első - 2004 - 10 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2023
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Rám-szakadék galéria © Norby

©   Haszprus   |   12e barátok első fotózás haszprus rám-szakadék történelem túra
Rám-szakadék, második képgaléria, © Norby. (Az első {© Kicsi} itt volt.) Lesz még egy harmadik, © Schloddi.

Ja még nem is említettem a résztvevőket: Ági, Gabi, Tyütyü, Kicsi, Miklós, Norby, Schloddi, Skafi, Viktor, Haszprus, 10 fő, rulz.

És két panoráma:


nagy (75 KB) :: óriási (1 MB)


nagy (25 KB) :: óriási (2,5 MB)

Haszprus

Rám-szakadék képek Norbytól - hamarosan

©   Haszprus   |   12e barátok első túra

Most találkoztam Norby-val és adott egy CD-t a Rám-szakadék-túra általa készített képeivel és videóival úgyhogy rettegjetek, szét foglak titeket bombázni képekkel. Schloddi képei is megvannak. Videók valószínűleg nem lesznek.

Haszprus

Rám-szakadék galéria © Kicsi

©   Haszprus   |   12e barátok első fotózás haszprus rám-szakadék túra
Rám-szakadék, első képgaléria, © Kicsi. Lesz második (© Schloddi) és harmadik (© Norby) is.

Utunkat villanypásztorok szegélyezték, s egy helyen pattogásra lettünk figyelmesek. A hang
mögött egy elszakadt vezeték állt, melyre néhány másodpercenként adtak valami elenyésző elektromosságot. A cuccot Norby kezdte el fogdosni, aztán csatlakoztak hozzá többen, négyen már elég jól beütött állítólag

Igen, a fatörzs tetején azok ott a mieink.

Egy útszakasznál egyszerre ketten kellett segítsenek a többieknek, hogy fel bírjunk jutni. Jobb
oldalt eközben a szokásos villanypásztor. Norby jóarc volt és megfogta a villanypásztort amikor neki segítettek. Kicsit anyáztak a többiek

Megfelelően közeli júzereknek ajánlom a Haszprus Private Gallery-t további képekért.

Haszprus

Rám-szakadék highlights

©   Haszprus   |   12e barátok éjjel első történelem túra
Tegnap asszem olyan 20.45 körül már szunyókálhattam, rendesen lefárasztott a túra. Ahogy elnézem az ftp-met, sajna éjjel nem érkezett senkitől kép Offline gyerekek.

A talpamról leszakadt egy darab bőr és full izomláz vagyok

A Rám-szakadékban halál-közeli élményben volt részem Na jó, igazából csak rohadtul megijedtem, mert mentünk egy ilyen 15 centi széles párkányon (jobbra-balra mászhatatlan meredekségű fal), és én valahogy nem kapaszkodtam meg rendesen (nem lazulásból, csak valahogy nem jött össze), estem hátrafelé. Szerencsére éppen egy magasabb helyről jöttünk le, így a hátam mögött végtelen hosszú időnek tűnő pillanat múlva elértem végre a falat, aminek sikerült nekiessek és ott megkapaszkodjak, viszont úgy begörcsölt valami hasizmom az akció után, hogy percekig nem bírtam elmoccanni a helyemről.

Update 08:13: Ezt a sztorit most így visszaolvasva leizzadt a talpam

Update 08:50: hihetetlen, az egész túra megvolt 500 Ft-ból egy 200 Ft-os kólával együtt.

Haszprus

Nem vittem fényképezőt

©   Haszprus   |   12e bal barátok első rám-szakadék túra
Rám-szakadék roxx, megjöttem, sajnos elfelejtettem fényképezőt vinni, de gondoskodtam róla még tegnap, hogy rajtam kívül hárman hozzanak, úgyhogy majd lesznek képek, csak nem olyan gyorsan

Addig is, a túra eredményéről tudok szolgálni egy beszédes képpel, bal oldalon.

Haszprus

Rám-szakadék MA! & AK projekt

©   Haszprus   |   12e barátok bme első fejlesztés rám-szakadék túra

Rám-szakadék ma YEAH! Zsííííííír. Még nemtom jól választok-e majd reggel amikor szimplán dzsekit veszek. A met.hu szerint 20 fok lesz a tető. De reggel elég hűvös lesz. Én meg beteg vagyok.

És azt se tudom, hogy vajon túracipőben menjek amit kissé sajnálnék tönkrevágni (pedig túracipő), vagy pedig bakancsban. Utóbbi lesz, anyagi megfontolásokból (részben).

5 óra múlva ébredés.

Az AK-projektben SzaMa és az én együttműködésem nem olyan lesz, ahogy eddig gondoltuk. Illetve nem tudom még, hogy milyen lesz, és lesz-e egyáltalán. SzaMa és Olthyer szerint a KSZK-hoz érdemes járulni a projekttel, hogy azok adjanak valamiféle támogatást nekünk. A KSZK bigboss rábólint a dologra, amint 'hivatalosan' is jelezzük neki. Kérdés, hogy vajon mit adhatnak ők? Embert, szakmai helpet. Nem tudom… mire jó az?

Haszprus

Fotóstábor Balatonalmádi

©   Haszprus   |   bal barátok csocsó első energiablog fotózás game haszprus hwsw power történelem túra
Balatonalmádi fotóstábor 2004 augusztus 1-8, de csak elvileg, mert akadályoztatásom miatt augusztus 2-án tudtam csak lemenni, 18 óra körül.

az alábbi beszámoló számos képet hiányol, mert azok valami tanárnál vannak egy laptopon, de ha elküldi őket akkor ezt a galériát frissíteni fogom.

Update 2004. aug. 19. 23:01: Mégsem frissítem a galériát, csináltam inkább egy újat augusztus 19-én


Fotós népek


Veszprém [részlet


Fotós arcok a buszon sem hazudtolják meg magukat


A szem a lélek tükre, de mit rejt a tükörkép?

(censored) (censored)
Bantumi nevű game power

(censored)
VOILA! (insider poén)


Eképpen néz ki a három arc miközben Balatonalmádiból átgyalogolnak napközben Alsóörsre, ahova azért mennek, …


… mert ott található a Dexion nevű remek szórakozóhely, és le óhajtották csekkolni a helyet nappal, mivel Haszprus urunk kellőképpen aggódott, hogy vajon nem lesz-e ratyigagyi, és nem kéne-e alsóörs helyett Balatonfüredre menni, ahol van valami hét diszkó és/vagy szórakozóhely. Végső soron füredet teljesen ejtettük, részben a lustaság, részben a rossz időjárási körülmények miatt. Viszont a Dexion remek volt. Funkyt nyomnak egyébként.


Előtétlencse alternatív felhasználási módja spotként


Gábor büszke a talpára.
"Megkapóód, ha előbb Gábor talpát megnyalóód!" (lsd. még: Belga - Kalauz: Bérletemet kéred? Megkapod, ha előbb a f#szomat megnyalod!)


Döglés az üres váróteremben


Csövezés a teli váróteremben


A Talp


Az Arc


Biliárd & csocsó.
Biliárd & csocsó.


Minimálsátor, de ez legalább nem ázott be


Nórától elkértem Dexionból hazafelé jövet a pulcsiját, mert ő amúgy is több réteget hozott, én meg fáztam jól, és megtetszett a pulcsi úgyhogy megörökítettem magam benne Egyetlen probléma hogy a hátam közepéig ért



Itt még úgy terveztem, hogy kiállítok majd valamit én is, de Gábor fényképezője nem tudta rendesen beolvasni a kártyámat és ezek a képek pl. nem jöttek át laptopra.


Kata, és az exbarát
Kata egyébként pénteken jött le (a tábor vasárnaptól köv. vasárnapig tartott), és Gáborral most vannak együtt 1 éve.

Kata, az exbarát, új barát, persze csak poénból. Gábornak itt van utoljára mosoly az arcán, most még röhög…


Ezen a képen Gábor már rajta sincs


Csak hogy lássátok milyen helyen táboroztunk


Gyurinak kölcsönadott a tábor egy sátrat valami sufniból, arra az egy éjszakára, amíg túl sokan lettek volna Gábor sátrában No ez a kölcsönsátor olyan volt hogy így foszlott szanaszét, hozzáértél és kilyukadt, mondtuk Gyurinak hogy reggel ha nyújtózkodik, ki fogja lyukasztani a sátrat


Sátorkészítés


Kész a szivárványsátor Í


Partiarcok


Sweeeeeeet


Meglátom a McDonald's-os számlát… (Összehasonlítás végett Bp-en 2 sajtburger 330 Ft, Balatonalmádiban 580 volt, és akkor ez csak egy része a végösszegnek)


Bantumi powerbe beavatjuk Katát


Velük nem voltunk jóban Igaz rosszban sem, csak állandóan idegesítettük őket Pl. kiültünk Gáborral direkt őket stírölni, még fényképezőt is hoztam, erre írtak sms-t a haverjaiknak, hogy üljenek be elénk, lol, nem ám odébbmentek volna vagy beszóltak volna vagy akármi… Végülis kreatív megoldás de azt hiszem nem a legolcsóbb vagy legegyszerűbb


Partiarcok. Gyurit kikísértük szombat délután az állomásra, mert inkább elment Szigetelni…


Volt egy csaj almádiban, akiről már rögtön az első nap megmondták nekem, hogy szórólapot osztogat, és mindig kérünk tőle, ha arrafelé járunk (és ez azért kb. naponta megtörtént). Most is így tettünk, de valahogy jött egy olyan hirtelen ötletem, hogy az aluljáróban én is odanyújtottam valakinek a saját szórólap példányomat, mert nem volt kuka, szemetelni meg nem szemetelek, és a legnagyobb poén, hogy elsőre nem sikerült elvegye a csaj akinek nyújtottam, elhaladtunk egymás mellett, de visszafordult és megrohamozott a szórólapért, hogy adjam, adjam, valamit németül mondott, danke, bitte, etc Ezen úgy felbuzdultam [a fenti képeken éppen magyarázom az esetet], hogy végül oda lyukadtunk ki, hogy Gábor, Kata, meg én visszafelé kértünk egy csomó szórólapot a csajtól, és versenyeztünk hogy ki tudja előbb szétosztani.


Partiarcok, kánkán


Na ő itt bal oldalt a szórólapos csaj, megkértem hogy csinálhassunk vele egy közös fotót


Itt éppen egy tuningolt trabantos társaságnak osztogatok szórólapot, nagyon szívesen fogadták Azt hiszem, nem megszokott, hogy ezekkel a szórólapokkal odafutnak hozzád, és így elég könnyű odaadni bárkinek Sőt, poén is.


Osztogatás utáni öröm-öröm, bódottág


Kánkán band


Csirkék csatája


A hárem


Ez egyszerűen csak jól néz ki


Azt játszottuk ebédnél állandóan, meg talán vacsoránál, hogy a kapott vizet úgy töltöttük ki, mint ahogy bizonyos piákat szoktak több pohárba a bárpultnál, azaz nem emeltük fel a palackot, ami mellé ment, az mellé ment. Namost gondoskodtam róla hogy ez napról napra több legyen, végül szombatra rájöttek az éttermesek, hogy jobban járnak, ha az abroszra tesznek egy műanyag alátét réteget is

Tavaly is volt fotóstábor ugyanitt, akit érdekel, megtekintheti.

Haszprus

Mai történések: Analízis 2 ZH #1 megvolt, há…

©   Haszprus   |   barátok bme c++ első fejlesztés zh
Mai történések:

Analízis 2 ZH #1 megvolt, hát, nem sikerült 'túl jól', és valószínűleg 'elég jól' se sikerült, de számítottam erre. Ellenben azt gondolom hogy a pótZH-ig fel tudok készülni, majd legfeljebb többet konzultálok a dolgokról népekkel és/vagy több időt szánok rá. (Ez utóbbi elhatározásom valahogy ismerős januárból…)

Analízis 1 keresztre most nem mentem be (oda csak úgy bejárok mer ismétlés a tudás anyja, ofkorsz nem vagyok Anal 2-n meg Anal 1 #-en egyszerre, nem is lehetne…), helyette Egonnal vetettünk pillantást a reggeli ZH feladatsorra, és a helyes megoldások mikéntjére. Tervbe vettük a későbbi Analízis 2 konzultációkat is.

Tárgyalástechnika tanárunk Tanács János, aki egy rendkívül jó előadó, érdekesen tartja a tárgyat, egyrészt hangsúlyával, másrészt fogalmazásával, harmadrészt azáltal hogy eleve tök érdekes dolgokról beszél. Azt hiszem simán elmondható, hogy stílusát tekintve ő a legjobb előadó akivel eddig találkoztam. No, ma viszont helyettesítette egy másik fazon, aki a logikáról beszélt, ahol kiderült hogy benne vagyok a logikai elit 10%-ban azonban ettől eltekintve pokoli unalmas volt, mert a csávó baromi unalmasan tárgyalt egy baromi unalmas* témát.

* én ezt már tanultam gimnáziumban is, valamint digitális technikából az első félévben is.

Noh, ezzel nem ért véget az érdekességek sora, mert jött a Programozás alapjai 2, ami előtt elkaptam az szglab1# gyakvezéremet, Jné-t, hogy küldjön nekem emailben házi feladatokat. Okézsoké - mondá.

Programozás alapjai 2. Bizony. Ez az ahol a mellettem ülő két arc eddig az összes órát átaludta, de tanultak tőlem, s most egy-egy kávéval vágtak neki az órának. Hatásos volt, mert így csak majdnem aludtak el. Szünetben én is betoltam egy kávét, de nem a Prog2 miatt, hanem a későbbi Fizika miatt. Merthogy a mai Prog 2 elég érdekes volt szerintem, elkezdtünk foglalkozni a C++-szal, van benne sok frankó dolog, többek közt olyasmik amik "emlékeztetnek" a Javara. Ergo rulez. Bár én a Javaért nem vagyok oda annyira, de legalább picit kevesebbet kell tanuljak

Szerintem tetszeni fog nekem a C++, már érzem előre.

No, viszont Fizikán a megszokott V#rga Gábor helyett ma Füst#ss tanár urat kaptuk, akiről az a pletyka terjengett hogy nyugdíjba ment, ám én tudom, hogy még tanít (persze ettől még lehet hogy nyugdíba ment). De nem volt rossz, legelöl ültem első órán, és zsírul értettem sokmindent. Második órára vicces és nem túl meglepő módon a 100 emberből kb. 20-an maradtunk ott (hogy miért "azt nem tudooom", "teccikérteni?"), de vagy azért mert hátramentem a második padsorba, vagy azért mert kevésbé érthető dolgok jöttek, kevésbé értettem a dolgokat Tökmindegy, Füst#sshöz képest egészen képben voltam. Ennek megvan a magyarázata is, éspedig az, hogy most nem fóliákat vetített ki, amiket lusta vagyok leírni miközben ő dumál, hanem személyesen írta fel a táblára a dolgokat (kivetítő hiányában), és azt valahogy kevésbé megerőltető lemásolni mint egy nagy adag kivetített képletet.

Végül hazaérvén az fogadott, hogy végre elküldték a fősuliról (2002-2003) az ösztöndíjamat, jeah, emeletes csúcskirály.