Haszprus

Első nagyobb gyümölcs

©   Haszprus   |   hwsw történelem

Ez most olyasmi, mint anno a bringám. Nem merem leírni. Inkább ne is nézd meg a folytatást.

Na jó mégis. Samsung 305t. 30", 178/178 fokos látószög, PVA (S-PVA?) panel, 2560x1600 pixel, uralkodik, olyan mintha valami űrhajóban lennék. A harmadik képen azt láthatjuk, hogy nem kicsit vagyok fáradt*. (Prize comes with a price, haha.)


* igazából irgalmatlanul stresszes a meló mert ezerféle projekt fut párhuzamosan, mindegyik tegnapra határidővel, és a főnökök round robinban váltogatnak közöttük, nem ám befejezhetné szépen az ember amibe belekezd. Ez megspékelve még azzal, hogy az egyik főnök ezt a projektet kéri, a másik meg azt, suttyomban megsúgva, hogy ne foglalkozzak a másik igényeivel. Ráadásul nem látom át hogy milyen projektek/programok hogyan kapcsolódnak össze, melyik mit csinál. Mindez kész nyugalom szigetévé teszi a munkahelyemet. Hetente többször iszonyatosan fáj a fejem.

Még néhány egyéb adat: 6 ms gray to gray, 400 cd/m2, 0,250mm képponttávolság, 24 bit 16,7 millió szín színmélység, dual dvi bemenet, 130w, tco99, méret 690 x 502 x 280mm, súly 12kg. 4 portos usb hub.

Azért olyan nagy a blog a monitoron, mert 1280x800-ban hajtom megfelelő videokártya hiányában. (Dual DVI kéne, majd veszek a napokban. Talán holnap. Valszeg ilyet: Asus EN8600GT SILENT/HTDP/256MB PCI-E)

Update feb. 10. 00:15: Egyébként augusztus vége óta akartam venni monitort. Gyors voltam, mit ne mondjak. Nyilván, ha nem jön a munka, akkor az életbe' nem veszek újat.

Beüzemeltem mellé a régit Ehhez kemény 5 napra volt szükségem…

Asszem a cseteket fogom kirakni a kicsire. Egyébként eszméletlen mekkora fényerőkülönbség van a két monitor között. A képeken nem látszik, élőben viszont nagyon durva.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 16 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!



Tegnap elfelejtettem mondani:
Passziv videókártyákhoz nem árt ha van némi szellőzés a házadban. (mondjuk elöl 1-2 venti, ami befúj, hátul 1-2 ami kifúj)

WiZARD, hát az nincs, akkor most mi van? nekem amúgy tökmind1 hogy passzív-e, abban a szobában nem tartózkodik senki. Tudsz javasolni másikat?

Ha nincs szellőzés, és a hangja nem érdekel, akkor ne vegyél passzivat
Edigital kell mindenképp?

Sapphire Radeon HD2600PRO 512MB TV/2xDVI PCI-E VGA kártya :: Extreme Digital
Asus EAH2600PRO/HTDP/256M PCI-E VGA kártya :: Extreme Digital
MSI NX8600GT-T2D256E-OC PCI-E VGA kártya :: Extreme Digital
Sapphire Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 FULL PCI-E VGA kártya  :: Extreme Digital
Asus EAH2600XT/HTDP/256MB PCI-E VGA kártya :: Extreme Digital

Miután úgyse játszol kb tök8 melyiket veszed, nincs nagy különbség köztük.
2600pro picit gyengébb.
2600xt és 8600gt kb egy kategória, 8600gt talán picit gyorsabb (főleg ez, az MSI OC változat)
2600 picit jobb (kevesebb procit eszik) HD filmnézéshez.

WiZARD, Thx! Tehát akkor filmhez (hd) + két monitorhoz (ebből egyik dualdvi-t igényel) ez a kettő fasza?

Asus EAH2600PRO/HTDP/256M PCI-E VGA kártya :: Extreme Digital
Asus EAH2600XT/HTDP/256MB PCI-E VGA kártya :: Extreme Digital

2600XT-nek akkor nincs semmi hátránya gémen kívül ugye?

Haszprus, jaja jók ezek. Játékban is fej-fej mellett van 2600xt és 8600gt. Játéktól függően max 5% difi van hol egyik hol másik javára…

Nekem passzív van, nem volt vele gáz

Ez lett végül: Asus EAH2600XT/HTDP/256MB PCI-E VGA kártya :: Extreme Digital (Köszi a helpet!)
Kúúúrvajó, mert nem úgy van rajta VGA kimenet, hogy az egyik kimenet VGA, hanem mindkettő dvi, és van egy DVI->VGA konverter, amit adtak hozzá. Áááállat így mindkét monitor mehet dvi-ről Már ha tényleg rákötöm a másikat. Problémás mert a hangfalak miatt már nehezen fér el

Problémás, mert a hangfalak miatt már nehezen fér el
jaj Te szegény
Nem túl nagy?

Tibi, de, túl nagy (viccen kívül). a munkahelyi kétmonitoros elrendezés ellenére is egyelőre. Remélem megszokom egyébként meg photoshopban biztos jó lesz mindenesetre kicsit azért összefostam magam, amikor először megláttam a 2560x1600-at

Bejegyzés frissítve bekerült mellé a régi monitorom.

WiZARD, ja egyébként nem szereti a gépem az 1080i-t 720-szal asszem nincs nagyobb baja. Csak azért nemtom biztosan, mert nem érek rá nézni semmit

Köszi a meghívást! Nagyon szép a monitor, és örülök, hogy Samsungot vettél! Nem akarok hitvitát nyitni senkivel, de az a véleményem, hogy monitorból az a jó. (Biztos van még überzsírkirályabb, de megfizetethetetlen csúcskategóriákról nem tudok nyilatkozni.

Nos elkezdett vibrálni a képe, előre élvezem a garanciális folyamatot…
Persze bármi más is lehet a hibás (videókártya, kábel, akármi)

Képzeld, ha soros kábelt dugok a gépbe, újraindítás után nekem is vibrál. Kihúzás-visszarakás segít. Vicces…

Izé, rájöttem, hogy ez a 710N-nél volt, amit hazavittem, a 2232BW-vel nincs baj. (Csak az, hogy ilyen fényes, sima műanyag külseje van, ami a szokásosnál is jobban eszi a port.)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...