Morgan Freeman és Samuel L. Jackson összeverekednek egy zacskó Negro miatt éjszaka egy alagútban - Haszprus überblog

Azt mesélje el valaki, hogy miért trend újabban (értsd: az utóbbi 10-15 évben) az olyan, hogy a filmekben minden akciójelenet éjszakai, mélytengeri, vak, koromfekete, #000000-ás sötétségben történik? Ez egyrészt nyilván köszönhető annak, hogy nem mindent moziban/DVD-n nézek, nyilván. De ez még tökéletes minőség és megjelentés mellett is csak maszatolás. Ilyen okokra tudok gondolni, hogy esetleg ezzel leplezik a kevesebb pénzből forgatott jeleneteket, vagy CGI munkákat. Vagy nem volt idő/pénz/kedv megkoreografálni az akciót, ezért csak koromsötétben üvöltözést és torkolattüzet kapunk. Nagyon idegesítő. Ha meg simán azért csinálják, hogy ne lehessen pl DivX-be kódolni úgy hogy élvezhető maradjon a dolog, akkor javasolnék valami jobb másolásvédelmet, vagy bármi, mert ez így tarthatatlan.


RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás - Szólj hozzá Te is!


Az alagútban van világítás (Igaz, nem feltétlen. Az itt említett alagútban van?)


Nyilvánj azért sötét az egész, mert úgy olcsóbb Kevesebb díszlet, olcsóbbak a trükkök, stb.

Balage
Jaja, nemrég valami hasonlót olvastam én is valahol…
Ilyen okokra tudok gondolni, hogy esetleg ezzel leplezik a kevesebb pénzből forgatott jeleneteket, vagy CGI munkákat. Vagy nem volt idő/pénz/kedv megkoreografálni az akciót, ezért csak koromsötétben üvöltözést és torkolattüzet kapunk.
(csak szivatlak, ez itt már-már kötelező )

5) Hedge
Az még hagyján… De ha mindezt összehozzák a rángatózó kamerás trükkel Egyébként pont a Cloverfield több jelenetét kritizálták ezért, mert sok helyen olyan sötét, hogy egyszerűen élvezhetetlen lesz tőle a film. Ezt persze még megfejelték a kézi kamerás fílinggel is… Naköszi…

Egyébként az I Am Legend-ről lerítt, hogy a CGI városba beleölt baszott sok pénzt a sötétbe nyomott lényekkel akarták megspórolni…

Hedge, nem tartották őket elég sötétben

Ezen a bejegyzés-címen vagy fél percig röhögtem…

8) Blaze (nem regisztrált)
Hát azért vannak kivételek. Gondolok itt például a múlt nyáron kijött Transformers filmre. Ott azért végig rohadt jó megvilágításban, ahol kellett belassítva, tökéletesen látszik minden részlet. És nagyon részletes. Amúgy fél év után most néztem újra, és még mindig üt, azért hoztam fel pont azt.

Blaze Kivételek mindig vannak, valóban. A FFVII: Advent Children is ilyen volt, mert az is kb. egy techdemo volt, még jó hogy megmutatták a részleteket.

Hedge, Egyet értek! Sajna már csak kevesen képesek koreográfia kidolgozására. Agyam elszáll, amikor rángatják a kamerát - amúgy is sötét van -, és semmit sem látni. Az igénytelenség netovábbja szerintem. Szerintetek? Igen is dolgozzanak meg pár látványos mozdulattal, vagy egy pár perces kis jelenettel a hírnévért. Ebben Jackie Chan legyen az etalon!


Öt évnél régebbi bejegyzésekhez nem lehet hozzászólni.