Észleltem egy olyan személyes levélnek álcázott típusú spamet ami valahogy átjutott a szűrőn, és mindjárt keresetlen válaszra is méltattam (naivan bízva abban hogy nem spambot csinálja, és ezúttal be is igazolódott a gyanúm), majd továbbküldtem a Homárnak. Igaz, nem az én bejelentésem alapján, de lehozták a dolgot. A spammerem azonban gyorsabb volt, és válaszolt. (Ami azért nem mindennapos, ezért is gondoltam hogy megírom ilyen backstage-finomság gyanánt a levelezésemet vele.)


From: Méhész Gabi @}---- -'- [mailto:meheszgabi85@gmail.com]
To: mainframe-cime@mailszolgaltato.hu
Subject: bocsi, most javitottak meg a szamitogepem + kutyusok, tündériek

Szia!

Ez az a ceg amirol multkor beszetunk, www.computerklinika.hu bocsi,h csak most kuldom. Mindenben segitokeszek voltak, 2nap alatt megcsinaltak a sz.gepem. Ezert tudok most mar levelet írni A kis pulikból még mindig van négy darab akinek nem találtunk gazdit. Ha esetleg tudsz valakit akit érdekelhetne akkor küld már tovább légy szíves a levelet, csatolok is két képet kedvcsinálónak, tündériek!! Most hét hetesek, és keresik új gazdijukat! Most van még fekete és fehér és fiú és lány is! Ha tudsz valakit akinél jó helyük lenne, mindenképp küld tovább kérlek a levelet és a képeket! ja és Egyebkent van most valami notebook akciojuk is, csak ha inkabb a csere mellett dontenel a webshopjukban (nem tudom a címét, de megtalálod a weblapjukon) és ott meg tudod nezni! Van törzsvásárlói kedvezményem, ha kell elküldöm majd a kátya számát és akár Te is tudod használni.

és imhol a lényeg, a kutyusos képek

[KÉPEK]

Valamikor most mar fussunk ossze szemelyesen is!
A kutyusok ügyében pedig kérdezz már körbe lszi, ha valakinek az ismeretségi körödben hátha megtetszik!

puszi: Gabi

Figyeljük meg az olyan finomságokat, mint a Gabi név. Senkit nem ér meglepetésként ha egy Gabi puszilja, mivel lehet Gábor és Gabriella egyaránt. Ötletes, nem? Nade itt jön a válaszom, mert néha szoktam, igaz a nyilvánvaló spambotoknak nem beszélek vissza, igaz azok nem is szoktak eljutni az Inboxomig.

From: Mainframe

A jó kurva anyádat spameld, azt.

Ne aggódj, pár fórumon csinálok neked egy kis „reklámot”, majd figyeld csak hogy csökken a forgalmad.

Ezzel a Homárra céloztam, ahová ment is egy másolat a leveléből rövid magyarázattal. És itt az igazi huszárvágás, mert _válaszol_! És milyet, kéremszépen, tessék csak olvasni:

From: Méhész Gabi @}--,--'-

bocsi a félrement levélért, attól tartok, hogy a kutyusforgalmam nem nagyon fog lecsökkenni,

én béna vagyok, de Te idióta,

kérlek ne válaszolj!

G.

Hirtelen nem is tudnék bénább kifogást találni, mint hogy félrement a levél. Ez olyan mint amikor mellétárcsáz valaki, vagy elírja a borítékon a címet? Nem egyszerű a mailcímem (16 karakter csak az azonosító), nem hinném hogy belátható Hamming-távolságban lenne egy ismerősééhez. De hát az ilyen sumákságokat ezzel szokás elütni, hogy jaj, bocsi tévedés volt, csak ugye nem mindenhol jön be mint kifogás, gondolkozni meg bénák vagyunk spammeréknél... Még válaszoltam neki, de igazából már fentem a fogam a homáros megjelenésre.

From: Mainframe

Persze, nyilván félrement.
Azért van benne hogy küldjem tovább (persze a kutyusok miatt, egyértelműen), meg (mintegy véletlenül) bekezdésenként két reklám egy számtechcégről.
Nem ma jöttem a falvédőről, másnál próbálkozz.
Hogy ki az idióta, arról veled nem nyitok vitát.
Puszi: M

Na, ezután nem sokkal jelent meg a fent már linkelt poszt a Homáron. Már egy ideje tolhatják ezt az akciót Computerklinikáék, mert egy kommentelő azt kifogásolja hogy ő már két hónapja beküldte a levelüket, miért csak most jelenik meg, ráadásul más észrevételezőtől. (Szóval én csak az n-edik voltam ami a beküldést illeti... ) Ebből azt szűröm le, hogy kézileg csinálják ezt az egészet, ami plusz lol-faktor. Gondoltam aki képes félretárcsázni az emailcímeket is, az nem biztos hogy olvas ilyen bonyolult oldalakat mint a Homár, ezért nem voltam rest felhívni a figyelmét egy újabb levélben.

From: Mainframe

Drága Gabikám!
Ha még nem olvastad volna:
http://homar.blog.hu/2008/12/12/cukisaggal_szpemmel_a_szamitogep_szerviz#comments
A félrement leveleden (Legalább megpróbálhatnád elmagyarázni hogy hogy csinálod: Elgépeled a címet, és az enyém annyira hasonlít rá? ) röhög a fél ország, igaz a sok beküldésből nem az enyémet jelentették meg.
Most ki is az idióta?
Én, aki szóltam hogy állj le a spammel, és erre még visszaugattál, vagy te, akiről ilyen kommentek születnek?

gelsystem 2008.12.12. 16:42:20
ja, még fontos: a gabi szopik-e?

Gratulálok, asszem megkaptad a magad kis 15 percét a hírnévből. További kibaszott szép napot, hogy a klasszikusokat idézzem. Mf
Ui: Egyébként szopsz?

A választ még várjuk. Gyanítom nem lesz, ha mégis, publikálom. Mégsem maradhat ennyiben a sztori, és meg kell tudnunk, Gabi szop-e, hovatovább jól szop-e.

dec. 15. 11:28 Válaszolt, igaz nem direkt nekem, hanem inkább egyből a Homáron, a poszt kommentjei között égeti magát tovább. Ezt sikerült nekem címeznie:

kszaver 2008.12.15. 00:39:53
blog.haszprus.hu/bejegyzes/3848/en-es-a-spammerem/#details
reklám mainframe-nek, aki ugyan gagyi, -tehát ide vágó- de wan veblaja és mint kiderül melózni nem szeretne soha, de most még tanul, lekési néha a buszt, ezért ír levelet a bkv-nak, és 5ös zéhákat tol! Gratula neki! És köszönet!

Kicsit visszább egyébként ezt a roppant gyenge kísérletet tette a dolog mentésére, mindenkit nettó hülyének nézve (mint anno engem azzal hogy félrement):

kszaver 2008.12.14. 00:30:35
már mindenről szól ez a topic
egyébként aki indította ezt az a balf*, mert bár én is kaptam ilyen levelet, de én meg is vettem az egyik kutyát...
tényleg puli és most 11 hetes, oltási könyvvel miegymás. tehát vagy van több száz vagy ezer pulijuk vagy ?
ergó a topic legalább annyira kamu mint a levél

Sőt, utána egy ilyet is behányt:

kszaver 2008.12.14. 19:01:08
kama ez a blog, unatkozó kiskorúak játszótere, meg olyanoké akiknek se családja se KUTYÁJA

Azt hiszem ez az a helyzet, amikor az ostobaság hihetetlen elszántsággal társul... Azért még válaszoltam neki Homáron, hadd örüljön (és persze kíváncsi vagyok mit bír még reagálni):

Mainframe 2008.12.15. 11:19:09
kszaver (=Gabi vagy kollégája), olvasni, azt feltétlenül tanulj meg. Ugyanis a weblap (sőt, inkább blog, de ilyen szavakat nem muszáj ismerned) nem az enyém, én társszerző vagyok. Melózni való igaz hogy nem szeretnék soha (bár ezt nem tudom miből szűrted le, én nem írtam sehol...), ennek ellenére már most, egyetem mellett is azt teszem. A buszt nem lekésem, hanem inkább a menetrend totál lehetetlen (ha elolvastad volna az írást, rájössz, bár nálad ki tudja...), 5ös ZH-kat meg Haszprus barátom tol, nem én, de azért én sem panaszkodom. Gratulációt és köszönetet köszönöm (meg a plusz látogatókat is a blogunkra), gyanítom a Gabi álnév alatt rejtőző spammerem vagy, akinek megfeküdte a gyomrát hogy nem lett igazad, és hogy nem nyeltem le hogy spameltél ÉS még le is idiótáztál. Inkább ráteszel még egy lapáttal, amit én is hadd köszönjek meg, illetve gratulálok hozzá.
Mf
ui: Még mindig nem tudjuk hogy szopsz-e, bár kszaver néven már nem is érdekel igazán.

dec. 16. 21:18 Az újabb felvonás:

From: Méhész Gabi @}--,--'-

Köszi szépen mindegyik cikket!
Kellemes Ünnepeket!
Ha tudod küld már majd el az index / origo -soknak is!! A Te oldalad látogatottságának is jót tenne, becsszóra oda is bekkomentezném!!
köszi!
üdv.:
GAbi

ui.: a 8 kutyusból már csak kettő van, a felre ment levelek és talán a karácsony miatt is, viszonylag nagy volt rájuk az érdeklődés.

From: Mainframe

Valójában a Homáros cikket nem nekem köszönheted, valaki más már régebben beküldte, az ő felfedezéseként jelentették meg. A Haszprus Blogon lévőt meg szívesen, bár az jóval kisebb forgalmat fog generálni nektek mint a Homár. Az index nem tudom foglalkozik-e kiemelten ilyen témákkal, a Homár is az index leányoldala, tehát nem hiszem hogy mégegyszer lehoznák a sztorit máshol. Meg amúgy indexet nem is nagyon szoktam olvasni, csak a Homárt. És azért valljuk be erősen saját magam szembeköpése lenne ha további reklámként el akarnám terjeszteni a leveledet. (Egyébként a kölcsönös reklámozási indítványodat értékelem. ) Ha tényleg voltak kutyusok, az nem sokat változtat a felálláson, de amennyiben voltak, és sikerült gazdára találniuk, annak mindenképp örülök, mert a kiskutyákkal nincs is semmi bajom, még akkor sem ha spamben ismerem meg őket... Azt viszont most már tényleg meséld el hogy ezt a félrement levél-dolog hogy jött. Hogy tudna egy e-mail félremenni? Ugye ezt a magyarázatot Te sem gondoltad komolyan, csak épp nem volt jobb ötlet, és ezért lett ez?

Neked is Kellemes Ünnepeket!
Mf

Ui: Az NHH-nak elküldtem az ügyet kivizsgálásra, de tudnod kell hogy ez nem személyes (esküszöm kezdelek megkedvelni ), csak kategorikusan ellenzem a spamet (egyébként az offline spamet, mint a szórólap amit felhoztál példának, szintén). De szerintem aggodalomra semmi ok, a bünti teteje 500e, és szerintem csak a céget vizsgálják, nem téged személyesen. (Meg hát ez itt Magyarország, ki tudja lesz-e vizsgálat egyáltalán...)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 28 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

ha már klasszikusok:
bad reklám is reklám too

Haszprus Hát aki ezek után képes ott vásárolni akármit, az meg is érdemli.

Valami hasonlót én is kaptam még régebben, de azóta nem jött Sajna nem emlkszem mi volt a személyes téma


Ez az egész 1 fikázás…
# Fikázások nem jelennek meg az oldalon.

Haszprus, és nem utolsó sorban kreatívabb, mint a postaládában landoló 50 újság és szórólap, ami nem csekély mértékben kmm, nem épp környezetbarát, persze diákként ezt, miként a munkát is távoli jövőnek érzi az ember…

naiv, csak nem Gabihoz van szerencsénk?
Btw hogy jön ide a diák lét és a munka távolisága? Itt a blogon mindenki dolgozik, mégpedig a legtöbben egyetem mellett

Nemtom, hasonló stílusban szoktam kommunikálni magam is az iwiwen stb keresztül szpemmelő emberkékkel. Nekem szerencsére egyik sem volt olyan pofátlan hogy még válaszoljon, hanem szépen becsendesültek, ahogy kell. De tényleg ez is milyen magyar mentalitás már, hogy nem sül le a bőr a képéről és még neki áll feljebb? Hi-he-tet-len. Szálljanak már magukba.

Ugyanakkor lehet karácsony közeledtével mégiscsak megértőbbnek kéne lennünk egymással. Ha jobban ismernénk, biztos kiderülne, hogy miért szorulnak a pénzkeresés eme formájára.. és ha már ismerjük netán a telefonszámukat, akkor már miért is ne raknánk fel egy erotikus társkereső oldalra?


Ja, el ne felejtsem közölni, hogy 'naiv' nevű újdonsült felhasználónk sem véletlenül tévedt ide épp most, ő jó eséllyel azonos Gabival és a Homáros kszaver-ral, ahogy azt Haszprus helyesen megsejtette.
Tehát nem piszkálni, nem etetni, simogatni csak az engedélyemmel, én spammerem.
buGhunter A számát még nem ismerjük, igaz egyelőre nem is kerestem.

Kár a gőzért levelezni agyhalottakkal, kinek van erre ideje…

egyetlen formanyomtatványt kell ilyenkor kitölteni, csatolni a prollémás üzenet fejlécet és elküldeni a spam-bejelentes@nhh.hu címre.
Bővebben e:
Nemzeti Hírközlési Hatóság

Nyáron jött is a levélben a válasz hogy xy céget megbüntették izibe, bár nem sokat buknak ilyenkor (max. 500e), lenne mit szigorítani a törvényen…

adamo Thx, írtam nekik. Mennyi volt az ügy átfutási ideje, ha szabad kérdeznem?

Hm nem rémlik pontosan, amúgy emailben nem jeleznek vissza, csak egy ajánlott levelet kap az ember fia, de 3-4 hét biztos eltelt mire meghozzák a határozatot és postázzák.

Az bőven jó szerintem. Köszi!

Szobatiszta? Mit adsz neki enni? Macskaropival vigyázz, mert függőséget okozhat!

Frissültünk.
Tibi Szobatiszta, gondolom/remélem. Enni nem adok neki, mert még elkanászodik.
Ööö…ezt a macskaropis dolgot nem tudtam… Ööö, köszi hogy szólsz…*óvatosan leteszi a macskaropit*

Méhész Gabi @--nevű feladótol én is kaptam dec.05-én ugyanezt a levelet és érdeklődésemre szintén a félrement választ kaptam.Így hogy ez sorozatban történt biztosan nem fogom a gépemet velük javíttatni.Viszont várhatóan előnyöm is származhat bellöle, mert ez a félrement zavart és ennek kapcsán találtam ezt az oldalt.

ABCD20081216, miféle előnyöket várhat az egyszerű user az überblogtól?

adamo, az überblog ismerése önmagában előny és társadalmi rang, nincs rajta mit tovább magyarázni.

Meg hát ott az új Überpussy szolgáltatás…

20) szabcsivaze (nem regisztrált)
Bassszameg… Ne haragudjatok de pont most szoptam be GABIT!
És gondoltam rákeresek a névre és ezt az oldalt dobta ki… Olvasom-olvasom…
Na fasza ezt benyeltem…


22) szabcsivaze (nem regisztrált)
Haszprus, jah… azok vagytok

szabcsivaze Sebaj, majd arról is tudósítok, amikor Gabi szop be minket. (igen, a fixa ideám…)
Haszprus Már az elején megnéztem, akkor is mi voltunk. Computerklinika szóra nem voltunk első oldalon, most sem, tessék belehúzni!
Méhész Gabi hírét már megcsináltuk, a Computerklinika cégét is meg kéne.

Azbakker, hogy a Zeal_ -re is elsők vagytok, ammár súlyos



Süketnek a hangot, vaknak a színeket!…?
Attól, hogy nem hiszel benne még működik!

nr Valamiért úgy érzem ezt nem ide akartad írni (de kettőnk közül minden bizonnyal én vagyok a vak és a süket).
És ne játssz a jelszavammal, kicsi vagy te ahhoz.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...