fáradtság - 2004 - 172 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Eltolódva

©   Haszprus   |   fáradtság
Teljesen felborultam, mostanság 18 körül fekszem és 2-3 körül kelek. Napok óta. Szemészhez pedig nem mentem, mert asszem javulóban van.
Haszprus

Alvásritmus

©   Haszprus   |   fáradtság life
A gépemet mégse rakom ki a szobámból egyelőre, csak kikapcsolom (power of the power button, most már tudom miért hívják így).

Viszont amiről most írok, hogy elég érdekes alvási rendszerem lett mostanság. Ugye említettem, hogy a szememet ellepi valami csipa vagy nemtommi. Hát erről továbbra se tudom, hogy micsoda, minden esetre nem találom értelmét az ébrenlétnek olyankor, amikor már nagyon behomályosodik a látásom, úgyhogy gyakorta lefekszem. Ami ehhez vezet:

tegnap
06-kor feküdtem
10-kor keltem
15-kor feküdtem
22-kor keltem
ma
03-kor feküdtem
06-kor keltem

Mi lesz itt még…?
Haszprus

Évvégi hajrá

©   Haszprus   |   fáradtság
Halálosan fáradt vagyok, ill. főleg a szemem. Slp. Szglab3 megasux. Felkelés után maratoni tanulás kell legyen. Nem szabad másként alakuljon.
Haszprus

Évvégi depi

©   Haszprus   |   barátok bme fáradtság life történelem túra
Gondolatok gyötörnek suliba menet, fürdés közben, elalvás előtt, és gyakran suliban is. Lehet hogy a november-december most már minden évben depi lesz? Talán az évszak miatt. Talán a rámnehezedő követelmények miatt (2 nagyházi és 7 ZH a következő 15 napban, meg utána még 1 héten további 2, ellenben másfél hete nem tanulok már egy betűt sem). Talán bizonyos dolgok hiánya miatt. Talán a pozitív élmények év vége felé való megritkulása miatt több idő jut a negatív emlékeken morfondírozni. A probléma, hogy ez az időszak még legalább másfél-két hónapig tart, úgy saccolom. Tavaly évvégén volt egy pontosan ugyanilyen időszakom.
Haszprus

Gépbővítés helyzetelemzés 041123

©   Haszprus   |   fáradtság hwsw
No elmegyek aludni 2 órácskát. Elmúlt 1-2 órában azon törtem a fejem, hogy miként lehetne a jelenlegi gépem esetleges frissítését összekötni azzal hogy összeüssek anyámnak egy olyan gépet amihez lesz is kedvem hozzányúlni, mert ugye nem kérdéses hogy én leszek ottan az egyetlen júzer aki ért is a géphez.

Gondolkodtam már mindenféle megoldáson, melyek egyike egy notebook lenne anyámnak, az lenne a legegyszerűbb (meg elhelyezés szempontjából is elég előnyös lenne hogy nem kéne neki dedikált asztal), csak a probléma az hogy még 220k körül is hót gagyi cuccokat lehet venni, semmi wlan, 1024*768, és persze a későbbi évek folyamán tökéletes bővíthetetlenség. Ígyhát maradjunk az asztali gépek világában.

A proci (Athlon XP 1700+), alaplap, ram meg egy vinyó menne a gépemből hozzá, egy 17-es belinea moncsi 30k-ér (15-ös tft-k 80-nál kezdődnek, de sztem ha már költenénk akkor legyen 17-es tft, az meg már drága ), valami házat kéne venni (hasraütve mondok 10k-t), egy cd meghajtót, lowend billentyűzet + optikai egér (kettő együtt 3950 Ft).

Magamnak meg kinéztem egy kn8-e deluxe alaplapot, athlon 64 3000+-t, 2*512 mb ddr400 sdramot, és az eddigi 3*80-as vinyókonfigom változna 2*80+1*200-ra, melyből utóbbit egy seagate sata cucc testesítene meg.

A végösszeg viszont: horror. Jó eséllyel nem lesz semmi az egészből még jódarabig, noha elég gáz hogy anyám új munkaköre megkívánja hogy az én gépemet használja nem kevés időben. Mindezen procedúrák nem túl mellékes hatásaként remélhetőleg megszűnnének a crc problémáim, mivel a gép elkerülne egy szervizbe (legutóbb én raktam össze a gépemet de asszem nem kevés idegeskedéstől kíméli meg magát az ember ha inkább beadja egy olyan helyre ahol le tudják tesztelni hogy vajon melyik alkatrész a hibás, ha valami gáz van…)

Szóval frankó elmélkedési köröket futok, kéne minden és nincsen semmi.

Haszprus

Sun is shining, the weather is sweet

©   Haszprus   |   élelmezés fáradtság life zene
Roppant kellemes idő volt ma. (Déli 12-kor múlt időben foglalom össze a napot? ) Ragyogó napsütés, napszemüveg, és kellemes hűvös. Majdnem el is látogattam egy mekibe just for fun, de végül mégsem (utoljára pont egy hónapja vettem 2 sajtburgert, teljesen leszoktam a kajájukról, mert nem esnek útba). Itthon pedig feltettem egy DJ Sterbinszky - Megint egy nyár a Flörtben - 1. Trance nevű mixalbumot, amitől még jobb lett a kedvem.

Mindezek után alszom egy kicsit, redőny lehúzva, kipihenem magam végre.

(A bejegyzés címadója: Bob Marley - Sun is shining)

Update 12:27: Rising Star - Touch Me (track13)
Haszprus

Blogfejlemények 041104

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés
K###aélet már 1 óra, ennyit a korai fekvésről. A tanulás ma el is maradt, bár picit néztem a malo-t, de nem volt sok.

Fejlesztettem egy minimálisat a blog kinézetén, igazodva a bejegyzéseknél megjelenő változó hosszúságú kategória-nevekhez.

Még azt meg kell oldanom, hogy felhívja az admin felület a figyelmem, ha egy bejegyzés nem publikálódott amiért elfelejtettem kategóriát rendelni hozzá.

Update 02:00: Egy bejegyzés kategóriáira kattintva közvetlenül el lehet jutni a bejegyzés hónapjának többi azonos kategóriájú bejegyzéséhez.
Haszprus

Kategorizálás

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés
Szépen ki fogom töltögetni az összes eddigi bejegyzéshez, hogy milyen kategóriába illeszkedik. Lesz egy kis meló vele. (Ja igen, szóval bejegyzés-kategóriákat hoztam létre.)

Update 05:11: ja és persze hulla vagyok, az előbb meglepődve ébredtem fel a székben, igaz valszeg csak pár másodpercre merültem álomba.
Haszprus

SQL átépítés

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés haszprus meló sql

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus blogja - átalakítás alatt
Hali.

A site adatbázisát némiképp átírom, remélhetőleg pár óra alatt megvagyok vele. Addig a lap nem elérhető.

Udv: Haszprus
update 13:38 tévedtem, kurvanagy meló lesz Kb. 107 mezőt neveztem át, és a kódban áttérek a mysql_fetch_row-ról mysql_fetch_array-re. Közel 300 KB kódot kell átnéznem és rengeteg helyen megváltoztatnom.
update 14:00 hát ez kurvaunalmas, eddig 20 KB cuccban írtam át a dolgokat, és várható hogy ezután még lassabban fogok haladni, mert eddig még csak olyan kódrészen jártam ahol már mysql_fetch_array-t használtam eleve
update 14:35 pause. it's killing me.
update 14:52 44 KB átnézve.
update 15:10 86 KB átnézve.
update 15:21 sok bugfix, 88 KB átnézve.
update 15:24 megjelenik az oldal vázának egy része
update 15:29 éhes vagyok, álmos vagyok.
update 16:19 112 KB átnézve.
update 17:14 147 KB. 40 KB múlva megy publikussá a dolog. Ha valami bugot találtok majd, legyetek szívesek, szóljatok, előre is thx.
update 17:32 az olvasókat érintő 181 KB-nyi kód (miért nem 300? mert 100 KB az admin felület kapásból, és voltak dolgok amiket töröltem) frissítésre került, picit tesztelgetek, aztán újra megy a site.
18:30, a lap újra elérhető. Jó sok bugfixelni-való volt.
Haszprus

Igazából az elmúlt jónéhány napban nem igaz…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Igazából az elmúlt jónéhány napban nem igaz rám az az állításom, miszerint egyáltalán nem vagyok fáradt éjjel. Rohadtul fáradt vagyok, és hunyorgok, alig bírok itt maradni, dehát annyi a teendő, hogy hihetetlen. Blogolni kell, meg minden. És 'ma' reggel megint nem bírtam felkelni.
Haszprus

Variációk szenvedésre

©   Haszprus   |   fáradtság
Ha az ember 6kor tér aludni akkor felteheti előtte a kérdést hogy vajon miként kíván szenvedni aznap.
  1. csörgeti az órát 10-kor vagy valami ilyesmi és szörnyűséges fájdalmak közt kel fel, esetleg ez a művelet több órát is igénybe vehet, esetleg végig 10 percenként csörgő órával
  2. csörgeti az órát x-kor és szinte tuti hogy úgyis visszaalszik és nem kel fel, csak este 8kor
  3. kihagyja az alvást és kávéval átvészeli a napot, cserébe másnap reggel fel tud kelni. ha sikerül a napot átvészelni.
  4. ha a harmadik verzió annál fogva hiúsul meg, hogy napközben elalszik, az a legszarabb, garantált hosszútávú bioritmuszavar keletkezik belőle
kínok kínjai ezek, igazából már pár napja (vagy a matávos 120 ft-os éjjeli netezgetés óta?) elbasztam az egészet
Haszprus

Environmentális interrapt

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Jó, tehát úgy tapasztalom, hogy az eselpé módot túl sok akusztikai és egyéb environmentális interrapt lekezelése teszi futtathatatlanná ezekben a korai órákban.

Update 2004. okt. 23. 02:43: talán tanulok most egy kicsit, ahogy már tegnap dél körül is akartam volna, de abból nem (sem?) lett semmi.
Haszprus

Nem megy a reggeli kelés

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Holnap csütörtök van. Erről az jut eszembe, hogy 8-tól 10-ig digit 2. Erről az jut eszembe, hogy a hetedik tanítási héten járunk, és eddig egyszer sikerült a csütörtök reggeli digit 2-re beténferegjek, éspedig a legelső digit 2-re. Onnantól valahogy nem jött össze. Reggeli végkimerültség, stb.
Haszprus

class Man { foz() { wife.foz(); } }

©   Haszprus   |   fáradtság fejlesztés
Kis objektumorientált ujjgyakorlat:
class Man extends Human { private Woman wife; Man(String name) { super(name); } public void addWife(Woman wife) { this.wife = wife; } public void foz() { msg("Fozok anyad hatan! Fozzel te!"); wife.foz(); }
Update 06:23: igen, ma éjjel nem aludtam.
Haszprus

Bluescreen, szerviz?

©   Haszprus   |   bme fáradtság hwsw
Ma kétszer megakadt ott a gépem boot közben, hogy checking nvram. Tegnap cd-írás alatt pedig elszállt mindenféle usb eszközöm. Ja és egy bluescreent is kaptam (ami igazi ritkaság).

Be kellett volna adjam nyáron szervizbe. Vagy most is megtehetném, igazából. De nehezen viselném, ha két hétig nem lenne itthon gépem. Igaz, a HSZK és a Sch egyaránt közel van (szóval pl. napi szinten tudnék emailezni meg ami kell*), de még mindig nem vágom pontosan, hogy utóbbi helyen miként lehet "publikus" internet-hozzáférés elé kerülni. A kifizetett KDO-mra pedig lassan két hete várok.

Mondjuk valszeg a tanulmányi eredményeimnek és a 8 órás project teljesíthetőségének igen jót tenne két hét gépelvonás. Lehet, hogy meg kéne lépni.

* őszinte legyek? szerintem tutira nem mennék el naponta a hszk-ba vagy a sch-be csak azért, hogy netezzek. egyszerűen nem vagyok függő és kész csak ha már itt van és be van kapcsolva etc akkor nehéz elmozdulni előle.
Haszprus

BME problémák

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Íllítólag esik. Nem volt kedvem suliba menni. De ma azért még bemegyek két előadásra. Amit kihagytam: MaLo (demian tanácsa ellenére), Digit2. Ez utóbbi csütörtöki előadása megasux, mert az IB138-ba van bezsúfolva több ember, mint amennyi a férőhely. És az a terem még csak nem is lejt, vmint kicsi a belmagassága. Gáz. A MaLo-t viszont sajnálom.
Haszprus

Függőség

©   Haszprus   |   fáradtság hwsw
Egész kivételesen kikapcsolom a gépet, mert bár irc-n 5 órája elmentem awaybe azzal a jelszóval, hogy tanulok, eddig ennek nem sok gyakorlati megvalósulását tapasztaltam. Ezzel szétroncsolom jelenlegi 8,5 napos uptime-omat, de ennyit az utóbbi időben bármikor produkálok.

Nem sok itt kicsit a narancssárga?

Lehet, hogy gyakrabban ki kéne lőjem a gépet, mert eltelt már egy hét és még tényleg semmit nem tanultam annak ellenére, hogy többször volt rá szándékom. Az analízis 2 elég veszélyes lesz idén is, legalább abból szeretném magamat frissen tartani.

Update 02:06: nehéz kikapcsolni vazz
Haszprus

Bealvás extrém helyeken

©   Haszprus   |   fáradtság
jól jönne még egy kis alvás, modjuk még 10 óra

Update 07:25: kívánságom eképpen teljesült: bealudtam a budin meghatározhatatlan (max. 23 perc időre
Haszprus

Aludni necesszáris

©   Haszprus   |   fáradtság
A helyzet az, hogy 21-kor simán bealudtam volna. Most már nem vagyok olyan fáradt. Pedig
aludni necesszáris
A mai nap csak még keményebb lesz, hiszen a halmozott kialvatlanság súlyos tud lenni. Szakértője vagyok a témának, trust me.

Még szerencse hogy a privát naplómba nem ekkora baromságokat firkálok, és azt csak akkor veszem elő ha tényleg van mit írnom, előfordulhat - bár ez inkább csak lustaságból - akár egyhónapos kihagyás is. (Igen, ilyenkor utólag bánom is a dolgot. Pár lusta blogger arcnak asszem ismerős lehet az érzés.)
Haszprus

Nézegettem _kicsit_ az Analízist, valahogy meg…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Nézegettem _kicsit_ az Analízist, valahogy meg lehet azé érteni. Mondjuk még annyit se néztem át, amennyit kellett volna mára. Mindegy. Slp kell. Hol van megin a 8 órás projekt� pedig idén nagyobb esély lenne rá. Az a baj, hogy éjszaka sokkal jobban tudok koncentrálni a külső zaj hiányából fakadóan, így érdemes éjjel olvasgatni amit akarok.

ps. lehet hogy mostantól nem fogok target=_blank-okat tenni a linkekbe, úgyhogy készüljetek hogy minden ugyanazon böngészőablakban fog megnyílni a blogon.

Haszprus

Bahnhof, Egerszalók, fájdalmak

©   Haszprus   |   buli fáradtság történelem túra
Tegnapra volt egy meghívóm a Bahnhofba is - Balage, FEARnet & ZaK törzshelye -, ahol még ugyan nem jártam, de tekintve hogy itthon 21.43-kor kidőltem, azt hiszem nem volt rossz választás az otthon nyugalma. Egyébként jelenleg kifolyik a szemem, borzalmas fájdalmakkal küszködöm

Az egerszalóki termálfürdő vajon alkalmas-e egy saccperkábé nyolc fős csoport részére mondjuk éjjeli programként?

Haszprus

Az éjszakai üzemmód rejtelmei

©   Haszprus   |   bme buli fáradtság life
Az a baj, hogy remekül bírom az ébrenlétet, így 1-1 buli is bőven elég ahhoz, hogy beálljak éjszakai üzemmódra… Tegnap 10-kor dőltem ki, 15-kor felébredtem, aztán 18-19 környékén megint aludtam egyet… Hétfőtől suli…
Haszprus

Éjszakai élet, átállási nehézségek

©   Haszprus   |   fáradtság film life
Most nem feküdtem le, hanem megnéztem a Ponyvaregényt. Tegnap valami 19:xx-kor keltem, úgyhogy azt hiszem, megpróbálok ma estig fennmaradni. Ha legalább 20-ig sikerül, akkor már jó úton vagyok az átállás felé. Ehhez mindenek előtt kávéra lesz szükségem.

Azt hiszem, olvasóim között igen kis számban akadhatnak olyanok, akik nyáron teljesen éjszakai életre állnak át, ígyhát el kell mondjam, hogy egy átéjszakázott nyár után akár 2 hetet is igénybevehet, amíg az ember képes visszaállni a normál kerékvágásba. Ez úgy zajlik, hogy nappal suli, és délután hazaérkezés után bealvás, este vagy éjjel 1-kor felébredés, stb, és össze-vissza változik hogy mikor kel, mikor fekszik, vagy hogy egyáltalán alszik-e valamely napon.

Szerencsére én most nem az egész nyaramat éjszakáztam át, és már jónéhány éve tapasztalom, hogy mik az átállás nehézségei. Ha szerencsém van, akkor nem fogok 2 hétig nyüglődni vele, de ha mégis, még mindig csak 13-án van az első tanítási napom. Az pedig 1 nap híján még két hét.
Haszprus

Kelés este nyolckor

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Nem vok fáradt, de megpróbálok slp módba kerülni. Suli kezdetéig valahogy le kéne szokni arról hogy 20 körül kelek fel. 14-kor szól az ébresztőm. Igaz, tegnap is szólt, de valójában nem is emlékszem rá…
Haszprus

Hulla vok, inkább lemondom a délutáni…

©   Haszprus   |   fáradtság
Hulla vok, inkább lemondom a délutáni programomat [jobban mondva 1xűen nem megyek el noha bejelentkeztem] és visszatérek slp módba.

Update 15:48: Azt hiszem, csapdába estem. Ideültem a gép elé. Ebből már nehezen lesz alvás, hogy is lehettem ilyen naív
Haszprus

Az éjjeli lét oka

©   Haszprus   |   fáradtság
Legszívesebben ágyba zuhannék fogmosás nélkül, de azt azért mégsem engedhetem meg magamnak. Így aztán itt maradok a monitor előtt Na jó legalábbis így szokott menni.
Haszprus

05:18-kor ébredtem és meglehetősen fáradt…

©   Haszprus   |   buli fáradtság túra
05:18-kor ébredtem és meglehetősen fáradt vagyok. Nem valószínű, hogy kibírom ezt a mai napot ébren, de lehet, hogy mégis.

Erdély nem biztos hogy lesz, lehet hogy Balatonra megyünk helyette. Nem mondhatnám, hogy örülök a dolognak, mert Erdélyben még nem voltam és hát azért meg lehetne nézni ugye, a Balaton viszont nem kínál túl sok dolgot, úgy hallottam idén már annak örülni fognak, ha megközelítik a tavalyi látogatók számát…
Haszprus

Az álommanó emlegetése önmagában nem elegendó…

©   Haszprus   |   fáradtság
Az álommanó emlegetése önmagában nem elegendő az alváshoz sajna. Akárhogy próbálkozom, nem megy.

A Bennfentes megjegyezte még amikor a Microsoftos képeket pakoltam ki a blogra, hogy úgy nézek ki, mint aki 50 napja alvási zavarokkal küzd. Nos ebben lehetett némi igazságtartalom, bár az alvási zavaraimat én magam idézem elő ezzel az éjjeli életmódommal. Ami mellesleg rulz, mert éjszaka csönd és nyugalom honol.

Mikor lefekvéshez készülődtem, 3:08-kor, hallottam Maszat lépteit a nappaliból. Ítmentem hát, hogy megnézzem mit csinál, és elraboljam a szobámba. De ő intellicat és mindenféle beavatkozás nélkül szaladt és elhelyezkedett az ágyamon Pedig nem szokott ilyet. Mármint odajönni hozzám. Things change.

Update 04:40: jah szóval álommanó projekt jegelve, majd vmikor napközben.
Haszprus

Mikor hazaértem tegnap a postáról (melyek zárv…

©   Haszprus   |   fáradtság life
Mikor hazaértem tegnap a postáról (melyek zárva voltak), kipakoltam a zsebeim tartalmát szanaszét az ágyra. Hiba volt, mert viszont ahhoz lusta voltam, hogy összepakoljam és lefeküdjek normálisan aludni. Illetve a lefekvéshez nem voltam lusta, csak éppen a nappali szőnyegét választottam inkább helyül. Aztán 0:58-kor arra ébredtem hogy zsibbad a karom…
Haszprus

Következő a dilemma: slpmode közeleg, és…

©   Haszprus   |   fáradtság life maszat
Következő a dilemma: slpmode közeleg, és kinyitottam az ajtómat, erre betódult a Maszat hadtest a szobámba és elfoglalta az ágyamat.

Ez még oké is, de nem tudom, megbízhatok-e benne szobatisztaság kérdésében. Teszek egy próbát. Bár lehet síkideg leszek alvás közben. Meglássuk.

Preparing slpmode, please wait…

Haszprus

Negyed órája ébredtem, és 5-kor feküdtem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Negyed órája ébredtem, és 5-kor feküdtem, ezek ugye erősen utalnak arra hogy sikerült ismét áttérnem éjszakai életmódra, mit ne mondjak, remek.

Éjszakai életmód rulez egyébként, csak nem akkor amikor kedden 6-kor kéne kelni és szóbeli vizsga várja az embert.
Haszprus

Kénytelen vagyok leblogolni azt a paranormális…

©   Haszprus   |   élelmezés fáradtság life
Kénytelen vagyok leblogolni azt a paranormális tényt, hogy ma nem voltam mekiben és pizzát se rendeltem. Ettem viszont 3 virslit meg 3 lágytojást. És baromira ízlett.

Megosztom veletek azt is, hogy mint köztudott, kicsit keveset alszom. De rajta vagyok hogy pótoljam. Például ma 15 körül bealudtam a wc-n (ülve).

18 és 21 között viszont újra alváshoz folyamodtam, de kivételesen ágyban! Ez is nagyon jó volt.
Haszprus

Kidőltem valamikor estefelé és ott is maradtam

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság
Kidőltem valamikor estefelé és ott is maradtam. Most meg 4-kor felébredtem. Hát igen, nem bírja a szervezetem a túlalvást és felébreszt egy álom-megszakításon keresztül

Utána megnéztem a tükörben az orromon levő hatalmas pattanást, de kiderült hogy azt csak álmodtam

8-tól Prog ZH. Amúgy meg 19.30-ig tartanak ma az óráim. Sukz, ntom mi lesz, lehet inkább haza kéne jönnöm bsz-ezni holnapi ZH2-re.

Tegnapi össz energiabevitelem egy McRoyal menü volt, és most éhes vok. [Azér van megin több McRoyal menü az étlapon, mer mostanság nincs itthon készkaja, vesződni kellene vele, de utóbbi időben nem viszek szendót suliba se, és tök éhesen jövök haza, ergo nincs kedvem főzőcskézni. Főleg mer elvileg időm sincs rá. Az más kérdés hogy így sem azzal töltöm az időt, amivel kéne.]
Haszprus

Megérte felkelni. Először is elmentem a…

©   Haszprus   |   barátok bme élelmezés fáradtság fotózás life
Megérte felkelni. Először is elmentem a topsecret helyre, azután 8:30-tól 10:00-ig egy remekbeszabott BSZ gyakorlaton vettem részt, idén másodszor. Ugyanis az első nem nyerte el a tetszésemet, és utána átvándoroltam más BSZ gyakvezérhez. Nemtom, lehet hogy hiba volt.

Ezután elslattyogtunk a K épület mellé, mert mainframe valami cseresznyefa-virágot akart fotózni, de mókás módon rögtön le is merült az újratölthető elem a fényképezőgépében. Miközben vándoroltunk a HSZK felé, találkoztam a Most Beautiful Girl Of BME-vel (MBGOBME#1). HSZK-ban gyaktam némi BSZ-t mf utasításainak alárendelve. Úgy néz ki hogy a tavalyi ZH-t elég jól meg tudnám jelenleg írni. Ez a gráfelmélet ilyen lájtos kis téma. Az első ZH-t húzósabb lesz pótolni, a másodikat lehet hogy nem fog kelleni.

Ezen a ponton megemlíteném, hogy tévedtem, és fizikából ZH-k alapján nem kapunk vizsgára megajánlott jegyet. FAKK. Elszomorodtam. Teher, stb.

HSZK-ból I épület felé újabb Most Beautiful Girl Of BME-t láttam (MBGOBME#2).

I épületben pedig volt alkalmam végigülni egy Jóféle Digitet, megin mindent elhibázott amit lehet, és lehurrogta az egyik usert aki szólt neki hogy valamit rosszul írt fel, és fel se fogta hogy rosszul írta fel. A többiek feladták, de én jeleztem újra hogy rosszul írta fel. Megértette. Elismerő pillantásokat fogadhattam.

Nem vittem ma kaját magammal, úgyhogy kénytelen voltam beténferegni a McDonaldsba és elfogyasztani egy Sajtos McRoyal menüt. Nem volt ellenemre. Amúgy is leadtam kilókat, most szedhetek fel újra
Haszprus

Jelenlegi teendőim mellett a 30 órás nappal…

©   Haszprus   |   fáradtság life zene
Jelenlegi teendőim mellett a 30 órás nappal talán kibékülnék. Hm legyen inkább 48 és akkor szórakozhatok is. tucc tucc tucc. Rég volt muzikális rekommendáció. Ez több dologra is utal. Rég nem szembesítettek új zenékkel, ergo rég nem voltam szórakozni, valamint nincs időm zenét hallgatni se. Most igazából C++-ozni volna kedvem de könyörgöm 3:05 van, és továbbra is 6-kor kelek. Kb. 1 óra múlva fogok lefeküdni. Remek napnak nézek elébe [mint mindig].
Haszprus

Készítettem némi Digit házit, meg megértettem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Készítettem némi Digit házit, meg megértettem/begyakoroltam egy pár dolgot a pénteki Digit ZH-ra. Most pedig elhúzok aludni. A reggel még nemtom hogy legyen, egyelőre elvileg 8-kor ébresztem magam de lehet hogy inkább 10-kor kellene. Nemtom télleg, mi a jobb megoldás ilyenkor, bemenni egy ~fakultatív, de meglehetősen hasznos órára, vagy 3,5 helyett 5,5 órát aludni. Melyiket választanátok?

Update 04:11: utóbbi mellett döntöttem

Update 04:16: úristen ma retkes meleg lesz, kb. 22 fok. Lehetne kevesebb.
Haszprus

Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Most mondjam hogy napi 3 óra alvás nem kifejezetten segíti az embert a koncentrálásban?

Update 01:57: Na még belekezdek egy dinamikus tömb [] operátorába (Pedzitek a témát?)

*update aszittem ez valami nagy meló lesz de megvolt 2 perc alatt.

Update 02:12: Na basszus, már elszarom az update-et is, és c-s pointert csinálok belőle. Aki vágja, vágja, aki nem, nem
Szóval 2-kor lefeküdtem, próbáltam aludni, nem ment, végülis 4-ig tanultam meg gépezgettem, összeállítottam Digit kérdéseket VD-nek, magyarán hogy mi az ami homály. Elaludni nem tudom mikor tudtam, de azt tudom, hogy nagyon nehezen ment. Vélhetően a vasárnapi fél 7-kor történő lefekvés és 16-kor történő kelés, ami bekavart. 8-kor keltem, apám beszállított BME-re. Szállítás közben tűnt fel a dolog, hogy otthonfelejtettem a szemüvegemet. A dologban az a probléma, hogy 0,75-ös, mégpedig távolra, tehát a projektor olvashatósága Analízisen számomra megközelítette a 0-t.

Benyomtam egy kávét, és találkoztam VVA-val, aki egy volt osztálytársam és most a villanykarra jár, villamosmérnök szakra, egy évvel felettem. Ismét kifejtette, hogy utálja ezt a rohadt helyet, mert mindenki kocka. Mondtam neki, hogy de azért vannak jó arcok. Õ aszonta h vannak, de több a rossz arc

Saját véleményem a témában: számomra a kocka definíciója magába foglalja azt is, hogy az illető tökéletesen kommunikáció- és életképtelen [bátortalan, nem találja fel magát, nincs humora, már a kinézete is kocka (értsd: szerény igénytelen visszahúzódó megjelenés) stb]. Ismerek ilyet, de velük/vele nem haverkodok. Félreértés elkerülése végett számomra az a kocka, akiben ez így mind teljesül. Ha olyasvalakire mondom, hogy kocka, akiben ezek nincsenek meg, akkor az csak poén, természetesen nem valóság-alap vagy apropó nélkül.

További napi események:

  • Az I épületben nem volt víz. A WC-ben sem. Szerencsére nem mindenhol.
  • Az I épületről megtudtam a portán [recepción], hogy központilag állítják hogy a légkondi éppen fűtsön vagy hűtsön, valamint központilag le tudják kapcsolni egyes termek hűtését/fűtését, továbbá a recepciós arc egy számítógépen maga előtt megtekintheti az épület alaprajzát is, vagy nemtom mit. Sajnos nem láttam a monitorát, pedig kiváncsi lettem volna, hogy milyen szoftvert nyüstöl az épület információinak kiderítéséhez. Update 18:33: most így eszembe jutott a gimink portása. Hát az picit no komment kategória volt ehhez képest (Bár már akkoriban is no komment kategória volt, ühh, van róla pár durva sztori)
14:30 körül ellátogattam tehát VD-hez egy kis Digit magánkonzira. Kipróbáltam az új (?) Schönherz liftet is. Iszonyat gyors. Ha memóriám nem csal, akkor 3,8 métert tesz meg másodpercenként, függőlegesen. Gondoljatok bele, az kurva gyors. Mérjétek le panelban vagy akárhol, hogy milyen gyorsan juttok fel a tizedikre a földszintről (lifttel . Ezzel a lifttel kb. 8 másodperc lenne. Ûűűűűűűűber. (Aki panelban vagy téglában nyomja ahol van lift, meg sok emelet, az nyomjon már kommentbe egy lift-benchmarkot plz, thx

Ja és hazafelé benyomtam egy Tavaszi McRoyal Menüt SuperSize-ban, Kólával, Helyben Fogyasztva. Ez is atomfinom volt. Megkérik viszont az árát, kereken egy ezrös Ha nem tévedek, idén ez volt az ötödik McDonald's-látogatásom, ami nem vészes.

Haszprus

Felébredtem

©   Haszprus   |   fáradtság
Felébredtem.

Mielőtt elaludtam, beállítottam a telómat és az asztali ébresztőmet 12:00-re hogy csörögjenek. Most 16:09 van, és nem emléxem hogy csörögtek volna. De tény, hogy a teló máshova van lerakva, mint ahova elalváskor leraktam. Asszem elég fáradt lehettem 12 körül
Haszprus

20,5 órája vagyok ébren. Ez eddig oké is…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
20,5 órája vagyok ébren. Ez eddig oké is volna, sőt, kb. átlagos, de 8-kor volt egy Anal 2 nagyZH-m, melyet valszeg 4 betű tud leginkább jellemezni, és 10-től 19:30-ig folyamatosan óráim voltak.

A dologgal kapcsolatban elmondom, hogy 6-kor betoltam egy capuccinot itthon, 10:00-kor egy Nescafe Espressót a K épületben, 12:00-kor otthonról vitt capuccinóból nyakaltam, 12:30-13:15 között aludtam a padra borulva, 15:00-kor az I épületben vételeztem capuccinót, 16:30-kor az E-ben. Ekkor jutottam el addig a pontig, ameddig egyszer már eljutottam kávétúladagolás következtében: remegni kezdett a kezem, mint állat. Tapasztaltatok-e már ilyesmit? 18 környékén megincsak az alvás határán voltam, de sikerült ébren maradnom, óriási önfegyelemmel. 20:00 és 20:30 között félálomban ücsörögtem a buszon hazafelé, és most megérkeztem és itt blogolok.

El nem tudom mondani, mennyire fáradt vagyok. Viszont a gép előtt ülni baromi egyszerű, nem sok energiát igénylő dolog, ennek következtében történhet meg az, hogy lényegesen kevesebbet alszom mint kéne, hisz fennmaradni fenn tudok, a gép előtt ücsörögve. Mondjuk mostanság főleg tanulás miatt szoktam éjszakázni, gépezés miatt nem nagyon.
Haszprus

Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyért…

©   Haszprus   |   bme fáradtság fejlesztés
Analízis 2-t tanulok, 8-kor ZH. Most már egyértelmű, hogy nem fekszem le előtte, bár eredetileg szándékoztam aludni. A mai napon 19.30-ig van tanítás, aztán ha van még erőm (ami alapvetően a kávémennyiségen múlik, de sajna ma csak 200 HUF apróm van rá, az pedig legjobb* esetben is max 4 kávé , akkor lehet hogy BSZ/Prog magánbarterkonzit rendezek BB-vel. Jó lenne, legalábbis nekem a BSZ

* A legjobb eset jelenleg a legrosszabb eset, hisz az 50 Ft-os kávé eléggé gázos [ízre].

Update 05:51: csináltam update-text scriptet az adminba (add_update()). Működése: a bejegyzésbe tett update-csillag (nem tudom leírni mert lecserélné stringet lecseréli egy $datestringre, melynek tartalma attól függ, hogy a bejegyzés frissítése a bejegyzés készítésének napján történt, avagy régebben. Ezt egy mysql lekérdezéssel állapítja meg. Ha régebben, akkor a datestringbe belekerül a dátum és az idő, ha nem, akkor csak az idő. A funkciót ajánlom Egon figyelmébe.
Haszprus

Ilyen elb#szott fárasztó napom még nem volt. Fó…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Ilyen elb#szott fárasztó napom még nem volt. Fél ötig tanulgattam makroökonómiát, 6-kor fel lettem keltve hogy menjek suliba, de mondtam hogy Anal2 gyakra nem megyek be [pihenés végett]. 8-kor felkeltem újra, szerencsére apámnak útbaesett a BME úgyhogy ma nem kellett a BKV-val szopjak. Ellenben fizikát és bsz-t alig bírtam ki ébren, utána jött egy horror Közgáz ZH [tippmix style], majd egy Szglab2, ami azért valamelyest javított az egész napi feelingemen, kisZH ellenére, mer még az is jó volt
Haszprus

Tegnap 19 óra körül bealudtam és noha többszó…

©   Haszprus   |   bme fáradtság life
Tegnap 19 óra körül bealudtam és noha többször felébredtem közben, de alapvetően reggel 7-ig szunyáltam, bepótlandó a mostani alváshiányokat. De azért egy capuccino ma is elfért a bendőmben. A mai Érvelés és tárgyalástechnika órán szó volt az összeesküvés-elméletekről. Baromi jó. A témáról pár vázlatos szó:

Az összeesküvés-elmélet attól összeesküvés-elmélet, hogy nem cáfolható a benne hívő számára. Van-e olyan eset egyáltalán, amitől kiderülne, hogy nincs összeesküvés? Nincs, mert az összes cáfoló bizonyíték pont arra szolgál - az elmélet hívője szerint -, hogy elfedje a valóságot. A cáfoló bizonyítékok általában konkrét tények, az elmélet mellett szólóak azonban erősen indirektek legtöbbször. Az összeesküvés-elmélet nem lerombolható. Jellemző az is, hogy alternatív elméletek vannak, és mind ugyanazt bizonyítja. Előrejelző-képessége nulla. Nem kritizálható.
Haszprus

Na, most van az ötödik (kilencedik, ha úgy…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Na, most van az ötödik (kilencedik, ha úgy tetszik) órám a mai napon. Nem véletlen éreztem reggel hullának magam, egész nap pokoli fáradt voltam, a 3 óra alvás kicsit kevés volt, hiába dobtam be reggel két adag capuccinot. Most vár rám még másfél óra amit gép mellett tölthetek el, kedvenc C++-om társaságában, yeah.
Haszprus

Na tanultam 0 és 2 között 2 órát, elég haté…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
Na tanultam 0 és 2 között 2 órát, elég hatékonyan, mert jó csönd volt, a gépem se ment, nappali zajok se voltak. Ilyenkor a legjobb tanulni. Pénteken lehet hogy megint lesz egy Analízis 2 korrepetáció/ismétlés by E, noha jövő héten Közgáz+BSZ+Fizika ZH-m lesz, szóval kemény. 6-kor kelek és még mindig nem végeztem a teendőimmel. Vááh.
Haszprus

Két kávé elég ahhoz hogy kisebb alvásokkal á…

©   Haszprus   |   bme fáradtság történelem úszás
Két kávé elég ahhoz hogy kisebb alvásokkal átvészeljem a csütörtöki (08.15 - 19.30-ig tartó, nagyszünet nélküli) napot.

Az Anal 2 kemény, az Anal 1 uncsi, a Tárgyalástechnika kurvajó (sok ilyen tárgyat akarnék, végre valami közel áll hozzám), a Prog 2 nem rossz, a Fizika megincsak suxor, annak ellenére hogy kb. triviális amit tanulunk

20.30-ra értem haza. Ergo nem láttam az egyetlen műsort sem amit nézni szoktam. (Egyet találhattok, hogy mi az…)

Holnap viszont elmarad a BSZ gyak, és ebből az következik hogy úszás után van 4 lyukas órám már megint amit sehogy se tudok értelmesen eltölteni. Ergo lehet hogy nem 7-re megyek be úszni, hanem 10-re. Igaz hogy a tanár szerint tumultus van olyankor, harmincvalahányan vannak a BME MAFC uszodában (ami pokoli sok), de lesz#rom, inkább megyek olyankor minthogy ennyi lyukasórám legyen… Max lesz még egy igazolatlanom, ha a szava ellenére nem engedi hogy bemenjek vagy ilyesmi (de aszonta engedni fogja).

Haszprus

0:15-kor lefeküdtem és olvasni kezdtem a C köny…

©   Haszprus   |   bme fáradtság
0:15-kor lefeküdtem és olvasni kezdtem a C könyvet. 2-ig olvastam, de még mindig nem voltam álmos. Próbáltam aludni sötét szobában negyed órát, de még ekkor sem. Úgyhogy felkeltem és idejöttem leblogolni, hogy úúúristen de hasznos lenne ha napi 24 órában tudnék ébren lenni fáradtság nélkül. Vagy az is elég lenne, ha egyszerűen csak kihatás nélkül egyik napról a másikra megcserélhetném hogy mikor vagyok ébren éjjel, és mikor nappal. Ugyanis éjjel sokkal jobban lehet tanulni, mint nappal (mert nyugi van), cserébe nem bírom kipihenni magamat ZH előtt, hogy arról már ne is beszéljünk, mi a helyzet, ha folyamatos suli van.
Haszprus

A floating users jó ötlet volt az ICQ-s feszüló…

©   Haszprus   |   barátok fáradtság fejlesztés
A floating users jó ötlet volt az ICQ-s feszülős contact listem helyett, úgy érzem, hogy akik így floatingra kerültek, azokkal többet beszélek mostanság. Pl. egy ideje már leszoktam arról, hogy beköszönjek embereknek csak úgy. Most van, hogy ezt mégis megteszem egy néhányukkal. Sőt, Te-t is kiraktam floatingra, így forszolom ki hogy többet dumáljunk mer az nekem jó

Na menjek már aludni bakter, 2 óra van, hova lesz a 8 órás alvás projekt?!

Implementálni kéne már a keresőt az adminba is, de lusta vagyok. Nagyjából egy copypaste-ből állna. Feljegyzem todonak.
Haszprus

Meg kell mondjam hogy tegnap este olyan hulla…

©   Haszprus   |   fáradtság
Meg kell mondjam hogy tegnap este olyan hulla voltam, hogy Erdei Zsolt hetedik menete után bejöttem a szobámba és bevágtam a szunyát, ráadásul az ágyat nem rendeltetés szerűen használva, azaz 180 fokban el voltam fordulva rajta (mert úgy gyorsabb volt belevágódni . Következmény: éjjel többször felébredés, mindvégig iszonyat hátfájás, még most is.
Szombat este Karlsruhéban Erdei Zsolt a magyar profi ökölvívás harmadik világbajnoka lett, és az első, aki a címvédőt megverve szerezte meg övét. (Index)
Haszprus

Úgy tűnik tegnap este valamikor bealudtam, és ó…

©   Haszprus   |   álom fáradtság
Úgy tűnik tegnap este valamikor bealudtam, és át is jöttem a nappaliból a szobámba, de őszintén szólva sejtelmem sincs hogy mikor. Illetve van, mert asszem tegnap beszavazó show volt a VV3-ban és nem emléxem a jelöltekre. Vagy nem volt? Hát már ez se tiszta, gyorsan utána nézek a valovilag.hu-n. ... No igen, jól rémlett, beszavazó volt, de egyetlen jelölt személyes megjelenésére sem emléxem, ez több mint gyanús. És itt meg is van a dolog. Megvolt a vacsi a saját szobámban, aztán kicsit ledőltem, anyám szólt hogy kezdődik a VV3, én mondtam hogy mindjárt megyek, aztán bealudtam Ezek szerint kb. 19:40 óta alszom, 6:21-kor ébredtem fel. Azt álmodtam, hogy Csepelen kocsikáztunk és hogy átépítették egész Csepelt egy hatalmas gyönyörű lakóparkká 10 óra 40 perc alvás rulz. Asszem fel se ébredtem közben, de azért nem mernék ilyesmire esküdni.

Fogom magam és elmegyek fogat mosni mert a tekintetemmel ölni lehetne feltéve hogy nyitva van a szám.

Aztán kicsit VV3-at olvasgatok, tanulok némi közgázt, meg C-t. Így tervezem a mai napomat. És van egy kis reményem is, hogy most vissza tudok zökkenni a normális bioritmusba (értsétek: nem 1,5 - 2 naponta alszom, hanem mondjuk naponta).

Update 08:18 anyám aszondja átmentem VV-t nézni tegnap. Hát. Valami nagyon dereng, úgyhogy lehet hogy tényleg átmentem, de ez már fullra félálomban kellett legyen. Azt tudom, hogy még 10 évvel ezelőtt csomószor volt olyan, hogy reggel máshol ébredtem fel, mint ahol elaludtam. A dolog magyarázata hogy anyám felébresztett ott ahol elaludtam, én meg félálomban átmentem a helyemre, és az egészből nem emlékeztem semmire
Haszprus

Nem aludtam el, sőt üde és friss vagyok (na…

©   Haszprus   |   fáradtság
Nem aludtam el, sőt üde és friss vagyok (na persze). 4 deci capuccino + egy kanál capuccino-por hozta a hatást. Meg amúgy is eszetlen időket tudok ébren lenni, ha túlvagyok a mélyponton (álmossági szempontból). Megyek készülődöm. Elég sok homály van a digittel kapcsolatban, nem remélek semmit, de azért bemegyek. 16-kor eredményhirdetés, lehet hogy bent is maradok addig.
Haszprus

Főztem 2 deci capuccinot az éjszakai projekthez

©   Haszprus   |   fáradtság
Főztem 2 deci capuccinot az éjszakai projekthez. Tervem szerint nem fogok aludni, hanem tanulásra adom a fejem. Céltárgy: Digitális technika. Ok: reggel 8-tól DT GyakIV. Anyámmal bevitetem magam mert valszeg az ájulás-közeli állapotomnak nem tenne jót a buszozgatás.

Update 23:44 két deci capuccino betolva, újabb adag készítésén gondolxom. Hogy ne éjjel zörögjek a mikróval.

Megjegyzés: kurva fáradt vagyok. Égnek a szemeim. Ez nem sok jót jelent.
Haszprus

Felébredtem megint egy órája, és rögtön ére…

©   Haszprus   |   álom fáradtság
Felébredtem megint egy órája, és rögtön éreztem hogy nem fogok tudni visszaaludni, valahogy nagyon felébredtem. Egyébként álmodtam is felébredésem előtt, a vége az volt hogy Belgától a Kalauz 2-t énekelve mentünk valakikkel valahova (talán nyári táborban voltunk vagy nem emléxem hol), én meg nem bírtam tartani a tempót (gyaloglásban). Ezen a ponton felébredtem és kiderült hogy valszeg azér álmodhattam ezt, mert félig lelógott az ágyról a lábam (hason alszom), az ágy szélének pont a térdem támaszkodott, ilyen módon a lábszáram hátra felé volt hajolva és az egészet a térdem környéke tartotta meg ebben a rendellenes pózban és pokolian fájt
Haszprus

Bealudtam a nappaliban miközben digitális…

©   Haszprus   |   álom fáradtság
Bealudtam a nappaliban miközben digitális technikát tanultam - volna. Rémálmom volt. Többminden történt benne, annyit emelnék ki, hogy át kellett volna mennem a telkünk szomszéd kertjébe a macskánkért, aki odaszökött, de nem tudtam menni, mert nem találtam a teraszon a cipőmet, mindenféle egyéb cipő volt csak, többek közt női pokoli hegyes orrú, tűsarkú és egyik se ment a lábamra
Haszprus

Rá bírtam venni magam, hogy 01:15-kor (azaz jó…

©   Haszprus   |   fáradtság
Rá bírtam venni magam, hogy 01:15-kor (azaz jó korán) lefeküdjek. De most felébredtem, mégpedig úgy, hogy éreztem, innen már nem tudok hamar visszaaludni. Úgyhogy felkeltem. Legközelebbi alvásadag remélhetőleg már csak este érkezik. 5-én gyakIV reggel 8-kor, addigra be kéne állni az éjjeli alvásra, reggeli kelésre.