Haszprus

Normafa

©   Haszprus   |   350d bringa normafa történelem

Hosszas könnyű terepen való túrázgatás után végül elszántam magam, hogy meglátogassam a Normafát. Persze ez régóta tervbe volt véve. Életemben először jártam arra, eddig kimaradt, a Budai-hegységben nem igazán túrázgattunk sosem.

Szóval rengeteg térképforgatás után eljutottam a megfelelő helyre, a Normafához. Azonban ezt megelőzte még az Istenhegyi út, ami mellett azt hiszem nem véletlen, hogy fogaskerekű vasút jár, valami oka ennek csak lehet, és nálam bölcsebb bringások úgy tűnik rájöttek már erre Azt a négy kilómétert (eredetileg 2,7-et hittem) a jelenlegi kondíciómban 50 percembe telt megtenni, ennek oka hogy állandó hosszas pihenőket voltam kénytelen beiktatni. Tulajdonképpen izomfejlesztésre és zsírégetésre feltehetően jó ez az emelkedő, valószínűleg nem most tettem meg utoljára.

Hanem a Normafán mint utólag kiderült nem sikerült megtalálnom az ideális downhill terepet, helyette valami atomdurva erdei ösvényre tévedtem, ami tele volt sziklákkal meg egyéb nem túl bukásbarát dolgokkal, úgyhogy éreztem hogy bizony kellene valami komolyabb védőfelszerelés, nem véletlen az, hogy az ember akár 130 ezret is elkölthet mindenféle kipárnázott biciklis ruhákra és teljes fejet fedő sisakokra. Egy ötméteres szakaszon inkább le is szálltam mert éreztem hogy ha arra rámegyek, egyrészt fékkel nem tudom megfogni magam (össze-vissza pattog a kerék a sziklákon), másrészt tolószékhez nincs kedvem, harmadrészt ha eltöröm valamimet akkor bizony elég bajos kijutni az erdőből. Szóval nem vicc, kemény terep volt, gondolhatjátok hogy nem ok nélkül szálltam le.

Az út végét egy mocsaras rész felé vettem, persze nem szándékosan, de végülis akkora örömöt okozott hogy sikerült átkelnem elbukás nélkül, hogy majdnem visszamentem még egy kicsit dagonyázni De felfelé valószínűleg azért csak elzúgtam volna a sárban, úgyhogy inkább kihagytam.

Erre jártam:

(Elsőre nem volt ám triviális a térképen, hogy mégis merre voltam, mármint ami az erdei részt illeti, de azért csak összeraktam, thx 2 turistautak.hu, utcakereső, index map)

Legközelebb más utat választok lefelé, elvileg van kellemes gyorsan vehető downhill rész, ahol az embernek nincs halálfélelme.

Egyébként nem vittem fényképezőt (macera, meg veszély), de azért megörökítettem az esemény utóéletét.


Érdemes megjegyezni a saras felnit, mint olyat… Ilyen ugye csak megfelelő méretű sárban keletkezik. Na ezér örültem hogy át tudtam jönni rajta (Rajtuk, merthogy elég sok volt ilyenekből, csurgott a sár az egész kerékről amikor kijöttem az erdőből. Atom volt )

(A fenti képek ISO 1600-asak, ezzel együtt elég szépek, a jobb felsőt és bal alsót feltétlen ajánlom nagyobb méretben )

(A túra alatt kb. 0,6 kg-ot fogytam. 68,7-re, konkrétan.)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

vegyél egy GPS kütyüt Mókás 3Dben nézni a letekert hegyi útvonalaidat! és még térképészni sem kell.. meg lehet geokesserkedni is

És a kerékpárodat ne a kádban mosd, mert elég sunny

Hol mossam, mosógépben?

Orca mibe fáj ez a téma? gps gyorstalpaló for dummiest, plz

Nem, viszel magaddal egy vödröt meg egy szivacsot és az udvaron. vagy garázsban, vagy...

Nincs egyik se. Másrészt ezzel így folyó vízzel le tudom önteni, vödör meg szivacs sux (ezt már megtapasztaltam előtte mert az előszobában kezdtem neki vödörrel és szivaccsal, de hamar beláttam hogy ezekkel nem érhető el nagy eredmény ). Ezzel együtt valszeg elég ritkán fogom lemosni. (Bár ha mindig ilyen durva terepre megyek, akkor lehet hogy megváltoztatom a véleményemet, nemtom, majd kialakul. Garázs meg udvar nincs tehát ezekről nem lehet szó, utcára nem viszem ki lemosni (amúgy is tilos afaik, és egy vödör vízzel nem sokat érek, viszont mire vizet cserélnék a vödörben, a bicónak feltehetően lába kelne ))

Haszprus van elég sokféle.. ami külön csak GPS vevő az mondjuk 20e HUFtól kezdődik.. de ahoz nem árt egy PDA vagy hasonló, hogy használható legyen..

aztán a másik amihez nem kell más kütyü.. na ebből is két féle van igazából.. az egyik amit futáshoz/biciklizéshez találtak ki... ezzel tudsz olyanokat is csinálni h letárolod egy adott útvonalon h hogy tekertél.. és legközelebb írja neked h múltkor milyen gyorsan mentél az adott helyen/mennyivel vagy lemaradva/előrébb, esetleg van pulzusmérő meg stbstbstb... szal frankó cucc sportoláshoz ez mondjuk olyan 40e HUF-tól

és végül van amit navigázióhoz/kiránduláshoz találtak ki.. ez mutatja neked h merre kell menni/útvonalat tervez/stbstbstb.. ennek is a legolcsóbb verziója olyan 40e HUF

az árakat egy osztrák üzletből vettem.. mivel nővérem ott él nem gond a hazahozatal.. és olcsóbbak arrafelé


Orca Csatlakozom Orca véleményéhez, szerintem is ha már beruháztál egy bicajra, érdemes mellé egy ilyen cuccot újítani, pláne, ha ilyen túrázós típus vagy, nem elsősorban városi bringás. És a geocaching is nagyon ász! Én is csinálnám, ha lenne rá időm...meg GPSem...meg bicajom...vagy valami.

Olol, kadban mosni, nelegyel mar szani. :> benzinkut + magasnyomasu moso


Bringamosási technikák nagyvárosiaknak - amiben mindenki egyetért, hogy a magasnyomású mosó ellenjavallt, a kád viszont - ahogy látom - egy nagyon is magától értetődő megoldás

Haszprus, ezt pont tegnap olvastam, és be is akartam linkelni, csak elmaradt.
Én a ház előtti parkolóban pár vödör meleg vízzel, egy mosogatókefével + rongyokkal felszerelkezve oldottam meg. Meg időről-időre lemossa az eső is.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...