Haszprus

Eredet

©   Haszprus   |   film

Láttuk az Eredetet (tegnap este, Allee, 1-es terem). Nekem nagyon mátrix-replika volt.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 22 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Én is most hétvégén néztem meg (itthon).
Tetszett, de nekem is azonnal a mátrix jutott eszembe (tudom, hogy más a téma, de akkor is).

Nekem az volt a kissé meglepő, hogy minden ismerősöm agyon dicsérte a filmet (eddig ok, a mostani felhozatalokból tényleg egy emlékezetes darab) és felhívták a figyelmemet, hogy nagyon figyeljek oda, meg többször is meg kell nézni, mert annyira bonyolult, összetett és csak később fog összeállni a kép. Hát akkor én zseni vagyok, mert elsőre is azt hiszem értettem

Én még csak egyszer láttam, de egész jól lejött. Bár az elejét annyira nem értettem, de mindegy. Nekem bejött és valóban a mátrixhoz hasonló, én is arra asszociáltam utána.

Haszprus: Social Network c. filmet láttad? Ajánlom azt is neked, elég jól sikerült.

Alleban a mozi amúgy gecikibaszott jó! Kényelmes, meredek, minden ami kell. Az a bajom amúgy mostanság a mozikkal, hogy túl sok hd filmet láttam és a mozifilmek olyan homályosnak tűnnek már, hogy már gagyi feelingje van. Persze hangban verhetetlenek.

Spoiler lehet?

A 3. szinten miért nincs súlytalanság, ha a másodikban lebegnek, mert az elsőben olyan környezeti hatások érik őket???

Balage, én nem vagyok elégedett allee-s mozival, túl világos a terem fala, ráadásul mintás, az exit feliratok és a lépcsősor világítása pedig egyenesen bassza a szememet, hihetetlen hogy ezeket ennyire erős fényűre vették.

Továbbra is a westend a legjobb. Bár a hangzás tényleg jó volt.

Ez jó kérdés, hogy miért nem lebegtek a harmadikban.

Haszprus, Westend? Inkább az Arénás IMEX, az b@szott jó… Csak oda nem jó az üdülési csekk
Balage, Szerintem ezt csak simán el kurták, nincs rá értelmes magyarázat!

Egy lehetséges magyarázatot találtam rá neten - én nem gondoltam rá, de akár bele lehet magyarázni. Bocs, lusta vagyok lefordítani:

Q: In the final set of “dreams”, the zero-gravity of the first layer dream affected the second layer dream with Arthur in the hotel. How come the zero-gravity in the second layer dream didn’t affect the third-layer dream at the snow field prison?

A: The effect hadn’t weared off in the third layer. It was due to (its a bit geeky) Einstien’s Theory of Relativity. See, when they were falling in the first layer, they felt it in the second layer & the gravitational force was removed. But since they were already in the air, floating… they didn’t feel it, because the removal of gravity isn’t gonna affect their dreams.


Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy ennek az ég egy adta világon semmi köze a relativitáselmélethez.

Mi még Mammut-ban néztük 1-2(?) hónapja, és nagyon tetszett.
Ez volt amúgy az első pesti mozis élményem és nem volt rossz, de Balage-hoz hasonlóan már rá van állva a szemem a HD filmekre és az első félórában elég nehéz volt nem azt néznem, hogy milyen vacak homályos a kép.

Én részegen néztem. Úgy egész jó… De ahhoz, hogy kurva jó legyen még innom kellett volna.

Amikor mi néztük, éppen imdb 3. volt (most 6.).. hát attól szerintem baromi messze van és én sem értettem, mit dicsérnek rajta annyira.. jó film de nagyon eltúlozták az istenítését és így többet vártam.

Nekem nagyon bejött, és pont azt éreztem, hogy nem replika.

Mátrix-replika? Akkor tegyük hozzá, hogy a Mátrix meg egy Sötét Város, 13. emelet és eXistenZ replika, ezesetben egyetértek

Aki utóbbi három filmet látta, annak igazából abszolút nem hozott új elemet a film, s éppen abban látom a zsenialitását, hogy mindezen előzmények ellenére (vagy épp ezekkel együtt) is roppant jó, izgalmas történetet kanyarítottak elénk, észre sem vettem a cirka 2 (?) órát..

buGhunter, a sötét várost és az existenzt nem láttam, de a 13. emelet önmagában is tiszta mátrix-replika volt.

Ja, csak éppen a 13. emelet és a Mátrix kb ugyanakkor jött ki (két hét különbséggel). Előbbi pedig a Simulacron-3 c. novellára alapul. Mindenki lop itt mindenkitől

Bármennyire is érdekelt a film, 10 óra szülőszoba gyakorlat után hamar kezdett lankadni a figyelmem

Ildi, milyen finoman fogalmazod meg hogy konkrétan bealudtál rajta.

Haszprus, Egyszer az életben belefér

Hohóóó, nekem is kell ilyen színes háttér… Mit kell tennem ezért? (Na azt azért nem! )


Csepi, Ildit kérdezd hogy ő mit tesz érte.

Csepi: mit akarsz, szep szines a kommented. Igaz csak halvanyabb szurke, es nem lila

A film egyebkent tetszett nekem, pedig az osszes fent emlitettet alkotast lattam.
Spoiler: annyibol volt ez kulonbozo, hogy eloszor vetettek fel azt a temat, hogy honnan tudhatnad, hogy ez mar a valosag-e. Jo, igazabol az eXistenZ-nek a vegen is erintettek a temat, de nem ugy mint itt: a foszereplo felesege konkretan meg is olte magat, mert azt hitte, hogy ezzel csak kilep egy ujabb alombol. De mi van, ha ezt mar nem almodja? Honnan tudhatna? Es mi honnan tudjuk olyan pontosan, hogy ez a valosag? Total meg vagyunk gyozodve, hogy ez az, de legtobbszor almunkban is meg vagyunk errol gyozodve, nem? Kiveve persze a lucid dream-eket, de az mas teszta.

22) SeaJ (nem regisztrált)
A film nem is annyira a valóság/nem valóság kérdéséről szól. Sokkal inkább arról, ami a címe. És ez pedig nagyon durván áthatja az életünket, csak sokan erre rá sem eszmélnek…

Azaz a gondolatok elültetése a fő irány, nem pedig, hogy ki mit mikor és hogyan álmodik vagy sem. Persze az is kérdés, hogy L.D. valójában álmodik-e egy nála profibb extraktor révén, amikor véget ér a film vagy sem. Van egy ilyen teória is a film végére (amit Nolan okosan nyitott kérdésként meghagyott).

Egyébként kolléganőm azt mondja, hogy szerinte lesz ugyanolyan megoldásban folytatása, mint a Pillangóhatásnak. Nem ugyanazok a szereplők, csak a téma lesz ugyanaz. Én ebben nem hiszek, de kíváncsi lennék, hogy az inception témából mit tudna még kihozni Nolan.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...