mainframe

Legenda vagyok

©   mainframe   |   film

I am Legend (2007) - Röviden: egyszer nézős. Hosszabban: Ez tipikusan egy olyan film, amit megcsináltak, de minek. A téma megint egy 1024-szer lerágott csont (gyilkos vírus, elpusztult emberiség, mutáns 'zombik', stb.), a történet pocsék és félbehagyott, a kivitelezés korrekt, de ez így önmagában már kevés. Sok a lírai rész Will Smith magányáról, kevés az akció és/vagy bármilyen egyéb történés. Amikor történik valami mozgalmas, az pedig olyan totális sötétségben történik, hogy meg kellett csekkolnom kap-e még jelet a monitorom (DVD formátumban néztem, még csak nem is szar rip-ben). A fejlemények logikátlanok és csak úgy elénk vannak tolva. (Nesze, itt egy csaj. Nesze, itt egy okos zombi. Nesze, itt egy működő vakcina. Stb.) Az egész rövid, és mondom: totálisan minden szál (Will Smith visszaemlékezései, a világ sorsa, a kolónia kérdése, minden) félbe van hagyva. 5/10, és jóindulatú voltam.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 16 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A kivitelezés csak akkor korrekt, ha a monitoron annyira leveszed a fényerőt, hogy ne lásd a mutánsokat
Azon gondolkodom, ez a film egy jó kis hentelés lehetett volna Arnold Schwarzeneggerrel

(Viccet félretéve, sztem WS kevés önmagában egy film kitöltéséhez, még ehhez a kis másfél óráshoz is. Nem éreztem egy pillanatig sem, hogy hűdejól alakítana, pl. azért mert nem hatódtam meg sehol, noha a sztori elvileg adott rá lehetőséget. Vannak viszont színészek, akik jól boldogulnak egy ilyen feladattal, pl. Tom Hanks a 2,5 órás Cast Awayben kutya nélkül, tökegyedül… Tetszett a filmbuzin az a beszólás, hogy Sam kutyus azért lejátssza Wilsont )

Részemről 6/10, mert ahhoz kellően egyedi volt.

Az hogy van, hogy ez előbb jelenik meg mint a Because I said so, amit vagy egy nappal előtte írtam?

Számomra a filmben két pozitívum volt. A kihalt és félelmetesen csendes nagyváros ábrázolása és Will Smith alakítása. Csodálom nagyon, hogy a Boldogság Nyomában című remekben mutatott alakításáért nem kapott Oscart a csávó. Persze itt közel sem annyira jó, de tény, hogy viszi rendesen a filmet a hátán…

Hedge, mi mást tehetne, egyedüli szereplőként?

mainframe, azt a kritikát ínségesebb időkre tartogatom

Hedge
A kihalt és félelmetesen csendes nagyváros ábrázolása
Ezt időnként elsütik filmekben, mert maga a feeling eladja az egészet. (Ld. Holnapután, Resident Evil, Heroes-ban is voltak ilyen részek, aztán kicsit talán AI, Ördög Ügyvédje, és ezek csak azok, amiket láttam, és most így kapásból eszembe jutottak.)
Hazudok, mert a Holnapután-t nem láttam.
Haszprus Nem akarok ujjal mutogatni ki írt ilyet tucatszám régebben.

mainframe, so what? most már minőségi tartalomszolgáltatás van, hatványozottan igaz ez a társszerzőkre

Ez esküszöm most itt volt a film++-ban. (kommenteknél lévő magyarázat is jól ül)



Haszprus, Najó, de pont Will Smith az akire mostanság bármilyen szerepet aggatnak abban képes helyt állni… Lásd: Ali, Boldogság nyomában, Hancock (igaz még nem mutatták be, de a trailerből süt, hogy komikusként ismét tudja adni a legjobbat), nameg ott volt a két Bad Boys (bár a második felejthető számomra)… Szóval jó színész. Mernek rá drámai és komikus szerepeket is bízni és nem riad vissza ha akciózni kell. Viszont szegény ember nem tud filmet választani… Vagy az ügynöke béna, vagy nagyon pénzéhes, mert jópár szarban is láthattuk már…

Hedge Nekem a Bad Boys és a Wild Wild West is bejött, no meg a Men In Black 1-2 is teljesen. De azok is pont ilyesmi, egyszer nézős, buta filmek. Arra jó is, és ezt az érdemet ettől a műtől sem vitattam el (ezért is 5 pont, bár szinte csak lehúzást írtam).
Pont azokat nem láttam tőle amiket említettél. De majd bepótolom.

mainframe, Na akkor hajrá és toljál kritikát Szegény ember tényleg tele van bugyuta, de szórakoztató filmekkel, pedig láthatóan piszok jó színész… De rossz stratéga

13) Krizsán (nem regisztrált)
Az egész rövid, és mondom: totálisan minden szál (Will Smith visszaemlékezései, a világ sorsa, a kolónia kérdése, minden) félbe van hagyva. 5/10, és jóindulatú voltam.

Miért kéne befjezni mindig mindent? Szvsz pont így jó, ennél a filmnél simán nem kell,hogy mindenre választ adjon, sokmindent rád hagy, és elképzelheted te az apokalipszist ahogy akarod. Amúgy meg olvashtó pár okos dolog itt: I Am Legend (2007) - FAQ

Krizsán Forgatni fogok egy filmet, amiben egy órán át egy szőke, kék szemű férfi fog jeges tekintettel a kamerába nézni, közelről. Képzeljétek köré a történetet. Mindenki azt, amit csak akar. Akció, romantika, horror, pornó, horrorpornó, minden egyben. Ez atom ötlet, meg kell csinálni.
Komolyra fordítva a szót: sejtetés és sejtetés ill. félbehagyás és félbehagyás között is nagy a különbség. Számtalan filmben ült kiválóan, ebben szerintem a pénz/idő/ötlethiányt kendőzte.
Arról már nem is beszélve, hogy ha amerikai akciófilmet nézek, akkor azt várom (a legtöbb esetben), hogy igenis elém legyen pakolva a sztori. Ha szövevényt akarok, az nem Hollywood, nem sokmilliós kasszasikerfilm, és nem Will Smith lesz. Ezt garantálom.
Hedge Jaj, a legjobbat hagytam ki: A Függetlenség Napja. Mekkora állat film már!!

mainframe, Naba' tényleg… Főleg a sivatagban idegent vonszoló jelenet. Amikor nagytotálban ezt benyomják szakadok. Sosem felejtem el mekkora élmény volt moziban látni. És mekkora lesz 30 év múlva visszaemlékezni az ilyen apró, de mégis csodás momentumokra

Hedge Úgy van! Egy komplett generáció fog emlékezni a harmadik típusú pofonra.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...