mainframe

A legjobban elköltött forint

©   mainframe   |   howto life

Akkor most feleim játsszunk olyat, hogy mindenki elmondja, hogy melyik az a tárgya (izéje, akármije, mittomén), amire azt mondaná: amit erre fordítottam, az volt a legjobban elköltött forint. Meg azt is nyilván, hogy miért.

Nyitom is mindjárt a sort ezzel a jószággal:

Ez egy Victorinox Compact típusú svájci katonai bicska. Ezt még a trójai háború előtt (értsd: nagyon régen) kaptam ajándékba (itt máris megdől az elköltött forintok elve, de a játék a lényeg) apámtól, külföldről. Már ugye a svájcibicska természete is magában hordozza a széleskörű felhasználhatóságot, de szerintem ez minden várakozást felülmúl. Azzal együtt, hogy nem vagyok egy kirándulós, meg mindent-egy-eszközzel mozgalmak híve, majdnem mindenre ezt tudom használni, és erősen közelíti az eredmény azt, amit egy célszerszámmal értem volna el (sőt, néha jobb). Amikor fejben összeszedem néha, hogy milyen lehetetlen feladatokat oldott már meg ez a cucc amit elétettem, mindig ledöbbenek. A minősége meg...nehéz rá szavakat találni. Tökéletesen nyílik-csukódik, nem korrodálódik sehol, nem törik, nincs semmi baja. Ez a pengével kapcsolatban majdnem magától értetődik, hiszen hát márkás (ma már ez sem garancia semmire...), de gondoljunk ilyenekre is, mint a műanyag borítás, a csipesz, vagy a toll (!), ami annak ellenére, hogy már többször elhajlott és vissza lett hajlítva (már az is respect hogy ezt meg lehet vele tenni), még mindig ír (!!!). Itt kell számszerűsítenem az adatot: ez a cucc kb. 12-14 éves lehet, saccra. Kár hogy nem emlékszem pontosan...

Ez még az a fajta, ahol nem szállt el a gadget-geek-ek agya, és simán elfér a kezedben/zsebedben,/akárhol, nem kényelmetlenül vastag, mégis az 1.0-ás földi halandó által igényelhető funkciókat 99%-ig lefedi. Amit hiányolok róla (kicsit), az egy fűrész, és amit sosem tudtam eléggé kihasználni, az a horog. Valaki mondja el, ha tudja, hogy annak mi a tervezett funkciója, mert én több mint 10 éve találgatok. Akkor lett meg az elhatározás, hogy megírom ezt a posztot, amikor nemrég karóra-szerkezeteket kellett szétszednem. Csavarra, fogaskerékre, abszolút. És mindezt nem tudtam véghezvinni egy kifejezett órás csavarhúzókészlettel, de ennek a bicskának az apró csavarhúzójával, a mellékelt gombostűvel, és a pengével teljesen szétkaptam 5-10 órát egy nekiülésre. Amikor letettem az eszközt, már kicsit másképp néztem rá. Tisztelettel. És rájöttem, hogy ez a bicska valószínűleg a leghasznosabb cucc amim valaha lesz az életben.

No, ilyesmiket mesélhetnétek Ti is.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 40 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Legjobban elköltött forintok:
  • minőségi(bb) terepképes bringa, megfelelő kiépítéssel.
  • külön elemként kiemelem a bringához a minőségi teleszkópot.
  • minőségi egér (igaz 98 óta az összes egeremet ingyen kaptam így könnyen mondhatom, de azt kell mondjam h a 20e körüli egerek (és itt a microsoft intellimouse explorer sorozatra gondolok) megérik az árukat ) és a natural billentyűzetek is megérik
  • komolyabb munkához, továbbá a minimum dual monitor (nekem kettő is most már borzalmasan kevés, többet viszont nem lehet rákötni a gépre pedig iszonyat módon növeli/növelné a produktivitást (az egyhez képest a kettő is!) pl. ha távoli asztaloznod is kell a lokál munka mellett stb) el is gondolkodtam itthonra egy dual monitor összeállításban, bár ha nem munkáról van szó akkor inkább az egy monitor kell minél nagyobb legyen, tekintve hogy a dual hoz magával némi kényelmetlenséget az ablakok pakolgatása terén. bár lehet hogy ez fennáll egy nagy monitor többablakos használata esetén is.
  • gyakran tömegközlekedő tanulóknak bkv bérlet. havi 3250 forintért a nyugalom szigete. persze csak ha le tudsz ülni olvasni (tanulni).
  • mp3 lejátszó, korábban discman, walkman, esetleg mobiltelefonba épített alkalmatosság (ha olyan a minősége). bkv-ra vagy egyéb utazásokhoz.

2) qnadam (nem regisztrált)
A horog - ha jól tudom - arra való, ha van pl. egy doboz spárgával átkötve, abba beakasztod a horgot, belekapaszkodsz a bicskába, és úgy kényelmesebb vinni.

Haszprushoz csatlakozva, nálam is egy jól összerakott bringa abszolút megérte a pénzt, valamint amivel nagyon meg vagyok még elégedve az a jelenlegi siemensem (me75). két éve vettem, de semmi baja, a tudása meg nekem elég.
Jól elköltött forint szokott még lenni pl. egy jó könyv, vagy egy koncertbelépő

Vagy egy kiadós baszás. Persze ez nem teljesen jó, hiszen ingyen is meg lehet kapni.

The GuNN, : DDDDD
Az örök elégedetlennek ez a bejegyzés magas labda. Mindenen találok vmi apróságot, ami nem tetszik.
-bicska nem rossz, nekem egy kicsit nagyobb báltozata van, olló + kiskés + nagykés + sör + konzervnyitó. Nagyon szeretem én is, főleg, hogy sikerült Svájcban vennem
-microsoft intellimouse explorer 4.0-m van a fiók alján, kevés rajta a gomb és 1 év után nem lehet vele rendesen kattintani, most razer van, 2 éve, imádom az optikáját, de nem elég ergonómikus és annek is 1 év után vacakol a bal gombja
-natural billentyűzetem van nem tudom már mióta, nincs rajta programozható gomb és nem vezeték nélküli (azzal valszeg meg az lenne a gondom, hogy lemerül
-"nagyobb" moitorom van, de jó lenne még nagyobb kicsit más felbontással, mert pont nem tudok semmit rendesen használni ff mellett, bár próbálok
-mp3 lejátszóm van, de kicsi és nem játszik le videót, akkor meg valszeg gyorsan lemerülne
-bkv bérletet sokáig vettem, és idényjeleggel most is megesik, viszont annyira nyugodtan utazom, hogy el is felejtem rendszeresen, hogy nincs
-dugásra nem reagálok
sokmindennel vagyok úgy, hogy de jó lenne, aztán mindig rájövök, hogy úgysem használnom (ki), szerencsére már vásárlás előtt..

Ami viszont jól esett, karácsonykor látni, hogy más örül az ajándéknak, amit tőlem kapott, annak én is nagyon örültem

Teknősök, macska, kutyák, és minden, amit rájuk költöttem.

Svájci bicskám is van, azt is nagyon szeretem, sokszor jól jön.

Tibi
nekem egy kicsit nagyobb báltozata van, olló + kiskés + nagykés + sör + konzervnyitó
Ezt nem emeltem ki külön, de a nyitója is egy csoda: egyszerre sör- és konzervnyitó, és az alján még van egy kábelblankoló is. Király, mi?

Fogós kérdés. De azt hiszem hogy összességében a gépem. Megérte mert nap mint nap használom és összekötve az internettel a lehetőségek végtelen tárházát hozza be a piciny szobámba

A bicska tényleg elég ügyes kis jószág, és az enyémen még fűrész is van meg dugóhúzó

Ezek szerint itt mindenki ingyen baszik?


Pas Dugóhúzó ezen is van, ha figyelmesen megnézed a képet. De a fűrész az kéne. Nem lehet ezeken modulárisan cserélni a cuccokat?
The GuNN Hát, úgy tűnik igen. De még mindegyikünk életében eljöhet az a pillanat hogy már fizetnünk kell érte. Úgy 60-70 év múlva.
Tibi Tényleg, ez egy fokkal nagyobb. És rájöttem hogy kifelejtettem az előbb hogy a sörnyitó/mindenegyéb hegye csavarhúzó.


Tibi
-dugásra nem reagálok
Igaz, akkor kár lenne még fizetni is érte… (kihagyhatatlan, sorry)



Nekem nyilván nagyrészt a hobbimhoz kötődő dolgok:
1. A Salomon túracipőm - 2005-ben vettem lengyel kirándulásom előtt, és ez a cipő eddig mindent kibírt gond nélkül, és hihetetlen kényelmes. Az első cipőm volt évek óta, amelyik nem törte a lábam. Barátnőm egyik munkatársa szintén nagyon meg van a sajátjával elégedve.
2. A Singing Rock beülőm - eleinte kicsit féltem, hogy a nem állítható lábszíjjak miatt bajom lesz vele, de épp ellenkezőleg: más, bérelt beülőkkel volt problémám - esésnél feldörzsölte a combom, adott egy gyomrost, etc, etc;
3. A (no name, felfújható) derékaljam és a hálózsákom (utóbbiről emlékezzünk meg neve szerint is: egy Loap Cheyne zsákról van szó) - nyáron a Garda-tónál, télen a Grossglocknernél tette a dolgát kifogástalanul, ebből (mármint abból, hogy a meleg mediterráneumban és a borzalmasan hideg téli Alpokban is jól aludtam benne) azt szűrtem le, hogy igazi univerzális hálózsákot sikerült vennem; idén pedig a Raxon, a Dolmitokban és a Garda-tónál fog szolgálni;
4. Hogy egy nem hegymászós dolog is legyen a listámban: az eMac 700-om - egy megbízható és időtálló gépet akartam, ezért döntöttem az eMac mellett. Mindennapi munkához öt évesen is remek a teljesítménye, cserébe bővíteni egy rémálom.

17) csucsu8 (nem regisztrált)
Jaj de édesek vagytok. Informatikusok vagytok?

Nem bazmeg, fodrászok. Szerintem ez a legtutibb:



_Vízhatlan_ hajzselé.

csucsu8, Egyébként a baszásból, a bicskából vagy a bringából vontad le, hogy informatikusok vannak itt?

csucsu8 Olyan édes a kérdés. Bölcsész vagy?

Tényleg látszik a kedvenc hasznos kis tárgyaitokból, hogy informatikusok vagytok.

Nem tagadom, a gépem nekem is talán a leghasznosabb… Meghalnék nélküle, mindenhez kell, és kitűnő szórakozó eszköz.

A bakancsom volt még örök vágy. Nagy becsben tartom, igen kényelmes. Rammstein-koncertre kifejezetten ajánlott. Remélem, túrázáskor sem fogok csalódni benne.

Ezek mellett: Leonardo da Vinci összes festménye és rajza (700 oldalas, sok kilós könyv), és az új szívem szottya, a fekete A6-os Wacom Bamboo tablet!

mainframe, Ez az, csak keményen, mondd meg neki! Veled vagyunk!



nagyon remek légtisztitó és ionizáló,

…a számítógépem mellett mindég olyan :~) a levegő mint egy kellemes eső után..

akit érdekel itt megtalálja: eBay.co.uk - sharper image ionic, Heating Cooling Air, Home Garden items at low prices

smuvati, Ne hülyíts, hogy van ilyen nagy is! Én kaptam Anyumtól egy picikét az allergiám miatt. Gyógyászati eszközök boltjában lehet venni.

csucsu8, nem, én speciel bölcsész vagyok, de aki 2008-ban úgy gondolja, hogy a számítógép az olyan informatikus dolog vagy hogy nem tarthatja egy bölcsész jó ár-érték arányúnak egy számítógépbe (jelzem: akár egy dzsunkás pc-be, vagy éppen - mint Zsolti haverom (BTK, angol IV.) aki történetesen birtokosa egy egy HP szervernek - szerverbe) fektetett pénzét, az holnaptól ne használjon angol vécét!

agtalpai
aki 2008-ban úgy gondolja, hogy a számítógép az olyan informatikus dolog
ROFL


agtalpai Milyen igaz. Elvégre mégis csak 2008-at írunk, 21. század meg 3. évezred, stb.

Egyébként elég sok dolog van, amire az ember hasonlót mondhatna.

Creative Zen nano mp3-lejátszó. Tökéletes. (ajándék volt)
Az egerem. A4tech, vezetékes, semmi extra, de pontosan a kezembe illik. Már nem lehet ilyet kapni, aggódik is, hogy mi lesz, ha egyszer tönkremegy. (Vicces, a párom pont ugyanezt mondaná el a saját egeréről.)
Alkalmi cipő, ami alkalmi mivolta ellenére világvégéremenős. Soha többet nem lesz olyan jó cipőm.
Néhány ruhadarab, hadd ne részletezzem.
A biciklim. (ez is ajándék)
A turmixgépem, nemröhög! (ez is ajándék)
Svájci utazás 2002-ben.
Párizsi utazás tavaly novemberben.

Montana
Néhány ruhadarab, hadd ne részletezzem.
Pedig az kell a népnek, tessék fellendíteni a blog forgalmát. I can has details plzkthx?

mainframe: a teljesség igénye nélkül, _A_ farmer, illetve _A_ póló.

Legjobb közé most hírtelen a 2001ben fél áron vásárolt intellimouse explorer, most is azt használom. 10k-ért vettem Haszprustól
Vagy az utolsó 2 évi nyaralásom
Meg még sok más


sylverdevil, Amikor láttam a post címét, nekem egyből az ME75 mobilom ugrott be. Iszonyat király! Rádiós, lejátsza az mp3-akat, egész korrekt a fényképezője bár azt nem nagyon használom és sokat bírja az akku! Előtte volt egy rádiós mp3 lejátszóm, de a rádió szinte semmit nem fogott. Ez meg mindent. Ha elindulok itthonról, már az ajtóban mindig fülemben a füles Általában a rádiókat váltogatom, ha meg metrózok akkor jöhet az 10 album mp3

A másik leghasznosabb dolog az életemben, amit most is éppen bámulok: monitorom (Samsung Syncmaster 213T), ami 1600x1200-at tud. Ez annak idején iszonyat drága volt, de munkához nekem elengedhetetlen… Mellette van egy picike moncsi, de erősen gondolkodom hogy kicserélem azt is egy nagyra. Mondjuk egy 214T-re.

EdgarPE, biztos, hogy ME75-öd van neked?
Nincs benne rádió és még az mp3-at sem ismeri.

Siemens ME75 - az elpusztíthatatlan | PC World Online
Na ilyen az enyém. Kihoztak volna egy utódot ugyanezzel a névvel?

Nálam a lista élén egy Vans cipő áll, kb. 6 éve van meg, használatból eredő kopottság miatt évek óta a kertben használom minennemű munkához(ásás, fűnyírás stb.)
A sarka már elég durván lekopott, de sehol sincs rajta szakadás, elnyűhetetlen egy cipő.

sylverdevil, Jajj, most nagyon égek Az előző telóm volt ME75, most Sony Ericsson 750i-m van, abban van FM meg mp3, meg memóriakártya bővítés.

ScoobyZoli, Nekem volt egy adidas cipőm kb. 8.ban vettük és csak középsuli 4. évvégén adta meg magát az utolsó tesi órán kb. Mert kb 2.tól arra használtam. De jól bírta tágult a lábammal együtt folyamatosan A végén már volt egy iszonyat dudor a lábujjambál, de végül a talpa adta meg magát, ami szétrepedt.

Balage, nekem a tesicipőm nem adta meg magát hosszú évek alatt sem. Nem tudom vajon miért lehetett ez…

Ohh! Tényleg! Bőr tavaszi cipő (Marc). Öt éves. Minden évszakban nyúzom. Csoda, hogy még nem rohadt le a lábamról. Manapság nem nagyon gyártanak időt álló cipőket, Ti is így tapasztaljátok?

Olthyer Manapság nem gyártanak időtálló bármit. Köztük cipőket sem, igen.

mainframe, bezzeg az én 6510-esem 6 éve nem akar tönkremenni
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...