health - 7 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Partying, partying, yeah!

©   Haszprus   |   barátok buli coronita dávid desire élelmezés epam grund kocsi kozmetikus life mcd meló mobilfotó normafa sör túra

Csütörtök westend EPAM új szint Kata Gábor Marcsi Grund sör home péntek Resty Rita kozmetikus hátmasszázs Morrisons Balage Kristóf Andreas Dávid taxi mcd taxi soroksári benyitás A taxi home sleep szombat kocsi telek soroksári A Mcd kínai Normafa eszméletlen Csepel Mainframe Rita ukrán before Geri Hajógyári Coro Café Boráros home.

Haszprus

Lézeres szemműtét ma | update: DONEZ!

©   Haszprus   |   barátok google idézet life meló szemműtét történelem ustream

Ma műtenek. Voltam vizsgálaton a Focus Medicalnál (Margit sziget), majd az Optik-Mednél. Utóbbit választottam.

Mindkét szemem -1 dioptriás, legjobb esetben 125%-os látást tartanak elérhetőnek (a Focus Medical 120%-ot saccolt). Meglátjuk. IntraLASIK lesz egyébként, mert annak gyorsabb a gyógyulása mint a PRK-é.

Egy hét múlva kezdek az új munkahelyemen (USTREAM), remélem hogy azzal nem nagyon fog interferálni a problémás szakasz.

Nem titkolt cél hogy Google-ben a lézeres szemműtét szóra megint kicsit feljebb jussak. Jelenleg a második oldalon vagyok, pedig régóta nincs pörgés a lézeres szemműtét és alternatívái témában (ami anno harmadik volt a google találati listáján).

19:59 megvolt, látok, nem fáj, tökjó! közelre egyelőre nem tökéletes, és a fények körül látok némi glare-t. A tájékoztató szerint ez eleinte teljesen normális. Holnap reggel kontroll.

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
két nagyobb fázis van, a lebenykészítés meg a lézerezés. na két szemre ez négy fázis, mindegyik relatíve rossz volt, kivéve a jobb szemem lézerezését (azt lézerezték elsőként), ami konkrétan kurvajó volt kb mintha diszkóban lettem volna ez nálam a jövök máskor is kategória
WiZARD

aug. 31. 00:03 valami gebasz lehet

Haszprus
csáááááááááááááá
mainframe
hali! mi a helyzet? látsz?
Haszprus
ajaj nem látlak, kéne?
mainframe
most feltettem a kezem, így?
Haszprus
ígyse bakker

szep. 01. 01:10 36 órával a műtét után:

WiZARD
szemed hogy van?
Haszprus
jól. ma voltam vizsgálaton. 100% most, 125% várható jövő hétre doki szerint. ami annyi h legalsó sort is el tom olvasni majd. fények körül glare. közelre még nem tökéletes. monitoron érzem h még van mit javítani. de simán olvasok. vizsgálat 10-kor volt, utána mentem mammutba és felhívtam anyámat h lemennék telekre. 12-13 körül levezettem biatorbágyra. utána 18-19 körül hazavezettem ide, innen ustreamhez, meg onnan haza. egyhuzamban. szemem jól bírta. pedig picsaszar időjárás volt, szar látási viszonyok. fájdalom stb: mintha semmit se csináltak volna vele
mainframe

Voll-módszer extends Kuruzslás

©   mainframe   |   health life szánalmas

Olyan esetem volt hogy megkészültök ((c) Belgä)! Elmentem a családdal húsvét alkalmából lazítani egy ilyen wellness-szerű hotelbe. Ott volt egy ilyen rendezvény, hogy általános állapotfelmérés. Na most erről kiderült hogy egy ügyesen bújtatott termékbemutató (hangsúlyozom semmi ilyen hülyeségről szó nem volt, ez egy rendes, fizetős (ráadásul nem is keveset fizetős) tartózkodás volt). Itt a sztori, hallga csak!

mainframe

...meg az orvosok is.

©   mainframe   |   health howto life szánalmas

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem képes ebben az országban senki normális munkát végezni, csak ha kitömik a zsebét vagy fegyvert fognak a fejéhez? A legtöbb esetben kb. ugyanannyi erőfeszítésbe kerülne megcsinálni jól is mint szarul, mégis az utóbbi van hatalmas túlsúlyban. Nemrég varrni kellett rajtam egy sebet, és a varratszedés után valamivel úgy láttam mintha bennemaradt volna még egy darab cérna. De megnyugtattam magam, hogy á, biztos beképzelem és csak a helye. Aztán amikor napokkal később sem múlt el a gyanúm, meg jobban meg is néztem, kiderült hogy igazam volt. Gondoltam biztos olyan magától felszívódó cérna. De akkor minek kellett a varratszedés, meg hát 1 hónap alatt azért már felszívódott volna, gondolom, szóval nem. Így hát kis házi beavatkozással kiszedtem (Rambo tőlem tanulta...), és újra bebizonyosodott, hogy valóban. Vagy 1 cm cérna (inkább egy ilyen merevebb damil ez igazából), amit sikerrel bennem hagytak az orvosok. Ollé. És ez egy ötperces rutinműtét volt, 0 komplikációval. Félek mi lesz ha tényleg valami bajom lesz.

Orca

Kutyaharapást szőrével

©   Orca   |   health life

Mint múltkor olvashattátok sikerült összeszednem egy kutyaharapást. Nem egy nagy darab, ráadásul 3 rétegen keresztül jött amiből a legkülső sem sérült meg. Dehát biztos ami biztos, többek tanácsára vasárnap este elmentem az ügyeletre, hogy beadjanak egy szurit tetanuszt ellen...

Első körben már azt is nehéz volt megállapítanom, hogy ki fog engem ellátni mert egy fiatal csaj nyitott ajtót és egy 40-50 közt lévő nő várt bent, gondoltam ő az orvos de ebben gyorsan kijavítottak. Na mindegy. Leültem és mondtam, hogy egy kis kutyaharapásról lenne szó. Mivel a csaj kapásból fogta a fejét és Ííí.. az problémás fejet vágott egyből siettem leszögezni, hogy csak egy kis karcolás az egész. A válasz: Áh..azzal van a legtöbb papírmunka!

Hmm... Én kis naiv... Mindegy lépjünk tovább mert még nincs vége. Ezután a jól szervezett ügyeleten röpke 5-10 perces űrlap keresgélés és telefonálgatás (Gizikeee.. Nálatok a gyerek osztályon van kutyaharapásos nyomtatvány?) után elkezdtük kitöltögetni az egy egész oldalas (A4) pár helyen kipontozott, néhol meg aláhúzogatós nagy komplexitású és valóban bazihosszú nyomtatványt.

Első sor:

Készült:
Kevés irkálás majd felkiáltás:
- Irééén.. Elbasztam!
- Jaj ne is törődj vele.. Én is elbasztam múltkor.. majd rányomjuk a pecsétet..

Király. Jól haladunk... Újabb töltögetés.

- Na mutassa mégegyszer a sebet.
Igaz, magamtól már mutattam az elején de akkor nemigazán hatotta meg. Miután ránéz pár pillanatra aláhúzza, hogy mélyreható és kis kiterjedésű sérülés majd töltöget tovább. Közben Irén is kéri, hogy mutassam. Mutatom neki is, mire ő fogja azt a sárga fertőtlenítő lötyit és bekenegeti vele. Ó, talán orvosi ellátásban is részesülök így 20-25 perc megterhelő munka után.. de nem. Irén visszaül a helyére.
- Te Irén, képzeld még az itteni gyógyszertárnak sincs tetanusz injekciója már vagy egy hónapja..
- Tényleg?? Kéne rendelni, mert előfordul mostanában egy-egy kutyaharapás... Na mindegy. Akkor írd azt rá, hogy Mindenképpen keresse fel háziorvosát!

Hmm.. Tehát tetanusz szuri sehol... Most akkor én mire is várok pontosan? Fogalmazódik meg bennem a kérdés szép lassan.. Hát erre:

- 1000 forint lesz..

WTF?? Hirtelen nem igazán tudtam mit mondani. Végül egy-két mondatváltás után megkérdeztem, hogy miért nem kíméltük meg egymást a macerától, ha nem történt most itt semmi. A háziorvosomat fél óra papírmunka és 1000 Ft fizetése nélkül is fel tudtam volna keresni másnap. Erre a reakció:

- Ne ránk haragudjon, mi is utáljuk a papírmunkát és a pénz sem a mi zsebünkbe megy..
BINGO! Akkor a frásznak kellett ez az egész?? Egyikünknek sem hiányzott az az elmúlt fél óra. Csak annyit kellett volna mondani az elején, hogy saját felelősségemre majd holnap keressem fel a háziorvosomat mert ők most itt nem tudnak semmit csinálni maximum egy jegyzőkönyvet felvenni 1000 Ft ellenében. Erre az újabb csodás válasz:
- Persze. Aztán, ha meghal egy hét múlva, akkor kiderül, hogy mi nem foglalkoztunk magával és mehetünk börtönbe.
Úúúúgy.. tehát nekem most jobb lett és nőttek a túlélési esélyeim? Vagy inkább csak arról van szó, hogy az én 1000Ft-om árán írtak maguknak egy igazolást, ami szerint ők márpedig foglalkoztak velem? Én az utóbbira tippelek....

Update feb. 21. 00:23: Hétfőn amúgy elmentem a Fehérvári útra. Kaptam egy Tetig és egy Tetanol szurit tetanusz ellen és beküldtek az ÁNTSZ-hez, hogy ők adjanak nekem 6 ampulla veszettség elleni oltóanyagot. Király, amúgy is imádom, ha tűkkel szúrkálnak.......

Tanulság: Kerüljétek a kutyaharapást! De, ha mégis megkap egy, akkor mindenképpen kérjetek a gazdától elérhetőséget és/vagy oltási könyvet, mert különben jön az utána járkálás és a sok sok szuri

Update már. 03. 13:33: Azóta természetesen már rég megkaptam az ÁNTSZ-től az 5 doboz Rabipuromat, mert mint kiderült ebböl egyelőre csak 5-öt kapok és majd késöbb a 90. napon lehet jön még egy de ebben nem vagyok biztos. Ebböl hármat már be is adtak, de jön még kettő a 14. és 30. napon (2007. feb. 22-től számolva, ugyanis akkor kaptam az elsőt).

Egyébként az első beadása sem volt problémamentes, mert mivel nem jelentkeztem még át a gyerekorvosomtól másik háziorvoshoz ezért miután telefonon egyeztettünk és vártam másfél órát a dokira bejelentette az aszisztense (mert a dokival nem is találkoztam), hogy ő ezt mégsem tudja most beadni. Kössz... Na ennek köszönhetően nem is ő lett a háziorvosom, hanem egy teljesen normális fiatal arc aki másnap elkezdte az oltássorozatot végre.

Ja és itt egy kép, ha érdekel valakit a sérülés.
Haszprus

Lézeres szemműtét és alternatívái

©   Haszprus   |   life szemműtét
Lézeres szemműtétet 18 év alatt nem végeznek, 20 év fölött tudják ajánlani legkorábban. Lehet, hogy pár év múlva bevállalok egyet, nemtom. A kontakt lencse nem egy tutirulez dolog, pl. ott kezdődik hogy messze nem egész nap hordható, aztán folytatódik ott, hogy körülményektől függően teljesen hordhatatlan is lehet (nagy légáramlás esetén pl. olyan gyakran kell pislogni hogy már többet van becsukva a szemem mint kinyitva, lsd. pl. a számítógépem körül, vagy légkondicionált termekben), és végül, hogy nagy gondoskodást igényel, úgy mint ipari tisztaságú kéz a feltételkor és leszedéskor (naponta 2x tehát), és negyed órás pepecselést - idegeskedést - feltételkor.

A szemüveg pedig kerettel rendelkezik, és beszűkíti a látóteret. Azon felül, hogy esőben nem hordható, és hidegből melegbe érkezve átláthatatlanul bepárásodik egy időre. Hogy azt meg se említsem, hogy úszni se lehet szemüveggel, nem lehet rá napszemüveget venni, a divatos napszemüveg dioptriásítása pedig eszetlen összegbe kerül.

Költség téren egyébként a lézeres szemműtét egyszeri kiadás, még akkor is, ha húzós. Egy szemműtét ára 98000 Ft, szemenként, ergo 196 ezer forint. Cserébe, ha nem romlik a szem ez után, akkor a páciens egész életére tökéletesen fog látni, nem kell új szemüveg, új kontakt lencse, ami jelentős költségmegtakarítást jelent.

Az egyetlen probléma a dologgal a bizalmam hiánya. Mi van, ha elcseszik a műtétet?

...