Mit tud a Haszprus überblog?

A Haszprus überblog egy saját fejlesztésű blogmotor.

  1. Főoldalon az aktuális bejegyzések olvashatók. Beálltható, hogy hány napi termés jelenjen meg egyszerre.
  2. Lehet keresni a bejegyzések, kommentek, felhasználók és linkek közt, a jobb menüből.
  3. Van privát üzenőrendszer, azaz a felhasználók beszélgethetnek úgy is, hogy közvetlen valakinek küldik a mondandójukat. A privát üzenőrendszerben mindig két fél vesz részt.
  4. Vannak felhasználói adatok, melyeket a profil oldalon szerkeszthetsz magadnak. Megadhatod az email címedet, ide kaphatsz a privát üzeneteidről értesítést, vagy beállíthatod hogy esetleg más néven jelenj meg, mint ami a loginod.
  5. A menüben testreszabható, hogy hány napnyi friss témát, vagy üzenőfalat kívánsz megjeleníteni. Az üzenőfal archívum lapozható.
  6. A menüből elérheted az archívumot, ahol a régebbi bejegyzéseket láthatod évekre, hónapokra, kategóriákra bontva. Ezeket a bontásokat szabadon kombinálhatod, egyszerre több kategóriát is láthatsz stb.
  7. Van képgaléria, ahol Haszprust és környezetét képeken keresztül ismerheted meg.
  8. A Megfigyelőközpontban láthatod, hogy kik olvassák a Haszprus blogot, és kik a legaktívabb hozzászólók. Legalábbis a regisztrált felhasználók közt.
  9. Minden bejegyzéshez hozzászólhatsz, vagy éppen mások kommentárjait olvashatod. Jelen pillanatban (2005. július 6.) nem tudok egyetlen más blogot sem, ahol a saját hozzászólásodat megjelenés után is átszerkesztheted*.
  10. Némely bejegyzések nem láthatók a publikum számára, más bejegyzések moderáltak, megint másokhoz pedig már nem lehet hozzászólni.
  11. A kommentek spam- és káromkodásszűrés alatt állnak, minőségüket pedig a Mesterséges Intelligencia javítja fel. Ha egy komment biztosan spam vagy túl durva, a rendszer automatikusan visszavonhatatlanul törli. Ha nem 100%, de nagyon valószínű, akkor visszavonhatóan törli. Ha csak gyanús, akkor várakozási sorba kerül, és engedélyezni kell, ha pedig nem gyanús, akkor rögtön megjelenik.
  12. A blogon vannak trusted userek, akik a többieknél több tartalmat láthatnak, többmindenhez szólhatnak hozzá, alacsonyabb moderációs szint vonatkozik rájuk, és egyéb apróbb jogosultságaik is vannak.
  13. A menüben minden bejegyzésnél láthatsz a téma alapján kapcsolódó bejegyzésekből egy csokrot.
  14. A menüben láthatod, hogy milyen zenéket hallgatok.
  15. A linkbáron különféle érdekes, vicces, vagy épp elgondolkodtató oldalakra hívom fel a figyelmed, de te is küldhetsz linket.
  16. A főoldalon (és a megfigyelőközpontban) növekvő méretű linkekkel honorálom azt, ha valaki aktívan kommentel a blogon.
  17. Társszerzők is bővítik a blog tartalmát, a saját bejegyzéseiknél a hozzászólásokat ők is moderálhatják.
  18. Lightweight gallery segíti a linkelt képek közti tallózgatást.
  19. Bizonyára számos dolog van még, amit itt nem írtam le, mert nem jutott eszembe, és így is hosszú már a lista...

A Haszprus überblog tudásának jórésze csak bejelentkezve válik elérhetővé.

Regisztrálni a bal menü tetején lehet, bejelentkezni ugyanott. Elfelejtett jelszó pótlása itt.

Haszprusról további infók a www.haszprus.hu címen.