mainframe

Az esemény

©   mainframe   |   film

The Happening (2008) - M. Night Shyamalan újabb filmje (az előzőekről itt olvashatsz: a Falu, Lány a vízben). Kicsit (najó nagyon) félve kezdtem neki, mert egyrészt a legutóbbi 'Lány a vízben' hatalmas csalódás volt, másrészt erről a filmről kizárólag negatív kritikát hallottam eddig, még olyanoktól is, akik amúgy Shyamalan fanok.

Meg kell mondjam, kellemesen csalódtam. Még úgy is élvezhető volt, hogy pár poént már szóban lelőttek nekem előtte. Egyedi elképzelésű katasztrófa, durva jelenetek (pár helyen komolyan vártam hogy félrenéz a kamera, de nem), csak 1-2 helyen olyan szokásos székből-felugrós, de végig nyomasztó. Engem sikerült a hatása alá vonnia. Az egyedüli ami nem tetszett benne az az, hogy nagyon korán kitalálják hogy mi a katasztrófa oka, és akkor is teljesen banálisan. Egy 1.0-ás átlagember (totális mellékszereplő) bedobja mint ötletet, és onnantól tényként kezelik hogy úgy van.

Egyszeri megnézésre simán javaslom, úgy 7,5/10-et adnék neki. Csak azért nem 8, mert semmitől nem lesz különösen emlékezetes. Egy jó katasztrófafilm, és kész. (Cloverfield azért jobb volt. )

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Minap néztem meg én is, de egyáltalán nem vagyok ilyen jó véleménnyel. Az volt a legnagyobb gondom, hogy nem volt a történetben következetesség. Az a magányos nyanya nagy wtf volt a számomra… Mintha valami pszicho-thriller-be csöppentünk volna. Nem tudom, nálam max egy erős hármas. Nem venném elő újra.

A Falu még mindig messze Shyamalan legjobb munkája.

Úgy ültem be rá, hogy előtte nem néztem meg miről szól és mi a kritika. Utólag kiderült, hogy hiba volt. Egyáltalán nem tetszett.

MF leirasara alapozva neztem ma meg, de szerintem borzaszto gyenge film volt Nem is derult ki semmi a vegere sem. A zenek is eleg rosszul megkomponaltak, nem igazan ad hangulatot a filmnek. A vegen a felirat alatt meg semmi zene? Keves volt a penz, vagy mi? En erre legjobb indulattal is csak 4-est adnek, de a 3-as jogosabb volna (10-es skalan persze). A vege fele a nyanya szerepet abszolut nem ertettem. Kellett ez a filmbe? Meg siman lehetett volna ket szalon vezetni a filmet, ha az elejen levalt szemuveges sracot nem tudja le a forgatokonyviro/rendezo par perc utan.

A Falu valoban jobb volt, de nekem az sem tetszett kulonosebben. Az igazat megvallva annyira nem hagyott nyomot bennem, hogy 4 ev utan meg visszaemlekezni is alig tudok ra.

Ahhoz azért én is csatlakoznék, hogy a Falu jobb volt. Egyébként meg lehet h nekem azért jött be ez a cucc mert totál negatív előítéletekkel ültem neki.

5) Carl0s (nem regisztrált)
Szerintem elég gyenge film volt, bemutató alapján egy sokkal nyomasztóbb, titokzatos filmet vártam volna. A végét ráadásul nagyon elrontották azzal, hogy kijöttek a házból (csak azért hogy ők már ezt nem bírják) és nem lett semmi bajuk.

Sokat gondolkoztam, és arra jutottam hogy megalapozatlan volt a 7,5-es pontozásom, mert van pár komoly gondja a filmnek, ráadásul olyanok, amik simán megvalósításbeliek, tehát ha kicsit máshogy csinálják (és esetleg úgy újraforgatják), még nagyon jó eredményt is hozhatnának.
Ilyenekre gondolok, hogy:
-A toxin a levegőben terjed. Nemjó, mert semmi nem zár légmentesen. (tetszett h a dzsip ponyváján a kis szakadás jelentette a bukás okát, holott kötve hiszem h addig abba a kocsiba levegő se ki, se be…) Találjunk ki mást, pl. színes (igen, láthatóan terjedő, gonoszul kinéző) pollenfelhőket, ilyesmiket, ami ellen lehet védekezni, de ez nagyon lowcost h besüvít a szél és félünk.
-Ide szorosan kapcsolódik, hogy ez a feltámadó szél effekt jó, de önmagában kevés. És ne rohanjunk el előle, mert az majdnem olyan gáz mint a Holnaputánban a (minden bizonnyal gonosz és célkövető) fagyás elől menekülő emberek.
-Hosszabb találgatást, okfejtést, kutatást szeretnék látni. Ne legyen odadobva hogy ez az, és kész, és azért mert csak.
-A végén az öreg nővel kapcsolatos rész tényleg kicsit erős stílusváltás volt, elvonta a figyelmet a főszálról. Ilyen ne legyen, vagy legyen, de akkor sokkal előbb, ne a végkifejlet kellős közepén.
-Ne éljék túl a hősök. Ez már a Cloverfield-ben is bejött, stílusos. Egy ilyen katasztrófa esetén meg szinte kötelező lett volna mindenkinek meghalnia.
Ezekre jöttem rá jól. Így átgondolva azért egy 5-öst még mindig megadok neki, mert nem volt szar. Láttam benne a lehetőséget.

Nem néztem végig, ezért csak beböfögök valamit. Szerintem nagyon rossz. Semmi sztori, az események csak úgy történnek.

Haszprus Ez az elterjedtebb vélemény, szóval lehet hogy úgy van, és én vagyok elnéző ebben a különleges esetben.


Nekem sem tettszik, nem is néztemvégignézni, mert nem igazán érdekell!

thtundi Ha nem érdekel, minek kommentelsz róla?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...