Haszprus

Kondi otthon?

©   Haszprus   |   howto kondi

Néha rámjön hogy a konditermen túl itthon is edzegessek. Ez régebben tipikusan fekvőtámaszt jelentett, mostanában leginkább felülés, néha fekvő, vagy combgyakorlat.

Felmerült hogy vegyek egy összehajtható (elrakható) haspadot olyan 15e Ft környékén. Egyelőre gondolkodom rajta, van-e értelme egy ilyet itthonra beszerezni (van-e annyival jobb mint simán a földön hasazni, használnám-e eleget ahhoz hogy pénzt és a lakásból tárhelyet adjak érte stb).

Régen gondoltam kézisúlyzókra is, de tartok tőle hogy aránytalanul eltolná a karom méretét a többi testrészemhez képest, és talán nem lenne előnyös. Bár igazából belegondolva majdnem minden testrészt lehet edzeni kézi súlyzókkal, ha az ember vesz egy padot is. Bár azt nem tudom hogy lehetne beilleszteni ezt a konditermi edzések közé úgy, hogy egy héten ne edzzem többször ugyanazt az izomcsoportot.

Te ha edzel otthon, mit edzel, és mivel, mennyit? Hasznosnak érzed? Van eredménye?

jan. 15. 01:55 rendeltem egy haspadot.

jan. 22. 01:46 meghozták.

máj. 19. 10:48 lett súlyzókészlet is április végén, egészen bevált.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Vannak kézisúlyzóim (bicepsz, tripesz, váll, alkar edzésére alkalmas), de nem igazán használom! A heti négy alkalom elég, plusz munkahelyen is van konditerem, szóval este már nincs kedvem otthon edzeni!

Én csak hasazom itthon. Abból sosem elég. Vettem még pár éve haspadot és ha nem használom betolom az ágy alá. Sokkal könnyebb vele a gyakorlat.


Hát nem pár éve hasazom vele Jó ideig csak porosodott. Most elég intenzíven használom. Eredménye van, bár nem vagyok még vele maradéktalanul megelégedve. Ennél laposabb hasat szeretnék, mert sajnos még van egy kis pocak

Hedge, fogysz tőle hasból? Csak, mert elvileg, tudtommal, nincs célzott fogyás…

Haszprus, Dehogyis… Nem emiatt fogytam hasból, hanem a kardió miatt (futás, fallabda). Ez csak rásegít arra, hogy ha eltűnik a pocak kinézzen valahogy a hasam. Bár a focis múlt miatt sokat nem kell hasra építenem, de akkor is messze vagyok az akkori formámtól.

7) Fánk (nem regisztrált)
Szerintem otthonra érdemes egy húzódzkodó rudat beszerezni. Hervisben pár ezer forintért lehet kapni olyat amilyet bármilyen (kellően széles) ajtófélfa közé be lehet illeszteni. A húzódzkodás pedig egyike a leghatékonyabb és legnehezebb gyakorlatoknak, és nem mellesleg így otthon is végezhető.

Fánk, félek az itthonra való edzőcuccok beszerzésétől, mert testi aránytalanságokat okozhat… egy húzódzkodó rúd pl. aránytalan hátat.

Egy fekvepad viszont - szerintem - nem okozhat ilyet hiszen nem lesz tőle egyre nagyobb és nagyobb a hasam…

Vagy nem érdemes ilyesmitől tartani? Nemtom…

9) kristof2 (nem regisztrált)
Szerintem ez olyan, hogy sok no pl azt mondja az edzoteremben, hogy nem akar sulyzos gyakorlatokat csinalni, mert nem akar Schwarzenegger kart, meg nem akar testepito no lenni. Az nem zavarja oket, hogy sokan evek kokemeny munkajaval sem lesznek tul izmosak. Szoval sztem iszonyat sok munka (es nem tudatos melleedzes) kellene ahhoz, hogy aranytalan legyel ezektol…

kristof2, én tudom hogy mennyit változtattam az elmúlt 3 évben a testemen viszonylag csekély erőbedobással (azaz mint pl. írom egy bejegyzésben, tavaly 67x voltam konditeremben, az alig több heti 1-nél). Elég valószínűnek tűnik hogy ha valami cuccal itthon rágyúrnék heti 2-3x valamelyik testrészemre, akkor az egy-két év alatt jelentősen elütne a többitől. Sőt, igazából ne is 3 évet nézzünk, hanem ebben a zártkörű bejegyzésben látszik hogy akár pár hónap alatt is mennyit tudtam alakítani tudatos edzéssel. Elég sokat.

És nincs az az isten hogy ha itthon lehetőségem lenne rá, akkor ne edzzek legalább heti 2-3 alkalommal azzal a valamivel, bármi is legyen az, fekvepad, húzódzkodó rúd, súlyzó. Talán a fekvepad a legalattomosabb ezek közül, mert fárasztó és elő is kell venni, de súlyzóval tutira elszállnék bicepszre. Bár az nem okvetlen lenne gond, úgymond belefér. Végülis beleférhet bármi, főleg hogy teremben tudom korrigálni, nyilván nem muszáj egy adott testrészt itthon ÉS teremben is edzenem.

Blah blah blah stb stb.

Update: rendeltem egy haspadot.

Haszprus, már bocs, de ha bénán csinálod a konditeremben, akkor is aránytalan lehetsz! Ha meg szabályosan csinálod, ahogy a nagykönyvben ( shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=5589 ) is meg van írva, akkor emiatt nem kell aggódnod!

Csepi, most nem igazán értem hogy ez hogy jön ide, vagy mit akarsz mondani ezzel… Én arányosságra törekszem.

Haszprus, jah bocs: aránytalanság alatt azt értetem, hogy nem lennél szimmetrikus! Sry, write-only volt csak! Amúgy meg akkor sem lennél aránytalan, mert akkor azt a heti 1 edzést, amit elkövetsz konditeremben olyan testcsoportra fókuszálva tehetnéd meg, amit otthon nem tudsz edzeni! Pl. egykezes súlyzókkal tudnál otthon edzeni: bicepsz, tricepsz, váll, trapéz, alkar, kis mell, kis hát, esetleg kis guggolás és kis vádli… Szal majdnem mindent, természetesen megfelelő mennyiségű súllyal! Ha van haspadod, akkor azon negatív dőlésű mellezés, tárogatás teljesen jó.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...