Haszprus

A céges mobil lesújt

©   Haszprus   |   mátrix

Na, kapok új sim kártyát és lecserélem rá a mostanit, vagy kapok egy új telefont a mostani mellé, nyilván vélhetően valami lowendet.

  • Nem akarok két telefont hordozgatni
  • Nem akarom, hogy éjjel-nappal hívogassanak, megjegyzem ez eddig se volt jellemző, de eddig nem tudtak ingyen hívni.

Mit válasszak? Új szám vs. második telefon? Mik a tapasztalataitok?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 34 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


The GuNN, szeretném ha írnál véleményt. Vagy ez csak kommentszám-növelő volt?

Haszprus, Nem. Ezen kívül csak két dolgot tudnék erre reagálni. Egyrészt irigyellek . Másrészt pedig vannak olyan kérdések, amikben egyedül neked kell döntened.

The GuNN, nincs mit irigyelni, a magán jellegű hívásokat nyilván mindenki magának fizeti

Tehát ez így ebben a formában tényleg isten csapása

Haszprus, Azt, hogy irigyellek arra értettem, hogy irigylem a problémáid

The GuNN, ja igen, a másik problémám hogy a két szélső monitorom kurva messze van egymástól


Egyébként asszem második teló lesz inkább, azt ki tom kapcsolni…

Erről pedig még nem is volt post



Egyébként szerintem két teló. Így egyrészt nem kell mindenkit informálnod a számváltozásról, másrészt egyből tudod magán- vag céges ügyben keresnek (melyik telefon csörög), ha nem akarsz elérhető lenni, kikapcsolod és kész. Sztem nem para ha lowend lesz a cucc, ezt beszélgetésn kívül úgysem fogod semmire sem használni. Illetve így talán könnyebben elkülöníthető a céges ill. magán mobilforgalom, nem is ad lehetőséget vitára adott helyzetben.

Szerintem annyira nem kell felni a ceges mobilforgalomtol. Persze attol is fugg, mivel foglalkozol, de engem peldaul soha egyetlen egyszer sem hivott fel senki a cegtol, pedig 4 honapja vagyok ott Plusz be lehet allitani, hogy ceges iranybol szurje ki a hivasokat mondjuk du. 5 ora utan. Igaz, a low-end telokban ilyen funkcio ritkan van.
Egyebkent a magan jellegu mobil forgalmat nem szoktak veresen komolyan venni. Amig a limiten belul maradsz, nincs semmi problema. Azert kotik igy ki, mert AFA-visszaterites a telefonszamla utan csak akkor jar a cegnek, ha munka celjabol tortentek a beszelgetesek. A kedveseddel valo orakig tarto beszelgetes nyilvanvaloan nem ez a kategoria (elmeletileg)

Egyebkent kb. 2 honapig en is hurcoltam magammal 2 telefont, de meguntam. Mivel elsosorban telefonalasra hasznalom, inkabb azt valasztottam, amelyiknek jobb az akksi ideje. Ket telefon toltogetese, nem-talalom-hova-tettem-mindjart-indulnom-kell keresgelese hosszutavon eleg maceras. Plusz a fene se tudja mennyire jo, ha az ember mindket zsebeben egy 1-2W-on sugarzo radios berendezest hordoz magaval napi X oran keresztul.

NeoXon,
de engem peldaul soha egyetlen egyszer sem hivott fel senki a cegtol, pedig 4 honapja vagyok ott
hm, irigyellek?
Egyebkent kb. 2 honapig en is hurcoltam magammal 2 telefont, de meguntam.
én már akkor láttam ennek a pokol mivoltát amikor körülöttem kezdtek megjelenni a céges és magántelefonnal egyaránt mászkáló személyek ennél rosszabb már csak az amikor ugyanaz az ember két simkártyával nyomul és random hogy mikor melyiken érhető el (sms esetén elég gáz).

sajnos ez azt is jelenti hogy amikor a cégemből hívni próbálnak akkor random lesz hogy elérnek-e a céges telefonon. és ez szar. mindenkinek.

Én is a második telefonra voksolok, mert azzal nem cseszed szét a jelenlegi telódat (SIM cserélgetés) és egy low-end telcsi elég kicsit és könnyű lehet ahhoz, hogy annyira ne zavarjon.

Második telefon. Aztán esetleg átirányítás saját számra. Bár mintha az pénzbe kerülne.

Nos én két telefont cipelek. Magán és céges… Anno lehetett volna olyan megoldás, hogy egybe a kettő és egy szám, de köszönöm nem. Szeretném a munkát a mostani távolságban tartani a magánéletemtől. Mivan például ha nyaralni megyek… A céges telefon hívásait kollégáméra irányítom, azok az ügyfelek akiknél pl nem tehetem meg, hogy elérhetetlen vagyok pedig tudni fogják a magánszámot és ahogy észrevettem tiszteletben is tartják azt, hogy ezt nem mindig veszem fel és nem biztos, hogy amikor azon hívnak gépközelben vagyok.

Két telefont cipelni pedig nem teher. Én céges telónak pl egy ultravékony lowend telefont választottam, ami tökéletes arra, hogy ne legyen útban.

16) Zeal_ (nem regisztrált)
Opció lehet valami dual-sim telefon, ha a telefon lecserélése is járható út.


Zeal_ Ez sem rossz ötlet. Ilyet egyébként lehet berhelni majdnem minden típusból, nem?

mainframe, Nem. Mostanában jöttek csak ki olyan telók, amik konkrétan, tehát egyszerre két kártyát kezelnek. Az eddigi dual sim megoldások úgy néztek ki, hogy a hátlapra bekúrtak még egy sim tartót és bekapcsolásnál választhattál, hogy melyik legyen. Ha jól tudom, most valami Samsung teló jött ki, ami már egyszerre kezeli a két kárytát.


The GuNN, Samsung D880. Én is gondolkodom ilyen megoldáson, de a 2 privát számom miatt…

Csepi, Én egyáltalán nem gondolkodom ilyen megoldáson.

Nekem van céges is meg saját de sztem jobblenne ha kapnék +5ezer ft-ot havonta hogy a cégügyek miatti telefonálgatásaimat fedezze, mert igazából keveset használom a cégest, de amikor hivnak akkor tuti rosszkor, ráadásul hurcolászni kettőt suxx. Hétvégén úgyis átirányítom a sajátra… Legjobb megoldás lenne amúgy ha nem lenne telefon egyáltalán, ott van msn, skype, icq, email, aztán hagyjanak békén..
Ja viszont előny, hogy nem keverednek össze a céges és a magán dolgok tehát ha nemakarok céges dolgokat akkor kikapcsolom. Vagy ha esetleg elmegyek a cégtől (nem tervezem) akkor nem fognak még félévig hivogatni olyan témákkal amik már nem érdekelnek… Tehát a szeparáció miatt lehet h mégis jobb a külön.

The GuNN, elnézést, ha az IS szócskával megbántottalak!

Barátoknak mindig mondom, hogy olyan helyre ne menj, ahol céges mobillal kábítanak. Hívogatnak majd, hogy menj dolgozni. Sajna lassan ez már elkerülhetetlen ezen a szakágon. Viszont a céges laptop a legrosszabb, mert akkor elvárják, hogy otthon is…

Olthyer,… céges autót meg ritkán adnak…

Csepi, Ez így van. De olyan is akad. Viszont általában csak a parancsot adják ki, hogy gyere be, ahogy tudsz, amilyen hamar tudsz, vagy csináld meg otthonról.

- Fogalmam sincs mit csináljak, halvány fogalmam sincs! Olyan az egész, mint a legrosszabb rémálom…

- Jahj, nagyon át tudom érezni. Oh ne, két nő is szeret. Mindkettő okos és szexi, a tárcám dagad az ezresektől, a gyémántcipőm túl szoros…
Friends


Vagy egy telefon, amibe két kártya megy, vagy két telefon. Nem jó dolog az, ha a főnök éppen vacsora közben zaklat.

Haszprus, melyik felé tendálsz?

Olthyer, külön mobil, mivel rájöttem hogy az tudja mindazt, amit egy számváltás jelentene, csak megvan az opció hogy ha nem akarok akkor nem váltok számot (Az új simkártyát ugyanúgy tehetem a saját telómba…) (Vagy ha úgy tetszik: akármikor dönthetek ez esetben úgy, hogy egy telóm lesz, éspedig a céges számmal.)


…Már ha szabad így nyilatkoznom. :>
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...