mainframe

Voll-módszer extends Kuruzslás

©   mainframe   |   health life szánalmas

Olyan esetem volt hogy megkészültök ((c) Belgä)! Elmentem a családdal húsvét alkalmából lazítani egy ilyen wellness-szerű hotelbe. Ott volt egy ilyen rendezvény, hogy általános állapotfelmérés. Na most erről kiderült hogy egy ügyesen bújtatott termékbemutató (hangsúlyozom semmi ilyen hülyeségről szó nem volt, ez egy rendes, fizetős (ráadásul nem is keveset fizetős) tartózkodás volt). Itt a sztori, hallga csak!


A dolog neve Voll-módszer. Elismert meg forradalmi, meg minden. Nyilván. (Elég gyenge marketing lenne az a szöveg, hogy kicsit új, de még nem jóváhagyott...) Ez azon alapszik, hogy a kézen (konkrétan az ujjakon) lévő akupresszúrás (ők akupunktúrásnak hívják, bár mivel nem történik szurkálás, szerintem ez nem helyes) pontok energia-tekintetben direkt összeköttetésben állnak az egyes szervekkel, szervrendszerekkel (rezeg már a léc?). Ők fogják, áramkörbe kötnek, és az akupresszúrás pontba toll-elektródával gyenge ingeráramot vezetnek, ezzel vizsgálják az adott szerv szöveti ellenállását, amiből kikövetkeztethetők a kóros elváltozások, mint a gyulladás vagy a sejtelhalás. (Figyelitek mennyi szépen hangzó szakkifejezést sikerült megjegyeznem? Nem véletlen...) Na most ez úgy néz ki, hogy fogok az egyik kezemben egy üreges, egyik végén zárt fém (gyanítom réz) csövet, a másik kezem megfelelő pontjára meg rányomják azt a fémvégű tollszerű képződményt, és akkor felrajzolódik a mágikus grafikon, amin az 50-65 közötti érték a jó. Eddig még esetleg lenyomható a torkomon a történet, rendben. De most figyeljünk, mert jön a poén:

Ugyanis ha nem jó az érték, az baj. Azt korrigálni kell. Készítményekkel, mi mással. Ez úgy zajlik, hogy fogják a készítményt (sokféle különböző alakú van, ilyenolyan tabletták, kapszulák, kis üvegcsében folyadékok, miegyéb), majd _beledobják a csőbe (igen beledobják, igen a csőbe,igen bazmeg!)_, és újra mérnek. És az eltérő lesz. Azért, mert a jó készítmény van a kezemben lévő csőben. Azért. Mert korrigálja az áramot, azért. Nyilván. Főleg amikor beledugják nyakkal előre a kis üvegcsét (szigetelő vagy mifene) a csőbe, az különösen. Saját következtetés: nem azért szeretjük a gyógyszert, mert megfelelő hatóanyag van benne, hanem mert pont kiegyensúlyozza a problémás szerv ellenállását. Ehh...

Most képzeljétek el mennyire uralkodtam az arcomon közben hogy ne röhögjem szembe közvetlen közelről a mérést végző nőt... Tehát miután így minden értéket beállított a szerekkel a megfelelő tartományba (a nyirokrendszert nem sikerült neki, ha! ), felírja hogy ezeket kell szednem ha élni akarok. És persze gyógyszertárban nem kapható. De itt és most olcsóbb, persze. 13e helyett 11e, de csak hogy Neked jó legyen. És jó zsírok vannak benne, hántolatlan gabonák héjából sajtolva, meg lipidek, meg midikloriánok. És kérés nélkül sorolja hogy mitől jó a készítmény: hogy egy kutatócsoport fejlesztette ki (Melyik gyógyszert nem? - ötlött fel hősünkben), X éve, azóta szabadalom, mondja a professzorok névsorát, persze van köztük magyar is, stb. Nekem már 5 perc után kiakadt a bullshit-számlálóm (hogy kollégámat idézzem), és beálltam egy félig érdeklődő, félig kifejezéstelen arcra, és egy megfelelő frekvenciájú bólogatásra, és már ott, on the fly fogalmaztam a posztot fejben. (Addikt-e vagyok? )

Eleinte sajnáltam az erre kidobott 20-25 percet, de azért megvártam hogy apám értékelése milyen lesz. Lássatok csodát, ő, 50+X évesen, zéró sportmúlttal, Y kiló túlsúllyal, Z év erős dohányzással a háta mögött, szignifikánsan jobb értékeket kapott mint én. A mérőasszony összekacsintott vele, hogy a mai fiatalok máris mennyivel rosszabb állapotban vannak, én pedig kihasználtam azt az időt amíg nem rám nézett, hogy az arcomat a kezembe temessem. Körülbelül ez, és a poszt címe a végkövetkeztetés. Kerüljétek el messzire az ilyen és hasonló idióta, nyerészkedő, áltudományos, alaptalan kuruzslást. Még akkor is ha elismert.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 47 hozzászólás


Olyan híres és elismert, hogy még Wikipedia-oldala is van, ilyen rágalmazó és lejárató kijelentésekkel, minthogyaszongya: It is not used in conventional medical treatments and has no scientific basis. Márpedig a Wikipédiát nyilvánvalóan az állásukat féltő orvosok földalatti szervezete pénzeli, hogy ilyeneket írjanak erről a forradalmi módszerről


3) myrthill (nem regisztrált)
Biztos én vagyok hülye, de nem értek egyet veled. Jó, a mindenféle gyógyszerek beajánlása, meg a biznisz része a dolognak sántít, naná, de a vizsgálattal mi a problémád? Én is voltam ilyenen, és mindenféle előzetes infó nélkül (a koromat tudták, meg a nememet, kábé) kimutatta, hogy műtötték a petefészkemet (jó, nyílván nem a műtétet, csak hogy van/volt valami gebasz), meg hogy állandóan problémás a mandulám. Akkor ezt mégis hogy? Hasraütés-szerűen? Nem gondolom.

myrthill kapcsán felvetődött bennem egy mérnöki jellegű kérdés: láttam végig a képernyőt. A csaj nem választott nemet, ugyanazok az akupresszúrás pontok férfinál és nőnél. Ahol egy nőnél kimutatnak valami petefészek-gondot, ott nekem mit mutatnak ki? És egyáltalán hogy lehet jó egy ilyen naggggyon finom módszer (ilyen kikötések vannak vizsgálat előttre, hogy ne igyál kávét, alkoholt, ne dohányozz, ne használd sminket, krémet, ne legyen rajtad semmi fém, ne tedd keresztbe a lábad, stb.) minden embernek? Mi van ha az én szöveteim ellenállása 1 egységgel magasabb? Mindegy, csak ez is így felmerült…
Nos, hogy rátérjünk a problémádra, myrthill, mondd: ez a kettő volt az összes gond amit kihoztak? Vagy mondtak még ötöt, csak nem érezted ide illőnek, mert olyan gondod valójában nincs (vagy csak nem tudsz róla, nyilván…)? Ha meg tényleg eltalálták ezt a kettőt, akkor arra is van több forgatókönyv (pl. mázli, hogy mást ne mondjak…). Nekem is kihozták hogy problémás a mandulám, holott már vagy 15 éve nincs mandulám. Akkor most…? (Még egy kockaság a végére: egy eltávolított szerv (mandula, lép, stb.) akupresszúrás pontjában mit mér?)
Ha van még kérdésed, fordulj hozzánk továbbra is bizalommal.
Bár van egy olyan sejtésem, hogy soha nem fogsz visszanézni, mint a regisztrálatlan userek nagy része.

_beledobják a csőbe (igen beledobják, igen a csőbe, igen bazmeg!)_, és újra mérnek.
Ez a rész a kedvencem! OMG

Montana És látod, még így is van aki beveszi. (myrthill, fizika egyes, biológia egyes, kémia egyes, leülhet.)

myrthill,
a vizsgálattal mi a problémád?
Az, hogy legjobb tudomásom szerint nincs tudományos alapja. Tegnap vettem a fáradságot, kerestem az általam elérhető adatbázisokban egy keveset ( Google Scholar, PubMed), és egyetlen olyan tanulmányt sem találtam, amely rendesen, ellenőrzött körülmények között, kontrollcsoporttal együtt vizsgálná, hogy hatékony-e a módszer. A módszerrel foglalkozó publikációk többsége a Journal of Alternative and Complementary Medicine-ben jelent meg (impakt faktor 2006-ban 1.104, ami elég alacsonynak számít, összehasonlításképp a Science-é 30.01 volt ekkor), vagy egyszerű szabadalom volt, amihez nem kell tudományos bírálat. Nekem ez minden, csak nem meggyőző. :-/ (A tévedés jogát fenntartom).

mainframe,
Nekem is kihozták hogy problémás a mandulám, holott már vagy 15 éve nincs mandulám.
Nyilván mivel nincs mandulád, ezért ott egy szakadás van az áramkörben, és az ellenállás így a végtelenbe szökik. Tehát a Voll-módszer kiválóan alkalmas arra, hogy kimutassák, megvan-e egy szerved vagy sem Ebből kiindulva a petefészkednél is problémát jeleztek volna.

mainframe, amikor a manduládhoz értetek nem kezdtél el kérdezősködni? Esetleg nem közölted a hölggyel, hogy nincs?

Ezek után merjen az ember nyugodtan elmenni nyaralni/kikapcsolódni…

dankoi,
Esetleg nem közölted a hölggyel, hogy nincs?
Hát találja ki!


Az állatorvos humán orvos kollégájának panaszkodik a munkája nehézségeiről. A humán orvos beinvitálja a rendelőjébe, mondván: Nézd meg, én hogy csinálom. Behívja az első beteget, és megkérdezi:
— Mi a panasza?
Mire az állatorvos:
— Ja, így könnyű!

dankoi Kérdezősködjön a krokodil, így hamarabb szabadultam. Egyrészt. Másrészt valójában felsorolt sok egy helyen lévő területet, hogy nyak, torok, mandula, fogak, (…), fül, na, ezek táján van valami gond. Így nem cucc eltalálni a petefészket meg a mandulát… (Erre is csak mikor jövök rá, mikor? Miután már mással elküldtem a vérbe az okoskodó egypálcást. Jellemző.)

11) myrthill (nem regisztrált)
Bocsánat, visszatértem, ha már nem várta senki.. azt hiszem én normálisan kommenteltem, leírtam egy véleményt, urambocsá' nem egyezik a tiéddel, leülhetek, egyes. Én hiszek a természetgyógyászatban, hiszek az akupunktúrában, hiszek az akupresszúrában. Te nem. Szar ügy, részemről, gondolom. Amúgy kétlem hogy ugyanolyan vizsgálaton vettünk volna részt, nálam tablettákról meg csodaszerekről szó nem volt, sima állapotfelmérés, szabad akaratból, nem nyaraláson, saját kérésre. Kikötések nélkül, a nem megválasztásával, külön pontokkal. Igen, előfordulhat, hogy átb*sztak, lehet. Az is lehet, hogy mázlijuk volt, hogy eltalálták, hogy mi van. De bejött. És bocs, hogy én elhiszem. Leülhetek, vagy még alázol egy kicsit?

Tényleg elég nagy belterjesség megy itt az überblogon. Ha valaki a nagykutyáknak nem tetszően nyilatkozik akkor az nyüszítve takarodjon, mert egy kis szarpalánta. Nem kéne mindig visszakézből osztani az észt, vélt vagy valós sérelmek hatására, ettől aztán senki nem lesz jobb, értékesebb ember, maximum csak egy antiszociális barom. Audiatur et altera pars!

myrthill Az, hogy visszatértél, dicséretes, és örömteli esemény, félre ne értsd. Csak a regisztrálatlan látogatók állandó szokása hogy bemondják a tutit, és aztán sosem látjuk őket többet. Te nem ezt tetted, ez jópont.
Az sem baj, hogy hiszel a természetgyógyászatban. Egyes részei számomra is egészen hihetőek, ha akarjuk, akár azt is mondhatjuk, hogy hiszek benne. Sosem állítottam mást. Ez az írás kizárólag a Voll-módszerről szólt, ne is lássunk bele többet.
Sőt, az sem baj, hogy a véleményed különbözik az enyémtől, DE:
Ha idejössz, és védeni kezdesz egy olyan módszert ami láthatólag a közönség nagy részéből szánakozást és/vagy hitetlenséget vált ki, akkor ne várd hogy majd kiscicák nyalnak körbe. Szembemenni egy társaság véleményével, és az ellenpontot egyedül képviselni nehéz feladat, és olyasmikkel is jár, amik Veled történtek, de ez egy ilyen játék. Beírtál, felvállaltad, viseld.
Gyakorlatilag nem én alázlak, hanem Te alázod meg magad, amikor teljes szélességben kiállsz emellett a kamu mellett. Kicsit talán tényleg bántóan fogalmaztam a fizika/kémia/boilógia résszel, de sajnos valóban ha kicsit is belegondolnál a Voll-módszerbe akármelyik tudomány szemszögéből, máris nem hinnél benne. Nem tetted, ebből én következtetéseket vontam le. Ha ez bánt, akkor tenni kéne ellene (=belegondolni, vagy ha megtetted, és úgy érzed nem ütköznek a dolgok, akkor kifejteni hogy ez hogy lehetséges), nem sírni hogy le vagy nézve. Keress rá, van itt a blogon egy MLM-ről szóló témánk is. Ott is kiosztottuk aki hitt benne. Ha Te nem hiszel benne (mondd hogy nem…), akkor egyet fogsz érteni. Na, pont ugyanezt érzi ebben a témában is bárki látogató aki nem hisz benne. És ők a többség.
idiot (névválasztás nice) Ezt nem belterjességnek hívják, hanem közös véleménynek. Csomó mindenben nem értünk egyet, megesett már hogy kialakult egy-egy nagyobb vita, amiben a blog egyik fele a látogató mellé állt, a másik fele meg velük szemben érvelt.
Senki ne takarodjon nyüszítve, inkább lássa be hogy téved. Valóban kissé erősen indítottam a dolgot ebben az esetben, de egy ennyire nyilvánvalóan nonszensz dologról állítani hogy működik, nos… nem éreztem úgy hogy hosszas fejtegetésre szorul a dolog, egyszerűen akartam elintézni. Ami nem elfogadható érvelés. (Ja, tetszett az Audiatur et altera pars. Mindig meghallgatjuk a másik felet, nyugi. Akkor nem tennénk, ha mondjuk töröltük volna a kommentjét a Tiéddel együtt. Megtehettük volna, mi mégis inkább érvelünk. Értékeld.)
Ha az, hogy ujjal rámutatok valami nyilvánvalóra = észosztás, akkor elég sokan esnek ebbe a bűnbe. Várj, mondok jót: mondjuk hogy igazad van, és nem jó visszakézből észt osztani. (Ami elég nyilvánvaló, ugye.) Akkor Te most épp észt osztottál? És nem szégyelled magad?
Szerintem Te antiszociális alatt az aszociálisra gondoltál… Nem ugyanaz.

No, hallgatunk mindkettőtöket.

14) myrthill (nem regisztrált)
Na jó, az mlmben én sem hiszek. a voll-módszert pedig nem akarom megvédeni, csak annyi, hogy én elfogadom, mások meg nem, hát legyen úgy, van még így pár dolog, meg fordítva is. (uh, remélem érthető.) azért remélhetőleg nem b*sztak át. csókolom.

myrthill Na, ebben szerintem kiegyezhetünk. Mi is csókolunk.

Ez egy allergiavizsgálat! Mekkora kamu! S mindezt azért, hogy rád tukmáljanak valami szintetikus sz@rt…

Egyik nagynéném a természetgyógyászatban dolgozik. Ő csinált nekem ezzel a cuccal allergiavizsgálatot pár éve. Kölcsön kapta az orvosi rendelőből(!), amikor éppen orvos mellett dolgozott. Mondta, hogy valami sok százezer forintos készülék. Az üvegcsékben növények és allergén anyagok kivonatai, vagy mijei vannak. A kilendülés mutatja, hogy mennyire vagy érzékeny a hatóanyagra.

Egyébként semmi tudományos alapját nem ismerek az egésznek. A lényeg, hogy körömhöz kell nyomni a tompa tűt, a másik kézben pedig fogni a fémet. Zárjuk a kört, kérem tisztelettel, a jó mérnök vezet.

Azt megfigyeltem, hogy tényleg ott mutatta a súlyosabb értékeket, amely anyagoktól kritikusabban tüsszögök és kapar a torkom. Nem hiszem, hogy ettől meg leszek váltva, főleg, hogy az allergiával nem lehet mit tenni, csak tüneti kezelése van. De tegyük fel, hogy allergiavizsgálatra jó.

Egy biztos: azt nem ez mondja meg, hogy a mandulátok vagy a petefészketek egészséges-e! Mekkora piszokság! Ezzel pesztrálni a népet! Különben is, mérnök embernél ilyenekkel bepróbálkozni…

Amúgy is tököm tele van azzal, hogy tele akarnak nyomni minket gyógyszerekkel. Nehogy már egészségesek legyünk… khACCi. (Ezzel a lendülettel egy gyógyszerreklámot is hagy gúnyoljak ki. A gyógyszeripart is éltetni kell valamivel…

Az említett nagynéni egyébként pár éve reflexológus (is). Szóval ha tudni akarjátok, mely szervetek nem működik rendesen, inkább menjetek el egy reflexológushoz (ez itt a reklám helye). A talpi idegvégződések erős megdolgozásával, masszírozásával vizsgál és gyógyít (ennek legalább van biológiai magyarázata).

Kaptam egy ilyet is. Majdnem ordítottam, úgy fájt néhol. Gyermekeinek elég sok problémájuk volt (emésztés, túlsúly, ciklus megborulása). Három hónap alatt rendbejöttek. Amikor csak lehet, a természet adta eszközökhöz kell nyúlni… Másik történet: Dédimet már műteni akarták gyomorfekélyre, amikor a javasasszony tanácsára elkezdett diólevélteát inni. Tökéletesen meggyógyult!


Anett

A Voll diagnosztika működése biofizikai törvényeken alapul. Ha valakit kicsit érdekel, szinte bárhol utána olvashat mi is ez tulajdonképpen.
Akit meg nem érdekel, az nyugodtan fikázza. Nem baj, hogy sok ember nem hisz benne, attól még létezik és működik. Az, hogy a mérőelektródába rakott olyan anyag - mely a szervezetbe kerülve élettani hatást váltana ki - befolyásolja a mérés eredményét (visszatesztelés) szintén bizonyított, különben nem használnák a gyógyszerkutatók előtesztelésre.
A Voll vizsgálattal nem szűrhető ki pontosan egy betegség, de felderíthető a szervezetben az egészséges állapottól való eltérés.

A vizsgálatot végző diagnoszták felkészültsége, alapossága között viszont óriásiak a különbségek - sajnos.

Csak hangsúlyozni tudom: előbb tessék egy kicsit utánanézni valaminek, mielőtt gúny tárgyává tennél valamit amiről fogalmad sincs. Persze ez a te blogod, azt csinálsz, amit akarsz…

Gyakorló orvosként ismerem, és használom is a Voll-féle állapotfelmérést a praxisomban. Ez egy objektív, műszeres-tehát reprodukálható vizsgálati módszer. Nem kuruzslás és nem is csodaszer, de megfelelő ismeretekkel nagyon komoly segítséget nyújt a diagnosztikában és a terápiában ill. annak hatásosságának elbírálásában. A kapott mérési eredményekből megfelelő következtetés levonása e mérést végző feladata és felelőssége. Ha valaki nem megfelelő felkészültségű a vizsgálat elvégzéséhez és esetleg a levont következtetései tévesek az pedig nem a módszer hibája. A módszer egyik nagyszerű lehetősége, hogy a mérőkörbe rakott anyag élettani hatása az adott egyénre mérhető -és ez sem hit kérdése-müködő, tudományos vizsgálatokkal alátámasztott tény.

Éva, Nekem 'aszonták', allergiavizsgálat lesz, és kajakivonatokat(?!) (saját megfogalmazás) rajtak bele. :>

No mindegy, fenntartással kezelek mindent, aminek nem látok a besejébe. Ép testben ép lélek, a lényeg a boldogság.

rim & Éva
Ha valakit kicsit érdekel, szinte bárhol utána olvashat mi is ez tulajdonképpen. Akit meg nem érdekel, az nyugodtan fikázza. Nem baj, hogy sok ember nem hisz benne, attól még létezik és működik.
Ez tény, de semmilyen kicsit is hivatalosnak számító, vagy legalább kicsit is komolyan vett fórumon/médiumban sem szerepel úgy mint komoly, bizonyított módszer (ld. Tamás). Eddig csak annyit láttunk, hogy 2-3 ember, akik ki tudja kik (igen, Ti is ebben a csoportban vagytok), és honnan tudják amit tudnak, azt állítják hogy működik és hűdejó. Ez nekem állatira nem jelent semmit.
Én például komoly és elismert űrkutató vagyok, és bizony, az ufók létezése nem mítosz, nagyon is valóság, metafizikai és fizikokémiai alapon is többszörösen bizonyított tény.
Sokmindent el tudok hinni, és el tudok képzelni. Azt is hogy egy többtonnás acélcucc fent marad a levegőben, és nem esik le (repülő), hogy úgy néz ki mintha a képnek mélysége lenne (hologram), és hogy az áram apró kimaradásainak megfelelő variálásával lejátszható veszteségmentesen a Holdfényszonáta, vagy kirajzolható ipari méretekben a Mona Lisa (számítástechnika). Nehezen megmagyarázható, nagyon elvont, bonyolult dolgok.
De azt akkor sem hiszem el, hogy beledobják a kapszulát a csőbe és azért változnak meg az eredmények mert attól leszek jobban. Ez olyan mintha beletömnének egy bibliát, egy koránt, meg egy talmudot, és megmondanák melyik vallás a megfelelő nekem egy boldog élethez. Valahol megtörik a logika köre. Méghozzá nem is kicsit, amúgy kicsit-összezavarósan, amit még el lehetne fogadni, hanem hangosan-kiröhögősen, ami bizony arra ösztönöz hogy gúny tárgyává tegyem az adott eljárást.
Praktizálj, használd, higgy benne. Ha az idő Téged igazol, akkor majd készséggel meghajlok előtted, de addig sajnos Te maradsz kisebbségben, és mi nem hiszünk. Tudom, sok olyan példával vághatsz vissza amikor a szkeptikusok szívták meg (igen, a Föld mégis gömbölyű), de mégtöbb olyan eset van amikor ők nyernek, csak azok kevésbé látványosak, és ezért nem is éneklik meg őket.

21) obidaya (nem regisztrált)
Haver te egy rettenetesen korlátolt figura vagy.
Az ilyen önjelölt okosjancsik szokták a világ és az emberiség haladását gátolni. Egyfolytában.

Mert nem az itt a probléma, hogy ez a cucc működik-e vagy sem, meghogy kinek van igaza (nyilván neked, ki másnak) és kinek nem, hanem az, hogy van egy csomó ember, akinek pl. ez jelenti a reményt (nem, ez nem tudományosan bizonyított tény, csak egy egyszerű tapasztalat).

Azvan pajti, hogy talán sikeresebb lennél úgy általában az életedben, ha inkább pozitív lennél, ha inkább arról is beszámolnál a blogodban, hogy egy csomóan hogyan kaptak reményt és gyógyulsást ettől a tudományosan nem bizonyított maszlagtól. Mert vannak ilyenek. Még akkor is, ha te az ufókban hiszel.

Bár ettől a pöcsöd nem lesz nagyobb…

Nyugi, nem regisztráltram de visszanézek, hogy lássam, mit fröcsögsz össze megint

TsAO:obidaya

obidaya
Haver te egy rettenetesen korlátolt figura vagy.
Már a beköszönés is szívhez szóló.
Az ilyen önjelölt okosjancsik szokták a világ és az emberiség haladását gátolni. Egyfolytában.
Ezt légyszives mondd meg a szkeptikusoknak, ateistáknak, és úgy egyébként a konzervatívoknak is általában, hogy ők önjelölt okosjancsik, amiért mernek nem hinni valamiben. Töredelmesen elnézést kérek ha hátráltatom az emberiség haladását, bár szerintem én ahhoz kicsi vagyok. De te mondtad.
Mert nem az itt a probléma, hogy ez a cucc működik-e vagy sem, meghogy kinek van igaza
Ja… Pedig azt hittem.
(szerintem itt el is dőlt a dolog, nincs miről tovább beszélni)
(nyilván neked, ki másnak)
Köszönöm a bizalmat.
hanem az, hogy van egy csomó ember, akinek pl. ez jelenti a reményt
Az olyan embereket, akik reményért mennek orvoshoz nem gyógymódért, szokták lehúzni az ilyen Gyurcsok-féle kuruzslók. De ha ettől reményt kapnak, akkor oké, gondolom… (elvégre a remény is gyógyhatású)
Azvan pajti, hogy talán sikeresebb lennél úgy általában az életedben, ha inkább pozitív lennél
Pajtival óvatosabban, elvégre nem őriztünk együtt disznót. Meg szerintem fogalmad sincs hogy én mennyire vagyok (vagy nem vagyok) sikeres az életben. Úgyhogy ejtsd a témát, csak rontja az érvelésed színvonalát.
Pozitív is szoktam lenni, csak odáig már nyilván nem olvastál (pl. egy jobb film kritikája, vagy egyéb írásom). Egy nekem (legalábbis) nem tetsző módszer kritikáját bocsi, de hadd írjam negatívan, jó? De csak ha neked oké…
ha inkább arról is beszámolnál a blogodban, hogy egy csomóan hogyan kaptak reményt és gyógyulsást ettől a tudományosan nem bizonyított maszlagtól. Mert vannak ilyenek.
Minden bizonnyal. Ezek megalapozottságáról is megvan a véleményem (ergo hogy tényleg meggyógyultak-e, illetve ettől gyógyultak-e meg, hovatovább hogy nem csak marketingszöveg-e az egész, mint az MLM-esek pár hónap alatt felhalmozott milliói). Az ilyen esetekről majd te beszámolsz, ha már úgyis itt vagy.
Még akkor is, ha te az ufókban hiszel.
Azokban sem hiszek. Az egy példa volt. Látom ez nem megy.
Bár ettől a pöcsöd nem lesz nagyobb…
Mitől, hogy az ufókban hiszek? Ez a keménykedés kellett a végére, enélkül nem lettél volna menő, értem én. De ennél a pontnál adtam fel végleg bármiféle emberi érvelés vagy vita folytatását veled.
Nyugi, nem regisztráltram de visszanézek, hogy lássam, mit fröcsögsz össze megint
Ezt az olyanoktól szoktam kérni, akikből még kinézek valami érdemi reakciót, érvet, álláspontot ami előbbre viszi a vitát. A fentebb tárgyalt okokból tőled nem is várom el a regisztrálást, vagy a visszanézést, remekül fröcsögök nélküled is, köszi. Fura a te szádból ez a 'fröcsögés' kifejezés, olyan fordulatok után, mint
  • "Haver te egy rettenetesen korlátolt figura vagy.
  • Azvan pajti, hogy talán sikeresebb lennél úgy általában az életedben"
  • "Az ilyen önjelölt okosjancsik"
  • illetve a slusszpoén: Bár ettől a pöcsöd nem lesz nagyobb…
Röviden ennyi lenne a válaszom, ha még kell valami, szólj nyugodtan.

Figyelitek hogy akik ebben a módszerben hisznek azok rendszeresen azt hiszik hogy ez itt Mainframe blogja, vagy hogy én írtam a bejegyzést?

mainframe, túl sokat pazaroltál rá

24) Tarr Dániel (nem regisztrált)
Ha valakit valóban érdekel a Voll-módszer és nem csak Mainframe véleményére kiváncsi, akkor látogasson el a módszert alkalmazó Medic-Poliklinika honlapjára (Medic-Poliklinika - Allergia, asztma, ekcéma, és krónikus betegségek gyógyítása) és tájékozódjon ott!

A fikázásokra meg csak annyit, hogy én a Medic-Poliklinikán a Voll-módszer segítségével gyógyultam meg az allergiámból, amit tíz évig sem tudtak kikezelni máshol. Ez tény - a többi meg csak duma…

Tarr Dániel Ha a saját nevedet (sőt, még a klinika nevét is) nagy betűvel tudtad írni, az enyémet miért nem sikerült? Sebaj, kijavítottam neked.
Ehhez a jó kis reklámhoz csak azt a kérdést fűzném hozzá, hogy ha tényleg beválik, és tuti a módszer, akkor miért nem ismeri el a szakma? Miért nem veszi komolyan egy rangos orvosi médium sem? (ld. Tamás)

Amíg mindenki gondolkodik a válaszán, amiben majd ismét én lehetek az ügyeletes sátán, olvassatok ilyet, hátha jót tesz ez is.

Miért lehet az, hogy szegény überblogot mindig valami természetfeletti csapás éri? (Ilyen MLM, meg egyéb palira-veszünk-kft. És termékei/tesztjei formájában?) Lehet, hogy tényleg magatokra haragítottátok a Házaló Ügynökök Ősistenét

Amúgy akik azt állítják, hogy ez a kacat működik (biofizikai törvények, helló), akkor rajtuk van a sor, mégpedig bizonyÍtani illik az ilyen kijelentéseket. Aztán ha felmutatnak valamit, akkor majd a tudományos közösségen lesz a sor, hogy cáfolják/értékeljék/kritizálják/méltassák.

Az a baj, hogy 1) rengeteg sarlatán van és 2) azok a módszerek használói/feltalálói, amelyek tényleg működnek és nem elfogadottak a mainstream orvoslásban, rendre bäsznak venni a fáradtságot és pár ezer emberen, [ha szükséges kontrollcsoporttal] elvégezni egy sima statisztikai elemzést.

Mert a 2) pontbeli emberek többnyire eljátsszák a durcis, megbántott óvodást.. és mivel a módszerük annyira tényleg életképes, hogy valamelyest megéljenek belőle, nem is törik magukat. Vagy szakmát váltanak.

Konkrétan erről a Voll-módszerről. Igazából még azt se kéne tudnunk, hogy hogyan működik, ha letesztelnénk 1.000.000 emberen (akiknek tökéletesen tisztában lennénk a kórtörténetével), akkor lennének referencia számaink, azt helló. És utána lehetne méricskélni, boldogan.

Jah és mielőtt elefeljtem: én az allergiámból a Jägermeister-módszer segítségével gyógyultam ki, pedig tíz évig semmire se mentem a Dr. Zwack kezeléssel :C]

Mainframe véleményeihez: IGAZA VAN!!! ez biztos. Tudnék mellékelni , egy most ilyen módszert használó kiszuperált tüdőgyógyász hozzám küldött levelét, aki nekem azt állítja, Voll módszerrel megállapította, hogy valaki azért nem tud aludni, met őseinél tbc-s beteg volt. Közben leszögezi és meg akar nyugtatni, hogy mindenkinek a családjában előfordult tbc./ Ehez minek a Voll módszer?/ Akkor most senki nem tud aludni? vagy hogy is van ez? Mindez 20 ezer / óra plusz a csodabogyók. Miért nem lehet az ilyen kuruzslókat KIÍRTANI? HIVATALBÓL!!!!!. /Nem engem kezelt, én csak felháborodásom kozöltem vele. /


A Voll-módszeres, és módszeresen kritikus esetleíráshoz.

Nekem is volt részem benne, néhány éve… Na akkor rendesen új lehet…
Viszont a tapasztnyalatom: Jelentős mennyiségű szkepticizmus birtokában, fonákjáról vigyorgó pofával ültem végig a műsort, és nézdegéltem az ujjacskáimon skálázó hölgyet. Az üvegcséket, a zsonglőrködést, a kis mutató kitéréseit. Aztán lettem én a sárkány (mármint Paff). Felsorolta a tejcukor-érzékenységet, jó, oks, a lakosság cirka 25%-a az, mondjuk 20 évvel ezelőtt ez még csak 15% volt, de hát ez a fejlődés (vissza, vagy a helyes irányba, ki hogy nézi), Aztán parlagfűallergia, ez is bejött, de erre is mondható, hogy a lakosság nem kicsi hányadára ráhúzható ingecske. De az üröm, és kukorica-allergiát csak úgy hasraütésre találta ki, vagy gondolatolvasókat ültetnek a ketyere elé?

faroktoll Engem már önmagában az is eltántorítana, hogy a társaság fele (köztük Te is) úgy számol be róla, hogy ez egy allergiavizsgálat, míg a másik felének (köztük nekem) úgy adták elő, mint egy általános állapotfelmérést.

mainframe, Mindegy, hogy mi az valójában, ha semmiképp sem hiszünk benne, nem?

mainframe, Tényleg, hogy klilóg a lóláb, ahogy így mondod, nekem fel sem tűnt, valóban allergiavizsgálat szaga lett a dolognak, és lőn, csak olyféléket mondott a női hölgy, melyek allergiakategóriába sorolhatóak, pediglen valóban állapotfelmérésnek indult. Az egész érdekessége, hogy jaj, ne kapjon senki a szívéhez, de a Medic-Poliklinika oldaláról tévedtem ide ab ovo, mivel már nagyon szükségesnek éreztem újabb betegség kimutatását magamon, és tőlük reméltem valamiféle megoldást. Na jó, csak hülyülök, de néha elkap a gépszíj, és bele akarom tuszkolni egy-egy konkrétan megnevezhető kórképbe a corpusom diszkonfortérzéseit, úgymint test és lélek, és ezek együtthatása a köbgyökön. Én teljesen nyitott vagyok mindenféle újdonságra és régiségre is, és attól, mert sokan nem hisznek benne, azért még lehet valami benne, vagy tán nem is attól, hanem annak ellenére, de ennek akár a fordítottja is igaz, viszont mivel szakmai szempontból semmit nem tudok hozzátenni se pro, se kontra, ki vagyok én hogy bíráljam a módszert, a követőit, vagy akár csak az ellenzőit is. Mindenesetre nem hinném, hogy erre alapoznám a diagnosztizálásomat, juj, majdnem azt írtam agnoszkálásomat, pedig annak már fele sem lenne tréfa, szóval jó lesz nekem a sima labor, szerológia, tükrözés, bármi amit el is tudok fogadni, túlsággal anyagias, ajjaj, azaz anyagi beállítottságú lévén, mert hiszek én sok mindenben, akár még a dimenziókat elválasztó húrokban is, melyek úgy feszülnek egymásnak, mint a buborékhéjak, viszont eléggé elrémíszt, szét is szédülöm az agyam, ha csak belegondolok, de azt azért nem tévedem, hogy azért, mert én nem tudom felfogni, feldolgozni, még nem létezik. Ja majd elfeledtem, hogy is volt, szóval voltak azok az üvegcsék, amiket fel sem bontott a vizsgáló hölgy, és ha az kiegyenlített valamit elektrohullámilag akkor az okésan hat az én helytelenül működő gócomra, legyen az tüdő, vagy gyomor-tápcsatorna, akármi. Jó, de felmerült bennem egy aprócska gondolat: vannak ezek a természetes, és természetazonos aromák, remélem mindenki tudja melyik, micsoda, manapság, mikor már a kisdedek is fújják, az E-s adalékok kártékonyságát. Szóval pl. természetes, ha abból vonták ki, amiről szó van, természetazonos, ha nem, viszont biokémiailag ugyanaz a molekula. Ilyetén módon prímán megfelel természetazonos aromának az eper íz helyett egy bizonyos fának a kérgéből kivont anyag, hiszen ugyanazt az ízt produkálja, kémiailag ugyanaz. Na és mi van ha mondjuk, ezen az alapon nem Bibliát, mert Uram bocsá', azért nem, de kiderülne, hogy ha nem a hatónyagban (ismeretlen) gazdag üvegcsét, hanem csipetnyi gömbhalat, kortyocska avas disznózsírt, morzsányi kőtörőbakancsot vizsgálnak be, mint egyedüli megoldást a problémáimra, és kiderülne, hogy ezek egyenlíthetik csak ki a helytelenségemet, mert mákomra, pont olyan az ellenállásuk, vagy mifenéjük, a természeatozonosság, a természet, vagy valami felsőbbrendű huncutság jegyében… akkor majd ezeket kellene magamhoz vennem, mint egyedüli gyógyírt? Na nyitott vagyok, és hiszek is, de nem feltétlenül, viszont imádom, ha egy dolgot meg lehet kukkantani mindenféle oldalról, abból még baj sose lett, és azért, mert különbözőek a vélemények, még lehet jóízűen vitatkozni. Sőt csak úgy érdemes.

Sziasztok!
Ez a megbeszeles mar tart egy ideje -ugyhogy talan meg el is olvassatok, amit irok.
Voll modszerrol: A baratom mar 2007 oktobere ota vesebeteg -Az orvosok oktoberi diagnozisa szerint: ket het es meggyogyul. Amikor megsem, akkor irany Pecs es biopszia es tarsai - na szoval nagy professzor azzal nyugtat, hogy az esetek 70 %-ban nem tudjak a valaszt es hat itt ez all fenn -latjak a vese karosodasat, de semmit nem tudnak kimutatni oknak -legyen mondjuk AUTOIMMUN - - az sem biztos, de hat jobb otlete nincs. Februar elejere az eredmenyek olyan rosszak lettek hogy steroid kezelest inditottak- napi 64 g- nagyon sok… Sajnos tul keson dontotte el ( szkeptikus fele-de, amikor az ember beteg lesz akkor higgyetek el -minden megvaltozik) mire elment a vizsgalatra Budapestre -mar elkezdte a steroidot- - a dokino a Voll klinikan, raszant tobb min egy orat -atnezte a nem kicsi anyagat- nem vegezte el a vizsgalatot, mert a steroid mar lefedi a valos eredmenyt - vegulis gockutatasra mentunk - - hanem a lelkunkre kototte hogy menjunk el egy olyan nephrologushoz, aki a gocok, megkereseseben es eltavolitasaban hisz. A mienk a masik taborba tartozik a steroidosba.

Amit ezzel mondani akartam, ha a penzrol szolna akkor lehuzott volna minket es kesz. Korrektul megmondta hogy mi van es probalt segiteni- felirt par homeopatas szert, ami a kovetkezo depressziot enyhiti es vesefunkciot is javit.

Azonban tenyleg van, aki nem jol kezeli ezeket az eszkozoket es az bosszanto lehet.
A tudomany meg nagyon lassan fogja elismerni, hiszen a bevalt modszerek eszkozokrol ido atallni.

Mi meg mindig steroidot szedunk, a szokvanyos gockutatas nem segitett- -sot mar egy kemoterapis szert is -ami meg mindig jobb minta steroid-szoval nem valami vidam az elet - -mivel az eredmenyei nagyon lassan javulnak, a gyogyszeradagok is nagyon lassan csokkenek tovabb kell keresnunk -akupunktura es talan bojterapia.

Ma ugy jutottam ide hogy a kecskemeti voll klinika oldalat kerestem - -es nagyon elszomoritott, hogy ilyen tapasztalatokat es indulatokat olvastam.

A baratom a fogai megcsinaltatasa ota beteg - pont azokat kezeltek, ami a szajakupunktura szerint a veseert felelos - persze o is kinevet -de abban egyetertunk, hogy a mostani fajos fogat megprobaljuk a voll modszerrel megallapitott anyaggal betometni.

Bocs, hogy sokat irtam es nem is tudtam fenyes gyogyulasrol beszamolnia modszer hatasara, hala a modern orvostudomany gyogyszer protokoljanak. Hozazaszolasom sokak szamara ertelmetlen lehet ebben a blogban. Talan a penzlehuzos alalspontot sikerult kicsit mas megvilagitasba helyeznem…

Udv,

Kedves Era!

Mindenféle láthatatlan dolgokban és csodaszerekben nem, de a természetgyógyászatban hiszek. Isten patikája. Az Ormos Intézetet javaslom. Ormos Intézet Természetgyógyászati Központ Mielőbbi gyógyulást párodnak!

Anett

Szia Anett! Nagyon koszonom -megneztem az oldalt - -a taplmasszazs is szobajon. Egyelore itt Kecskemeten keresunk megoldast, aztan ha nincs mas akkor lepunk. Nagynened, akirol irtal mar - itt dolgozik? Nagyon koszi megegyszer. Udv, Era

Szia Era!

Bevallom, őt most nem is tudom, hol dolgozik… Sajnos ritkán tudunk találkozni.
Az Ormosba mindenképp telefonálni kell, mielőtt mentek. Aztán kitartást! A lényeg az életkedv.

Anett


Kedves Era!
Ha visszanéznél még:
Barátodnak gyógyulást minél hamarabb! Anett által ajánlott Ormosról rögtön az íriszdiagnosztika ugrott be. Rá is kerestem a módszerre, és valóban be is adta vele kapcsolatban az Ormost. Volt idő, mikor nagyon keresett diagnosztizáló módszer volt, ma már nem forog annyira közkézen, talán általános lett, talán mert mindig van valami új, amit lehet favorizálni. Kívánom, hogy váljon be, amennyiben ezt választjátok, hogy elindulhassatok a megfelelő kezelés útján. A talpmasszázsról csak jó tapasztalataim vannak. Pár évvel ezelőtt testvérem alkalmazta rajtunk (én és a párom), csak érteni kell hozzá, nem mindegy mennyire szerencsésen vagy tájékozottan találsz szakembert. Ő még akkor tanulta ezt a módszert, mikor a Kung-fu-val, mint akkori szerelmével foglalkozott. Nekem egy közepesen súlyos mandulagyulladást mulasztott el egyik napról a másikra, a páromnak meg olyan prímán beindította a veséjét, hogy három napig feszt pisilni járt, és mindjárt jobban is érezte magát.
Hiszem, hogy van valahol megoldás barátodnak is, remélem megtaláljátok!

Enikő.

faroktoll, Szintén voltam íriszdiagnosztikán! Ott legalább belőlem olvasták ki a bajomat, nem egy gépből. A talpmasszázs isteni! Mármint nagyon fáj, de nagyon hatásos.

Olthyer, Teljesen egyetértek minden szavaddal (de nem azért, mert a keresztnevem János a családi meg Bólogató . A talpmasszázsnál tény a fájdalom, hú nagyon. De a hatás is a helyén volt bizony. Bár nem akarok popsit csinálni a számból, pláne a kezdetek miatt, viszont akkor most teljesen leírtuk a Voll-módszert, hogy már a témánál maradjunk, vagy le lehet vonni egy pici konzekvenciát, hogy az illető, aki mégis alávetette magát, és valamiféle problémát hoztak ki nála, azért essen neki józan ésszel önmaga egészségügyi kivizsgáltatásának?

faroktoll Önmaga egészségügyi kivizsgálása sosem ellenjavallott, pláne ha orvoshoz megy ezügyben (az mindegy hogy a Voll-módszer vagy bármi más hatására). A soktízezres csodaszerek megvétele, az az ellenjavallott, plusz kezelési költség, bár ahogy látom az nem mindenhol van. Hozzáteszem: ahol nincs, cuccot azért ott is eladtak a történet szerint (Era)… ilyen a marketing.

mainframe, Orvosilag gondoltam én is, mivel kivizsgáltatásról volt szó, arra meg ritkán szólítja fel az ember az önnön személyét. Kivéve ha egyben orvos is, úgy mint emberdoktor, és nem állat, és ezt is orvosilag értem , nem másféle hovatartozásból, bár abból van pár, és egy időben számosszor hangoztatták mennyire fontos az is, de annak nem volt egészségügyi vonatkozása egyszer sem, ha jól tudom, de lehet még tekerni rajta párszor, viszont a szomorú az, hogy az igazán ható szerek is lehetnek többtízezresek, és szintén ezek a szerek manapság rászorulhatnak a marketingre is, tehát nem a marketing létével, szükségességével van a gond, hiszen valaminő formában el kell, hogy jusson a hatékonyság a fogyasztóhoz, mint beteghez, legelőször információ formájában, hogy aztán dönthessen annak alkalmazásáról. Most konkrétan nem a gyógyszernek, és receptkötelesnek minősülő szerekre gondolok, mert ezek szedése azért nem a páciens döntésén (hacsak nem notóriusan együtt nem működő a beteg) múlik. Tény a marketing ilyen, vagy az ember ilyen, vagy a kétségbeesett ember ilyen, vagy a reménykedő ember ilyen. Én is estem már bele efféle tévedésbe, mikor az embernek egy rokona (felmenője) a tét, akkor bármit, bármit képes megragadni, csak tehessen valamit. Csak reménykedni lehet, ha már beleestünk, hogy pár tévedésen át eljutunk a megfelelő kezelésig, és még futja is rá az időből. Nekem ez már a múlt, ha az időt nézem.
Bocs, hogy erre kanyarodtam.
Szomorka.
Ha őszinte akarok lenni, és jobban belegondolok, abszolút nem állt szándékomban venni azokból a szerekből, amiket javasoltak, jó, volt valamicske információ, amit kaptam, és még ha el is csodálkoztam azon, hogy összecseng egyéb… Valóban szinte csak allergiavizsgálatok (hivatalos karcolásos módszer) eredményével, mégsem vitt rá a lélek, hogy vásároljak a cuccokból, továbbra is a megerősítésre vártam, várok, és így lépek tovább. Azon filózok, akkor most kétszínű vagyok? Vagy csak egyszerűbb volt először ezt a vizsgálatot kipipálnom? Mindenesetre nem ítélem el azokat akik ennél meg is állnak, és ha még hat is, amit vettek, kaptak, akkor egészségükre
Ja a házidokim úgy harangozta be pár hónapja ezt a módszert, mint amit az űrhajósok diagnosztizálására fejlesztettek ki, és mindenféle betegséget képes kimutatni. Állítólag valami kb. 200-an alá is vetették magukat nála. Persze a kimutatott betegségükre kaphattak szert is, egy üvegcse valami majd' 3000 forintocska, és egyszerre csak négyfélét lehet szedni… négyféle betegségre. Még nem állt módomban bárkit is meginterjúvolni az ügyben, de most már izgat, szóval majd megorrontom.

Hali!

A főtémához hirtelen annyi, hogy Mainframe valószínűleg olyan a módszerhez minimális kompetenciával rendelkező egyénnel találkozott a Voll-módszerrel kapcsolatban, aki MLM-es bemutatókra emlékeztető népszerűsítési kampány segítségével próbált a módszerből meggazdagodni. De ezzel még csak nem is akarok egyik fél pártjára sem állni.

Amiért írok az a Medic-Poliklinika. 7-8 éve jártam ott, természetesen vizsgáltak a Voll-módszerrel. Olyan momentumra viszont nem emlékszem, hogy gyógyszert tettek volna a csőbe, sőt, asszem cső mindkét végén lyukas volt. Asszem. (Aki járt ott mostanában, kérem cáfoljon vagy erősítsen meg!) Az viszont biztos, hogy a Voll-módszerrel nem állapítanak meg semmiféle allergiát. Nem tudom, hogy milyen az általános allergia vizsgálat, de itt úgy csinálják, hogy az alkar belső felén kis szikével vagy tűvel több ponton apró sebeket ejtenek. Mindegyik ponthoz tartozik egy allergiát okozó növény vagy állat vagy bármi, és amelyik pont a leginkább elváltozik arra a dologra allergiás az ember.
Nem csak saját készítményeket adnak, hanem receptre bárhol kapható gyógyszereket is alkalmaznak.
Aztán kaptam ilyen kis bogyeszeket, kis fiolákban(minden napra másik). Asszem ez volt a homeopátiás készítmény. Na most ezzel kapcsolatban én arra a következtetésre jutottam, hogy nem más mint placebo. Miért is? A következő használati utasítást kaptam hozzá: a kezelés allatt(amíg a bogyókat szedem, 2-3 hónap ha jól emlékszem), ne fogyasszak csokit, szénsavas üdítőket, nagy mennyiségű tartósítószert tartalmazó ételeket (pl. konzervek) stb. mert ezek gyengítik a szer hatékonyságát. Ergo olyan ételeket, ne fogyasszak amik alapvetően ártalmasak. Na most ez elvileg egyenlő az egészséges táplálkozással, tehát nem a bogyóktól fogok meggyógyulni, hanem attól, hogy egészséges étrendre váltottam.
A mandulám kivétele szintén a klinikához kapcsolódik, bár arra már végképp nem emlékszem, hogy melyik vizsgálat, és mi állapította meg, hogy ki kell venni, mert állandó gyulladásban van, és arra sem, hogy végül is a bogyókat erre szedtem-e.

Tudom sok bizonytalan tényező, abban amit írtam, de arra igyekszem rávilágítani, hogy nem biztos a módszer lehet a rossz, hanem a körülmények, ahol találkoztál vele. Ez egy diagnosztikai eljárás nem pedig gyógymód, a Medic-Poliklinikán Voll-módszerrel(is) diagnozstizálnak, de hagyományos módszerekkel(is, és persze alternatív gyógymódokkal is) gyógyítanak. Ha a Voll-diagnosztika tényleg rossz lenne, akkor már tömegével(na jó, nyilván az első 1-2 eset után bezárták volna) kellett volna, hogy halljunk olyan esetekről, ahol a félrekezelés eredménye akár tragédiához is vezetett.

Végül csak állást foglaltam valaki mellett. Igaz én tapasztalati oldalról közelítettem meg, lévén, hogy tudományos oldalról még középiskolás szinten(rég volt az már) is nyögvenyelősn tudnék hozzászólni.

Üdv

Tommaso
Ha a Voll-diagnosztika tényleg rossz lenne, akkor már tömegével(na jó, nyilván az első 1-2 eset után bezárták volna) kellett volna, hogy halljunk olyan esetekről, ahol a félrekezelés eredménye akár tragédiához is vezetett.
A diagnosztika nem kezelés, ergo félrekezelést maximum áttételesen eredményezhet, amikor is kötve hiszem hogy visszanyúlnak és a Voll-módszert okolják majd a sikertelenségért, és nem az orvost, a gyógyszert, vagy bármi mást.
Másrészt ez a szféra, ahol az ilyen alternatív diagnosztikai- és gyógymódokat alkalmazzák, tipikusan nem az, ami képes súlyos félrekezelésből származó tragédiákat előidézni, mivel nem használ semmi jellemzőt. Ahogy te is írtad, inkább a placebóra próbál hatni.
És értem amit mondasz, hogy egy Voll-módszernek előadott lehúzásnak eshettem áldozatul, ám ez mégsem megoldás arra pl., hogy miért nem veszi komolyan a szakma. Ha tényleg úgy lenne ahogy itt az előtted (engem sokszor habzó szájjal pocskondiázó) író lelkes hívek állítják, hogy komplett tömegeket segít hozzá a gyógyuláshoz, akkor már rég lenne valami komolyabb visszhangja.
A történeted a placebó-bogyókról meg a kitudja-hogyan kiderített mandulaproblémákról is inkább az én álláspontomat támasztja alá.

44) Védíró (nem regisztrált)
Szerintem érdemes lenne a sok találgatás helyett a keresőbe beírni a Voll szót és mindjárt pontos információhoz juthatunk egy igen különleges elektro-akupunktúrás eljárással kapcsolatban, mely a kínai és a nyugati ORVOSTUDOMÁNY-t ötvözi, mely módszer alapján készített bizonyos készülékkel a szervezet, vagy bizonyos szervek energetikai állapotát felmérve diagnosztizálhat az ORVOS; vagy megállapítható, mely fogászati anyag (nemcsak az amalgám, hanem a különböző műanyagtömések alkotórészei, vagy fogászati alapozó) zavarja meg az adott egyén szervezetének működését; megint más készülék allergiát tesztelhet az általánosan ismert bőrpróba helyett, évekkel korábban felismerve az allergéneket. Az eljárást semmiképp nem a termékforgalmazásra találták ki, egyébként az arra használt készülékek megkérdőjelezhető eredetűek és minőségűek pénzhajhász kontárok kezében, természetesen megbízható eredmények nélkül.

A Voll-módszerben használt készülék tudtommal maximum a bőr ellenállását méri. (Ha már Google, ezt több weboldal is megerősíti). Ezt a mérést ugyan ténylegesen használja a tudomány, de mindössze az éberség, koncentráció, stressz mérésére, mivel a bőr ellenállása - többek között - a verejtékmirigyek aktivitásától függ. Maga a bőrellenállás pedig egy igen tág, az egész testre jellemző paraméter, és semmi köze az egyes szervek energetikai állapotához, bármi is legyen az - mert valljuk be, ez a két szó így egymás mellett semmilyen konkrét jelentéstartalommal nem rendelkezik.

Allergia kimutatása esetén például a készülékbe helyezik a mérni kívánt allergén anyagot, de teljesen szigetelt (!) kapszulában (például műanyagkapszulában, ami közismerten jó szigetelő), így szerintem kizárt, hogy az anyag bármiféle reakcióba lépjen akár a készülékkel, akár a páciens szervezetével. Ellenben kiváló ellenállás-ingadozást lehet elérni azzal, ha a mérőműszert erősebben vagy gyengébben nyomjuk a páciens bőréhez.

Tamás Köszönöm hogy felvállalod ezt a szélmalomharcot, én már bőven belefáradtam.

Haszprus, ha Te is úgy gondolod, lehetne zárni is a topicot (kivéve persze ha Tamás ellene van).

Köszönjük az eddigi véleményeket.

Ez egy lezárt bejegyzés, nem fogad több kommentet.