Haszprus

Tablet

©   Haszprus   |   hwsw

Kinéztem magamnak egy szép Sony Z Tabletet, 10 inch, 1920x1200 korrekt felbontás (lehetne jobb de mindegy), not bad. Kurvára tükröződik, magamat látom benne meg a plafonon a neonokat, pedig nincs bekapcsolva a front kamera. Kilőve.

Apple iPad mini, szép, kellemes méret, retina display, ellenben iOS, úú vaz, akárhányszor veszek kézbe iOS-es eszközöket, marhára nem áll kézre, nem tetszik a rendszer.

Feladtam mára.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


WiZARD, meg kéne nézni élőben, még nem volt a kezemben.
Egyébként ez alig nagyobb mint mondjuk a telefonom, amiben erősen hasonló hardver csücsül (HTC One), felmerül akkor hogy ha hardverben nem igazán más meg oprendszerben sem, akkor voltaképp mitől több mint a telefonom?
Nemtom igazából hogy 4,7 ill 7 inches képátló között milyen különbség lehet. Olvasgatásra kellene amúgy elsősorban, pdf-ekhez, illetve legalábbis ez a fő motiváció.
Te használsz vmit?

Haszprus, azért Nexus7-et írtam, mert faPadból is a minit nézted
Noéminak mini van, de van a családban 10" androidos és nagy faPad is. Én nem vennék 7-8" méretnél nagyobbat, szerintem felesleges. Túl nagy, túl nehéz, tartani is sokkal szarabb, nem áll kézre.

Pár éve, amikor megjelentek az első tabletek, akkor nagyon vágytam rá. Aztán faternak vettem szülinapjára, de mint hogy hamar megvettem, így 2 hétig még nem kapta meg, és volt bőven időm kipróbálni. Akkor rájöttem, hogy nekem nincs rá szükségem.
Neten ezt-azt megnézni arra bőven elég a telefonom (akkor még csak 4.3"-as volt, most 5.2"-es van), legtöbb alkalmazás úgyis pc-n fut. Írni nem kényelmes a kijelzőn.
Akkor meg minek?

Noémi faPad minije itt van, és szinte sose használom, sőt még néha ő is azt mondja, hogy alig használja. Neki is ott a szifon, meg a McBook…

4) Meister (nem regisztrált)
Kikapcsoltan tükröződik, de aztán olyan erős a fénye, hogy nem zavaró. De akit zavar, vehet rá nemtükröződő fóliát.


Öcsémnek 7"-os van, nagyon bosszantó, hogy a legtöbb PDF úgy van tördelve, hogy pont nem fér ki olvasható betűméret mellett vízszintesen. Nekem egy 10"-os Asus Trasformer van, azon sokkal jobb olvasni, persze ízlések és pofonok.

Az én véleményem: 7-es, ha BKVzni kell. 10-es, ha otthonra a kanapéra.

Nem egy, nem két ismerősöm adta el pár hét múlva a frissen vásárolt tabletet és lám, én is. Igazából el lehet játszani vele pár napig, de ennyi. Ha van egy normális kijelzővel ellátott telefonod, akkor nem fogsz egy baszom 10"-os tabletet hurcolni, otthon meg munkahelyen meg nem azon fogsz nezetni, amikor ott van az asztalodon a 23-30"os képernyő. Konkrétan semmi értelmét nem látom a tableteknek, nem töltenek ki tényleges űrt.

Ahogy más is írta, tényleg az a kérdés, hogy mire és hol szeretnéd használni.
Ha legalább azt tudod, hogy szeretnéd-e vinni magaddal, vagy szint csak otthon használnád, az már jó jel. Ha fel tudsz sorolni 3-4 dolgot ami miatt értelme lenne megvenni, az ismét előrelépés.
Ezután már csak ki kell választani a megfelelő eszközt

Marci, Ez így nem igaz. Nekem kb. 1 éve van, és pont arra használom, amire vettem: böngészni ha valami hirtelen kell és nincs értelme bekapcsolni a gépet, híreket olvasni, eBook-ot olvasni, képeket nézni/megmutatni, sorozatot nézni, játszani.


asszonynak ilyet vettem: Samsung GALAXY Note 8.0
Szerintem perfekt (előtte pont ilyen agyalás volt, mint nálad)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...