RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 43 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Lehet, hogy kintre szakadt magyar ám. Egyébként bármi megeshet.
Franciaországban(!) például van Hatvannégy Vármegye Mozgalom - francia(!) vezetővel… Pólójukon a kétharmadát elveszített Franciaországgal…

Olthyer, Na jó, de ők itthon megkapnák kb a Hitler csatlósai státuszt azonnal.

Lehet hazánkfia, aki regadó helyett vett kint egy lakást v egy céget…

Mindennapi Múltkor egy BMW M6-osnak olyan németrendszáma volt, hogy robi

Ha annyira nagy magyar akkor minek él kint?
Ha annyira nagy magyar akkor miért lopja meg a szeretett hazáját és miért nem fizet itthon rendesen adót?
Amúgy meg miért nem lehet elfelejteni trianont. X éve volt rég elmúlt, ez van, úgyse lehet mit tenni ellene. Sok nagy hazánkfia ügyeskedett idáig, nekik köszönhetjük ezt a sz*rt, amiben élünk. Ha nincs 1848as forradalom akkor most talán nem balkán vagyunk, forinttal, nyugatot irigyelve…

5) fbk (nem regisztrált)
Ez semmi, szlovák(!) rendszámos terepjáró hasonló matricával! Bár a megoldás is hasonló, gondolom…


WiZARD
Ha annyira nagy magyar akkor minek él kint?
Ha annyira nagy magyar akkor miért lopja meg a szeretett hazáját és miért nem fizet itthon rendesen adót?
Ott a pont, nem is kicsit. (Még akkor is, ha csak az autót vette kintről, és mondjuk itthon él/vállalkozik.)

Ha annyira nagy magyar akkor miért lopja meg a szeretett hazáját és miért nem fizet itthon rendesen adót?
Lehet, hogy nem magyar, s hogy ide fizet adót. Nyáron egy valószínűleg eredetileg német (Streleczky M.) hölgynél laktunk nyaraláskor. A nevén és a névjegykártyáján a németországi telefonszámán kívül más nem árulkodott arról, hogy nem innen való. Egyébként itt él, itt dolgozik, szereti ezt a helyet - és természetesen ide adózik.

Másik: ebben a században sokan mentették az életüket külföldre; hogy aztán visszajöhessenek. Csak közben ott is él az ember, ott is kell ház, barátok, munka, esetleg szerelem; a sok-sok év alatt megpróbálja magát lekötni az ember a túlélés érdekében. Így oda is gyökereket ereszt. Így hát két hazája lesz, vagy mi. Persze egyedül ő tudja, s az ő dolga, hogy melyik az igazibb. Nekem nincs ilyen a családomban, de azért hall az ember innen-onnan.

Olthyer
Lehet, hogy nem magyar, s hogy ide fizet adót.
És úgy megtetszett neki az ország hogy egyből visszaköveteli nekünk az elcsatolt részeit?
A másik verziót értem, és lehetséges is, igaz.

mainframe, Egy példa: Nicolas de Lamberterie. Annyira visszaköveteli nekünk, hogy HVIM tagszervezetet vezet Fro.-ban. Pedig ő francia francia. Egyébként az ilyen érzelmek kialakulásához elég egy jó barát Mo.-ról, akiben bízik az ember, és alakítják egymás véleményét. Szerintem.

Annyira francia francia, hogy a Facebookon a Hungary közösség tagja, nem a France-é. Ez a csóka jobban magyar, mint én.

A közösség tagja. De tényleg francia. Persze ha már magyarnak érzi magát, az jó, nem? Egyébként szerintem nem létezik olyan, hogy magyarabb.

Pedig a hungaristák zöme szerint nagyon is létezik…

Én meg már többször azon gondolkodtam, hogy az ilyen kedves autósoknak a matricájára rá kellene ragasztani egy másikat valami hasonló szöveggel: EZ NEKEM KELLEMETLEN!
A piros-fehér sávos matricákról már nem is beszélve.
Csak attól félek, hogy egy ilyen nagy hazafi lehet hogy előkapná a viperáját…

mainframe, Pff. Szerintem pedig vagy az, vagy nem.
ScoobyZoli, Pff. Még egy ilyen buta gondolatfejtés, és előkapom a viperámat.


Van olyanom (is)? (Mostanában a sodrófa a menő nálam.)

ScoobyZoli, tiedre már ki van ragasztva hogy GYÁSZ VAGYOK?

19) Kristóf2 (nem regisztrált)
Miért ne lehetne valaki, aki kitesz egy Magyarország matricát normális ember, aki csak egyszerűen szereti a hazáját (és az Apple-t ) és sérelemnek tekinti, ami Trianonban történt? (Nó politika!) Miért gondoljátok, hogy csak kopasz tahó lehet viperával? Azért, mert a TV-ben ilyeneket látni a híradókban, attól még nem biztos, hogy a nemzeti érzelmű többség kopasz gyökér.

Miért nem fizet akkor itthon adót? Nem hiszem, hogy azért, mert valaki nem fogadja el a jelenlegi hazai adózási megoldásokat, és ezért mondjuk külföldre menekül (adózási szempontból), akkor feltétlen ő a(z álszent) rosszfiú, és nem azok, akik ezeket a (már-már lehetetlen) körülményeket megteremtették. (Nó politika!)

Egyébként inkább a külföldön élő magyar lehet a konkrét megoldás, mert kétlem, hogy egy Opel Astrát érdemes lenne kinti rendszámmal üzemeltetni. Ha egy 600-as Merga lenne, akkor nem ezt gondolnám.

Kristóf2, Jól szóltál, uff!
Amúgy: és ha kopasz valaki, sőt, még hungarista is, akkor mi van? Na bumm.
Én egyébként azt meg értem, hogy miért bánt másokat, ha valaki úgy érzi, hogy nem rózsaszín felhőben él, de lehetne jobb.

adamo:
Ha ezt poénnka szántad, akkor nem értem, ilyen félmondatokban szerintem nem is érdemes beszélgetni.

Amúgy szerintem meg elég gáz a Nagy-Magyaroszág matrica, főleg ha esetleg átlépi valaki a határt. Biztosan nagyon boldogok és segítőkészek lesznek az olyan területeken, ahol a matrica jelentését megértik.
Nem kéne már ezt abbahagyni, mi értelme van?
Miért kell további feszültségeket gerjeszteni?
Én is sérelemnek tekintem, ami akkor történt, mégsem teszek ki ilyen matricát, ami megtörtént azon már változtatni nem lehet, tovább kellene lépni…

ScoobyZoli, Felőlem aztán azt gondolsz a matricáról, amit csak szeretnél, de hogy mások autóját matricázgassad, az GYÁSZ főleg úgy, hogy még viccnek se szántad. Én úgy gondolom, hogy azt matricáz rá, ami jól esik neki.

adamo:
Én meg nem így gondolom, saját magát égesse le az ilyen ember ne pedig másokat.

Olthyer:
Hogy mi a baj a bőrfejűekkel? Ezt ugye te sem gondolod komolyan?

ScoobyZoli, Ha neked égő, akkor csak forrjon a fejed miatta.

ScoobyZoli, Semmi gond, mondom úgy gondolod ahogy érzed… Nevetni is lehet, ahogy MF tette, én is megmosolygom, de matricázgatni/bélyegezni másokat gondolataik, véleményük miatt szerintem nem PC

adamo:
Nyilván nem fogok reggel 6-kor a parkolóban járkálni és ragasztgatni az autókat, csak arra próbáltam célozni, hogy elég sok embernek nem tetszenek a hasonló megnyilvánulások, és szerintem köztük jópáran elgondolkodtak, hogy hogyan lehetne nemtetszésüket kinyilvánítani.

Ennyi, sok ember meg megmosolyogja és továbblép

adamo
Önmagában a matrica annyira nem megmosolyogtató, a bejegyzés elején szereplő kép már jobban.

adamo, Ja.
ScoobyZoli, Nem a matrica léte a mosolyognivaló, hanem az, hogy mások is kiteszik. Mindenki olyat rak ki, ami az érdeklődéséhez köthető, és az ember örül, ha hasonszőrűt lát.

Hey you, Microsoft stole an estimated 25billion from the Hungarian people, Give that money back! right now!

Ööö - köszönjük, Olivér, most már pihenhet…

32) Kristóf2 (nem regisztrált)
ScoobyZoli, én viszont azt gondolom, hogy nehogymá' annak kelljen meghúznia magát mondjuk egy elcsatolt területen, akinek a hazájától elcsatolták a területet! (Továbbra is nó politika!)

Kristóf2, bár engem most nem nagyon izgat fel maga a téma, de csak felteszem a kérdést, h az meghúzás h nem hozod fel a témát amerre csak jársz?

Haszprus, Itt most ez a téma… (Mindjárt jön a bejegyzéstörlés. )
A matricázás is témafelhozás?


Haszprus, Akkor Mf szégyellje magát!


Haszprus, Ő hozta fel a matrica témát. Vagy nem? Nekem ugyan 8. Én csak mosolygok itt egész nap. Jó hangulatban vagyok, játszadozom. Bevallom, sok hozzászólásom nem mellőzi az élvezetből történő cukkolást. *Mf, bátran beszólhatsz, hogy most én vagyok gonosz!*

ScoobyZoli, Mi bajom lenne velük? Valahányszor beszélgettem velük, kedvesek, rendesek, mosolygósak, szimpatikusok voltak. Hasonló eszméket vallunk. Tanultam is tőlük. Téged hányszor bántottak szóval, gondolattal vagy tettel?

Olthyer: erre azért nem lennék a helyedben olyan büszke.
Szerintem inkább nekik kellene tanulniuk pl. történelmet, meg együttérzést és empátiát.
Engem személy szerint nem bántanak, mivel nem vagyok egyik kisebbség része sem, de sok ismerősömet, barátomat elég sokszor zaklatták már.
Bocs, hogy megint off voltam, de ezt azért tisztázni kellett.

ScoobyZoli, Más az értékrendünk.

Az én szememben te meg vagy kergülve, és kb. a tv-adásokat játszod vissza.

Általában sokkal több történelmi, politikai és ideológiai alapművet olvasnak, mint a legtöbben. Az ok: érdeklődés. A cél: tudás, széles látókör.

Nehezen tudom elképzelni a bőrfejűeket, mint _ok_nélküli_ zaklatókat. Úgy gondolod, hogy a beszólás oka a kisebbség címke? Nem lehet, hogy azok a kisebbségek, akiket bántanak, nagy erőkkel és ellenállás nélkül feszítik túl a húrt?

Másik oldal: van fogalmad, hogy hányszor verik meg őket ok nélkül? Csak azért, mert azok, amik, legyenek akár ma született bárányok. Nem feltétlenül úgy kezdődnek ezek, hogy a kopaszok visszaütöttek. Az ügyről, ügyekről szabad érdeklődnöm? Írhatod magánba akár.

Úgy érzem, hogy előítéletes vagy olyasvalakikkel, akikkel nincs igazi baj. A saját megfogalmazásom: erős igazság(hiány)érzet él bennük, mert a hivatalos szervek nem lépnek.

Bár végül is közvetett tapasztalataid is vannak - azokra továbbra is kíváncsi vagyok. Az egyén sosem tökéletes, persze, mindenkiben találhatunk kivetnivalót. Viszont nagyban, egyetemesen szerintem nem gondokozók. Valld be magadnak, hogy ők a milliomodik a sorban, akiktől rettegsz éjjel az utcán, vagy akiktől bármidet is félted.

Ha a radikalizmussal van bajod - ami itthon inkább a konzervativizmust jelenti a vadliberalizmussal szemben -, akkor arról annyit, hogy nem a folyamatok eredményét, vagyis a tömeg radikalizálódását kéne folyamatosan elítélni, hanem az okokat kellene megszüntetni. Persze ez aligha múlik rajtunk. Nagyon szélsőséges esetek is biztos előfordulnak, de a Gauss-görbe szerint minél szélsőségesebb, annál elhanyagolhatóbb számú az az adott tömeg. ;D


Viszont megpróbálhatsz téríteni. Vitával formálni a másik véleményét. Így lehet ám közeledni.

Olthyer:
Az én szememben meg te vagy megkergülve… TV-t meg nagyon ritkán nézek, hitelesebb helyekről szerzem be az információkat.

És erről a kérdésről szerintem nincs értelme tovább vitatkozni.
Csak annyit tennék hozzá: Te mit szólnál ahhoz, ha pl. azért mert x származású vagy y nemi identitású lennél és azok a kedves emberek mindig emlékeztetnének arra, hogy mennyire gyűlölnek. Szerinted jó dolog az előitélet és a rasszizmus?
Nem kell válaszolnod, mert én sem akarok többet beszélni erről a kérdésről.

42) Kristóf2 (nem regisztrált)
Haszprus, szerintem az, hogy kint van egy matrica a kocsidon, nem azt jelenti, hogy mondjuk Szlovákiában járva úton-útfélen elkezdesz hőbörögni Trianon miatt. Nem mondanám, hogy zavar, de furcsának találom, hogy itthon - ahogy itt sok hozzászóló példája mutatja - kvázi ciki, ha kifejezed, hogy büszke vagy a hazádra, ugyanakkor nagyon menő, ha egy más ország mezében lófrálsz, vagy USÁ-s baseball sapka van rajtad, stb. Külföldön ez szerintem fordítva van, talán helyesen.

ScoobyZoli, Szintén nem nézek tv-t. A tv maga a sátán; kivéve, ha Tom és Jerry megy rajta.

Szerintem barátságos voltam és nyitó, de elutasítottál. Azért továbbra sem zárkózom el a témától. Csak ezen csatornán, hogy Haszprus ne utáljon meg nagyon.


Na jó, még egy utolsót, mert azért van válaszom.

1. Származásról nem tehet az ember, de identitástudattal, viselkedéssel átszármaztathatja magát. Hidd el, meglátszik, és a kutyát sem érdeklik azok a cigányok, akik emberként élnek. Sőt, még meg is dicsérik őket. Hol kapok én dicséretet azért, hogy beilleszkedett átlagember vagyok?

2.) Csak akkor tudják emlékeztetni az általuk gyűlölt melegségre, ha az orruk alá dörgölik. Amíg nem kezdik el botrányosan riszálni magukat a köztereken, addig senki sem bántja őket. Nyáron a villamoson úgy viháncoltak egymás nyakába az orrom előtt a leglehetetlenebb mozdulatokkal, hogy azt senki sem találta volna meghatóan gyönyörűnek - fiú és lány között sem. Nekem 8, legyenek, de a kulcsszó: magánügy. És a közszeméremsértéses szabály rájuk is vonatkozzon.

Kijön egyébként, hogy nincs következetesség. A fene nagy egyenlőség, amiért elvileg húdehúde küzdenek? Rég azok vannak a sor végén, akik nem kisebbségek. A többség nem bújhat ki a szabályok alól, míg a kisebbségek kihasználják a helyzetüket. Nagyban a hatalom hibája, mivel megkülönböztetve kezel, így összeugraszt. Ééééééés itt befigyel az igazságérzet! Hogy ettől még nem szabad hagyni, hogy így legyen. Persze nem azt mondom, hogy a kisebbségeket abszolút hátrányba kell helyezni. Csak hátrányosabb-ba, mint most, mert most előnyösebb-ben vannak. Ha e megkülönböztetett figyelem mellett még külön hivalkodnak… Az több, mint szemtelen. Talán aktuális Mf mondása, hogy aki kiáll a sarokra, ne csodálkozzon, ha.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...