnap mindenképp jó. Utána 3 hét szünet és azután meg kitudja

Na, elsősorban Anettnek:
21:40-es vonattal megyünk a Nyugatiból, tali 21:20-kor a Nyugati pályaudvar jegypénztárában. (március 1, szombat, holnap)


Függetlenül a Bp-i időjárástól. (Mindenkivel lezsírozva msn-en online tömegchaten.) Hatan leszünk: Anett, Adamo, Judit, Tibi, Mainframe, Haszprus.

Ha nagyon gázos a helyzet Kismaroson akkor van egy vonat amivel vissza tudunk jönni, de remélhetőleg erre nem lesz szükség.

Helló!

Köszi az infót! Ott leszek! Várom már. Jó éjt!

Anett

Na de , csúnya, esős időnk lett. :-/

Itt a Nyugatinál már kiderült az ég. De estig még bármi lehet…
Meg szerintem felázott minden jól. Mindegy, a tesztkört csináljuk meg, az hangulatos lesz akkor is ha visszajövünk.

mainframe, így van
hozzatok piát, mávon lehet ihb-zni


Hali!
No bocsi, de én nem tudok menni, bar kozben rajottetek szerintem. Petra sajnos influenzas lett igy nekem kellett lejonni Gyorbe.
Én nem javaslom a túrát nektek kb. 80km/h-s szél van és iszonyat jégeső. Vagy szét fogtok űázni, vagy elsüppedtek a sárban, vagy valakit agyon csap a villám Óvatosan aztán
Ja és nyugatról kelet felé fúj a szél


Narancssárga riasztás lesz estére. Ettől még a tesztkört mindenképpen éremes lenne megjátszani. Az a baj, hogy mindenhol csak úgy jeleznek előre, hogy este meg reggel. Na de minket az éjszaka érdekel!

Ha beüt a krach, akkor Mf majd ír egy szép fikázós blogbejegyzést a szar szervezésről oszt kész. (Már ha túléli.)

Majd jól leszakad a felsővezeték, aztán ott maradtok a puszta közepén
Amúgy nézzétek az idokep.hu -t, megy felétek a vihar.

Kishatalmú senkik vagyunk, akik nem tudják befolyásolni az időjárást, micsoda népség…

Ha most kinézek, arra gondolok: Epic fail…
De ez asszem abszolút nem a szervezés hibája.

mainframe: Attól még ráfoghatjuk!
Haszprus: Egyforma függönytartónk van

Elért oda is a vihar? Apam kuldott par kepett hogy csomo helyen leszakadtak már a dolgok. Szerintem a vonat se fog a végén járni


[14:56] Haszprus: 1ébként ahogy most kinézek az ablakon: vége, tökjó idő van, menni kell
[14:57] Haszprus: már szél sincs
[14:57] Haszprus: és nem is szemerkél

14-kor itt jégeső volt, olyan széllel, mint ami aug. 20-án szokott lenni. Eső most nem esik, de a szél nem sokat csillapodott!

Tibi, itt is az volt, kb. 5 percig, sztem ki is esett a szemben lévő házból néhány darab, aztán elvonult a szél most időszakos, és elég enyhe (tekeréshez határeset).

A lényeg, hogy kb. este hétig találjátok ki. Ha akkor igent mondotok, akkor elkezdek pakolni és kaját csinálni. Ha nem, elkezdek egy újabb tárgyra tanulni. Addig is ICQ-n, MSN-en fent leszek!

Én már csak a tesztkörben gondolkodom.

mainframe, jó, az pont elég
szerintem ott úgyis jó idő lesz (addigra már lesz mindenkiben egy kis alkohol )

Beszéteek még valamit msn-en? Itt csöppet sincs jóidő. Nekem is hétig találjátok ki, hogy lesz-e tesztkör, de ha rajtam múlik, leszavazom. (Ki van zárva, hogy járhatók mindenféle erdei utak.) Ja, és sms-t kérek, nem leszek gépnél.

most voltam lenn piákért, és szerintem tökjó idő van - a körülményekhez képest mindenképpen

Haszprus,
A legnagyobb gond sztem a kiszámíthatóság teljes hiánya Hiűba van jó idő Kismaroson, 10 perc alatt olyan vihar tud kialakulni, hogy csak na… Láttam ma pár kidőlt fát, útlezárást, áramszünetet, kidöntött reklám-, és útjelzőtáblákat :-/

Hát akkor mindenki fűccsönbe.


Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...