mainframe

Louis Vuitton, mert megérdemled bazmeg

©   mainframe   |   l0lzor life reklám szánalmas

Nemrégiben magára vonta a figyelmem ez a cég, és elkezdtem filózni pár dolgon. Például hogy ez tipikusan egy olyan márka, ami azért drága mert megteheti (és akkor itt hatszámjegyű drágáról beszélünk, ami öt, az valószínűleg hamisítvány). Semmi plusz esztétika, alapanyag, minőség, funkció, vagy bármi. Értem és tudom hogy az Adidas cipők is drágák, mert Adidas, de akkor a név már feltételezi hogy különleges és/vagy magasabb minőségű anyagokból, csúcstechnológiával készített, tartós, szép árut fogok kapni. A LV esetében már simán szemre is sérül ez a sor, ugyanis a táskáik nagy része bűnronda, olyan mint a legszarabb kínai gagyik akárhol. Anyagukra nézve nem arany meg platina csatok, csincsillaprém díszek és kaméleonbőr külső, hanem a szokásos réz, marhabőr meg műszálas belső.

Kitaláltam egy olyat, hogy gyárthatnák a cuccaikat egyenesen műbőrből, valami hangzatos állatvédő szlogen mellett, és a sok csökött celeb simán kicsengetné érte a félmillát változatlanul, sőt, még szívesebben, mert hát ez így állatbarát, éééérteeeed? A tömegek meg nyilván tömött sorokban követnék őket. Az LV meg röhögne a markába, mert eladta a műanyagtáskát kínai dizájnnal százezrekért. Reális? ...Sajnos az. Rábukkantam a termékskálájukban egy olyan táskára (lehet hogy több is van, én az elsőig jutottam el, tovább nem érdekelt), ami lélegző olasz műbőr. Gratulálok, és csak azt sajnálom hogy nem a felsővezetésükben dolgozom, mert egy kerékre jár az agyunk.

A következő ötletem az volt, hogy a hamisítás elkerülésére kifejleszthetnének vmi azonosítós-hologramos-regisztrált-faszomtudja eredetiségigazoló cuccot. Aztán szépen átnyergelnék a gyártást kizárólag erre a cuccra, és ládaszám adhatnák el a kínai hamisítóüzemeknek, akik a fél karjukat odaadnák érte. Talán még jobban jövedelmezne mint a mostani dolgaik, és lényegesen kevesebb melóval.

És ami végül totál betette az ajtót LV-ügyben, az ez a hír volt. Értitek, LV-éknál összehordták egy kupacba a selejtes táskákat, vmi éhbéren dolgozó munkásuk összevarrta belőlük ezeket a szörnyeket, megkértek egy ügyeletes menő designert hogy adja hozzá a nevét, és piacra dobták. És ha már csak 29-et sikerült kiszenvedni, akkor már miért ne 7,2 millióért. Beyonce volt az a szerencsés agyhalott celeb aki azonnal állt is sorba egyért. Igazi idiótának néz ki azon a képen az elbaszott óvodai szakkörös relikviájával, ahogy vigyorog mert van neki olyan.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 40 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nem értem mi a bajod ezzel.
Egy vertu telefon is bénább, és kevesebbet tud mint bármi más jobb teló, de még kínai gagyik is lekőrözik tudásilag, mégis drága.
Egy royce vagy ferrari se azért drága, mert drágább a fém amiből csinálják, mint a suzukihoz felhasznált fém.

El tudják adni ennyiért, megveszi mindeki aki megteheti. Jól csinálják.
Kinézet/design az egyedi ízlés kérdése. Vannak a divattervezők/designerek, időnként elég béna/elborult 5letekkel. De mindig akad rá vevő.

Minőség/alapanyag azért más egy eredetinél meg kínainál. (bár nyilván nem arányos az árral)
Hamisítani, meg hamisítanak mindent. Általában kellően gagyi/igénytelen minőségben.
A szánalmas az, amikor valaki a hamisat veszi meg. És sajnos elég sokan veszik

Kissé suta a poszt.

Egy termék, vagy termékkör specializálása és pozicionálása sosem a termék adottságaitól vagy a felhasznált anyagok minőségétől függ. Mára már meglehetősen köztudott az, hogy egy LV, Gucci, D&G, Armani nem attól baromira drága (legalábbis az esetek túlnyomó többségében), hogy exkluzív anyagokkal tömködik tele, hanem egyszerűen arra a szektorra pozicionálják. És kész, ennyi. Wizard autógyártásos példái is jók, de vannak egyszerűbbek is. Ott van például a Suzuki márka. Mindenki tudja, hogy gépkocsiban egy alacsony kategóriát, az úgynevezett népautót célozzák meg és ennek megfelelően gyártanak, a motorok között viszont már meglehetősen máshogy cseng a Suzuki szó. Valószínűleg más halmaz az, akinek Suzuki autója van és megint más az, akinek a motorja Suzuki. (De ott van pl. a Nokia is. Minden időszakban vannak bizonyos exkluziv telefonjai, aminek most a 8800 felel meg. Böhöm nehéz, buta, mint disznó és mégis, a megjelenésétől kezdve olyan 200K körüli összegért veheted meg, noha már évek óta piacon van. Már régen egy szaros is LG is lenyomja tudásban, mégsem lesz olcsóbb. Azért mert a Nokia pontosan azt rögzíti az emberek tudatában, hogy aki ezt veszi, annak van pénze. Nem azért veszi, mert okostelefon kell neki, hanem azért, mert megteheti. Presztízs, ha úgy tetszik.)

Akit jobban érdekel a téma, annak ajánlom megtekintésre mondjuk Pablo Picasso képeit. De lehet akár ez bármelyik másik festő. Hogy is szokták mondani? Ilyet én is tudok festeni. Az lehet, csak téged nem Picassonak hívnak apám.

The GuNN, a Vertu jobb példa, mint a 8800. hisz a Nokia saját márkája, semmi technikai extra nincs benne, és szimplán azért lett létrehozva, mert a Nokia névvel készült telót nem lehet olyan drágán eladni (pont az olcsó modellek miatt), mint egy exkluzív márkát…

mellesleg ennek a fordítottja is megvan, az Armani Jeans cuccok jóval olcsóbbak, mint a rendes Armani dolgok… pont hogy legyen egy elérhetőbb termékük is.

WiZARD & The GuNN Bevallom, igazatok van, ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok, és nem is tudok nagyon vitatkozni, csak próbálok személyesen reflektálni erre a témakörre, ami meglehetősen negatívan hangzik ezesetben. Ugyanis GuNN megmondta a kulcsszót ebben az esetben: presztízs. És az én elemző agyam nem képes felfogni hogy ez miért ér egyeseknek annyit hogy ilyen táskára kiadjanak ennyit.
Félreértés ne essék, én nem pusztán az árcetlit kifogásolom, hanem az ár/érték arányt, meg ezt az általatok is említett tudatos drágán tartást.
Megmondom én mit tennék ennyi pénzből. Felvenném a kapcsolatot egy olasz bőrösműhellyel, közösen megálmodom az ötszázadik generációs kézművessel hogy milyen táskát szeretnék, és ő egyedileg, kézzel elkészíti nekem. Trendi voltam? Ha olyanra akarom csináltatni, akkor igen. Egyedi voltam? Tuti nem jön szembe az utcán. Drága volt (ha épp ezzel kéne vagizni…)? Igen. Akkor? Annyi a hiba hogy nincs rajta az elvé logó?
Szóval értitek…

A presztizst mindig meg kell fizetni. Vannak olyan cuccok amikért érdemes kiadni szerintem annyi pénzt valamiért meg nem. Persze soha nem fogunk bele látni hogy igazából mi mennyiből készült el, de azért egy Ferrari elkészítése szerintem nem annyi mint egy Suzukié, meg hát a Ferrarit tartja is az árát a Suzukival szemben.
Vegyünk egy másik példát, Adidas cipők drágának számítanak, de azért szerintem érdemes kiadni annyi pénzt, mondjuk 20 ezret, mert az nem fog 2 hét után szétesni, mint mondjuk egy 10 ezres. Ezt most tapasztalatból mondom, ezért is szoktam nehezen cipőt vásárolni, mert eddig akárhányszor mást vettem az Adidason kívül mindegyik fél év alatt tönkre ment, a legtöbb Adidas cipőm pedig évekig kibírja intenzív használat mellett.
Szóval azt mondom hogy nem minden presztizs márka kamu, valamit érdemes megfizetni, valamit nem. Valszeg egy fél millás omega óra se fog tönkre menni és az értékét is tartja, igaz ténylegesen nem ér fél millát De ebbe felesleges bele menni…

Balage, elképzelem ahogy vki azon morfondírozik hogy suzukit vagy ferrarit vegyen-e

de a post sztem nem arról szól h vmi jóminőségű cucc aránytalanul drága (ld ferrari), hanem h egy szarminőségű cucc van eszetlen drágára pozicionálva.

Én sztem ferrarit vennék. Az azért vagányabb talán…

Balage
Értem és tudom hogy az Adidas cipők is drágák, mert Adidas, de akkor a név már feltételezi hogy különleges és/vagy magasabb minőségű anyagokból, csúcstechnológiával készített, tartós, szép árut fogok kapni.
Haszprus Nem tudok pontos és tökéletes autós analógiát adni (volt itt egy, de nem volt jó)… nehéz megfogni ezt a kérdést erről az oldalról.
A lényeg az, hogy minőség ide vagy oda, adott helyzetben egy LV táskáért eszembe sem jutna kiadni fél millát, de az általam említett olasz, tervezői, egyedi cuccra mindenképp.
The GuNN Egyébként a komment végén említett Picasso-hasonlat is ott sántít hogy ő maga még oké, de amikor ennek kapcsán színtiszta pózerségből felkapnak valami zéró tehetségű posztindusztriál-neokubista szobafestőt, aki rajzol egy négyzetet és ráaggatja a címet hogy A sógunátus bukása, és a sok milliomos erre veri magát a partikon hogy neki ilyen lóg a falán, akkor legalábbis megkérdőjelezhető a valódi és a látszat-presztízs közötti finom határvonal holléte.

Én egyetértek mindenkivel

A post szerintem teljesen jogos, ugyanis nem ez az egyetlen (általam amúgy sose hallott) márka, amivel ezt csinálják. Bármelyik plázában találunk márkákat, amik itthon divatosak, nevesek és persze drágák, de az országhatáron kívül a kutya se hallott róla. Az LV ugyanez, csak nagyban.

Az autós analógia: a Ferrari és a Suzuki között pontosan az a különbség, amit MF, Gunn és Wizard is leírt. A Ferrari és alacsony szériában készülő, gondosan és a legjobb anyagokból készített négykerekű, míg a Suzuki-k (a válságot leszámítva) 1000db/nap jönnek ki a gyárból. Talán nem kell ecsetelni melyiknél figyelnek jobban oda…

Telefonos analógia: a nagyon-drága telefonoknak sosem a funkciója volt a lényeg, sőt. A gazdagokat rohadtul nem érdekli mit tud a telefon, nem is nagyon használják (erre ott a titkárnők meg stb kisegítők hada), egyszerűen csak kiegészítő vagy ékszer, mint egy nyakkendő-tű. A 8800 is hasonló, csak nem olyan gazdagoknak szánják. A módosabbak szinte kizárólag telefonálásra, esetleg néha SMS olvasásra használják a telefonjukat, nem kell nekik high-end készülék! Emellett lenézik a műanyagot, mert az milyen gagyi és nekik fém kell, mert az húúú… Tehát gyártanak nekik buta és nehéz telefont

Cipő analógia: Balage is leírta, egy Adidas vagy az én esetemben Nike cipő azért éri meg az árát, mert átlag 4-5évig erős igénybevétel mellett is használható. Ennyi.

Haszprus, azért nem mondanám egy LV táskára, hogy szar minőségű…

Balage: persze, más egy ferrari, meg egy suzuki. és picit több R&D van egy ferrariban. de ugyanúgy különböző fémekből meg műanyagból van alapvetően mindkettő

amúgy alapvetően igazad van ezzel a vonallal, hogy mennyire nem egyedi, és tucat… de aki veszi annak többnyire pont ez a lényeg, hogy megmutassa hogy neki erre van pénze. szerintem. mint a nokia meg vertu vagy hogy autós hasonlatnál maradjunk mondjuk egy full felszerelt opel vagy honda vagy toyota nem feltétlen rosszabb/bénább autó mint egy hasonló kategóriás/felszereltségű merci/audi/bmw. mégis jóval drágább a merci/audi/bmw, és meg is veszik.
sőőt ott a VW golf és audi a3. ugyanaz a kettő. ugyanaz a technika, csak a külső más. mégis elég jelentős árkülönbség van a kettő közt.

WiZARD Nem szar, de semmiképp sem jobb mint mondjuk egy 500e-s helyett 50e-s árfekvésű.

mainframe, igaz, közben szerekesztettem még…
de Haszprus kategorikus kijelentése, miszerint az LV egy szarminőségű cucc drágán, azért kicsit durva imho

dankoi, csak hogy tudd miről van szó. biztos be fog ugrani, minden második szerencsétlen gagyi LV táskával járkál a plázákban/utcán:
images.teamsugar.com/…/louis-vuitto…

WiZARD,
de Haszprus kategorikus kijelentése, miszerint az LV egy szarminőségű cucc drágán, azért kicsit durva imho
én nem tudom milyen, de a bejegyzés szvsz erről szól.

WiZARD
aki veszi annak többnyire pont ez a lényeg, hogy megmutassa hogy neki erre van pénze
Úgy gondolom ez is egy kulcsmondat, így totál egyet is értek vele, és pont ez az amitől kifordul a belem.
WiZARD
Ez a kép sokkal reprezentatívabb (meg sokat röhögtem rajta).
Haszprus Nem konkrétan arról hogy rossz, hanem amit írtam a mainframe-ben.


WiZARD, ez a harmadik tetszik különösen: a fake louis vuitton táskák onnan ismerhetők fel hogy amatőr home fotók készülnek róluk mobiltelefonnal, az autentikus lv táskákról viszont photoshopolt műtermiek.

Micsoda randaságok, mennyi pénzért, és még csak soha nem is hallottam róluk. Hogy tudtam így élni eddig? Rögtön vennem kell egyet!

WiZARD, köszönöm, majd megpróbálom figyelni ha megint plázába tévedek!
Én nem értek a divathoz, de ezek a táskák bűn rondák

dankoi, utcán is látni épp eleget, csak emiatt ne menj plázába

Olthyer & dankoi Köszönöm hogy végre megerősítetek.

mainframe, Igazán nincs mit.
Ugyanitt egy eredeti, rózsaszín, félig szétesőben lévő, réseinél sárral betapasztott, K. A. világmárkájú szupertrabi eladó 10 misiért.

aki veszi annak többnyire pont ez a lényeg, hogy megmutassa hogy neki erre van pénze
Engem egyedül ez a része zavar. Mert kurvára felfordul a gyomrom az ilyen emberektől. Mert lehet, hogy nincs igazam, de kicsit több tisztelet-&-alázat is szorulhatna beléjük, úgy am bloc az élet tekintetében. És örüljenek annak, hogy nekik futja ruhára meg friss vízre meg szilveszterkor kölyökpezsgőre és épp nem lőnek a szomszédból rakétákat a kerületre ahol laknak, nem robban fel évente ~20-30 bolt/kávézó/étterem az országban ahol élnek, nem fagynak szarrá a -50 fokban télen, nem HIV fertőzöttek, a várható élettartamuk 20-nál háromszor több.. és még sorolhatnám.

És nincs azzal baj, ha valakinek ez tetszik (tetszene, ha nem tudná, hogy mennyibe kerül, nem babonázná meg a márka exkluzivitása) s megfizeti és még pénze is van rá, csak az a csúnya nagy számok erős törvénye meg a statisztikai sokaságok alapján nem ez az általános helyzet.

Pas, Szórja csak a pénzét, aki hülye. Viszont az ízléstelenségre és praktikátlanságra nincs bocsánat. :o

24) LuluAncsi (nem regisztrált)
Sziasztok! Én is tapasztaltam a LV mániát, majd benéztem a szekrénybe, mondom a barátnőmnek, hogy kaptam pár éve amcsi ismerőstől ajándékba egy táskát és most minden cicamica ilyet hord vagy kamut, vagy esetleg igazit. Mondom nekem sose tetszett még nem hordtam. Kiveszem.. Uh, ez egy Louise Vuitton táska- hát mondom baz és az mi… Megnéztem az árát, és elgondolkodtam feldobjam-e Vaterára, v vmi iylesmire. Na, mind1, végülis csak azt akartam irni, hogy van vagy 10 éves ez a táska és olyan masszívan van megcsinálva, hogy nemhiszem h még 60 évig lekopik a festét v elfoszlik a bőr. Bár, sztem minél több ember kapkod a termék iránt annál gagyibban fogják összerakni. De azt se hiszem, hogy ezt hordanám mindennap, hogy megmutassam én vagyok a csúcsmacska a környéken..

LuluAncsi És Louise Vuitton az Louis Vuitton felesége?

26) L (nem regisztrált)
Először is itt egy írás a táskák keletkezéséről: louisvuitton.partyruha.net Louis Vuitton ruhák, cipõk, kiegészítõk…
Emellett egy kis javítás az írónak. LV nem röhög a markába, mert már nem él… A másik, hogyha valaki utána néz láthatja, hogy nem csak 6 számjegyűek a táskák árai. Van aki drága telefonra, gépre, stb költ van, aki erre. Kinek mi. Emellett sztem gazdaságosabb egyszer kiadni egy drágább táskára pénzt(nem feltétlen LV-re értem), mint évente újat venni, mert az aktuális tönkre ment. És ezek kimondottan jó minőségű táskák, az meg elég szubjektív, hogy kinek tetszik és kinek nem. Aki meg csak divatból veszi meg az meg is érdemli, hogy potyából kidobjon ennyi pénzt…

L
LV nem röhög a markába, mert már nem él…
Az bejegyzésben nem LV, hanem _AZ LV_ (ejtsd 'az elvé'), tehát egy zöld ceruzás kisötösért a javításod margójára ki lehet találni hogy a cégre vagy az emberre utalok ezzel.

28) VV (nem regisztrált)
Te nem a táskát veszed meg hat számjegyért, hanem azt, amit képvisel. Ezt hívják sznobizmusnak.

VV Na, látom valaki gondolkodik is. Ugyanis L figyelmébe ajánlanám, hogy ha a minőséget keresi, akkor van legalább ilyen minőség tizedennyiért is, csak arra nem veri magát a felső tízezer.

További okosság a Louis Vuittontól: szemeteszsák-táska 400e-ért. Van lejjebb?

mainframe, Ez kiégetett basszus. De most komolyan, értem én, hogy divat LV táskát hordani, de ezek tényleg olyanok mint amibe a g***s zsebkendőket szórják egyes helyeken… És az eltartott nők ilyet aggatnak az oldalukra. Hát gratulálok! Felvágás, semmi más.

Egyébként rengeteg olyan márka van amiért pofátlanul elkérik a sok pénzt és a minőség nem üti meg a mércét. Én a BOSS-al vagyok úgy, hogy vettem pár ilyen márkájú inget és érezni rajtuk, hogy minden egyes varrás prémium kategóriás és a lehető legfinomabb anyagokat használták. De a cipőikre és táskáikra is ugyanezt mondhatom… Nem azért vettem először BOSS-t, mert hű de mennyire menő abban feszíteni, hanem azért, mert amikor felpróbáltam egy öltönyüket egyszerűen éreztem rajta, hogy ez az, ami nekem kell, jól éreztem benne magam. Ezzel szemben a hasonló árkategóriás Zegna termékeknél egyes darabok minősége kritikán aluli. Nem vásároltam soha ilyet, mert nem tehetem meg, de van barátom, aki hordta ezeket és meglepődve hallgattam, amikor mesélte, hogy egy kabátot fél évig hordott, mert a bélése kikopott… De ugyanez a helyzet a zakóikkal is…

A márkát és a tervezőt kell megfizetni. Sajnos a tömeggyártás során a tervező nem mindig szólhat bele az anyagválasztásba. És rendszerint szarnak is rá…

Ezek ilyen generációs problémák

Hedge Így van. Ezért mondom azt (az írásban is hangoztattam anno, és azóta csak méginkább meggyőződtem efelől), hogy egy bizonyos anyagi helyzet fölött össze kell ismerkedni tehetséges, ám névtelen kézműves mesterekkel. Ruha, táska, ékszer, de akár kerámia, festmény, dísztárgy, bútor, akármi elképzelhető így. Pontosan úgy fog kinézni és úgy lesz praktikus ahogy azt te szeretnéd, ha olyan alapanyagból kéred, akkor drága is lesz (de nem a logót fizetted ki hanem a különlegességet és a minőséget), és az ultimét felvágós mondat szerintem még mindig az hogy: Hát ez milyen öltöny/táska/váza? Ja, ez egyedi, _csináltattam_, nem pedig az hogy Lúivuton, tudod: amilyen az összes többi picsa vállán is lóg.

mainframe, Mondjuk én a BOSS szabóival és bőrdíszműveseivel nem tartom a kapcsolatot, de egész jól megvagyok azzal, amit összeraknak Bár tény, hogy ők a tényleg elegáns férfi divatot képviselik és nem mennek el majomparádéba és gyártanak csak szűk seggű langyi, modell pasikra nadrágokat

34) zsé (nem regisztrált)
Hát már bocsi, nem olvastam végig mindent, de elég volt. Én is magamra aggatok egy LV hátitasakot, de nem vok. Sznob, nem is tehetném meg. 30 éve ugyanolyan mérető 501-esben járok (a lányom szerint old school-os vok.) nem festetem a séróm, nincs műkörmöm, sem semmi plusz cuccom betéve (botox, szilikon stb.) és nem vakolom a fejem.
Ezt a tatyót pedig tök véletlenül vettem kb. 6 éve 200,-Ft/db. áron egy turiban (másik 4 egyéb kategóriával egyetemben) vadonatúj állapotban. Nem is tetszett, csak az, hogy bőr, és hogy sokminden belefér a hátamon hordva, ami számomra praktikus. Mostanában homályosultam fel, hogy mit is hordok. Jót vihogok, amikor irigylik a drága portékámat amiért 1000 Ft-ot már nem adtam volna. Ha valakinek köll, így patinásan féláron ( hivatalos) eladom
Szívesen.

zsé És támad akkor olyan sötét…

zsé, büszke tulajdonosa lehetsz egy replikának. Az amúgy eredeti táskák önköltségi ára alá vágni nem túl bonyolult, csupán szarból kell szart csinálni.

Replica Louis Vuitton Handbags - Fake purses - handbag - Wholesale bags

The GuNN
Akit jobban érdekel a téma, annak ajánlom megtekintésre mondjuk Pablo Picasso képeit. De lehet akár ez bármelyik másik festő. Hogy is szokták mondani? Ilyet én is tudok festeni. Az lehet, csak téged nem Picassonak hívnak apám.
Index - Kultúr - A négyéves Aelitát Picassóhoz hasonlítják

mainframe, Legdrágább alkotása a The Russian Space Station in Cherry Blossoms (Orosz űrállomás cseresznyevirágokkal) 24 000 dollárt ér. Igen persze. És véletlenül sem Anyuapu mondta neki/helyette.

Amúgy ezzel nem nagyon van probléma. Amint rájön a többi négyéves Anyuapuja is, majd telítődik a fiatalfestők piaca is. S máris nem fog 9 900-at érni egy placcsplaccs.

Pas Nem az a bajom, hogy mit és hogyan alkot, hanem hogy ezt is nyilvánvalóan felkapta ez a vuitton-típusú réteg, ezért tud ennyiért menni. Ha másokat is felkapnak majd, azok is ilyesmi árakon mennek majd, különben nem lenne menő. Aztán majd lecseng ez a divat is, és valami mással foglalják el magukat.
ld. mainframe:
Egyébként a komment végén említett Picasso-hasonlat is ott sántít hogy ő maga még oké, de amikor ennek kapcsán színtiszta pózerségből felkapnak valami zéró tehetségű posztindusztriál-neokubista szobafestőt, aki rajzol egy négyzetet és ráaggatja a címet hogy A sógunátus bukása, és a sok milliomos erre veri magát a partikon hogy neki ilyen lóg a falán, akkor legalábbis megkérdőjelezhető a valódi és a látszat-presztízs közötti finom határvonal holléte.

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...