Haszprus

RSS az arcodba, automatikusan

©   Haszprus   |   hwsw

Eddig csak olyan RSS olvasóval találkoztam, amit külön el kellett indítani (még ha ez egy firefox panel betöltését is jelentette), és nem gyűjtötte össze a legfrissebb cuccokat külön rss-ekből egy helyre, hanem az rss-eken egyesével kellett végigmászni. Nem láttam a technológiának túl sok értelmét, mivel jobb ez mintha megnyitnám az összes kedvenc blogomat egy-egy ablakban – kérdeztem.

Pár napja felraktam a Google Desktopot, és Sidebar formációban használom. Nem tudtam előtte, hogy hogy működik, nem olvastam utána. Lényeg hogy egyszercsak észrevettem, hogy azokról a site-okról jelennek meg hírek a web clips részben, amiket látogatok. Beszarás, a szoftver begyűjti a látogatott site-jaimról az rss feedeket tök automatikusan, és egy listában tájékoztat ha valami frissülés van. Nagyon jónak tartom, még ha számomra fölösleges is. Aki valóban olyan rss feedeket olvas, amikben igazi hírek vannak, vagy csak egyszerűen télleg marha up to date akar lenni, annak ez egy frankó feature.

Hogy legyen is valami kontent, belökök egy nemtom hányaknak ismert szolgáltatást, a PubSubot. Ez abban áll, hogy mindenféle hírsite-okat monitoroz az általad megadott keresőkifejezésre, és összeállít egy neked megfelelő Atom feedet az egészből. Én pár napja beírtam hogy "intel processors", s mára van egy 32 entryből álló atom feedem a témára.

Elkészítettem a Linkbár rss feedjét, a menüben megtaláljátok.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!




az a hatranya a pubsubnak, hogy az atlag felhasznalo szamara remenytelenul lassu. atlagjuzer ra akar keresni intel processzorokra, akkor az informaciora valoszinuleg azonnal van szuksege, nem 10perc mulva es nem 2 nap mulva.
(nem kerek olyan ellenervet, h google indexelesi folyamata is 2 napot vesz igenybe. igaz, de ha gugliba beirom, h intel processzorok, akkor loki a talalatokat azonnal)

De a pubsub nem egy kereső Szerintem tök fasza hogy ha kiváncsi vagy az intel processzorokkal kapcsolatos hírekre, vagy _akármire_, akkor pontosan arra a témakörre előfizethetsz rss-en keresztül.

Az más kérdés hogy a google desktopot már jónéhány napja uninstalláltam. (Sidebarként túl sok területet foglal, másként meg látványban is zavaró a rengeteg hír, de amúgy se akarok ennyire up to date lenni, ennyire nem vonzanak a blogfrissítések vagy hírek, nomeg gátolja az embert a munkában vagy bármiben.)

en akkor sem josolok nagy jovot ennek a dolognak
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...