Haszprus

Cloverfield

©   Haszprus   |   barátok film

Cloverfield - 2008. Ezt néztük ma The GuNN-nal, és amilyen szarul kezdődött (komolyan kellemetlenül éreztem magam amiért nyomattam ezt a filmet), olyan kurvajó részek voltak benne. Például amikor… De nyilván nem spoilerezek, annyit mondok, hogy rengeteg helyen vigyorogtam attól hogy mennyire jó már. Volt benne durvulás rendesen Nekem a trailer keltette fel az érdeklődésemet, és ahhoz képest mondjuk egész mást kaptam. A remegő kamerából belefért volna sokkal kevesebb, vagy legalább a képminőség lehetett volna jobb, láthattunk volna többet a történésekből, de épp ezzel az elvonással érték el hogy egy csomószor nyújtózkodtam a székemben, hogy hogy láthatnék még többet

A moziból végül úgy jöttem ki, hogy kúúrvajó volt. Bár az első negyed órát utólag se értem, hogy minek kellett (ha otthon nézitek, skip).

A 10-es skálán tökéletesen elhelyezhetetlen, gőzöm nincs

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 7 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hát ez nem volt valami konkrét leírás. Akkómostmivan?

Én nem pontosan értem, hogy miért volt szükség még egy Godzilla filmre, amitől ráadásul az emberek fele hányingert kap (folyamatosan mozgó kamera)… de lehet, hogy én vagyok a béna.

Kristóf, ezek szerint nem voltam egyedül? Tényleg kicsit hányingerem volt
Olthyer, nem meghatározható mondom én úgy jöttem ki hogy kurvajó volt, meg közben többször is úgy éreztem hogy kurvajó. kb. a film felétől.

Godzilla? Az jó volt. Igaz, a történet sem valami nagy cucc, a színészek sem (bár legalább van benne egy Jean Reno!), szóval valószínűleg nem azok fogtak meg… A szörny! Az a király!

Nekem se, meg a barátnőmnek se volt tőle hányingere Épp ez a rángatás adott hozzá a filmhez nem kis pluszt. Én is ezt a kurvajó érzést éreztem

Asszem rég láttam olyan filmet amira annyira ráillik a szar szerintem, mint erre.
1et bántam csak meg, hogy nem jöttem ki 5 perc után a moziból. Végig vártam hogy jó lesz. de nem lett az…

Na megnéztem. Skipeltem az első negyed órát, de hiba volt. Így senkiről nem tudtam hogy ki, és ki kinek a kije. Úgyhogy 5 perc után vissza, és elejéről. Kell a felvezetés is, szerintem nincs túlzottan elnyújtva, ellenben megértjük Rob eszetlen kötődését Beth-hez, meg hogy ki is az a szerencsétlen aki kezeli a kamerát (és hogy hogy került hozzá, meg mik azok a régi felvételmaradványok), stb.
A rázkódás meg a képminőség szerintem pont jó, azért nem vitték le túl reális szintre, ami már zavaró lett volna, de ad neki egy feelinget.
A sztori fordulatos, látványos (még így is, hogy gyakorlatilag alig látunk valamit), megdöbbentő, és izgalmas. Tetszik a vége. El lett találva. (Meg a legeleje is megadja az alaphangulatot, ha már itt tartunk (a feliratok). Nem tetszik ellenben, hoyg a főszereplők irreálisan sokmindent látványosan túlélnek (kis izék támadása, tőlük 1 centire lövöldöző hadsereg, helikopter, stb…), illetve hogy a szörny gyakorlatilag sebezhetetlen. Nem értem miért nem lehetett őt is amortizálni az idő előrehaladtával. Jaj, egy hatalmas hiányosság: sehol nincs egy darab hulla. Figyeljétek meg, összedőlt házak, meg gyilkos tetvek, meg mittomén, és nincs az utcán egy árva holttest. Ez szerintem (ha már reálisra vesszük a dolgot kézikamerával) óriási baklövés.
Durva továbbá belegondolni, hogy valami hasonló, de mondjuk reális katasztrófa esetén kb. ugyanezen mennének keresztül a manhatteniek. Az a város a vertikális építkezéssel, meg a labirintusszerű, szűk utcákkal gyakorlatilag egy csapda. A fejükre dől. Itt Csepelen próbálna jönni a Godzilla, semmi nem történne, elsétálnék egy random irányba, és semmi bajom nem lenne. (Pedig ez is sziget… )
Én simán megadom rá a 9-est. Úgy ütött mint már nagyon rég semmi.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...