mainframe

A Tökéletes Trükk

©   mainframe   |   film

The Prestige (2006) - Bennem úgy élt hogy ez egy friss film, aztán látom hogy már két éves. Hiába no, nehéz lépést tartani.
Pozitívumok röviden: Christian Bale, Hugh Jackman, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie, Andy Serkis (őt többen ismerik Gollam néven... ), szóval eszetlen sztárparádé. Eredeti környezet (bűvészek világa, valamivel jobb ötlet mint egy n+1. titkosügynökös sztori), csavaros történet, kiváló látványvilág, izgalom, akció, mindez úgy, hogy közben többnyire megmaradunk a realitás talaján. Engem több helyen is leültetett, meglepett, tudott olyat mutatni amire nem számítottam. Mondanám mi tetszik még nagyon, de az már durva spoilerezés lenne. Majd kommentekben, ha valaki más is látta és tetszett neki.

Egyetlen negatívumként talán a végét említeném meg. Meg lehetett volna oldani elegánsabban is, így egy kicsit pofáncsapós. Én legalábbis rájöttem egy jó alternatívára...

Imdb-n 8.4/10 (114,452 szavazattal), nálam simán megkapja a 9-est, a 10-est is talán csak a vége miatt nem, de lehet hogy jobb kedvemben azt is megadnám. A film közelíti a perfektet, mindenképp ajánlanám megtekintésre.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Szerintem ponthogy kurvanagy a vége (Vagy a vége kurvanagy, szóval nekem sokat emelt a film összértékelésén.)

A majdani komment-beli spoilerezésekhez ajánlom a {spoiler}…{/spoiler} jelölést (szögletes zárójelek közt), ilyen ni: szóval ilyen.

Én inkább arra számítottam, hogy előszedi valahonnan azt a csávót aki anno a dublőre volt, és azt hagyja megfulladni. Akkoriban úgysem volt nagyon más módszer azonosításra, mint hogy kb. ránézésre az-e. De ez a sci-fi a vége felé a klónozógéppel, kicsit tönkretette az amúgy autentikus hangulatot, szerintem. A másik vonalon meg ez, hogy ikrek voltak, hát kicsit ilyen óvodások játszanak stílusú megoldás… (gyk: -Lelőleeek. -Nem mert páncélom vaaan. -Deee, mert páncéltörő golyót használooook… stb.) Akkor miért nem volt ikertestvére a másik bűvésznek is, ennyi erővel…? Nem szeretem ha olyan a film, hogy végig kiprovokálják hogy találgass, és a végén képen törölnek egy olyan megoldással, amit esélyed sem lehetett kitalálni. De persze így is jó volt, csak lehetett volna még jobb.

Huh én már jó régen láttam, de nekem is tetszett nagyon A végén mindössze azt nem értettem, hogy mi volt abban a raktárban az a sok vizes gömb hullákkal

Balage Hát az az volt, hogy minden alkalommal amikor teleportált a géppel, akkor létrejött belőle egy másolat, mint a cilinderből és a macskából. Ő meg odaépítette a csapóajtót, és a másolat mindig beleesett azon keresztül egy olyan vizestartályba, és megfulladt. Utána meg elvitte a lezárt dobozt a raktárba, és kész (mondjuk ez nem túl hatékony, de így hatásosabb a vége ). Tehát a gyilkosság nem volt egyedi eset, minden este eljátszotta ugyanazt, csak akkor egyszer odapofátlankodott a riválisa (akiről tudta hogy oda fog jönni), ezért jól elítélhették gyilkosságért.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...