Haszprus

Kondi 2024H1

©   Haszprus   |   első kondi sport
h k sz cs p sz v
2024-03-251
2024-04-01
2024-04-08
2024-04-15
2024-04-22

Vettem egy 30 napos bérletet.

  1. Nemtom mennyit fogok menni, de az első nap sikerült, pedig a ) nem találtam a kártyámat, b ) elsőre nem vittem cipőt lol. Baromi visszafogottan toltam, de holnapra sztem így is meghalok, mert konkrétan remegek. Most azért elégedettség van így fél órával az edzés után.
Haszprus

Phpstorm megint a bolondjat jaratod velem

©   Haszprus   |   fejlesztés php phpstorm
Idorol idore bedolok a phpstormnak amiota tipusozom a dolgokat a blogon, h vmire nincs usage (ez mondjuk feltuno, kevesbe feltuno ha csak kimarad "nehany" (mondjuk szaz). Na ja mert nem minden van typehintelve, es soha nem is lesz. Oruletes kodmennyiseg van a blogban, neverending story. Es kurvara massal kene foglalkoznom eh. De kozben meg ez tok flow elmenyt nyujt. Eleg jo, komolyan.
Haszprus

I can't get no sleep 2024

©   Haszprus   |   fáradtság

Nem tudok aludni. Fel eve honaprol honapra egyre kevesebbet alszom. Most 2 napja fenn vagyok 2x30 perc alvassal kb. Tehat konkretan fel is ebredek. Para.

Tavaly májustól idén márciusig:

A trend elég látványos.

Egyébként decemberig altatót szedtem (ha valaki a nagy képeken nem értené hogy hogy az ördögbe aludtam 10 órát átlagban), de nem ott kezdett elromlani az alvásom.

És nem az altatóval kezdődött hogy szar az alvásom nyilván, akkor nem jutottam volna el altatóig sose.

Hogy az altató vajon tovább rontott-e az alvókámon? Ez jó kérdés.

Ugye a blogon 325 bejegyzést írtam fáradtság címkével, szóval mondjuk az hogy kipihenetlen vagyok, nem újkeletű már. 28. 18:46 felirattam altatot

Haszprus

Bejegyzéskategóriák tisztogatás

©   Haszprus   |   blog

Noh a bejegyzéskategóriáknál csináltam egy nagyrendrakást, be lett állítva h melyik mászhat fel automatikusan és melyik nem, volt egy rakat amiket visszamenőleg leszedtem a bejegyzésekről.

Haszprus

Hova? 2024-03-28

©   Haszprus   |   life

Hova bazdmeg??

Melyik számlán? Faszom.

Kibaszott kretének.

(Valóban lejár a jogsim és fogalmam sincs h melyik szolgáltatónak okoz ez gondot. Ez a második értesítés amit kapok róla, persze nem említi h melyik szolgáltatóról van szó, most akkor folyton kapni fogom ezt az értesítést? Mi van ha nem töltök fel újat mert nem tudom hogy hova kéne? B+)

(Az sms feladójától rendszeresen jönnek mindenféle random szolgáltató üzenetei, nem lehet a szám alapján beazonosítani h miről van szó. A szövegre is próbáltam ráguglizni, nincs rá találat.)

(Az ultra igényes dátumformátumot magyar szövegben nem említem.)

Haszprus

Commentdelay 2007-2024

©   Haszprus   |   blog bme fejlesztés over

Akik végigküzdötték velem a BME-s vizsgaidőszakokat, talán emlékezhetnek, hogy volt egy commentdelay mód a blogon, amit ha bekapcsoltam, akkor az aznapi kommentek nem jelentek meg, csak éjféltől. Így redukáltam a site-ra fordított függőségi időt. Mert ugye akkoriban rengeteg komment jött (asszem 169 komment volt egy nap a csúcs), egész nap volt mit olvasgatni, meg mire válaszolgatni.

Nos ezt a funkciót most eltemetjük, béke poraira.

Haszprus

OMG this tool is beautiful

©   Haszprus   |   blog buli css design fejlesztés php

Blog health check & maintenance.

(A második kép valójában nem kattintható de már a fülemen jön ki a CSS hegesztés, sry.)

Még gondolkodom rajta hogy automatizáljam-e az ilyen orphanok törlését. Bizonyos esetekben mehet, de mondjuk találtam értékes adatokat is a múltból amiket restauráltam. (Pl. egy rakás kommentet egy törölt bejegyzéshez.)

Haszprus

utf8mb4

©   Haszprus   |   blog fejlesztés php

Oké sikeresen áttértünk utf8mb4-re. Ofkorsz élesen kellett kipróbálni. Ofkorsz elhasalt a felénél. De most már lehet smiley-kat írni a szövegbe. Mármint igazi smiley karaktereket. Mind blown.

Erre azért volt szükség mert kimásoltam ide egy chatrészletet és elveszett a bejegyzésem smiley-tól hátralevő része. Elsőre nem vágtam hogy mi van.

A dolog mindenesetre elég könnyen ment. Nem is vártam mást, annak ellenére hogy egy encoding váltás anno micsoda KŐKEMÉNY SZOPÁS volt.

Haszprus

Dübörög a várólista

©   Haszprus   |   blog fejlesztés

Helyreállítottam ezt a funky feature-t és így sokkal nyugodtabban írkálok mindenféle fasságról. Mint pl arról hogy helyreállítottam ezt a feature-t.

Talán valahogy még rankelnem kellene a várakozó bejegyzéseket, hogy a legvégére maradjanak a futottak még kategóriájúak, de nem tudtam kitalálni jól automatizálható metrikát. Illetve ki tudja lehet hogy a legjobbakat érdemes a végére hagyni (feltételezve hogy lesz olyan pont amikor egy darabig nem lesz a várólistában semmi, akkor tökjó ha a legjobb post a legújabb).

Haszprus

@!!#

©   Haszprus   |   blog fejlesztés php phpstorm

Hogy b*nád meg phpstorm, besz.pattál a refaktorral. Hát a f.szom, nem mindent nevezett át.

11:45 resolved.

Haszprus

Moderálási alapelvek

©   Haszprus   |   blog fejlesztés film

Mielőtt hozzászólást írsz, tudnod kell, hogy…

  • Fikázások nem jelennek meg az oldalon.
  • Ha filmhez írsz, többet írj, mint hogy tetszett vagy sem.
  • Film- és zenekérések törlésre kerülnek.
Haszprus

Redirect & logging

©   Haszprus   |   life
Kemény volt a mai nap. Logging, redirectek. A redirectek nehez tema foleg ha veletlen vegtelen loopba csuszol. Meg foleg azert mert igazabol fasse tudja h mikent fog viselkedni a site ha leveszel/atirsz az url-ben egy rakas dolgot. Nagyon komolyan porgetik a site-ot keresobotok total fassag url-eken. De kozben vigyazni kell a real user elmenyre is. Eljottem setalni kicsit. Kituztem celul a napi 6000 lepest de nem birom bepasszintani neha. Egy darabig sikerult, es nagyon buszke is voltam magamra.
Haszprus

Redirects++

©   Haszprus   |   blog fejlesztés seo

Csak csendben elég brutál képessége lett az archívumnak. Mondjuk nem csoda, beletoltam pár nap fejlesztést. Gyakorlatilag akárhova lehet kattintgatni és mindenre jön elő értelmes kontent. Nincs üres oldal. És nem duplicate content, hanem szépen egy rakat redirekt/logika.

Miért: seo miatt. Brutális mennyiségű nemlétező (tartalomtalan) oldalt indexelnek a blogon. Ezt igyekeztem megszűntetni, megtartva az archívum elég combos funkcionalitását.

Mint a képen látjuk, a társszerzők is bekerültek a logóba

Haszprus

Vaffankulo

©   Haszprus   |   blog fejlesztés php

Baszki kikapcsolt a gepem, a legizgalmasabb resznel. Visszakapcsolom.

23:09

Végre zöld a phpstan, el se hiszem, persze új baseline fájllal nyilván csak zöld lehet, ez némileg levon belőle.

A mai nap kiemelt kommitja: render templates with reflection. Yeah.

Haszprus

PHPStan baseline -20%

©   Haszprus   |   fejlesztés php

Feb 6 óta 21%-kal kisebb lett a phpstan-baseline.neon fájl, ami a(z amúgy 7-es levelre állított) phpstan baseline fájlja.

(Mi az a baseline? Ez sorolja a projektben található hmm szabálysértéseket/hinteket.)

Good.

Haszprus

Linkbár 404 byby

©   Haszprus   |   fejlesztés life seo

Fuh kiganéztam a linkbárt a kis kezemmel. Írtam ugyan egy toolt ami rendszeresen fel fogja annotálni a halottgyanús linkeket, de nem 100% megbízható h egy oldal vajon tényleg nem létezik-e. Unfortunately.

Mindegy, dobtam a lejárt linkeket, ez is rontotta a seo-t.

Ja így is maradhattak még, főleg azokat néztem meg amik halottgyanúsnak voltak jelölve

Ain't Nobody Got Time Fo' Dat


a jövőben szeretnék napnyi bejegyzést látni a főoldalon.   Csak regisztrált felhasználóknak.