Haszprus

Friss levegő projekt (W170 esti képek)

©   Haszprus   |   fotózás life színház túra w170

Egy szellőztetésnek indult, végül az összes ablakot-ajtót kinyitottam és jégkamrát csináltam a lakásból, aztán egy kis esti sétába torkollott a környéken… Kipróbáltam az új fényképezőt is, hogy mit tud este. Mondjuk a kézikönyvet nem olvastam el, és csak a legvégére jöttem rá hogy hogy lehet időzített képeket csinálni, úgyhogy ez szopó, jobb képek is lehettek volna. Pláne hogy állványom se volt. Talán majd legközelebb. Arra nem jöttem rá, hogy lehet-e a blendét bármilyen módon állítgatni, erősen úgy tűnik hogy nem, mondjuk ez ebben a kategóriában végülis elmegy.

22:06 A képeket 3:2-re vágtam (a W170 4:3-ban lő) és itt-ott kicsit beléjük forgattam, főleg az állványhiány miatt.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Mérnem 3:2-be lősz?
Néztem adatlapját, tényleg nincs benne orientation sensor? Gáz, hogy kihagyják…
Ahogy látom semmi manual beállítási lehetőség nincs rajta. Hiba imho, bár nemtudom kompakton mennyire használná átlaguser…

WiZARD, van benne orientation sensor.
minek lőnék 3:2-be? azzal kidobok egy csomó pixelt. majd ha vmi nem kell akkor utólag levágom… (amúgy nem tudtam h lehet, de megnéztem és lehet, thx ettől függetlenül nem hiszem h 3:2-be fogok lőni a fenti miatt.)
manuál beállítási lehetőségek alatt amennyiben blende és záridő értendő, vagy ezek előválasztása, akkor nincs, de EV+/- az van, csak kurvanehezen elérhető (menüzni kell hozzá), meg auto bracketing is van. a vaku erejét is lehet állítani (3 szinten). még spot metering is van benne. (ezt csak azért említem mert 350d-ben pl nincs ugye.)

Haszprus, akkor jó, meglepett volna hogy nincs orientation sensor, dpreview-n baszták el.
Hát ha úgyis 3:2-re vágod, akkor egyszerűbb abba lőni/komponálni
Jah blendére meg záridőre gondoltam. Mondjuk kompaknál eleve nincs sok értelme blendét állítgatni, ígyisúgyis qrva nagy a mélységélesség…
Majd számold össze hogy hányszor használod spotot, illetve 350d-n hányszor hiányzik. (én 1Dmk2-n még nem nagyon használtam spotot az elmúlt 3.5 év alatt, bár tény hogy nem túl változatos, amit fotózok, és azt se magamnak)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...