RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

1) q (nem regisztrált)
Huha, akkor asszem multithread garbage collector is mar majdnem van! Ja nem. Megsincs. Ja, meg a php core se multithread.

Ok persze azt mondjak, hogy azert nem, mert azok a libek nem multithreadek, amiket hasznalnak, ez azonban hazugsag: egyreszt, mert igenis azok, masreszt ami megsem, arra megoldhatnak, hogy ok, akkor azok nem lesznek multithread modban supportalva (vagy nagy warninggal lesznek).

Nem. A php-ban azert nincs multithread support, mert egyreszt a core nem multithread, masreszt meg azert nem, mert amig forkos modban mukodik, addig senki nem kerdezi meg, hogy miert kell nehany szaz requestenkent restartolni az apache child processeket. Hat persze, azert kell, mert ez az egyetlen modja annak, hogy kikeruljon a ramszemet a keresztbereferencialo pointerek alol, amit a reference counter alapu garbage collector-ja nem tud kezelni, pontosabban hasznalt entitasnak lat, pedig nem.

Ez pedig igy ebben a formaban igen sajnalatos, konkretan azt az erzest kelti bennem, mintha a php eredeti fejlesztoi mar regesreg leleptek volna zabot hegyezni, es a php core most jelenleg nehany puccsista hulyegyerek kezen volna, mint ami mar nehany opensource projekttel tortent. De ez csak egy megerzes, nem neztem utana - mindazonaltal elkeresito, hogy valamikor 1998 kornyeken probaltam multithread php-t hekkelni a rendszerbe, az akkor sikerult is, csak ott csusztam el, hogy chdir-rel kileptem egy konyvtarbol es neztem hulyen, amikor a tobbi thread is kilepett :-) Hat igen, ifju voltam es boho, es valszeg lehanytam volna magam ha tudom, hogy windows7 lesz a munkahelyi gepemen 16 ev mulva.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...