RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 48 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Rulez a vidék, mert van művház, meg földút.
[Nézzétek meg mit írtam a másik fórumba]

Művház Bp-en is van egynéhány
Földút is akad még itt-ott, ha valaki azt szereti

vidék azért is rulez, mert a kis falukban pusztán a kocsmák alapján lehet tájékozódni

Felhívnám a figyelmet, hogy egyelőre nem hangzott el a vidék részére semmilyen pozitív érv.

nincs olyan kurva sok ember, ami az én antiszociális lelki alkatomnak kimondottan pozitívum. és nem szólnak be a temetőőrök, ha éjszaka kinn akarok aludni a temetőben.

Eh ez utóbbi mennyire komoly, mint pozitívum?

Az előbbit el tudom fogadni, az ízlés kérdése… Persze Bp-en belül is attól függ, hogy hol vagy, hogy mennyi az ember. Mondjuk a Westendben, vagy a BKV-n tényleg túl sok. De ez utóbbi talán javulhat.

halálosan komoly, legalábbis nekem ez pozitívum. mondtam, hogy deviáns állat vagyok.

Ergo a vidék a deviáns állatok lakhelye, vigyázzatok

Nehogy valaki besértődjön, full poénból írtam!

A vidék sokkal jobb, mint a város, én nem birom azt a büdös, szmogos levegőt, fáj tőle a fejem, sokkal több a bunkó ott, és vidéken nem szúrnak le a kapu aljban, 100 Forintért!!

Vidéken csend van, nem kell hallgatnod, ahogy állandóan mennek a kocsik, meg dudálnak, szidják egymást, 10 óra után elcsendesül minden!

Enikőről azt kell tudni, hogy bicskával eszi a fagyit és ostorral kapcsolgatja a tévét.

& integet a TSZ elnök a szájábul

Haszprus, köszönöm, a szaktekintélyben bíztam...

Tudom és gumicsizma volt az oviban a jelem!!

öööööö... vidéken részt lehet venni disznóvágáson. Meg Charlie is megénekelte, hogy Vidékre Költözöm, úgyhogy biztos jó...

Hm, akkó lehet hogy mosmá én is leköltözöm

18) comfort (nem regisztrált)
Sztem:
Vidék+: Sokkal nagyobb személyes terem van, nem hallom ha a szomszéd zenét hallgat, ugyanakkor én is nyugodt szivvel tekerhetem fel az erősitőt. Van kert, lehet pl. kutyát tartani (elvileg Pesten is lehet, de ezt inkább hagyjuk...). Nagyobb a közbiztonság. Az emberek kevésbé közönyösek. Tiszta a levegő. Egy vidéki város elég hangulatos tud lenni.

Bp+: Több szórakozási/tanulási/elhelyezkedési lehetőség. Autó nélkül is el tudsz jutni bárhová.

Én egyébként eredetileg vidéki vagyok, kb. 10 éve (amikor a középsulit kezdtem) jöttem fel Pestre, de azóta is majdnem minden hétvégén hazamegyek. 2 hétnél többet nehezen birnék ki úgy, hogy közben nem megyek haza 1-2 napra. Ugyanakkor ott a nyüzsgés hiányzik, szóval ott sem nagyon tudnék megmaradni 1-2 napnál tovább.

Mivel itt, Pesten vannak a barátok, haverok, barátnő, nekem mégiscsak erre billen a mérleg nyelve. Viszont hosszútávon inkább vmi kertvárosi részen tudnám elképzelni magam.

Még annyi, hogy egy kisgyerekeknek sztem sokkal jobb vidéken felnőni, mint pesten. (Mert van elég helye játszani, tapasztalni. Nem kell a mocsokkal szembesülnie egyből, ha kilép az utcára.)

Ja, igen: Nyilván pesten is vannak tök jó helyek, kertes házakkal.

Na, jó hosszú lett, remélem végigolvasod.

comfort

Mi számít vidéknek?

kkf nem, az metropolisz.

a budapestiek szempontjából szerintem vidék minden, ami nem Bp.
Nagyváros-lakók szempontjából pedig a nála kisebb városok, települések. (egyszer az egri főiskola felvételijén hallottam, ahogy egy egri lány kifakadt, hogy miért vesznek fel vidékieket is. )

egri lány kifakadt, hogy miért vesznek fel vidékieket is.
lol
a budapestiek szempontjából szerintem vidék minden, ami nem Bp.
így van

néha egymás kerületeit is annak tekintjük

néha egymás kerületeit is annak tekintjük
ööö...sejtem mire gondolsz...

mainframe de tévedsz (konkrétan másról és más személyekről/kerületekről van szó )

A vidék azért rulezik, mert olyan emberekkel van tele, akik sokkal kevesebb pénzért sokkal többet dolgoznak. A vidék hatékony. A vidéki programozó reggeltől estig dolgozik és nincs kifogása, ha netán htmlturkálós feladatot kap.

26) S.P.Q.R. (nem regisztrált)
Idézem magamat:
Véleményemet vállalom, de nem akarok senkit megsérteni és semmi személyeskedés, nincs abban amit mondtam. Tehát senki ne vegye magára, mert egy helyzetet irtam le...

Tehát félreértés ne essék, nagyon is tiszteletben tartom mások eredményeit, semmi olyat nem modntam tudtommal amit magadra vehettél volna. S ha ez igy lenne akkor a saját magam eredméyneit is leköpném ugyanis én is oda jártam. Kérek tehát midnenkit hogy ,BME elleni kirohanásomat ne vegye személye elleni támadsomnak, mert én mindenkit nagyon tisztelek, és senkit nem akarok megbántani, csak a BME-t nem szeretem.

Ha jól tudom nem Tanulmányi Osztály, hanem Központi Tanulmányi Hivatal az, amire te gondolsz

helytadok: MEA CULPA, elirtam A KTH-ra gondoltam.

idézem magamat:"az egész intézmény ott fekszik Európa egyik legcsúnyább városában"

Továbbra is vállalom a véleméynemet, volt időm megismerni a várost, bejártam a szépnek mondott részeit is meg a kevésbé szépeket. A 8. kerületben voltam kénytelen lakni, esténként állandó orditozás ment az utcán, és szobatársam 2 drogfüggő volt, a lakásról pedig annyit, hogy a szobámban még fütés sem volt.(Kollégiumot miért is kaptam volna...) És a zuhanyzóban felrobbant a boiler, és ha bekapcsoltam a számitó gépet és a mikrót együtt kivágta a biztositékot... Mindezek és a csodálatosan szép környék formálta ilyenné a véleményemet erről a városról, és az, hogy sok helyen még az 50 éves golyónyomok is benne vannak a falban. A turistákat nem értem igazán, de ugye nekik sok midnen egzotikum. Pl egy amerikai túrista mindenáron Trabantot akart venni, mert olyan Olds Mobil kinézete van Nos a Duna: erről csak a Gangesz jut eszembe, amibe ha beleesik egy európai majdnem 100% hogy megbetegszik.(nem én találtam)
S hogy a hasonlat helytálló erre indolkásul a következő cikket hoznám fel:
Általános mûszaki ismertetés
Budapest csatornázottsága, szennyvízelvezetése, néhány fontos adat (2005.11. hó):
Budapest legsűrűbben lakott, központi területén keletkező szennyvizek jelenleg kezeletlenül kerülnek a Dunába, míg a főváros teljes szennyvízmennyiségének mindössze 1/3-a kap megfelelő tisztítást. A szennyvizek 15 %-át csupán mechanikailag, 10 %-át biológiailag, 24% -át tápanyag eltávolítással kezelik. A szennyvizek 51 % -a kezelés nélkül kerül a Dunába.
A város állagáról és az épületekről pedig ez a cikk fogalaja össze leginkább a véleméynemet:
Városszövet – bűnszövet | Beszélő
Parkolás: azt hiszem nem kell bemutatnom.
Kátyúk tonnaszám.
Régi leépült villamosok(és még az új Combinokkal is van gond) Kedvencem a régi ,"Stukáknak" elkeresztelt 50 éves villamosok. A trolik állapota is hagy kivánni valót maguk után. Amúgy nyugati túristának könnyü lenni, után ahazamegy az ember, és nem valószinüleg sokkal szebb és jobb környezet várja, mint ebben a városban, és még a közlekedés is drága. Tehát ezért hasonlitottam Budapestet Mordorhoz.


#39 Talán nem kéne a nyóckert azonosítani Bp-tel

28) S.P.Q.R. (nem regisztrált)
Nem azonositom

Csak pár dolog mindennel kapcsolatban.
Igaz, jobban tetszett Ausztria, és igaz, hogy sok a gond Budapesttel, és úgy általában az országgal, de ettől még Bp. szép, és ezt nem lehet elvitatni. Kosz és miegymás van, de mit vársz egy olyan városban, ahol az ország lakosságának ötöde-hatoda él?
Nyilván a nyolc nem a legszebb rész, de a körülmények szerencsétlen összjátékáért ne az egész várost húzzuk már le... Gondolom a drogos szobatársakat, a felrobbant bojlert, és az ilyeneket nem úgy fogtad fel, hogy a város baszik ki veled... Vidéken nem megy el az áram, vagy nincsenek drogosok, esetleg nem robbannak fel bojlerek? Sőt továbbmegyek: nem koszosak az utcák? Nincs szennyvíz? De, van.
A Gangesz-hasonlat megint szép volt, de tök alaptalan. Abban a folyóban megfürdik évente a hindu népesség nagy része. Hullák is úsznak benne, b+! Egyszer kéne megnézned Indiát, és sírva szaladnál Bp-re élni (van egy barátom, aki ott nőtt fel, és mesélt érdekes dolgokat).
Szóval csínján a súlyos szavakkal, hiába a Te véleményed, az attól még lehet helytelen, alaptalan, sőt bántó is. Abban mondjuk ott a pont, hogy már az elején leszögezted hogy nem akarsz senkit megbántani. Ezt tisztelem.
A BME-s témához nem sok érdemit tudnék már hozzáfűzni, inkább hagyjuk is.

30) S.P.Q.R. (nem regisztrált)
Ha hozzátehetek annyit, azért a Gangeszban nem úszank hullák, hanem halotti máglyák vannak a partján ahol az elégetett halottak hamvait szórják bele a Gangeszba. A hasonlatom a BP és a nyolcker között tényleg merész volt, de nagyjából tükrözi véleméynem. Én vidéki vagyok, sajnos itt is vannak szenyviz problémák, de pl drogosok sokkal kevesebb számban, mint ahogy az is igaz, hogy a környezet is sokkal szebben meg van csinálva, és a lakosság sem akkora mint abban a városban. Pl én Sopronban élek, a két várost merész dolog összehasonlitani, mégis bátorkodom, igy had vonjak párhuzamot egy- két dologban illetve had emeljem ki a különbségeket.
Egyrészt: Mindkettő egyetmi város
-Mindkettő majdnem két ezer éves történelemmel rendelkezik(Tiberius uralkodása alatt (14-37.) Plinius leírása szerint oppidum Scarbantia Iulia néven emlitik sopront, Aquincum i. sz. 106-tól a 4. század végéig Alsó-Pannónia (Pannonia Inferior) központja)
-Mindekttő egyetemi város
-Mindkettőben éltem(és még több másikban is )
Különbségek:
-Sopron nagysága miatt sem olyan Zsúfolt mint Budapest.
-Nem nagyon kell félned este, ha végigmész az utcán.
-Tisztább, rendezettebb, az épületek jobb álapotban vannak.
-Az egyetem is kissebb, közvetlenebb, és erősen élnek a hagyományok(amiket én ugyan nem kedvelek de valaki igen)

Tehát az én meglátásom szerint, ha valaki rendezett, és szép helyen akar élni(s módjában áll anyagilag, kap állást stb.. mert ha nem akkor miről is beszélünk) akkor annak inkább a kissebb városokban teheti ezt meg, mint a túlzsófolt metropoliszokban. Bár mondjuk Budapest talán metropoliszhoz kicsi(pl újvilági nagyvárosok). Ami a lényeg viszont az emebrek vagy közvetlenebbek, vagy pedig semmi sem vesznek mert nem vagy Osztrák akiből fél sopron él. Mindkettőnek úgy gondolom megvan a maga előnye és hátránya is, az elsőnek az előnyei úgy gondolom midnenki számára világosak, a gond akkor van ha túl kedvesek, és túlságosan segitőkészek akarnak lenni, nem hagyva békét az illetőnek. Ha viszont semmibe sem veszek legalább nem zargatnak, de ki is néznek bizonyos helyekről.

Igy összességében azt gondolom, Budapesten nem jó lakni, sem tanulni, de ELVITATHATLAN előnyökkel jár ha valaki az utóbbit választja(ezt most főleg a kapcsolatokra értem). A gond az, hogy amit itt leirtam az addig hió ábránd, amig az embernek nincs olyan munkahelye ami nem helyhez kötött, mert ellenkező estben oda kell menni ahol kap munkát


S.P.Q.R. Hosszas, és nagyrészt helytálló érvelés, úgyhogy azt kell mondjam, hogy elfogadom ha így gondolod. Én közel sem tapasztaltam még a felét se a rossz dolgoknak amiket felhozol Bp ellen, pl. este még semmilyen atrocitás nem ért az utcán, de sok ismerősömet igen, úgyhogy ha fair akarok lenni, akkor ebben is igazad van. Többi pont hasonlóan.
Talán a közvetlenség/semmibe vétel ponttal nem értek egyet egyedül, lévén borzasztó nagy általánosítás, és nem látom a mindennapokban, de nem akarom tovább indukálni ezt a diskurzust, szerintem mindent elmondtunk amit kell...

Vidéken nem kell tetves villamosokon, meg metrón utazni, hogy elmássz a barátnődhöz, hanem a város egyik végétől a másikig is elbiciklizel max. 45 perc alatt. Nincs nagy forgalom, nem dudál a sok ostoba össze-vissza, nem kell órákig a kocsiban ülni ahhoz, hogy hazaérj.

A levegő még egy városon belül is nagyon változó tud lenni (ezt akkor vettem észre, amikor a város szélére költöztünk), vidéken ált. tisztább. Jah és vidéken lehet seftelni a pestről hozott árukkal, amit a nagykerben megveszel . Jah és nincs főnök sokkoló, vipera eladó.

Budatétényről nem Újpestre kell járni dolgozni és máris nem kell órákat a kocsiban ülni…
Aki meg csak a lakóhelyétől két órára talál munkát az tartok tőle hogy vidéken se találna megfelelőt a saját városában/falujában, legalábbis csekély a valószínűsége.

Akinek meg a bolti pénztáros állás is megfelel az Bp-en is beülhet a szemközti ábécébe.

tiny
Jah és nincs főnök sokkoló, vipera eladó.
kontra
(...)lehet seftelni a pestről hozott árukkal, amit a nagykerben megveszel
Akkor most hogy is?

Úgy értette hogy ott nincs konkurencia

Nekem még itt, Bp-en se akart senki sokkolót meg viperát eladni. Én nem értem, valami más dimenzióban mozgok mint Ti? Pedig lehetne ez a vipera-biznisz a zenélős kiskutya, a lopottvirág, a százérapaprika és a cigicigicigi helyett.

Nem a konkurenciára gondoltam, hanem, hogy nem zargatnak az utcán. És nem csak ilyen cuccokkal lehet seftelni. De a lényeg, hogy itt nem futnak utánad h vegyél, hanem ha akarsz, akkor tudsz venni.

Az utazásról meg nincsenek bővebb tapasztalataim, csak amikor bátyámhoz megyünk BME-re és van úgy, hogy mire beépünk 1-2 órára sikerül. Mondjuk ritkán, de volt már rá példa.

39) S.P.Q.R. (nem regisztrált)
Nos akkor hadd említsük meg hátrányként azokat a kérgetőket, akik állítólag beteg gyerekeknek gyűjtenek. Biztosan ti is találkoztatok velük, előszertettel álldogálnak forforgalmas csomópontokon, Pályaudvarokon és a bme előtt. Egy időben a menza előtt kéregettek. A gond csak az, hogy nekem tényleg van egy beteg testvérem, és tudom hogy az ilyen emberek akik az utcán a járókelők jóhiszemüségét kihasználva gyűjtenek garast garashoz téve, bizony csak saját vagy más(mondjuk a főnükük) önző céljai miatt teszik ezt. Ugyanis legjobb tudomásom szerint egyetlen ilyen szervezet sem gyüjt az utcákon. Igy azt kell, hogy mondjam az emberek jóhiszemüségéből történő kizsákmányolása aljas haszonszerzésből, az egyik legdurvább dolog, amit Budapesten tapasztaltam. Ilyen vidéken látjátok nem fordul elő, vagy csak nagyritkán. Úgy vélem ezt ki kell mondania valakinek mert:
Virescet vulnere virtus.( Sebektől izmosodik az erény.)

Ha Fehérvár vidéknek tekintendő, akkor azért ajánlom mindenki figyelmébe az egyik fehérvári koldusasszonyt:

- Áááááááálgyamegajóisteeeeeen...
(elmegyek előtte szó nélkül, mert épp nincs pénzem)
- Ááááák*****rvaanyááááádaaaat...

Bunkó koldusok vidéken is vannak, mondjuk falun lehet, hogy nem, de oda nem költöznék, városban még esetleg találnék munkát, falun semmiképp.

Egyébként a beteg gyerekeknek kéregető csóka a Goldmann téren engem is rohadtul idegesít, nem értem, az egyetem vezetősége miért nem tud ellene tenni valamit, bár gondolom az már nem egyetemi terület, és azért

41) S.P.Q.R. (nem regisztrált)
Önkormányzati?:|

42) S.P.Q.R. (nem regisztrált)
Budapest azért is hasonlatos mordorhoz mert akkora a füst és a bűz hogy a nap fúgiája soha nem éri, s akkora a zaj, hogy s elvétetik az embertől még ama kis nyugalom is, mely szükséges a normális élethez. S itt kellett élnem évekig ebben a városban, mely Aquincum-nak már csak halovány emléke, hol van már Regnum Pannonia honnan Hadrianus is származott? Itt összekeveredik a becs és becstelenség, hol mindenapos az erőszak tétleny nyomorban vergődnek sokezren. S nékik ki nyújt vígaszt?
Sajnálattal ugyan tele van a padlás, s bölcsességgel is, de a helyzet évtizedek óta alig változott. Tudom hogy szavaim megint nemtetszésre találnak, de erről is beszélni kell néha mert: Gutta cavat lapidam non vi sed semper discimus. (Az esőcsepp kivájja a követ, de nem erővel, hanem gyakori eséssel.)

mely Aquincum-nak már csak halovány emléke, hol van már Regnum Pannonia honnan Hadrianus is származott?
Óbudán

S.P.Q.R. Kicsit összefolynak a mondataid, cimbora. Igazából megértem a gondjaidat, de nem lehet hogy túlspilázod egy kicsit? Szívsz valamit ilyenkor, vagy mi? És egyszer kihagyhatnád már a latin sententiát is a végéről, már nyilván tudjuk hogy tudsz ilyeneket is.
Mondom, értem mi a problémád, de amíg így írsz, nem tudunk érdemben beszélni erről, szerintem.

Nem érted, Mainframe, ő ilyen Mint Erzsi a Balázs showban Király

46) S.P.Q.R. (nem regisztrált)
Nem szivok semmit mindenkit megnyugtatok A problémám pedig nagyon sok rétü és sajnos ebben a témában is érdekelt vagyok. Tudnillik amikor elmegyek egy városba elsősorban ugye lakni szertnék ott, másod sorban viszont nem szórakozni vagy estleg moziba menni, ilenekre amúgy sincs pénzem, hanem a történelmét akarom tudni az adott településnek, mert a jelenkor alig érdekel, nem úgy mint az ókor. S minekutána számba veszem mely épületek és helyek maradtak meg, s melyeket marta szét végleg az idő vasfoga sokszor elszomorodok, néha pedig egyenesen a sirás kerülget. Legjobb példája ennek maga Róma, mert ugye mi maradt meg viszonylag épen a Colosseum(ami NERO CESAR aranyozott szobráról kapta a nevét ami előtte állt) ahol sokezren lelték haláluk, és mi az ami romba dölt? A fórum románum a panteon, a basilikák, görög szinházak melyek tégláiból épült a reneszánsz házak, de eltüntek mind a fürdők éppógy mint a fórumok. Budapesten is ez a helyzet, halvány árnya már csak egykori ragyogásának, melyet Aquincum késöbb Pest és Buda majd Budapest néven ért el. Ennek okán ir midnen szavam, mert egy olyan helyen voltam kényelen élni, mely lassan de biztosan az enyészeté lesz, s magam körött sem láttam mást csak lassu elmúlást. Több vidéki városban pl Sopronban azonban felismerték a letünt kork elmékeinek szerepét, és foggal körömmel harcolnak azért hogy ami kicsi maradt az legalább meg is maradjon a hálátlan utókornak. PL számtalaán régi mezővárosban illetve polgári városban kezdődtek renoválási illetve fejújitáási munkák méghozzá nagy ütemben. S ha van egy áz aminek százados története van, akkor egyből rákkerül az a bizonyos kis táblácska, hogy müemlék. Még Budapesten minden koszos, kopott és szennyes és persze, a vakolat hullik 50 éves golyónyomok a falban és persze a gond az hogy se pénz se igény arra, hogy felújitsák ezeket az épületeket. Ellenpéldaként hoznám Pulát(Colonia Pietas Iulia Pola), ahom nagyon vigyáznak minden régi épületre, müemlékre. Gyakorlatilag kissebb nagyobb változatásokkal, de az egész ókori városközpont megmaradt, és az épületek még a mai napig állnak, maximum más funkciót töltenek be PL AUGUSTUS teploma, a fórum épületei, a Görög szinház az Amfiteátrum, a diadaliv. Ezek az épületek még mindig szerves részét képezik a városnak, meghatározzak annak arculatát, bár sajna a város többi, főleg külső kerületei eléggé lepusztultak, még megmaardt a városra jellemző bár. Az a fajata hely, ahol érezhető a történelem. Lehetne ilyen Budapes is, de sajnos nem az, de reméljük még nem késő,mert én mondom nem tellik el 100 esztendő s a város klasszicista épületei mind eltünnek, vagy annyira romos álapotban lesznek, hogy belépni sem lehet.(tisztelet a kivételnek) S akkor még az ókori emlékekről nem is beszéltünk...

47) S.P.Q.R. (nem regisztrált)
Megindololtam, miért is irtam amit irtam tessék most érvelni, vitatkozni és érveket ellenérveket felsorakoztatni Attol biztosan csak több elsz midnenki, ha megismeri, és megérti a másik véleményét, még ha nem is képes elfogadni, mert valamiért nem ért vele egyet...

Igazából ez asszem nem az a tipikus érvelős topic. Pl: téged lehet, hogy zavar, hogy nincsenek régi épületek. Vagy hogy száz év múlva eltűnnek a klasszicista épületek. Engem meg olyan különösebben nem. Téged lehet, hogy zavar a zaj, én meg azt mondom, hogy érdekes módon ahol én lakom Bp-en, ott éjszakánként halál csönd van (eltekintve néhány részeg időnkénti ordítozásától, cserébe vidéken meg a kutyák ugatnak), nappal meg jól hangszigetelnek az ablakok. Ez nem érv sem Bp mellett, sem ellene, ez csak az egyéni preferenciáink vagy esetleg a zajszint-toleranciaküszöbünk másságát mutatja ki. Mint ahogy az is, hogy nekem egy város esetén a preferencialistámon a második helyen nem a történelmének a megismerése áll. Egyértelműen vannak csúsztatások a szavaidban (pl. Budapesten minden koszos, kopott és szennyes -- nézz körül itt az Infoparkban, vagy a Váci utcában, vagy a Millenárison - persze nyilván vannak koszos részek is, de azt bárhol, bármilyen városban vagy faluban fogsz találni, még vidéken is, még más országokban is), de ezeken meg kár szőrözni. Értem, hogy mit akarsz mondani, de véleményem szerint egyrészt túlzol, másrészt pedig ízlésbeli kérdésekről nincs értelme vitatkozni. De gustibus non est disputandum, ha már trendi lett mostanában a latin
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...