Haszprus

KTH-s jegybeíratás pótdíjai

©   Haszprus   |   bme
elért eredmények leckekönyvbe történő bejegyeztetésének elmulasztása
különeljárási díj szolgáltatási díj
1 bejegyzés esetén - 500
2 bejegyzés esetén 2400 1000
3 bejegyzés esetén 7200 1500
4 bejegyzés esetén 14000 2000
5 bejegyzés esetén 29000 2500
6+ 5825 * bejegyzések száma, max 37800 500 / bejegyzés

További díjak itt.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 43 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Azt a büdös mindenit, ezek nem viccelnek :|

Erre én már nem is tudok mit mondani. BME.

Kapják be, és akkor még finom és nőies maradtam.

Ilyenkor elviszik az adott tanárbácsihoz, és aláíratják vele, vagy csak a KTH-s néni írja be?

Én úgy tudom a KTH-s néni írja be, csak kell előtte egy telefon a tanszékre, adategyeztetési célzattal. Egyszer elsírta nekem valami adminisztrátornő az egyik tanszéken hogy ilyen rettenetes sok munka van ám vele. Biztos drága az egyetem belső telefonhálózatán (Ha van olyan. Ha nincs, az vérciki.) a percdíj.

És mi van, ha aláírás hiányzik? KTH-s Katika odaírja a prof nevét, és kész?!
Van telefonhálózat, legalábbis az én időmben még volt. De bakter, ezért a rettenetes sok munkáért kapják a fizetésüket, hát hadd ne sajnáljam, ez a dolga.

Nyilván nincs 1 bejegyzéssel 6e Ft-nyi munka, az ugyanis szerintem saccperkábé 6 órányi kth-s néni fizetés, és szerintem nem dolgozik egy egész napot azon hogy meglegyen az aláírásod az indexedben.

Ennek a fele sem tréfa!

Részben viszont érthető. Azért csinálták, mert rengeteg jegy nincs beírva. Nekik ez kikeresés (mondjuk Neptunnal egyeztetés úgyis van), tanszékkel való egyeztetés (ott is keresgetés), pecsét, beírás. Sejthetitek, hogy így jóval több ideig tart az átnézés. A KTH-s és adminisztrátor néniknek ez is a dolga, nem sajnálom őket érte.

Csak hogy… Tipikusan emiatt szokott (az egyéb elcs… Éseket most hagyjuk) késni az ösztöndíjtábla elkészítése - amiért szintén szapulni szokta a nép őket.

Ilyen fizetési feltételek mellett már elvárható lenne, hogy egyes kedves tanárok ne csak a három vizsga után, vagy két adott időpontban legyenek hajlandóak beírni a jegyet, ami úgyis ütközik valamivel, hanem többször. Vagy minimum egyszer egy héten nézzék meg a fachjukat, nem? Vannak ugye, akiket egyébként nem lehet megtalálni, mert fontos külföldi kutatnivalójuk van. (Nekünk meg fontos vizsgáznivalóink, de ez nem számít, mert az egyetem NEM a hallgatókért van.)

Jártam úgy, hogy egyszerűen nem tudtam beíratni. Ti is biztosan! Így könnyebben hízik a befizetendő összeg…

Csak, mert ilyen árak mellett versenyképesen lehetne beíratást vállalni mások helyett.


Olthyer: Pontosan. Legyen elég alkalom beírtani, ne tartsák vissza napokig az indexet, és ne előző este hirdessék ki, hogy holnap délben beíratás van.

Azért kurva viccesek ezek a díjak ha valaki teszemazt 5x8-ban dolgozna vizsgaidőszakban…


A diákok arra valók, hogy megszívassák őket.

Isten minket küldött a földre, hogy szenvedjünk a BME-n az emberek bűneiért (@bash.hu)


Most buta kérdés: mieza leckekönyv beírásos izé? Most olvasom netmannél is, hogy BMF-en rohangálni kell, most meg jössz te, hogy BME-n is. Nem tudom, hogy ez nekem jó vagy nem, de én GDF-en még nem is láttam a leckekönyvemet, csak beiratkozáskor; az indexiroda automatikusan jegyez mindent, amint az ETR-be bekerül (az más kérdés, hogy az ETR-be való bekerülésért hisztizni kell néha).

Mefi, akkor ebben jó a gdf

bárcsak gdf-es lehetnék

Tényleg nem azért mondom (nem szeretem ezt a melyik iskola a jobb, és amilyen jó az iskola olyan jó vagy te is farokverést), csak nem értettem már év elején sem, hogy mi a fene az a kis fekete könyv, és egyáltalán mért nem kapom meg.

Mefi,
(nem szeretem ezt a melyik iskola a jobb, és amilyen jó az iskola olyan jó vagy te is farokverést)
meg tudom érteni

Mefi Minden amit az indexről tudni akarsz: www.index.hu

Egyébként meg fura hogy nem kapod meg, gondolom a kisebb hallgatói létszám miatt tudják megcsinálni. Nálunk mi iratunk be mindent, különben retorzió, mint azt a bejegyzés is mutatja.

mainframe, igen látom, mondjuk az a rendszer sem vészes, kérdés, hogy a tanárok mennyire élrhetőek ugye.


Mefi, grafika eredményhirdetése előző alkalommal 21:00-kor volt (= kezdődött). Jegyet máskor nem írunk be. thx.

Nekem eddig se írták ki az 500Ft-okat, de lehet most nem kockáztatok…

Mi lenne, ha kurvára elfelejtenénk az indexet? Ott a Neptun / ETR, úgyis az a mérvadó.

Legjobb, hogy hihetetlenül lehetetlen időpontokban sikerül megoldania az oktatóknak a beiratást. Amikor pedig XY oktató lelép 2 hónapra, akkor aztán tépheted a hajad, hogy legyen kivel beirattatni. A tanszékvezetők pedig csökönyösek, és nagyritkán hajlandóak csak beírni a jegyeket, még akkor is, ha az adott tanszéken oktató, akinek be kéne írnia, nem elérhető már 2+ hete..

Levente, most majd bepótolják azokat is az új tarifa szerint

Pas
Ott a Neptun / ETR, úgyis az a mérvadó.
Sajnos nem, nem az online indexed a mérvadó, hanem amit tintával bevésnek, az ugyanis hivatalos okmány (a másik nem tudom mi, de a papír tuti erősebb).

mainframe, tudom, hogy az számít okmánynak, de mindent az ETR alapján intéznek, néznek. Az alapján írnak be az indexbe, stb.. Gondolom az ETR simán egy hallgatói adatokat tároló/rögzítő informatikai adminisztrációs rendszer, megkönnyítendő a több ezer hallgató kezelését.

Igen, a papír a hivatalos. A tanszéki papírok csak helyi információ, a neptunos adatbázis pedig az egyetemi adminisztrációhoz kell. Azok semmit sem jelentenek, ha végeztél, ellenben az indexet lehet, hogy meg akarják nézni a munkahelyeden.

32) edipqe (nem regisztrált)
Jól van, jó látni, hogy nem csak minket szivatnak (DF-es gépész voltam\vagyok)…
Nekünk ezért fizetni nem kell (még ehhh), de a tanárokat ugyan ugy nem lehet megtalálni… Mert vagy nyaral, vagy még a jo ég tudja hány helyen oktat.

Idén Grafikával még az az újítás is van, hogy most már következő vizsgaalkalommal se írják be az előző vizsgán kapott jegyedet, loller.

Haszprus, MI?! Érdekes… Rémlik ilyesmi a TVSZ-ből, hogy legalább három beírási alkalmat kell biztosítania. Kötelessége - lenne - beírni.

Olthyer, legalábbis SzKL legutóbb ezt mondta, és tény hogy nem volt ott nála az előző vizsga eredménylistája A három alkalom megvan, csak nem mindegy hogy melyikre mész el, ehehe. (Nem ismerem a tvsz szövegét.) (Amúgy meg száni az egész leckekönyves beíratós pótdíjazós történet.)

Haszprus, Egyetértek, ráadásul az aláírás és a jegy beírása külön tételnek számít. Kérdem én: ezentúl mit fognak csinálni odabent a KTH-s nénik? Nyaralnak?


Haszprus: És akkor tisztelettel érdeklődnék, mégis mikor/hol lehet grafikát beíratni?

Montana, vizsgajegyet az adott vizsga utáni beíratáson.
Megajánlott jegyet asszem az első két vizsgán (amik már elmúltak).

Montana, Mea culpa, elfelejtettem írni Szirmaynak ez ügyben! Remélem, ma este nem felejtem el… Csak most tanulok, s közben szigorúan tiltott a gépem bekapcsolása. (Párom gépidejéből azért lopok néha egy-egy percet, mint most is. )

Olthyer: Hagyd a francba, én már el is felejtettem, hogy megbeszéltünk ilyesmit. (Megbeszéltünk ilyesmit?) Hadd gazdagodjon az egyetem belőlem is…


Montana, Szirmay nem válaszol másfél napja.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...