Haszprus

Vége a szorgalmi időszaknak

©   Haszprus   |   bme mátrix történelem

Vége az első olyan szorgalmi időszaknak, ami mellett melóztam (nem keveset), ráadásul 40 kredit megszerzését tűztem ki célul. Az egyenleg: minden számonkérést pótlás nélkül teljesítettem (kb. 17 számonkérésről beszélünk házik, zh-k, és szóbeli prezentációk formájában). Ezidáig. Meglátjuk a folytatást, a durvulás (vizsgaidőszak, brutális vizsgákkal) igazából most jön.

Öt vizsgám lesz, időrendben: objektum-orientált fejlesztés, kódelmélet, grafika, szoftverminőség és menedzsment, rendszerintegráció. Ezek közül az első kettővel idén még nem foglalkoztam, tekintve hogy vizsgakurzusok.

Mint már írtam, az elmúlt hetekben szabadságot vettem ki, ez így utólag nagyon jó döntésnek bizonyult, enélkül minden valószínűség szerint sokminden teljesíthetetlen lett volna, márpedig most már érzem hogy nem csúszhatok semmivel, ezek a tárgyaim már közvetlenül befolyásolják a diplomaszerzésem időpontját, és ezáltal a következő 1 évemet gyakorlatilag minden tekintetben.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ahogy mondani szokták, ha megvan a grafika, megvan a diploma…

Hajrá!

Csepi, Szerintem a BSZ szigó dönti el, hogy lesz-e diploma, a grafika meg azt, hogy mikor…


Nemtom neked/nektek mikor van/volt grafesz, de az szakirányon van, nem? És az előtt van Számelmélet szigorlat, tehát elvileg a grafika előfeltétele a szigorlat(ok) sikeres teljesítése!

De egyik sem vészes (igy utólag persze nagy a szám)!

Csepi,
Számelm szigorlat 5. félév
Grafika 7. félév (de nem szakiránytárgy)
Nincs egymásra épülés semmilyen közvetett módon sem

És természetesen az ötéves osztatlan képzésről beszélek, bsc-n szigorlatok sincsenek

Jah, 4. év őszén van a grafika, viszont nem tudtam nem szakirány tárgy (illetve nem emlékeztem rá, hogy az), viszont tény, hogy a diplomával közvetlen kapcsolatban van…

De Számelm. Szigorlat a 3. év végéig kell, hogy meglegyen (6. szemeszter), nemde?

Csepi, akkor csinálod meg, amikor akarod, leszámítva hogy nem mehetsz nélküle szakirányra A szakirány a 7. félévben kezdődik, így leegyszerűsítve igen, a 6. félév végéig kéne megcsinálni.

Tegyük fel, hogy mindezt már megcsináltam!

Csepi: kb. ahogy Haszprus írta. Manapság a hagyományos képzésen két kritériumhiány is megengedett a szakirányhoz, de azért ezzel tessék csínján bánni Ha megvan, annál jobb. Grafikát szerintem kár, hogy olyan későn tartják, addigra az ember csontra elfelejt C-ben programozni, mi több, a koordinátageometriát is elfelejted. És amúgy is szórótárgy, érdemes minél előbb nekiesni (bár nem tudok emberről, aki pl. 5. félévben felvette volna)


Ralesk, az a baj, hogy én az előző szemesztert is képes vagyok elég hamar elfelejteni. Egyrészt ez jó, másrészt rossz.

Arra gondoltam, hogy a BSZ szigó még az egyetem elején van (mondjuk inkább a közepén , de ezt szokták nagy szívásnak emlegetni), igazából az első olyan komolyabb számonkérés, amin fennakadhatsz. Ilyenkor még, ha valami nagyon nem akar összejönni, többen abbahagyhatják az egyetemet. Ha a grafikáig eljutsz, akkor azért már tudod, hogy mindent meg tudsz csinálni és már nem fogod abbahagyni, akármennyire is nehéz. Nyilván nem ilyen egyszerű a képlet, nem is kell nagyon komolyan venni, de azért lehet benne valami.

Norbicsek, azért rám lehetett ijeszteni a 9. szemeszterben is.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...