mainframe

Múmia 3

©   mainframe   |   film

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) - Szerintem már nagyon érett hogy elhagyjuk Egyiptomot, és ezt hál' Imhotepnek az alkotók is megérezték, így a főszereplőkön kívül minden változott (sőt, igazából Evey-t sem Rachel Weisz, hanem Maria Bello alakítja ebben a részben), ezúttal Kína van terítéken. (spoilerek alant, beware)


Az alapfelállás beáll az elődök mögé, és itt már a visszavonult (ám azért töretlen lelkesedéssel újra a veszélyek közé ugró) O'Connell házaspárt láthatjuk, felnőtt fiukkal, aki ugyanúgy keveri a bajt mint a szülei anno. A film hozza azokat a tulajdonságokat amikért a korábbi múmia-filmeket szerettük (mert azért laza limonádéfilmeknek szerettük őket, valljuk be): pörgős, nem halálba bonyolított akciót, látványos harci- és egyéb jeleneteket, friss és elfogadható minőségű effekteket, kicsit fárasztó humort. Itt is mindjárt az elején egy igen látványos üldözős jelenettel indul, amiben annyira állat effekttel valósították meg a megelevenedett agyaglovakat, hogy sajnáltam amikor később ezt a hatást (a repedések mentén átsejlő izzásról beszélek egyébként) nem látjuk viszont. Ellenben a gonosz császár (nem akárki: Jet Li) végre nem múmia, inkább agyagba van öntve, ami megitcsak felfrissülés a korábbi trendhez képest. Kedvencem az a technikája volt amikor a saját arcát borító agyagot letépve hozzávágta azt az őt üldöző hőseinkhez.

Aztán persze jönnek a hollywood-i agymenések, lesz jeti, háromfejű sárkány (itt elég gyengébe váltott a CG, cserébe megkapjuk a film legjobb poénját a pilótától ), tizenéves módjára viselkedő halhatatlan többezeréves kiscsaj, miegyéb. De végig megfelelően változatos akciót kapunk, és ez le is köt arra a szűk két órára. Nem kell aggódni, a végén kapunk hatalmas tömegjelenetet meg csatát is, ezúttal agyaghadsereg kontra zombik rangadó lesz. Ez már önmagában olyan fless ami miatt leül az ember megnézni a filmet. Simán megér nekem 7,5-et, míg az imdb-nek csak 5,2-t. Laza kikapcsolódás egy random estére amikor nem vágytok fajsúlyos dolgokra.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...