haszprus - 2014 január - 2 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2020
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2019
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2017
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Angol végre

©   Haszprus   |   energiablog english fejlesztés haszpra olivér scala történelem

Sose jártam nyelvi magántanárhoz, vagy nyelvtanfolyamra, de hosszú évek óta tervben van, hogy majd egyszer, és most végre létrejött, egy arccal beszélgettem Skype-on, aki NY-ban született, és jelenleg is Amerikában lakik, és kifejezetten foglalkozik ilyesmivel. Ennél bár nem tudok konkrétabbat, de a csávóval tényleg jól el lehet dumálgatni, javasol nyelvi fordulatokat stb, korrigál, én meg nagyjából pont ezt kerestem, illetve nem tudtam hogy mit keresek, de most ez tökéletes. Jepp. Amúgy szerintem fogok keresni még további arcokat, rá akarok feküdni önmagam képzésére keményen. Ma vettem két angol nyelvkönyvet is, Scalaztam is (Play frameworköt feltettem, mysql-hez kapcsolódtam, lekérdeztem, csináltam benne routolást, új controllert, új actionnel, új template-tel), eredményes napot tudhatok magam mögött. Valahogy így képzelem a közeljövőt is. Power

Mint azt egy korábbi bejegyzésben említettem, a tudásom valahol felsőfok környékén van egy szintmérő teszt szerint (melóhoz napi szinten kellett is beszélnem angolul), a célom nem az hogy megtanuljam a nyelvet, hanem hogy tovább finomítsam és tökéletesítsem. Régen kifejezetten informatikai angolt szerettem volna tanulni, mostanra úgy gondolom, hogy azzal semmiféle problémám nincs, úgyhogy inkább az általános angol felé fordult az érdeklődésem, informatikára gyakorlatilag elég nehéz találni bárkit is, mert aki tud fejleszteni az aligha angolórákkal fog foglalkozni. A fejlesztés jobban fizet.

Egyébként ami a nyelveket illeti, 3+4 évet tanultam németül, ezzel párhuzamosan 4 évet latinul, később 4 évet középhaladóval kezdve angolul és 4 évet spanyolul. Angolból eredetileg a felsőfokot szerettem volna kapásból letenni, de beparáztattak hogy ott atomerőművek belsejéről kell beszélni meg ilyenek, úgyhogy középfokkal megelégedtem 12. osztályban. Később belekóstoltam még a franciába mp3-ak formájában, de pár lecke után elmúlt az érdeklődésem. Néha gondolok rá, hogy a többi nyelvemet is fel kéne eleveníteni, mármint a németet és/vagy a spanyolt. Bár mivel ezeken a nyelveken nem jön szembe semmi (se meló, se film, se slágerek, se semmi), így ezek aktívan tartása elég nagy kihívás lehet mind időben, mind pénzben, ami erőforrásokat lehet hogy jobban megtérülő dolgokba is be lehet fektetni.