Haszprus

Első node.js http szerverem :)

©   Haszprus   |   fejlesztés javascript node.js

Gondoltam kipróbálom ezt is. Szerver oldali javascript ugye ("server side javascript done right"). Íme az app.js tartalma:

var http = require('http'); var server = http.createServer(function(request, response) { response.writeHead(200, { 'Content-type': 'text/plain' }); response.end('Hello world'); }); server.listen(8000); console.log('Server is listening on http://127.0.0.1:8000');

As seen in the tutorial. És ez igen könnyen már futtatható is (konzolba node app.js), és a http://127.0.0.1:8000 címen meghívva valóban kapunk is egy hello world oldalt.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Igen, ezzel én is vesződtem nyáron egy kicsit!
Chat megoldásra kerestem választ… Végül arra jutottunk, hogy php helyett legyen java server, mert jobban kezeli az egyszerre érkező (de kis dolgot kérő) kéréseket és hagytuk a fenébe a node. Js-t

Hallottam erről a node. Js-ről már másoktól is, mennyire van ennek amúgy létjogosultsága?

Az egy dolog, hogy nagyon rapid módon tudsz egy szerver-alkalmazást összerittyenteni vele, de ha jól tudom teljesítményben egy megfelelően összerakott php és java megoldás is a porba alázza..

Részemről egyelőre egyszerűbb alkalmazásokhoz és gyors fejlesztési segédeszközként (pl egy szolgáltatás mockolás) tudom elképzelni, te/ti miben látjátok a jövőjét vagy fő felhasználási területeit?

buGhunter, Nem mélyedtem el benne nagyon, de talán épp ezért, mert nem éreztem, hogy erre szükségem lenne.
Talán onnan indult az egész dolog, hogy server oldalon is lehessen javascriptben kódolni. De aki tud java-ul annak én se érzem minek kellene ez!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...