2012. február 5., vasárnap

German Masters 2012

German Masters, az első élő snooker eseményem. Nem vagyok nagyon hosszú ideje snooker rajongó, körülbelül két szezon óta nézem rendszeresen a különböző eseményeket a TV-ben, de nagyon megszerettem ezt a sportot.


Persze ahogy az lenni szokott, nekem is meglettek a kedvenceim és egyre jobban foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen is lehet egy profi snooker meccs élőben. Mivel a párom nagymamája is nagy snooker rajongó, ezért elhatároztuk, hogy elvisszük az egyik pontszerző eseményre. Hosszas nézegetés után a legjobban finanszírozható megoldásnak a berlini German Masters tűnt.

Szerdától péntekig érvényes jegyet vettünk, mivel így láthattuk a legtöbb meccset, a legtöbb játékost, a legjobb helyről, a legjobb áron. Szerencsénk volt a repülőjeggyel, jó előre lefoglalva fejenként kevesebb mint 20 000 Ft-ért tudtunk Berlinbe utazni az Easyjet-tel. A hotelkeresés már jóval nehezebb volt. A German Masters helyszínét adó Tempodrom környékén próbáltam szállást találni, de sajnos mindegyik hotel elég drágának bizonyult, így végül a Möckernbrücke U-Bahn (U1) vonalán sikerült egy árban megfelelő hotelt (a Hotel Delta am Potsdamer Platz-t) találni a Kurfürstenstrasse-nál.

Ez a helyszínre érve több szempontból sem bizonyult nem túl szerencsés ötletnek: A térképen nem volt jelölve, hogy a Tempodrom bejárata pontosan hol található, így mikor odaértünk derült csak ki, hogy a bejárat a Möckernbrücke U-Bahn állomástól nézve az épület messzebbi végén helyezkedik el, míg a másik közeli tömegközlekedési állomás, az Anhalter Bahnhof S-Bahn megálló lejárója közvetlenül a Tempodrom bejáratánál van. Ez a térképről nem derült ki egyértelműen, most már ezt is tudjuk. Persze ha az időjárás nem ilyen kegyetlen, nincs -10 fok, és nem nagymamával akar valaki sétálni, akkor az a megálló sincs messze, körülbelül 5 perc normál séta. Ezen kívül a régebbi megállókban se mozgólépcső, se lift. Ez szintén nagymama szempontból nem ideális.

Ezeket az apróbb kellemetlenségeket leszámítva izgatottan érkeztünk meg szerda délután kettőre a Tempodromba, hogy megnézzük életünk első élő profi snooker mérkőzéseit. A jegyünk a 20-as szektorban a 2. sorba szólt.


Mint kiderült az első sort el sem adták, mert az már túl alacsonyan lett volna az asztalokhoz. Mi kényelmesen ráláttunk a 4-es és 5-ös asztalra, az 5-ös asztal felett lévő kivetítőre ahol a főasztal kameraképét adták. Kisebb nyaknyújtogatás árán a 3-as asztalt is láttuk, és az 1-es főasztal meccsét is tudtuk követni. Ami viszont meglepetésként ért minket, hogy a jegyet annak szellemében vettük, hogy az egyik asztal pont előttünk lesz, míg mikor beértünk láttuk, hogy pont két asztal között ülünk. (A fenti képet a valóságnak megfelelően módosítottam.) Ez így visszanézve egyáltalán nem volt baj, remekül lehetett látni az asztalt így is, ráadásul rögtön kettőt.

A másik dolog, amit sehol nem tüntettek fel előre (pedig tényleg kerestem), hogy melyik asztalon milyen és mennyi meccset játszanak. Csak körülbelül egy héttel utazás előtt derült ki, amikor kijött a részletesen program, hogy az előttünk lévő két asztal (4-es és 5-ös) közül csak a 4-es asztal lesz mind a három nap használva, az 5-ösön utoljára csütörtök reggel 10-kor fognak játszani. Nem baj, kiélveztük azt a három mérkőzést amit azon láttunk, utána pedig néztük a 4-es asztalt.

Ami kellemes meglepetés volt, hogy a szervezők nagyon rugalmasan kezelték az ülőhelyeket. Lényegében bárki ülhetett bárhova ahol üres széket talált. Sőt, miután nem volt több mérkőzés az 5-ös asztalon, külön felhívták arra az ott ülők figyelmét, hogy nyugodtan üljenek át másik helyre, ha úgy gondolják.

Mi is kipróbáltunk pár feljebb lévő ülőhelyet, hogy onnan milyen a kilátás, de nehéz megmondani melyik a jobb. A 2. sorban (ami lényegében az első) nagyon közel vannak a játékosok, nagyon emberközeli az élmény, de csak maximum 2 asztalra van jó rálátás. Míg fentebbről még a középső asztal is jól látható, viszont az egész elég távolinak tűnik. Őszintén, nem tudom legközelebb hova vennék jegyet. Talán ugyanide, csak a szemben lévő oldalra, a 2-es, 3-as asztal közé, és ha másik mérkőzést, vagy a főasztalt szeretném látni, akkor átülnék feljebb. Ha viszont már csak a főasztalon játszanak (elődöntő és döntő), akkor mindenképpen magasabbra, minimum a 7-8. sor környékére vennék jegyet, de még a legfelső sorokból is remekül lehet látni.

Az ott töltött három nap alatt folyamatosan az járt a fejemben, hogy milyen kár, hogy csak egy asztal van bekamerázva. Mennyi jó meccsről maradnak le a snooker rajongók. Láttuk Mark Allen-t Tom Ford ellen feljönni 4-1-ről 4-4-re, majd a döntő frame-ben már az összes helyszínen lévő azt az asztalt figyelte, még ez Eurosport kamerásai is elkezdték venni a meccset. (Azóta sem tudom, hogy miért, nem hiszem, hogy leadták a TV-ben, talán csak azért, hogy a kivetítőn láthassák a részleteket azok is akik messzebb ültek tőle.)

Azt a hangulatot leírni sem lehet, amikor Ronnie 4-0-ra vesztésre állt Andrew Higginson ellen  és elkezdte sorra megnyerni a frame-eket. A TV is adta, de biztosan nem hallatszott be minden kiabálás amit Ronnie kapott, és az az egy sem, ami Andrew-t bíztatta. Szegény a végén már csak mosolygott, szinte tragikomikus volt ahogy az egész csarnok Ronnie-t bíztatta, majd mikor egy bátortalan hang azt kiabálta, hogy "C'mon Andrew!", még el is nevette magát.

Az eddig látott legjobb snooker meccs címet is kiosztottam, és sajnos ezt sem adta a TV. Shaun Murphy játszott Mark Selby ellen az elődöntőbe jutásért, viszont a hangulat egyáltalán nem volt olyan komoly, mint a tét. Mint két barát, viccelődtek, szórakoztatták a közönséget, még a két bíró is együtt nevetett velük. Hihetetlen mérkőzés volt, izgalmas, vicces és a végén senkit nem érdekelt ki nyert, mindkét játékos ugyanolyan óriási tapsot kapott.

A meccsek után lehetőség volt találkozni a játékosokkal. Többnyire a nyertesek jöttek ki, de néha az ellenfél is, ha kellően népszerű emberről volt szó. Itt értek nagyon kellemes meglepetések és sajnos egy-két csalódás is. Nagyon vártam a találkozót Ronnie-val, de sajnos vele nem lehetett fényképezkedni, leültették egy asztalhoz és autogramokat osztott, fel sem nézett szinte, majd mikor a rendező szólt, hogy mehet, eldobta a tollat és elrohant. Nem erre számítottam.

Judd Trump-ot egy esti meccs után kaptuk el. Vele sem lehetett fényképezkedni, az egyik rendező szigorúan állt mellette és "no photo" dörmögéssel ijesztett el mindenkit, szintén csak aláírásért lehetett sorban állni. Judd olyan szinten fáradt volt, hogy nem hiszem, hogy az egészből bármit érzékelt volna, szintén fel sem nézett, csak írt, írt, írt, majd mikor elfogytak az emberek üres tekintettel motyogta, hogy akkor most mit is kell csinálnia. Megmondták neki, hogy menjen vissza, öltözzön fel, fogja meg a dákóját és indulnak. Szerintem azt se tudta hol van.

Neil Robertson-nal sikerült képet készíteni, bár kicsit későn értünk oda és pont rohant volna el ő is, de utána kiabáltam és megkértem, hogy még egy képre álljon meg. Nagyon kedvesen visszajött és mosolygott egyet nekünk a kép kedvéért. Sajnos vele csak ennyit sikerült találkozni.

A legkellemesebb meglepetést Shaun Murphy és Mark Selby jelentette. Murphy-vel kétszer is találkoztunk. Először amikor nyert Barry Hawkins ellen. Nagyon kedves volt, készségesen fényképezkedett és beszélgetett velünk. Majd másodszor, amikor a fent is említett remek mérkőzést játszotta Mark Selby ellen. Ekkor mindketten kijöttek a meccs után és ott folytatták a viccelődést ahol bent abbahagyták. Az egész fényképezkedés nagyon jó hangulatban telt, élvezték, hogy ott vannak az emberek és tényleg addig ott maradtak amíg mindenki el tudta készíteni az összes fényképet amire vágyott, és alá tudott íratni mindent amit akart.


Sajnos Stephen Lee nagyon rohant az egyik esti meccse után, épphogy sikerült egy fényképet elkattintani és már ott se volt. Hazafelé találkoztunk vele az utcán, a taxit leste az út közepén, -10 fokban, egy szál ingben. Tényleg siethetett valahova.

Mark Williams is a csalódások közé tartozott. Sokkal morcosabb mint gondoltam, egyáltalán nem volt készséges a fényképezést illetően.

Miután Tom Ford kikapott Mark Allen-től a feljebb említett nagyon izgalmas mérkőzésen, véletlenül összefutottunk vele a folyosón. Nagyon kedves és szomorú volt, látszódott rajta, hogy mennyire bántja, hogy elszalasztotta ezt a nagy lehetőséget, hogy a 16 közé jusson.

Martin Gould bár kikapott Ricky Walden-től és nem jutott be a 16 közé, de egész héten ottmaradt Berlinben és a folyosón barátkozott az egyik rendező hölggyel. Így őt minden nap megtalálták a snookert kedvelők, akikkel bármikor bármilyen mennyiségben nagyon kedves volt. Szerintem szerzett pár új rajongót ezzel.

Összefoglalva, ez a három nap leírhatatlan élményt nyújtott és biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy itt jártam.

2010. január 18., hétfő

Kalandjaim a hajfestéssel

Történt az egész úgy, hogy hosszú idő és sok tervezgetés után végre befestettem vörösre a hajam. Mégpedig egy fodrásszal, mert így tűnt a legbiztonságosabb megoldásnak. Viszont a fodrász drága, és mivel már vagy 4x láttam hogy csinálja, így úgy éreztem itt az ideje megpróbálni. Végülis mérnök leszek, megoldom... :)

Amit előljáróban jótanácsként el tudok mondani:
 1) Szerezz be egy barátnőt, mert egyedül nem fog menni.
2) A fürdőszoba takarítást a művelet utánra hagyd, mert még a zuhanyfüggöny is hajfestékes lesz...
3) Azt a mondatot már a 3. adag hajmosásnál ignoráld, hogy "addig mossa, míg tiszta víz nem folyik a hajából", mert még az 5. után sem fog bekövetkezni.
4) A barátnő ellenőrizze le a füled és mindened ahova nem látsz, hogy milyen szinten festékes, mert nagyon az lesz.
5) A dobozon lévő szín irányadó csak...

A hajam jó lett, bár szupervadító és nem egy office-wear. De majd kifakul mire újra jelenésem lesz. Addig meg valahogy csak elviselem a rám mosolygó férfiak hadát... ;)

2010. január 1., péntek

2009

Minden évben írok egy kis összefoglalót az elmúlt 1 évről. Hogy sikerült, mi történt, milyen volt úgy egészében.
Kicsit most érzem a legnehezebbnek szavakba foglalni...
Ez az év egyszerűen fantasztikus volt!
Ne értsetek félre, történt rengeteg rossz dolog, olyan dolgok amiken nehezen tettem túl magam, de túltettem, megbírkóztam vele, hála a barátaimnak és ez az ami számít, ebből tanultam a legtöbbet.
Annyi, de annyi jó dolog is történt, többet nevettem és szórakoztam ebben az egy évben mint talán az elmúlt 24-ben összesen. Végre úgy érzem, hogy ÉLTEM, csupa nagy betűvel!!! :)
Most nem fogok minden hónapra kitérni egyenként, és nem is tudok mindent leírni ide, mert annyi minden volt, hogy a felét biztosan elfelejtem. :)
Megpróbálom azért a főbb dolgokat összefoglalni:

  • Barátok: Kezdjük a rosszal, volt akiben nagyot csalódtam és megszakadt a kapcsolat.
    Viszont ez az év egyértelműen a barátaimról szólt!
    Rátaláltam a legeslegjobb barátra és a legeslegjobb barátnőre, akikre bármikor számíthatok és ez mindennél többet ér!!! A régi barátaim pedig megmaradtak és ennek rettentően örülök!
  • Szórakozás: Ez az oldal is kevés lenne felsorolni, hogy mennyi minden történt azon a nagyon sok bulin és baráti összejövetelen ami ebben az évben volt.
    Talán a tetőpont a Sziget 0. nap és a Szilveszter volt, mindkettő felejthetetlen élmény marad örökre, ebben teljesen biztos vagyok! :) Külön köszönet Panyinak és M-nek, mert rátok mindig lehet számítani ha egy kis mókáról van szó... :)
  • Szerelem: Még mindig teljesen reménytelen vagyok (vagy a helyzet az? :D )... Hé, ha kedves, aranyos fiú vagy és ezt olvasod, akkor hívj el randizni! :)
  • Én: Teljes életmódváltás, azt hiszem ez jó szó erre az évre. Jelentősen több szórakozás, lazább és spontánabb gondolkodás. Több sport és egészségesebb étkezés. (-7 kiló egyelőre az eredménye...) :)
    Vörös haj, mert már olyan régóta ki akartam próbálni. Pozitív hozzáállás és 120%-os pörgés. :)
  • Suli: Erről is meg kell emlékezni, mert még mindig van. Lassan végzek, még 2 vizsga és jöhet a finish a szakdogával meg ami azzal jár.
    Az év legnagyobb pofonját viszont pont a BME-hez köthetem. Majd egyszer talán elmesélem annak is aki még nem hallotta a sztorit...
  • Munka: BB ment, CIB jött, majd lassan az is megy, SZTAKI mától indul. "Szabadidőmben" pedig perecet árulok és angolt tanítok. Hiába, kell a pénz a diplomára... :)
  • Akik nélkül ez biztosan nem így alakult volna, az a 3 ember, akik az abszolút pozitív irányát adták az évemnek: Zsófi, Panyi és M
Azt hiszem így első nekifutásra ennyi jutott eszembe.
Köszönöm mindenkinek ezt az évet és ha ezentúl minden évem legalább ilyen jó lesz, akkor már boldog leszek... :)

2009. október 16., péntek

elte

Hm, mesélek kicsit a tegnap estéről, nehogy olyat blogoljak amit még nem akarok... :)

Szóval tegnap elmentünk Szörpi meghívásának hatására egy ELTE-s buliba, nevezetesen valami szüreti mulatság nevet viselt a dolog. Gondoltam miért ne, egyszer én is megnézhetem milyenek azok az eltések így nagy mennyiségben.

Hm, hát az eleje jól indult, itthon ledöntöttünk némi pezsgőt (igen, végre kiittunk a felhalmozódott pezsgő készletemből) és útnak indultunk. Rendkívül jól szórakoztunk az utcán amint hárman összekapaszkodva andalogtunk egy 2 embernek is szűk utcán. Jó volt na! :D

Aztán odaértünk és Panyi és Szörpi is kedvesen befizetett a labdadobálós-lufilyukasztós játékba, ahol eszméletlen nagy szerencsével nyertem egy felest és egy 'supersafe' óvszert... :) Megnéztem, elég sokára jár le a szavatossága szerencsére... Valahogy a kezem közé került egy fiú, akinek ördögszarvakat csináltam szalaggal, majd beszélgetni próbáltam vele, ami kis híján kudarcba fulladt így inkább hagytam. (Tanulság: Ha ittál még nehezebb a feltörő röhögést magadban tartani... )

Ezután Panyival lecsüccsentünk egy kényelmes fotelra és bámultuk az embereket, néha összenéztük sokat sejtetően vagy épp jól megdumáltuk a látottakat. Volt ott minden... igazából tök érdekes látvány volt az egész.

Majd jött az est poénja: főhősnőnk eltés buliban megismerkedik egy sráccal, mert a srácnak Chuck-os pólója volt és le kellett szólítani megkérdezni honnan van mert miértne. Kis beszélgetés és az összes kedvenc sorozat felsorolása után a nevezett srácról persze kiderül, hogy nem eltés... na honnan való?? na honnan?? hát persze, hogy BME-s és infós... Kicsi a világ, mi? Vagy én vagyok valami kockamágnessel bekenve... :D (De legalább nem 20 éves volt.)

Így leírva egész jó kis estének tűnik, de igazából elég semmilyen volt. Viszont jót beszélgettünk Panyival az éjszaka közepéig, az tetszett... :)

2009. október 5., hétfő

szülinap és vöröske

Hm, egy kicsit le vagyok maradva az írással... Mivel érkeztek a panaszok, így végre rászánom magam a pótlásra. :)

Ezer dolog történt az elmúlt bő 1 hónapban, így mindent leírni nem fogok tudni.
2 nagyobb eseményt azért megemlítek:
Az első az újabb és rövidebb - vörös a hajam!!! :)

A második és hosszabb - 'A' #kittipanyi szülinap, azaz a #kittipanyi fesztivál
Meg kell, hogy állapítsam, hogy a legkirályabb dolog a világon ha az embernek a legjobb barátjával egy napon van a szülinapja! :) Még királyabb ha úgy döntünk, hogy ezt bizony úgy rendesen meg is ünnepeljük... :)

Az egész aug. 31-én kezdődött a szülinapunk előestéjén. Mivel néhány barát nem szeret bulizni járni és bulihelyen nagyon beszélgetni sem lehet, így azt találtuk ki, hogy tartunk egy "open day"-t nálam. Ez abból állt, hogy egész nap nálam voltunk és ezt mindenkinek elmondtuk, így akkor jöttek-mentek az emberek amikor kedvük volt.
Reggel 10-kor kezdtünk, Panyi csinált madártejet, én sütöttem egy tortát magunknak. F itt volt és segédkezett. Majd dél körül megjött Zs és szuper csajos ajándékokkal lepett meg! :) Főztünk finom ebédet. Szörpilány is beugrott, filmeztünk, dumáltunk.


Később A és G is megérkezett. Este felé pedig egy meglepi készülődött. :)
J+R, Misi, Bazsi egy tökaranyos tortával leptek meg minket. Elfogyott egy üveg pezsgő és jó volt a hangulat...

Igen, 20 évesek voltunk, és igen, #kittipanyi azért kellett. :) (Bocsi attól aki nem érti ezt a #kittipanyi poént, tessék followolni minket twitteren... :) )

Szóval szuperjó kis nap volt, annyira jó volt az, hogy ennyien beugrottak és velünk voltak egy kicsit. (Persze aki túl messze volt beugrani attól meg az email esett különösen jól... :) )

Ha ilyen jól telt a szülinapelőtti nap, akkor ezt a szülinap napja sem hazudtolhatta meg... Akkorra egy kellemes családias hangulatú bulit terveztünk kedvenc helyünkön koktélok közepette. Foglaltam is asztalt 20 főre Panyi Kitti névre. :) Ahogy közeledett az este egyre jobban úgy éreztük, hogy kevés lesz ez a 20 fős asztal...
Végül indulás előtt Panyi beugrott egy kis bemelegítésre... előkerült még egy üveg pezsgő meg 2 energiaital. Mi tényleg csak 1-1 pohárral akartunk inni... de tényleg... :)
A végeredmény az lett, hogy kicsit mosolygósan 20 percet késve érkeztünk meg a saját szülinapi bulinkra ahol végül 20 helyett kb. 30 ember gyűlt össze! :) Na, nem volt semmi hangulat be kell valljam... :)
Utólag is mégegyszer köszi mindenkinek aki eljött akár előtte nap, akár aznap, nagyon-nagyon örültem/örültünk Nektek!!! :)

2009. augusztus 28., péntek

mozi

Ma elmentünk moziba. Nem volt ott. Majszoltam a kukoricát és arra gondoltam, hogy most már nem vele veszek közös 'közepesmenüt'. Utálom, hogy az életem változik... :(

2009. augusztus 14., péntek

első szigetem avagy életem egyik legjobb bulija

Nem is tudom hol kezdjem, hogy lehet ezt a kb. 13 órát visszaadni az életemből...
Kezdődött az egész úgy, hogy Zs, F, M és én elindultunk a Sziget 0. napra. Kiértünk, nézelődtünk, sétálgattunk, Panyit kerestünk, iszogattunk, üldögéltünk, 'ásványvizet' szereztünk... stbstb.
Közben megérkezett T is és csatlakozott hozzánk egy kis kólával, hogy lehessen mibe önteni az ásványvizet amit annak rendje és módja szerint el is pusztítottunk. :) Közben mentek a koncertek, beszélgettünk, táncolgattunk, megérkezett a VK-s társulat is, akik nagyon aranyosan konstatálták, hogy nekünk már milyen jó kedvünk van. :)

Majd mikor a nagyszínpadon bezárt a bazár átmentünk az A38 színpadhoz, ahol Ladánybene, Sub Bass, Animal Cannibals és hasonló jóságok vártak ránk. Ám T-nek elvonási tünetei kezdtek lenni, így minden erőnkkel nekiálltunk neki cigi árusító helyet keresni. A nagy keresgélés közben pedig rábukkantam valamire, amit már ezer éve szerettem volna: egy felfújható bunkósbotra! (Az eredeti álom egy kalapács volt, de mikor megláttam a gyönyörű fekete bunkósbotot kék dudorokkal, egyszerűen nem tudtam ellenállni.) :) M rögtön (majdnem) meg is vette nekem és indult az ámokfutás! :D

A fiúk szerint a feladatom az volt, hogy percenként legalább egy hímneműt (őket kivéve) fejbevágjak az új bunkómmal. Próbáltam jól teljesíteni, így ütöttem mindenkit aki szembejött, mellettünk állt, leelőztünk vagy csak simán epszilon sugarú környezetembe került. És amin abszolút meglepődtem, hogy az emberek 98%-a mindezt egy széles vigyorral nyugtázta -> jófej emberek tömörülnek arrafelé. :)

A cigi sikeres beszerzése után visszatértünk a koncerthez, ahol a fiúk felváltva vették nyakukba F-et, aki a bunkómmal a magasból jól fejbevert mindenkit akit ért. :) Mindezt persze a 3. sorból... Ha kicsit előrébb megyünk még Sub Bass is kap egyet. :D

Koncert után kis relax ücsörgés, majd a hideg és a fáradtság miatt döntés: irány haza. Ekkor kb. 2:00- 2:30 lehetett. Vidáman bandukoltunk kifelé, amikor egyszercsak a két fiú eszeveszett módon elrohant a sátrak között valamerre. Mi F-el nem értettük mi van, de kénytelenek voltunk utánuk menni, mert sercperc alatt eltűntek volna. Mikor közelebb értünk derült ki, hogy találtak egy bulit, ahol szuperjó zene szólt. Mi sem kellett több, bevágódtunk a tömegbe és indult a tánci-tánci, persze szigorúan bunkóval a kezemben.
Azt a megállapítást kellett tennem, hogy egy bunkósbot a legjobb ismerkedési forma! Minden fiút fejbevágtam és rögtön jött az ezres vigyor és a kedves szavak... kár hogy mindenki külföldi volt rajtunk kívül...

Azt este sztorija a papucsmentő akciónk volt. Tánc közben egyszercsak odajön hozzám egy magas szőke srác és ezerrel nekiáll magyarázni nekem külföldiül. Már mondja egy ideje, mire leesett, hogy azért nem értem, mert se nem magyarul, se nem angolul beszél, a többi nyelvhez meg nem értek. Szóltam neki, hogy "I dont understand you". Rámnéz, "Ja", és mondja mostmár angolul. Magyarázott valamit flip-flop-ról meg mutogatott előre felé, de a felét nem hallottam annak amit mond, így próbáltam találgatni. Láttam, hogy mezítláb van az egyik lába és végre észrevettem, hogy azért mutogat előre, mert ott egy tető és a tetőn meg ott egy papucs.
Ekkor már értettem a problémát, de nem láttam a megoldást. Ő viszont úgy érezte, hogy a bunkómmal le tudja szedni a papucsot, így kölcsönadtam neki. Tett pár reménytelen kísérletet, de a papucs maradt a tetőn. Ekkor M is bekapcsolódott a sztoriba és neki támadt az az ötlete, hogy T vegye fel F-et a nyakába és úgy kotorja le a bunkóval a papucsot.
Odahajolok a sráchoz, elkezdem neki mondani a tervet, de még mielőtt végig tudtam volna mondani a következő kép amit látok, hogy a srác felkapja F-et és szó szerint feldobta a tetőre, alig lóg le lábfeje.
Omg, itt elfutott az ijedtség, mert ez a tető csak egy ilyen ponyva volt ami deszkákra volt rárakva. Egy pillanatig azt hittem ott fog leszakadni az egész... De aztán a papucs megérkezett a földre, F-et leszedték a tetőről és mindenki happy volt, főleg a srác, aki agyon puszilgatta F-et is meg engem is. :D
A fő poén mint utólag megtudtam az volt, hogy F az egész beszélgetésből és problémából kimaradt, így ő az egészből annyit észlelt, hogy táncolgatás közben felkapja egy idegen srác akivel mi beszélünk és feldobja a tetőre. :D Azért kicsit meglepődhetett... :D

No, hát ilyen egy jó kis bulis éjszaka, reggel 5-kor az első HÉV-vel haza is jöttünk, addig bírtuk.
Reggel 6 körül a Keleti mellett egy unatkozó rendőr nagyon jót nevetett rajtam, ahogy jövök fel a metróból kezemben egy fekete bunkósbottal, enyhén sárosan, de vidáman.

Remélem még lesz ilyen buli, mert ez mindent megért!!! :)

2009. augusztus 7., péntek

búcsú buli

Kicsit megkésve, de tegnap lezajlott a búcsú bulim az ex munkatársakkal. Bevallom, kicsit félve indultam neki, mindegy hogy miért, de nem voltam túl magabiztos...

Sajnos nem olyan sokan jöttek el, mint amennyit szerettem volna, de együtt tudok élni a ténnyel, hogy nem volt kedvük hozzá. Annál jobban örültem azoknak akik eljöttek. Beszélgettünk egy jót, volt lakásnéző túra, iszogatás meg japán wc-s vicces videó. :)

Utána a társaság 2/3-a átvonult Rióba, ahol Snap koncert volt. "Egy valami névtelen együttes." - by me, aztán fel lettem világosítva, hogy megint én vagyok a műveletlen. :) Hát az együttesről annyit, hogy kb. 5 számot énekeltek (??) el, közben a csaj korához méltatlanul rövid nadrágban ugrált, a srác meg Morpheus-os kabátból vetkőzött félmesztelenre bőrnaciban. Szóval na, örültem, hogy nem kellett ezért belépőt fizetnem... :)

Kicsit ódzkodtam Riótól, de ezt meghazuttolva rettentő jót buliztunk. Megjelentek a haverok akikkel egyszerűen nem lehet nem végigröhögni és végigtáncolni az estét. Volt kis lassúzós beszélgetés tuctuc zenére, no wonder miért nem volt hangom reggelre. Végül a hajnali záráskor el kellett hagynunk a táncparkettet. Világosban jöttem haza legalább, nehogy ellopjanak... :)

Szuperjó kis este volt, az ilyenek mindig visszalendítenek a jókedvbe, már csak egy kiadós alvás kell a boldogsághoz. :)

2009. augusztus 4., kedd

mozgalmas hét

Kicsit megint el vagyok maradva az írással, pedig mozgalmasan telnek a napjaim. Íme egy kis összefoglaló az elmúlt hétről:

A hétfő még a pihenésről szólt és a készülődésről. Kedden hajnalban nyakamba vettem a várost, a cél Mezőkövesd volt, de előtte várt még néhány megálló. Kezdetben a Népligetben szedtem össze Petit, hogy együtt kimenjünk a reptérre, ahol már Csabiék vártak ránk. Maya az első pillanattól mosolygott, tündéri kiscsaj. Bepattantunk az autóba és irány Mezőkövesd, majd a szomszédos strand. Nagy jó kis nap volt, jó fáradtan estem haza.

Másnap, szerdán szintén korán kelés, de most a másik irányba indultam, Siófok volt a célállomás ahol Anyuval találkoztam és strandoltam. Kicsit fáradt voltam, így délután sikerült egy kellemeset aludni az árnyékban. Megint elég későn estem haza, ráadásul életem egyik legfurább dolga történt velem hazafelé a buszon. (De erről majd egyszer talán mesélek... most tuti nem. :) )

Csütörtökön pihenést és sütést céloztam meg, ehhez képest még egy italnagykerben is voltam és beszereztem egy szuperfinom mogyorólikőrt. Délutánra már lassan az is kiderült másnap hogy jutok le Csopakra. A meggyes sütim elég jól sikerült, viszont a lekváros tekercs katasztrófa lett... Ez van, még gyakorolni kell! :)

Péntek reggel a lehető legkésőbbre húztam fel az órám, ki akartam magam pihenni amennyire csak lehet, hogy bírjam az esti buli gyűrődéseit. Persze nem tudtam aludni. :D
8-kor elindultam a vonatra, útközben Panyit felszedtem Velencén, majd egész normális körülmények között ledöcögtünk Csopakig. Délre már ott is voltunk.
Nagyon jól éreztem magam, megismertem és megkedveltem jópár embert. Volt éjszakai fürdés, pizza és sok vidámság. Egészen hajnali 5-ig ment a dorbézolás, akkor már kb. úgy ájultam be az ágyba. :)

Persze aludni megint nem sokat tudtam, így 9-kor már fent voltam, de valahogy sikerült egész emberi fejet vágni a dologhoz. :) Még strandoltunk aznap, sőt finom vacsit is kaptunk, aztán este irány haza. Szerencsére már nem vonattal...

Nemsemmi hét volt, de nagyon jól éreztem magam szinte minden pillanatában, így nyugodtan bevállalnék még ilyet! :)

2009. július 19., vasárnap

csúszunk

Csütörtök hajnalban arra ébredtem, hogy igen, ez az a nap, amikor végre elmegyünk csúszdaparkba. (Igen, hosszú szervezés végén végre eredmény is lett.) Bár nem sikerült annyi embert belevonni a programba amennyit eleinte terveztünk, de azért 5-en nekivágtunk végre a kalandnak.

Előtte még az Örsön beszereztünk mindent ami kellhet, egy kis uzsonnára való, egy kis reggeli meg 2 üveg víz. Zsófi volt olyan kedves és elfuvarozott minket Mogyoródig, olyan fél 11 felé érkeztünk meg.

Kezdetnek a lánytrió csobbant egyet az élménymedencében, míg a fiúk minden bemelegítés nélkül már a csúszdán is voltak. Ezután jött a lányok részéről sok-sok lassú folyós napozgatós-relaxálós pillanat meg sok-sok csúszás a fiúkkal együtt.

Legjobban nekem a "fánkos" (=értsd matraccal csúszós) csúszdák tetszettek. Már öreg vagyok a durvábbakhoz. Azért persze 1-1 félelmeteset is kipróbáltam, de most már jobban élvezem a kis lötyi vihogós, sikítozós élményt. :)

Negatívum, hogy megrázóan drága minden. A belépő is és bent is az egekben járnak az árak. Ez van, vinni kell sok pénzt vagy kaját.

Jótanács: Akinek van saját úszógumija ami csúszásra alkalmas az vigye magával, kevesebbet kell sorban állni. (Bár így is viszonylag rövid időket töltöttünk csak várakozással pedig elég sokan voltak.)

Jó volt, szép volt, menjünk máskor is!