Haszprus

Refaktor, új backend feature-ök, ilyesmi

©   Haszprus   |   blog php

Mostanában elég sok időm van, és sokmindent egyszerűen nem csinálhatok, pl nem sportolhatok. Meg minden. Meg egyébként is újra php-zek (vagy hackezek, ld. hhvm*) backenden, úgyhogy ezen apropóból nekikezdtem egy ideje a blog modernizálásának, és tervezem hogy kisebb-nagyobb időszeleteket erre fogok allokálni. Igazából új feature-öket nem tudom mennyire várhatok, először szeretném a meglehetősen legacy kódbázist egy picit modernizálni. Nem egyszerű feladat egyébként, és felmerülhet a but why kérdés is. Hiszen pl nem több értelme lenne-e valami másik nyelven írni egy új motort, vagy valami egészen új dologba kezdeni. Igen, ezek a kérdések validak, a válaszom pedig az hogy most erre van lehetőségem így hosting terén, és egyébként sem akarom veszni hagyni a blogot. 2003 óta létezik, az annyit tesz hogy idén lesz 14 éves (nem semmi azért), és még él, lélegzik, és ezt meg is akarom tartani még egy darabig. Modernizációkra szükség van.

* HHVM is an open-source virtual machine designed for executing programs written in Hack and PHP. HHVM uses a just-in-time (JIT) compilation approach to achieve superior performance while maintaining the development flexibility that PHP provides. HHVM is developed by Facebook.

Úgyhogy ma:

  • Meghegesztettem a szóismétlésekre figyelmemet felhívó cuccot az admin felületen
  • Kiveszi a vízbűl bejegyzésből a szavakat és ha talál olyan címkéket a db-ben akkor ráaggatja őket
  • Ha a bejegyzés címe egy duplikátum lenne akkor hozzáhegeszt valami egyedi azonosítót hogy ne legyenek már duplikátumok (igen, a bejegyzéscím azért nem unique key a db-ben, nyilván, mert miért ne lehetne két bejegyzésnek az a címe hogy Sun is shining)
  • Egyéb refaktor dolgok

Egyébként elgondolkodtam persze azon is - már egy ideje - hogy nem kéne-e valami pluszmelóba tolnom a szabadidőmet, pénzért. Well, it can happen on some day, addig meg igazából ennek is van értelme. Például tök jól flowba kerülök tőle.


Pl ez itt a duplikátumdetektor admin feature Gyanítom úgy 10+ évvel ezelőttről

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Erre van lehetőségem hosting terén: Amikor az Amazonon éves szinten kb 8-15 ezer forint között mozog egy olyan szerver, ahol bármit hosztolhatsz LOL
De vannak alternatív szolgáltatók is.. én pl. kb havi 1,000 forintért bérlek és egy EC2 t2.Large -nak megfelelő instancot már éve óta (ergo van attól olcsóbb is).. bár érthető hogy a blognak talán nem akarsz fenntartani egy külön szervert, ismerősöknek is segítő kezet nyújthatsz vagy szimplán kísérlehetezhetsz új technológiákkal production-ben..

J4ke, most végül azt választottam hogy felraktam a telómra angol német és spanyol (meg francia! ) oktatóprogikat, meg egy rakat egyéb prognyelvi tutorialt, aztán megnézzük ezekkel mire jutok lehet hogy nem lesz kedvem ezekhez, régen csekkoltam 1-2-t és elég lámerek voltak.

De természetesen köszönöm a tippet, amúgy egy darabig volt is digitalocean accom, csak aztán elhagytam.

Közben meg nyomatom bent a melóban hogy ott is legyen valami izgalom.

A blog update-je meg megkerülhetetlen ha még szeretném hogy üzemeljen ez a dolog évekig. És hogy őszinte legyek, nagyon hosszú távon szeretném ha még üzemelne. (Látok realitást jelenleg abban hogy ez lifelong elkísérjen, hisz pl az internews is 19 éve elérhető. Meg is kaptam bent a napokban hogy ez azért kurva menő. )
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...