mainframe

Custo - Miért (ne) látogassuk?

©   mainframe   |   barátok buli

Nos, szóval tavaly nyáron alkalmunk nyílt betévedni erre az akkor, frissen nyílt helyre (mondom tavaly). Tapasztalatainkat félretéve lássuk először a száraz tényeket.


Első észrevételünk a környezet. Nos, könnyed nyári helyeknek szabad tér dukál. Ezt a trendet követte is a Custo, és az illusztris Duna-part... egy kevéssé illusztris részére, a Lágymányosi híd alá települt, ahol két oldalról közrefogja a HÉV vonala, és a csatornakifolyókkal ékes Duna. Másik két oldalánál egyébként a híd lába és a prériszerű ipartelepek helyezkednek el. Hm... nem túl biztató. A díszlet távolról jónak tűnik, van hajó, meg pálmafa, meg minden, de közelről látszik, hogy például kevesebb víz van itt (~semennyi, kivéve árvíz esetén), mint a ZP-ben, aminek tök nem ez az imidzse. A díszlet is kicsit vásári hangulatú, ha fél percnél tovább nézzük. De ettől még lehet jó a hely, nézzük tovább a frankót.

Második karakterisztikaként az árakat vegyük szemügyre. Nos, itt is kissé meglepődünk. Ugyanis a frissen nyílt hely olyan árakkal dolgozik, mint egy 10-15 éves, bejáratott, tuti belvárosi helyen lévő, stabil törzsközönségű hely. Ami bátor, de érthető dolog: a tulaj be akarja hozni az építkezés költségeit, és hát úgy néz ki nem sokat járt közgazdaságtanra, hogy valaki elmondja neki: ez nem így működik. Gondolom elsősorban emiatt és pár egyéb körülmény miatt a helyen állandó pangás van, még péntek-szombat este is. Egyéb körülmények alatt értek olyasmiket, hogy könnyed beszélgetős kikapcsolódáshoz nem jó a hely, mert a lazulós hangulatot, amit kismértékben kiváltana a Duna-part, megölik egy atomhangos tüc-tüc zenével. Amire ugye senki nem táncol, mert nincs tömeg, nincs partyhangulat. Mitől is lenne.

A pangás következtében biztosak voltunk benne, hogy a hely még azon a nyáron becsődöl. De nem. kitartott a nyáron. Idény végén vártam, hogy lebontják, ahogy azt szokás. De nem. Kint maradt ősszel, télen, tavasszal. Esett rá az eső, a hó, a jég. Kiöntott rá a Duna az árvíz alkalmával. Biztos voltam benne hogy itthagyták szétrohadni mert még elbontani sem maradt pénze a tulajnak. De nem. A múlt nyáron történt eszetlen nagy bukta után masszív pénzekért felújítja, megnyitja, kiplakátolja hogy megnyitotta. Nem tudom miért érdeke hogy ennyi pénzt öljön bele, de az ő biznisze, ő tudja. Lehet hogy azóta felvett egy közgazdászt, aki elmagyarázta mi az a felfuttatás. Ha egy kis esze van annak a közgazdásznak, már meglépett a maradék pár milkával, mielőtt beég idén is a hely. Mert akkor lehet hogy retorziók lennének, ugyanis azt sejtem, hogy a tulaj nem éppen egy öltönyös üzletember. Miből sejtem? Hát a személyzetből.

Ugyanis ők is elmondanak valamit a helyről és a tulajáról. Első vonalként ott vannak a szekusok, akik beléptetnek. Szokásos kinézet: nagydarab, kopasz, fölényes, ellenszenves emberek, akiknek az intelligencihányadosa valószínűleg alulról közelíti a bicepszük méretét. Erőteljes face control van, amit alapvetően nem szoktam ellenezni, amíg ésszerű szinten megy. (a face control miatt nincs soha számottevő balhé a ZP-ben, például) De a konfliktusunk a hellyel és szekusaival abból adódott, hogy amikor megkíséreltem bejutni, kifogásolták a cipőmet. Konkrétan azt, hogy nem elég jó a márkája. (Nektek megsúgom ám: nem is volt márkája. Azért azt vettem fel mert fehér. Fehérben mentem, és ahhoz mégiscsak hülyén nézne ki fekete cipő...) Erre kicsit megdöbbentem, és párhuzamosan szóltam nekik hogy hívják a főnököt, és a haveroknak mobilon, hogy jöjjenek már ki egy percre. Mikor mind szépen összejöttünk, megkérdeztem hogy ugyan magyarázzák már el hol a probléma. Erre kaptam azt a tájékoztatást, hogy a tulaj adta ki ezt az előírást, hogy csak reprezentatív cuccban lévőket engedjenek be, mert az emeli a hely ázsióját. Ennek keretein belül gyors inspekciót is tartottak, hogy rajtunk mi nem felel meg. Mindenkinél találtak 2-3 hiányosságot (a többiek korábban mentek be, amikor még nem volt beléptetés), és kiderült hogy az én cuccom a legmegfelelőbb az egész társaságból. Hiányosságok alatt ilyesmik, mint: rövidnadrág, szandál, miért nem galléros a pólód, stb.

Ekkor összenéztünk, és megkérdeztük, hogy egy nyári, ráadásul szabadtéri szórakozóhelyen miért is van ily szigorú öltözködési konvenció? Amikor még ennek tetejébe a hely is olyan, amilyen: hajós, pálmafás, kunyhós, sziget-fílinges. De járjon mindenki öltönyben. Aha, érthető. A főnök (nemegyenlő tulaj), aki egyébként pont olyan volt mint a többi szekus, csak fele olyan magas és széles, szétárta a kezét és közölte, hogy sajnos ez így megy manapság...Mire mi ismételten összenéztünk, majd mi is széttártuk a kezünket, és közöltük, hogy akkor máshová szervezzük a 15 fős összejövetelünket (amiből egyelőre 5en voltunk ott). A szekusok arca összerezzent, a főnök azonban tartotta az imázsát: a magas ló elérhetetlen tetejéről közölte, hogy jólvanakkor, jöjjünk be ha ennyire akarunk, most az egyszer kivételt tesz, csak a mi kedvünkért. Aha, persze. Nagyszerű. Úgy hagytuk ott az egész kócerájt mint eb a Szaharát.

Nos akkor lássuk az összképet: Egy szar helyen álló, üresen kongó, mocskosul drága hely pofátan személyzete elküldi azt a kevés vendéget ami van, a szar ruhájukra hivatkozva. Menő, sőt trendi szórakozóhely Európa szívében, a 21. században. Nem, ez még mindig a Balkán. Engem nem ver át a mátrix. Megyek is, és beveszem a piros kapszulámat, MÁSHOL. Azt tanácsolom tegyetek Ti is így, hiszen aki ezeknek a konvencióknak megfelel, és hajlandó egy ilyen helyen bulizni... nos, kérdéses személyiség. Egyet tudok elképzelni, hogy miért éri meg ezt a beleölt tőkemennyiséget a hely: lehet hogy falból létezik valamilyen nem túl legális tevékenységhez. De ez csak találgatás.

És még egy dolog: szegény Cousteau kapitány forog a sírjában, amiért tapló magyarok tapló szórakozóhelyet neveznek el róla, és ennyire sötét módon nem bírják leírni a nevét. De lehet hogy nem is akarják. Ami még sötétebb dolog.
Egy a lényeg, feleim. Ezt a helyet kerüljétek el messzire, és erről tájékoztassátok barátaitokat, üzletfeleiteket, és ismerőseiteket is. A családról nem is beszélve.

Update 2007. okt. 04. 01:10:: A hely még nyáron valamikor megszűnt, lebontották hosszas, elhúzódó munkálatokkal, a második szezonja után. Akkor most igazam lett, vagy mi?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 20 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Atom hely lehet Viszont a google ide fogja hozni a hely tulaját a cikkedhez és felkeres téged a szekusokkal

Az meg hogy üres helyről kidobják a vendégeket… hogy egy klasszikust idézzek: loál

Jöjjön csak, majd postolok képet az ÉN haverjaimról.
Egyébként komolyan azt hiszed, hogy a tulaj a google-ön lóg?

3) Custo tulaj (nem regisztrált)
Na idefigyelj Mainframe!

Most dobott ide a Google.

Meglátogatunk a szekusokkal. A haverjaidat meg már láttuk tavaly nyáron. Magatokra se fogtok ismerni, átszabjuk az arcotokat.


Jaj, ne! Jaj, most megtaláltak! Itt dörömbölnek az ajtón! Rengetegen vannak! Mindenki jöjjön segíteni! A cím: ...azt hittétek beszoptam, mi?

Nem kötekedni akarok, de te Mainframe, jártál közgázra ?
Honnan tudod, hogy a hely csődöl ? És honnan tudod, hogy nem így futtatják fel ?
És honnan tudod mi a céljuk a hajóval ?

Ilyenkor mindíg eszembe jut a South Park, amelynek egyik részében Cartmen nem engedett be senkit a vidámparkjába, mert övé az egész Aztán hogyhogy nem, a költségei miatt mindíg eggyel több embert engedett be, és így lett népszerű a parkja.

benczurzs nem jártam, de hallgattam 2 félév közgázt, mint minden BME-s csak én oda is figyeltem, talán ez ad egy kis pluszt. Lehet hogy fel fogják tudni futtatni, sok manapság az ilyen juppi, akinek az a legfontosabb, hogy a hely felkapott meg trendi legyen, a többi le van érdekelve. Csak megírtam, hogy mégis milyen tapasztalataim voltak nekem, személyesen, hogy ezzel könnyebb legyen dönteni, ha bulira kerül a sor.
Cartman meg nagyjából mindent sikerre tud vinni, amihez nyúl. Gondoljunk csak a vízi kolóniájára, vagy az őssejtekből növesztett pizzériájára!
Haszprus megnéztem, a google-ben custo-ra rákeresve nem vagyunk rajta az első oldalon.

mainframe a Google mindig néhány napos késésben van az oldalak beindexelésével.

mainframe gondold el, van aki 2 féléven át hallgat programozást, de odafigyel ám
Ehhez képest van aki 5 évig tanul közgazdaságtant, azért lehet valami kis, különbség.
szóval 2 félév még nem a világ

Asszem ahhoz amit én írtam nem is kell 5 év közgazdaságtan alatt megszerzett tudásanyag. Még a 2 félévé sem kifejezetten. Nem tudom mit kötekszel, te közgazdász vagy, vagy mi?

Hat, azert ez alapjan nem tunik annyira nagyon kihat helynek: www.custo.hu
Kulonben a fenyek eleg jok, szvsz sokkal jobbak mint a ZP-ben. A tarsasag is kevesbe tunik szedett vedettnek (ZP-ben azert lattam jonehany olyan szakadt punk-ot, hogy ha ott ennenek a mellettem levo asztalnal, biztos elmegy az etvagyam).
Szoval meg lehet erteni azt is, ha szurik a vendegeket. Elvegre ovek a hely, megtehetik.

NeoXon Nem ZP-vel való összehasonlító kritika volt, szóval a ZP-s dolgokat más lapra hagyom. Egész más kategória a hely. Díszítésből is csak a vizet emeltem ki h nincs, ami azért fura, mert hajó meg van...
A lapjukon engem a fotók eléggé kiábrándítottak, milyen csajok voltak már a fellépők például! :\ A lap tele van hibával egyébként, ékezetes betűk hiányoznak, stb. szóval kirakat az egész.
Ja, és én egy ilyen árakkal rendelkező itallapot nem biztos hogy kiraktam volna a netre. Bár ha ez boldogít: a ZP-ben is nagyon drága a pia.
Azt hogy kihalt-e a hely, nem tudom, _mondom_,_tavaly_voltam_ott_utoljára_, és akkor az volt. Szerintem idén is mínuszban lesz a költségvetés.

Megnéztem az árlapot. Mondjátok, hogy tévedés a 6500.- -ös Leffe!

Igen, az egesz biztosan tevedes. A tobbi sor is olyan 500-600 kornyeken van.

mainframe De miért gondolod, hogy minuszban lesz a költségvetése ? És miért gondolod, hogy abban volt ?

benczurzs Első kérdésedre a válaszom: tipp. Másodikra: mert majd' minden este láttam mennyire nem volt ott senki. Ott megyek el előtte HÉV-vel. Hidd el, tavaly tutira minusz volt, ráadásul szerintem übernagy minusz. Erre még rájött az amortizáció (eső,hó stb., az egész hely rattan meg szalma!), és az árvízkár. Ugye már Te is belátod, hogy ebből kemény móka lesz pluszt csinálni.

benczurzs Amit mondasz, azt nem tudom megcáfolni, de sok minden lehet a háttérben.
Gazdaságilag, és pénzügyileg is.
Pl.: ismertem olyan céget, amit szinte csak azért futtattak pár 10 Milliós veszteséggel, hogy egy másik, nagyobb cég pénzét leírhassák, azaz tisztára mossák.
Vagy, (ezt csak hallottam kisváll tanár) van olyan cég, mely csak azért létezik, hogy az apukának a kicsi lánya ne sírjon otthon, hogy ő unatkozik, de persze ez is veszteséges, de az apának még így is megéri.
Szóval bármi megeshet, lehet nem is akarják nyereségessé tenni.


benczurzs Erre csak idézni tudok a bejegyzésből:
Egyet tudok elképzelni, hogy miért éri meg ezt a beleölt tőkemennyiséget a hely: lehet hogy falból létezik valamilyen nem túl legális tevékenységhez. De ez csak találgatás.

Nahát-nahát, mostanában csak rosszat hallok erről a helyről. Én egy salsás buliban voltam ott néhány hete, az nagyon jó volt A beengedő emberek se voltak gonoszak, szóval alapvetően pozitív volt az egész, igaz, valszeg nem a trendi részét láttam a dolognak
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...