Vannak dolgok amik kihozzák belőlem a trágár állatot, és további dolgok egyenesen radikalitásba hajló megoldásokat ültetnek el a gondolataim közé, de ami ma történt, azért legszívesebben személyesen osztanék ki pár kedvezményes veselerúgást. Kaptam ugyanis karácsonyra egy kifejezetten drága felsőkategóriás esernyőt (ötjegyű összeg), amit ma az egyetemen a gépterem elől (tanfolyam közben) egész egyszerűen elloptak. Száradni tettem ki a reggeli eső után, a többi 20-30 másikkal egy kupacba. Valószínűleg egyetemista vitte el, mivel csak az enyém hiányzott (ha külsős jött volna be kifejezetten lopás céljából, akkor már mindet viszi). Valószínűleg egyenesen valaki a gépteremből ahol a tanfolyam van, ugyanis végig nyitva volt az ajtó, és semmi gyanús mozgást nem érzékeltünk a terem előtt. Szerintem amikor kimentünk szünetre, vagy amikor valamelyik késő megjött, az látta, megtetszett neki, és eltette mert miért ne.

Több visszautat is biztosítottam az elkövetőnek hogy kihátráljon a helyzetből, mert megkérdeztem a társaságot amikor együtt volt hogy ugyan nem keverte-e össze valaki a sajátjával, nézzék meg. Ekkor simán visszaadhatta volna hogy bocsi, vak vagyok, senki meg se szólja érte. Utána mondtam hogy oké, ha valaki szándékosan tette el, akkor csak tegye vissza ugyanúgy a terem elé valamikor (mondjuk ebédszünetben amikor senki sem látja), nem lesz retorzió. Ez sem valósult meg. Ezután még nekiállhattam volna rendőrséggel meg motozással meg mindennel fenyegetőzni mint egy megfaszult kisnyugdíjas, de inkább eltekintettem attól hogy megalázzam magam nyílt színen, és elkönyveltem hogy ez egy ilyen hely.

A BME, 2009-ben, Magyarország elit egyeteme, Európa szívében. És a hallgatók egymástól lopnak. Gratulálok hozzá.

Az ilyen és hasonló esetek váltják ki nálam azt a reakciót hogy amint jön egy külföldi állásajánlat, úgy hagyom itt ezt a mélységesen alja szar országot és benne ezt a mocskos rohadék társaságot mint a szél. Mert milyen már hogy ha van egy átlagon felüli bármid, azt mindig két kézzel kell fognod (komolyan az első alkalom volt hogy szem elől tévesztettem az ernyőmet) különben a saját kollégád lop meg, akivel együtt ülsz előadáson, együtt állsz sorba büfében, talán reggelente kezet is fogtok, és súgsz neki vizsgán. Ha szép autód van, felejtsd el az utcán parkolást, mert meghúzzák (irigységből, hepajból, akármiből), lenyúlják, letörik a tükrét, stb. És ugyanez az analógia alkalmazható kb. mindenre. Járj mindenféle ütött-kopott, gagyi szarral, azokat hátha nem teszik még jobban tönkre, nem lopják el, nem basszák szét. Amíg csak a szokásos bűnöző elemek keverik a bajt, akiktől minden normális ember távol tartja magát, addig rendben van. De ez már elfogadhatatlanul beteg helyzet hogy az lop meg aki mellettem ül előadáson.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 31 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

De ez már elfogadhatatlanul beteg helyzet hogy az lop meg aki mellettem ül előadáson.
Judit volt?
Érdekelne milyen esernyő volt, miket tudott, az enyém pár éve kicsit rozogább állapotban van a kelleténél.
Amúgy azért ne legyél 100% meggyőződve arról h hallgató volt.

Ez a része nyilván csak hasonlat volt. Egyébként a másik oldalamon egy idegesítő programozósrác ül, lehet hogy ő volt…
Samsonite volt, full automata, szép, és mint mondtam vadiúj meg minden. Most felmerült hogy legyen még egy ilyenem, de a fent említett elvek mentén azt is csak idő kérdése hogy elemeljék. Ha nem teszem ki, akkor a táskámból, mert elég egyszer meglátniuk hogy valami értékem van és nem csak a szalámis szendvicset nyerik egy lopással. (És akkor legalább a táskámat is viszik, ha már…)
Igen, most elég lesújtó a véleményem…
Hogy hallgató volt-e… Nos nézd, a géptermek foglaltsága egész nap úgy nézett ki hogy 1-2 másik terembe benézett 1-2 másik ember, de annyira kevesen vagyunk bent reghét miatt, hogy még az is feltűnt volna ha egy másik egyetemista ott kolbászol a terem előtt, nemhogy egy külsős. Aztán egyrészt mivel a kollégáim alkották a mai népesség háromnegyedét, másrészt mivel ők mászkáltak ott mellette egész reggel, csak erre tudok gondolni.

Kamera nincs?


Nekem már két esernyőmet is ellopták a BME-n bár egyik se volt felsőkategóriás. Sztem ha kell vkinek tök mindegy mennyibe kerül.

Azért ez, hogy hallgatónak tetszett meg, ez olyan, mint amikor dumalistára írja valaki, hogy ib028 fogasán lógó kabátjának a zsebéből elveszett a pénztárcája…

Én is egy kissé elhamarkodottnak vélem azt a következtetést levonni hogy 100% kolléga volt, persze nem voltam ott, ki tudja.. Mindenesetre ez az eshetőség elég elszomorító lenne.

buGhunter,
persze nem voltam ott,
persze-persze, magyarázkodás-szagot érzek, szerintem tutira te voltál

buGhunter Mert hihetőnek érzed hogy alig feltűnő fosztogató cigánybanda szabadult be az R negyedik emeletére. Azért ne dugjuk a homokba a fejünket, a nagy számok törvényei ritkán tévednek.

Először is irigylem a problémáid .

Másodsorban pedig Mo. Elit egyeteme 2009 -ben nem a GDF? Én úgy tudom.

Az én erős középkategóriás esernyőm az első erős középkategóriás széltől úgy kifordult, hogy dobhattam a kukába


The GuNN Nem azé a Magyarországé amiben én élek.
EdgarPE Ezért is sajnálom annyira, mert ez bírta az ilyesmit is.

Magyarország elit egyeteme

Lol. Szánalom…



Egyszer, vettem egy esernyőt. Gondoltam, hogy innentől már csak jó dolgok érhetnek az életben, jöhet vihar vagy zápor, eső vagy atomtámadás, én végig csak mosolygok, mert van egy esernyőm, és örültem neki.

Jött az első eső, itt Budán, kellemes idő volt; még javában nyár. Gondoltam megyek sétálok egyet.

Rá két percre, eltörött. Azóta lopkodom az esernyőket… bosszúból. W~haahahah.

[Hehe, nyilván nem én vagyok az esernyőmentes-bosszúálló, de tényleg eltörött amint leléptem egy padkáról és kicsit rátámaszkodtam. Ami történetesen volt vagy ~115 másodperc miután elhagytam a lépcsőházat.]

Ettől teljesen függetlenül, muszáj megkérdeznem, mit tud a full-automata esernyő? Hány lövetű? És olyan mint a Pingvinnek a Betmenben?

Magyar társadalom, szánalom

Pas, nekem is samsonite fullautomatám van és i'm lovin it

és azt tudja hogy nem csak kinyílik hanem be is csukódik gombnyomásra. jól jön amikor felszállsz buszra/villamosra, vagy tképpen akármikor amikor egy ajtót kell nyitnod és kint szakad az eső, nem kell barmolnod x mp-ig esőben az esernyő becsukásával, nem kell hozzá két kéz, ilyesmi.

Pas
És olyan mint a Pingvinnek a Betmenben?
Igen, és jól jön amikor járműre szállsz fel, és nagy a tömeg. Egy gyors kaszálás, egy rövid sorozat, és máris van hely.
Egyébként Haszprus leírta miért jó. És ezért fullautomata, mert a félautomata csak kinyílni tud magától. Ez záródni is.

Nekem még esernyőm sincs, legjobb a kapucni

ScoobyZoli, Egyetértek! Azt nem tépi ki az erős szél a kezemből, és nem is veszítem el. Sajnos az sem tökéletes védelem. A rövid, de égszakadós zuhék alatt nem is a fejem szokott megázni, hanem a lábam, amikor felver az eső. A legjobb védelem eső ellen az otthonmaradás!

Olthyer
Nekem az esernyőzés alapvetően problémás. Kifordul, befordul, beleakad a fába, a járdán nem fér el mellettem a kedves gyalogostárs.
Megérkezve a célállomásra kereshetem azt a helyet, ahol megszárad stb. Stb.
Na ja, mondjuk a kapucni nem túl elegáns, kicsit ágrólszakadt benyomást is kelthet, de hát finoman szólva ki nem szarja le:-)))

ScoobyZoli, Egyetértően bólogatok. Már tökmag koromban is, kabátvételkor Apum mindig a lelkemre imádkozta, hogy csakis olyat nézzek, ami kapucnis. Nagyon igaza volt, többé nem kell mondania.

ScoobyZoli, A probléma csak az, hogy a fejeden kívűl mindened szarráázik. Gyk olyan, mintha nem is lenne. Max a megfázástól véd.

Marci, Ez nem igaz csak egy jó kabát kell. Szeles időben meg mit érsz az esernyővel?

B Igaz az esernyő nem is az ellen készült, ugye…

27) egymásikTamás (nem regisztrált)
Szomorú történet, de úgy érzem, vagy a friss veszteség miatti elfogultságból és felindulásból született, vagy felettébb balszerencsés vagy te odabent. Én az elmúlt három évben azt tapasztaltam, hogy a BME (legalábbis a VIK - nem tudtam kivenni, hogy a sztori az R-ben, vagy az I valamelyik géptermében játszódott-e) ilyen szempontból (magára hagyott tárgyak eltulajdonítása) egy messze a magyar átlag feletti hely. Szünetben ott hagyhatsz a padon bármit, vagy egy üres folyosón egy táskát, míg mosdón/büfézni/cigizni vagy, nekem eddig mindig megkerült.
Nem értek a tolvajok lelki világához, de nem hiszem, hogy a második felszólításod meggyőzne olyanokat, akik egyáltalán lopásra vetemednek, hogy meggondolják magukat (Ja, ha nincs retorzió…), viszont azt már el tudom képzelni, hogy ha valaki végighallgatja, ahogy az egész társaságot (kollégáidat! Akik mellett ülsz előadáson!) -még ha csak közvetve is- meggyanúsítod lopással, majd megtalálja magánál a valóban véletlenül eltett esernyőt/bármit, ezek után nem adja vissza. Vagy azért, mert önbíráskodó kedvében azt mondja, nem érdemled meg, vagy csak fél attól, hogy ezek után nem tudja elhitetni veled, hogy nem ellopni akarta - márpedig a retorziómentes ajánlat már lejárt.

És persze az, hogy nem vettél észre mozgolódást egy óra alatt, az lehet ám, hogy nem jelenti azt, hogy nem is volt.

Akárhogyis, remélem előkerül, ráadásul valami hepienddel, hátha visszanyersz valamennyit az itteni emberekbe vetett hitedből. Mert ha az elit egyetem szóhasználatodat meg is mosolyogják itt páran, a Magyarország bazmeg azért sértő.

egymásikTamás
vagy a friss veszteség miatti elfogultságból és felindulásból született, vagy felettébb balszerencsés vagy te odabent
Te nem lennél felindult ha ellopnák tőled egy tárgyadat, ami kvázi komolyabb értéket képvisel, hasznos volt, és még ajándékba is kaptad? (költői kérdés)
Azt meg nem tudom miből szűröd le hogy felettébb balszerencsés lennék. Amiért egyszer loptak tőlem? Ha ez lenne az ötödik, érteném, de így nem.
Az R-ben történt a dolog egyébként.
Azt nem is állítottam hogy biztos nem volt semmi mozgolódás az ajtó előtt, simán lehetett. Csak akkor áruld el miért csak az én ernyőm hiányzik, ami körül még hevert vagy 20. Ki az a tolvaj, aki nem hallgató, de úgy kel fel egy reggelen, hogy Benézek az R-be, hátha vannak ott esernyők, és akkor elköthetek _egyet_… Ez nem hangzik túl reálisan, nem?
vagy csak fél attól, hogy ezek után nem tudja elhitetni veled, hogy nem ellopni akarta - márpedig a retorziómentes ajánlat már lejárt
És mi akadályozza meg hogy visszategye az ajtó elé amikor épp nem látja senki, ugyanúgy ahogy elvette? Egyébként ha bármelyik verziót is elfogadhatónak tartod (akár önbíráskodásból, akár félelemből inkább nem adja vissza), akkor magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Szóval ilyesmivel nem példálóznék. Mert a lopás semmilyen körülmények között nem elfogadható.
És merem remélni hogy a kollégáim nem ilyen beszűkült módon fogták fel a dolgot, és az jött le nekik, hogy Itt ez a szerencsétlen srác, naná hogy ideges amiért meglopták, megnézem, hátha mégis nálam van a cucca., ahelyett hogy jól megutáltak volna amiért lopással gyanúsítom őket.
Szerinted mi lett volna a helyes megoldás? Kussban ülni?
Mert ha az elit egyetem szóhasználatodat meg is mosolyogják itt páran
Mondj egy elitebbet. Köszi.
a Magyarország bazmeg azért sértő.
Nem is az a kérdés hogy sértő-e, hanem hogy jogos-e. És sajnos az.

29) Íróasztal Télapó (nem regisztrált)
Hajajj Mainframe! Valami lopási ügybe keveredtél, úgy látom. ;-)

Íróasztal Télapó Mivan Napkelet, visszanéztél kicsit az R-be, és megtetszett az esernyőm?

Mainframe,

Szerintem a tolvaj marhara szerencses volt. Csak felkapott egyet a kint szarado 20 db kozul, es it happened to be a Samsonite :-)
Sajnalom a karodat, de szerintem a lopas nem csak magyarhonban megy. En tudok Angliai munkahelyrol, ahol feszitovassal feszitettek fel dolgozoi szekrenyeket :-)

Amugy meg eso ellen a legjobb vedekezes, ha nem vedekezel :-)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...