RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 16 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Azt gondolom, hogy Haszprus urfi nagyon pöpec IT Mitarbeiter lenne a Webentwicklung Abteilungban.

Masreszt viszont az ilyen Abteilungokban tobbnyire nagyon sok az egymast taposo, karrierista, kollaborans pocs, es a veluk valo harc rengeteg energiat emeszt fel. Az ilyeneknel marpedig ha tul sokat tudsz (tul sok = tobbet, mint ok), az nekik egy celkereszt a tamadasodra.

Az IT nagyon nagy vilag. Es sok olyan szakterulete van, ami nem csak annak latszik, hanem tenyleg erdekes es jo. A webentwicklung sajnos nem ilyen - nem technologiai, hanem szocialis okok miatt.

Mit toltál, miből alapoztál az Angular témára?


Talalva erzed magad, kisapam?

Haszprus: az elbiralasra varo hozzaszolasomat plusz ezt legyszi lodd ki, megbantam amit irtam.

eL Geri, alapvetoen qrvafasza uj technologiak interakcioja regi kollegakkal temaban fejtegettem a dolgokat, mely tema az angularjs-t ott erinti, hogy az is egy qrvafasza uj technologia.

q, Napkelet, miért nem lépsz be? Nem kéne engedélyezgetni a kommentjeidet.

Haszprus: eddigi tapasztalatom szerint ezen a kornyeken a dojo meglepoen nepszeru, annak ellenere, hogy nem igazan up2date (pl. tele vannak b… va a widgetjei ie6 compat dolgokkal meg js-sel butykolt table tagekkel).

Amugy meg a knockoutjsrol meg az emberjsrol lehet hallani. Jquery meglepo modon annyira nincs elol.

Ami eleg fontos es, amit a legtobb ilyen cucc csinal, az a rendesen osszerakott amd (async. module definition) loader, ha ez van es rendesen be is van love (pl. compiletime linkeli-obfuszkalja a jseket, meg forditja less-sel a csst), akkor ott imho mar boven eleg faszan csinaltal meg mindent ahhoz, hogy irigyeid is legyenek a kollektivaban
válasz 1 like

Ha már dobálózzunk ilyen cuccokkal, akkor ezt tudom ajánlani, jó kis OOP környezetet biztosít JavaScript alá:
production-minds/troop · GitHub

JavaScript adathalmazok (kollekciók) kényelmes kezelésére meg ezt:
danstocker/sntls · GitHub
válasz 1 like

Bár a Dojo átállt 1.6tól az AMD architecturára egyrészt még így is messze elmarad enterprise (és más) körökben is a jQuery népszerűségétől.. bár ne legyen alma-körte összehasonlítás, amikor egy DOM-manipulátorról és egy full stack (Dijit, GFX, etc.) Front-end frameworkről beszélünk.
Két külön műfaj.

Akkor vagy sztár, ha az AMD-t összerakod magad és kicsit megspékeled, mondjuk egy Backbone. Js + Require. Js + Marionette kombó. Angular egyébként ebben a közegben nagyon versenyképes (talán az első helyen van épp nem? , csak túlzottan erőltetett nekem, nem ad elég szabadságot.

Btw nekem nehéz volt átállni erre az egészre, hogy tényleg csak service-ket írogassak backend és a többi már a full full front-end megy.. Ti hogy érzitek?

Jaki, Btw nekem nehéz volt átállni erre az egészre, hogy tényleg csak service-ket írogassak backend és a többi már a full full front-end megy.. Ti hogy érzitek?

Minden a megszokás kérdése!
Nekem a régi iskola nem állt sohasem kézre. De mióta SingePageApp-on dolgozok éjjel-nappal, semmi sem tűnik ennél tisztábbnak. Mármint kódolni tartom jónak, de pl. multiplatform és MINDEN körülmények között (minimum a fő részegységek) működő rendszert csinálni már nem is olyan triviális.

eL Geri, Nekem valahogy erősen berőgződött, hogy a business logic valahol a backend M-jében ül, és még a view-ból is becsúszik itt ott egy template-zés a SinglePageApp-tól függetlenül.. csak hogy kevesebb request menjen a serverhez. Illetve sok esetben, mint pl. report készítés, vagy óriási grid-ek.. még mindig nem bízom abban, hogy a felhasználó böngészője elég gyors lesz az iszonyat mennyiségű adat iterálásához a rendezéshez stb. Persze mondhatjuk, hogy ugye csak a service-t meghívom és rendezi, de azért, amikor komoly summákat kéne nyomni a front-enden, ott kétségeim vannak.. emlékszem IE8-ban egy nagyobb tömböt bejárni sem volt finom.

Gyanítom azért van ez így, mert régen, amikor tényleg nagyon toltam, túl sok cross-browser related issue-ba futottam bele, sokszor éreztem, hogy a felhasználó oldalán lévő dolgok nem skálázhatóak sem vertikálisan (ugye nem mondhatom, hogy vegyen jobb gépet, vagy updatelje a Chrome-ot), sem horizontálisan (nézze több eszközről egyszerre hátha gyorsabb lesz ). Lehet amikor már a telómba 4 procis csak a GPU, akkor fel kéne ébrednem és elhinni, hogy ez a MV* architectúra/frameworkök a nyerők..

Most benchen vagyok picit, tényleg megpróbálom rávenni magam

Jaki, Háááát, ha őszinte akarok lenni, akkor sok valóságalapja van még ma is a félelmeidnek
De a vicc, hogy sokkal inkább render-elési, megjelenítési és event-ezési performancia problémákba ütközök, mint konkrét adat manipulálási, keresési, rendezési nehézségekbe. Bár én kis tételekkel dolgozom (pár száz, max. egy ezres kollekciók).

eL Geri, most ezt a tutorialt néztem meg: AngularJS Fundamentals In 60-ish Minutes, és csak lestem
Nagyon sokáig nagyon szájbarágós aztán 50. perc körül kezd hirtelen izgi lenni tetszik

Neked mi a viszonyod az angularral amúgy?

Haszprus, Ezt ismerted? A Better Way to Learn AngularJS | Thinkster
Még semmilyen a viszonyunk a kicsikével. De most hétfőn én is belekezdtem

eL Geri, nem ismertem de elindultam rajta azóta hogy mondtad, köszi!

Egyébként volt szó most kicsit angularjs tapasztalatokról, azt mondják eléggé össze-vissza a learning curve-je, egy dolog hogy 10 perc után már csináltam benne valamit, de állítólag van hogy brainfuck van és nézel ki a fejedből hogy wtf..
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...