Haszprus

BME MBA mesterképzés?

©   Haszprus   |   bme energiablog haszpra olivér mba meló történelem

Nem volt az sosem kizárva, hogy a BME műinfó MSC-re ráhúzzak valamit. Újabban elkezdtem szemezni a BME MBA mesterképzéssel. Mi a véleményetek erről, mire lehet használni, milyen a megítélése stb? Az én szememben jó presztízse van, de nem tudom megéri-e, bejuthatok-e vele helyekre ahová máshova nem, stb.

Egyébként just for fun jó mókának tűnik.

Ma voltam tájékoztató előadáson Orcával és Beával, számomra impresszív volt, jól szervezett stb. Szó szerint a fun a legjobb szó amit most tudok mondani vele kapcsolatban. Persze nyilván elég kemény meló jól elvégezni, és az a kemény meló másba is lenne fektethető. Mindig úgy gondoltam, hogy aki jó a szakmájában, annak inkább abba érdemes energiát fektetni, semmint újabb papírok szerzésébe. Igazából az MBA mesterképzés számomra nem annyira a papírt jelentené, hanem a tudásom kiterjesztését menedzsment/gazdasági/üzleti irányba, ami jól jöhet akár egy vállalkozás futtatásánál, akár egy multinál a menedzsment régióba jutásnál.

Azt hiszem meg fogok kérdezni konkrét cégeket is, esetleg HR-es ismerősöket a dologról, és majd leírom hogy mire jutottam. Ámde addig is, ti mit gondoltok?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Én q sokat agyalok valami MBA képzésen.
Mondjuk csak angol nyelvű jöhet szóba, aztán az 1 milla/félév környéki árfekvéshez nincs kedvem, annyira tanuláshoz se. Végül amikor megnéztem hogy világranglistán valahol sokszázadik helyen van a legjobb magyarországi mba képzés is, akkor rájövök hogy pont semmi értelme, nemzetközi viszonylatban ugyanolyan balkánról jött, noname iskolát végzett senki leszek, mint most vagyok. Kitörni, jó helyre bekerülni kevés.
Akkor meg minek?
Egyre inkább kilátástalannak látom mostanság az egész életem

WiZARD, én mondom, kicsit eluralkodott rajtad a maximalizmus és a döntésképtelenség nézz mögé hogy miért. Magánélet, szex rendben van?

Haszprus, azok rendben, de egyre inkább rájövök hogy öreg vagyok és sehol se tartok, semmit se értem el, semmihez se értek, és egyre reménytelenebb hogy ebből az országból elhúzzak (főleg ha eddig se tettem).

Az, hogy hol végzel egy MBA-t? Kit érdekel? Először az MBA a komolyabb DI, VP pozícióknál is csak preferred.. a tapasztalat számít mindenhol. Amennyiben viszont szeretnél:
- megérteni mindent, ami a cégnél történik különböző szinteken (organizációs, marketing, accounting, etc.)
- esetleg ezeket felhasználva feljebb lépni az adott cégnél
- esetleg projekt vagy resource menedzsment ambíciód vannak
- vagy egyéni vállalkozást kezdenél és mindent tudni akarsz, hogy ugorj bele az entrepreneur dolgokba
Akkor végezz el egy bármilyen nem negatív hírű MBA-t (lehet attól a 4952. a világon is).

Na az ügyfélkapus regisztráció kivételével mindent megtettem, amit eddig lehetett az MBA jelentkezés érdekében. Ügyfélkapura egyelőre van foglalt időpontom szerdára.

Jaki, nekem mindezek a céljaim, szóval reményeim szerint egy MBA jól szolgálja őket.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...