mainframe

Vonuljunk fel mi is

©   mainframe   |   bkv howto life magyarország sux szánalmas

Elmondom mi a bajom a mai Gay Pride felvonulással, de nem az amire gondoltok. Hanem az, hogy emiatt áll a nagykörút (egyéb helyszínekkel egyetemben). Igen, a 4-6-os is (illetve kétrészletben, pótlóval, háromnegyed szakaszon, stb.). Valaki magyarázza meg, hogy akárkinek támad valami ötlete, érzése, gondolata, akármije, annak miért kell ezt feltétlenül valami felvonulásban kiélnie? Ez ennyire jó buli? Miért van, hogy ha valaki elégedetlen a kormánnyal, vagy csak simán a választott pártja rendezvényére megy el tömegesen, vagy meleg, vagy akármi, az azonnal összeverődik egy párszázas-ezres tömegbe, és végigvonul a város egyik létfontosságú ütőerét képező főúton?

És ide tartozik az összes idióta városi rendezvény, a nevetséges másfélkilométeres futóversenyek elhízott belvárosi kispolgároknak, a futáshoz tudvalevőleg ideális (not) aszfalton, a tapinthatóan sűrű szmogban, illetve az amúgy támogatandó Critical Mass is. Miért, ó miért kell azzal felhívni a figyelmet magára mindenkinek, hogy egy napra megbénítja a város amúgy sem jól működő közlekedését? (jó, tudom, a BKV ilyenkor nem termel veszteséget, legalább ) Miért nem tudtak a melegek pl. a Városligeten át vonulni?

Tudom, hogy ez így van Nyugaton is (minden amerikai filmben egy felvonulás forgatagában rázza le az üldözőit a főhős), meg hogy ez kell hogy felhívja a figyelmet, meg miegyéb, de szerintem nem mindenáron. És szerintem az ilyenkor dugóban/lezárt utcában/akárhol megrekedt autós hangos kurvaanyázása teljesen jogos. Ha holnap eszünkbe jut, hogy az Überblogot még nem ismerik elegen, és ezért végig akarunk menni gyalog a Róbert Károly körúton, akkor mi a fasz van? Mindenki állj, mi most megmutatjuk magunkat? (És pontosan ezért sz@rom le hogy épp a melegek vonultak fel. Tőlem lehetett volna a Alkoholista Fókaidomárok Önismereti Köre is.) Értitek...

(Tudom, beszóltam a Critical Massre. Tépjetek szét.)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 28 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Igaz, igaz, de igazából engem meg az nem érdekel, hogy valaki autózni akar az arra teljesen ideális [not] Pesten/Budán.

Fúrjunk alagutakat meg ilyenek, legyen dugódíj, és had vonulhassanak a buzik/kerékpárosok/nem-buzik/akárkik a belvárosban.

És akkor legalább a BKV nak lenne rendes buszsáv és akkor még fél perc késésért is barátságos akasztással lehetne megajándékozni az aktuális felsővezetést.

Ja, és több parkot.. és legyen überfelvonulás is!

Pas, csak azok az emberek nem autózni akarnak, hanem közlekedni/élni

Pas Ezt én is tudom támogatni, de amíg ez nincs, addig miért akarjunk kib@szni magunkkal?

Ez esetben átszerkeszteném a kommentben az autózást"autóval közlekedés"-re.

Nyilván nem egészséges az amúgy is intenzíven fekvő infrastruktúránknak, hogy még valamit lezárnak, de arra próbáltam célozni, hogy nem ezen áll vagy bukik, főleg hosszú távon.

mainframe, hungarikum? Nekem mondjuk nem okoz gondot, de tény és való, hogy egy csomó embernek kellemetlen, nincs rendesen megoldva az alternatív útvonalakra terelés (nincsenek alternatív útvonalak), és tényleg mehetne bárki felvonulni valamelyik ligetbe.

Pas Na, elértük azt a közös nevezőt.

Egyébként én fejet hajtok arra, hogy egy évben egyszer végigvonulnak színes ruhákban, oké, tegyék, elvégre gyerek nap is van, a Jézuska is csak egyszer jön egy évben, kell valami pótcselekvés.

De könyörgök, hogy ebben az országban minden felvonulásra azonnal tüntetéssel, Árpád-sávval, gyurcsánytakarodjozással és tojásdobálással lehet csak válaszolni, azt már hangyányit erőltetettnek érzem.

Mefi: Ezzel most maximálisan egyetértek…
(És igen, szervezzünk Überblogfelvonulást! )

Mefi Mondjuk ha erről beszélünk, akkor én is egyetértek, de szerintem most nem ez a téma. Persze beszélni lehet róla, csak a poszt nem erről szól.

És ide tartozik az összes idióta városi rendezvény,
Tényleg, miért jó csatateret csinálni tavasztól őszig minden este a rio-zp aranyháromszögben? Ezt is elárulhatná végre valaki…
Ha lesz überblog-felvonulás, akkor azok is mehetnek, akik csak kommentelni szoktak? ha igen, akkor jöhetek bicóval? Vagy csak azoknak lesz, akik írják?

Nekem még soha nem volt városi rendezvényből különösebb problémám, kerülni mindig lehet autóval Múltkor is le volt zárva az adrásy és az egész lánchíd, kikerültem, oszt csókolom

bonnie Ez is jogos kifogás, valóban, de megintcsak: nem ez a téma. Egyébként egyetértek Veled is.
Ha lesz felvonulás, mindenki jöhet. Még akár az is aki nem olvassa, szimpatizánsnak.
Balage Ez mindaddig működik, míg a teljes Adrássy+Lánchíd forgalma nem kerüli ki ahogy Te is, oszt csókolom. Mert akkor ülhetsz órákig dugóban az egyébként üres útvonalon is. Szóval vannak napok amikor megoldható, de ne csináljunk úgy, mintha az ilyesmi nem okozna reális, mérhető, szignifikáns fennakadást a forgalomban.

mainframe, ugyanúgy akadályoz, csak nem kordonnal, hanem azzal, hogy gyakorlatilag járhatatlanná teszi az utat. Ezen kívül nem látok sok különbséget.

bonnie Ok, ebben az esetben valóban analógia. Ellenben ha jól tudom úgyis ez az utolsó éve minda két szórakozóhelynek, utána bezárnak… Szóval ez a probléma elvileg meg fog oldódni záros határidőn belül.

mainframe: Csak nagyon apró betűvel zárójelben, 21 off-tag között: (Ha meg fog oldódni hamar, akkor már nem is baj, hogy így van?) Bocs!

Montana Nem, attól még nyilván baj, csak bonnie-t nyugtattam hogy ez nem tart már sokáig. Lehet hogy én sem írtam volna meg a bejegyzést, ha mondjuk úgy lett volna meghirdetve, hogy ez az utolsó ilyen főutas felvonulás.

mainframe, Index - A szórakozóhelyeken egymásra talált az MSZP és a Fidesz
Nem hinném, hha itt be is zárnak, hogy ne nyitnának újra bárhol máshol ennyi erővel mi baj a cm-mel? Másnap reggelre nyomát sem látni, évente 2délutánt ki lehet bírni ;P

bonnie
évente 2délutánt ki lehet bírni
A cm évente 2 délután, a gay pride még egy, a kossuth-téri szokásos hepaj még x, és még sorolhatnám. Végül azon veszem észre magam (és ez késztetett a poszt megírására), hogy majdnem minden héten (különösen nyáron) valami miatt meg van halva a fél város, és én gyalogolhatok/ötletelhetek/maradhatok a seggemen, szóval mindet lehet, csak közlekedni nem. A kérdést megelőzve, de, máskor is szoktam gyalogolni, és nem halok bele, csak itt az a döntő, hogy választhatok-e. Utálom ha valami rám van kényszerítve.
Egyébként félre ne érts, a critical massel semmi bajom, sőt, támogatom a céljait, csak megint a kivitelezés nem bejövős. Az autósok agya eldurran amiért totál beáll a város, ettől tuti nem kedvelik meg jobban a biciklistákat.

Megmondom jól.

- Az autósoknak valóban kéne meghagyni az utakat. Így is hatalmas a káosz a közekedésben.
- A rózsaszínben való riszálást továbbra is az erre kitalált bárokban kéne mívelni. Ez meg is oldható, szóval őket betiltanám. Személyes reakcióm: agybajt kapok a magamutogató vetkőzős farsangtól. Amit ők büszkeség címén művelnek az utcán, azért engem közszeméremsértés címén jól megbüntetnének. Vagy megkérdeznék, hogy mennyi egy menet.
- Kossuth tér probléma: a parlamentben kéne lejátszani a meccset. Csak hogy olyan nagy népuralom van, hogy lelőnének, ha átmásznám a kordont (mert hogy ilyen van, ugye), ami egyszerűen szánalmas. Egyébként a Kossuth tériek is unják az ott levést. Nem olyan mókás az; csak muszáj nyomást gyakorolni, egyedül úgy esélyes elérni valamit.
- Továbbá: a bicikliseknek nincsenek a városban kerékpárútjaik! Próbáltam korcsolyázni annak nevezett valamin… Hát, inkább a Dunát úsznám át legközelebb. Megértem őket. Amíg nincsenek hasznáható kerékpárutak, kopogtassanak csak. Viszont az a baj, hogy az autósok, akiket akadályoznak, nem tudnak tenni ügyükben. Szóval a biciklistáknak is a kordonok előtt kéne karikázniuk.

Olthyer, elkéstél, ebben az évben úgy tűnik nem volt pink boával riszálás kamionplatókon (amitől nekem is idegrohangálásom van, mint volna a Budapest Parádétól is, ha még lenne – émmárcsak ilyen hülyekonzervatív vagyok )

P.S. /me nem volt kint a kordon egyik oldalán se, köszöniszépen.

Ralesk, Folyamatosan a külső oldalán vagy, szívesen. Azért én megnézném a másikat is, ha lehetne.

Örömmel hallom egyébént a fejlődést! Bár szerintem csak féltek. (A gyermekképes plakátok után, amiket kitettek, van is okuk rá.)

Teljesen egyetértek a BParádéval kapcsolatban, szintén nem a szívem csücske - finoman fogalmazva -, ráadásul igen hangos.

mainframe, az évente két délutánt a rió-zp féléves ámokfutássával próbáltam szembeállítani, csak megint bevettem a fogalmazásgátlót

Olthyer Na, ez is egy olyan komment amivel nagyrészt tudok azonosulni. Bp parádét sem bírtam, bár az a közízléshez _valamivel_ közelebb volt mint a Gay Pride, ugye (Ergo ha választani kell hogy vonagló félmeztelen pasikat vagy csajokat akarok nézni, akkor nagy duzzogva inkább az utóbbi. ), de ettől még hangos volt, teleszemetelte a várost, és ugyanúgy állt tőle a forgalom mint minden mástól, szóval plzno. Szegény Ritám az útvonala mellett lakott, így amíg én innen csepelről csak messziről és elméleti síkon utáltam, ő nagyon is kézzelfogható (füllel hallható) indokokkal tette ugyanezt.
Hát, inkább a Dunát úsznám át legközelebb.
(Ezen hangosan. )
bonnie Igen, oda járok egyetemre, úgyhogy amikor az amúgy szép tavaszi reggeleken megyek be, és derékig gázolok az üvegcserépben, akkor nekem is megfordul a fejemben hogy ezt szilánkonként tolnám le annak a torkán aki csinálta.

mainframe, a ZP egyébként is szar hely, mit szeretnek az emberek benne? De tényleg. Tuskó biztonságiak akik meglopnak is, drága pia, hangos és szar zene (oké, utóbbi ízlés kérdése)…

24) B (nem regisztrált)
Nem tudom mi a bajotok a zp-vel…
Én legutóbb vasárnap puf koncerten voltam. Csomó 30 körüli családanya és apa volt, hozták a gyerekeiket is, tiszta családias volt a hangulat, részeg embert elvétve lehetett csak látni, azok is inkább csak csendben elüldögéltek, semmi balhé nem volt. A biztonságiakkal se volt még soha semmi problémám, mindig szó nélkül beengedtek.
A 23-as hozzászólás meg sima nekem nem tetszik akkor inkább ne is legyen, ami nem igazán vezet sehova.
Én meg azt nem értem miért lennének jobbak a zsúfolt, cigifüstben álló diszkók…
Paradise Lost koncert 200ért meg különben is felülmúlhatatlan…
Peace.

B, nézz szét az úton, mi marad egy ilyen buli után…

B, 30 körüliek? Szinte hihetetlen. Ahogy én láttam az utóbbi időkben, az átlagéletkor 15 év.

27) B (nem regisztrált)
Az emberekkel van baj, nem a bulikkal. Én sose dobálom szét a szemetet az utcán és még sokan vagyunk így vele szerintem, akkor mi se mehessünk koncertre?
Az életkor meg koncertfüggő, egy Alvinon tényleg 15, de pl Balkan Fanatikon is jóval 20 felett volt.

Ha már koncert: a Rammstein volt a legnagyobb császárság!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...