Haszprus

Újabb MP3 lejátszó került a látókörömbe, ó…

©   Haszprus   |   hwsw life
Újabb MP3 lejátszó került a látókörömbe, éspedig a Creative MuVo 2. A cuccról a Prohardveren olvastam egy tesztet (leírást?), mely ugyan hagy némi kívánnivalót részletesség tekintetében, de azért alapvetően elég jól ismerteti a cumót. Nem rossz lejátszó ez, de a fő irányító gombja állítólag elég ratyin működik, és hát ezt én is így gondolom, utálom az olyan többfelé nyomható gombokat amik nyomhatók 4 irányba és plusz még a közepükön van egy ötödik funkció. Könnyen mást nyomsz meg mint amit akarnál.

Minden esetre alapvetően letettem róla, hogy idén karácsonyra ilyesmit kapjak.

Tulajdonképpen egyszerűen nincs semmi igényem, hogy mi a rákot kapjak. Sokmindenem nincs, de nem érzem hiányukat. Pl. dvd olvasóm sincs. Pedig alap. De nem érdekel, nem olvasok offline digitális tartalmakat, kizárólag netről szerzem be ami kell, legyen az bármi. Bármi, és bármekkora.

Viszont anyámnak igénye támadt újra egy saját gépre. Volt neki eddig is, csak nem nagyon használta. Az utóbbi fél évben pedig megint nem volt, mert a p133-as gép elromlott valami módon, és baromira nem volt kedvem rájönni hogy miként lehetne helyrepofozni. Õ szereti azt, ha a saját gépén munkálkodhat, és nem kell az enyémet bizerálnia, mert nincs túlzottan otthon a gépen, és akkor enyhén fogalmaztam. Fél, hogy valamit eltol a gépemen. Ez valamennyire érthető, talán. Van is itthon gép, ami az övé lehetne, egy elfekvő Celeron 600 alapú cucc, meg egy 17"-es CRT, amiket az év folyamán cseréltem le újabb dolgokra. Jelenleg ezek az előszobában/konyhában porosodnak. Be kéne üzemelni őket, de pokolian semmi kedvem hozzá, még az se motivál hogy anyám ezt kéri, mert szerintem ez egy kreált kérés, igazából az egy szarabb gép mint az enyém, ergo miért is akarna bárki azon dolgozni az enyém helyett? Ez az én megközelítésem. És anyám oly' ritkán használja (használná) a cuccot, hogy teljesen értelmetlen emiatt egy külön gépnek helyet szentelni, illetve nem is a hely a fő gáz (nekem), hanem az, hogy szoftvert kell rá telepíteni, ki kell építeni egy helyi hálózatot, ahhoz kábelt kell venni – mert egykori haverom az előző sulimból lenyelte 20 méter utp kábelemet –, a gépet időről időre karban kell tartani, vírusirtó-frissítéseket elvégezni, állandóan segíteni hogy mit hogy kell csinálni, stb. És ez kurvasok meló. Tudom, mert apám gépével ugyanez a helyzet, noha karbantartani nem annyira kell, mert nem szokott gáz lenni, de apám állandóan kérdésekkel bombáz hogy mit hogy kell megcsinálni, "eltűntek" az eszköztárai Wordben, stb. Szóval fárasztó. Ráadásul anyám olyan szinten használná a gépet hogy értelmét se látom. Már rég rájöttem arra, hogy sosem fogja megtanulni kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, amik megkülönböztetik a Wordöt egy írógéptől.

Update 2003.12.16. 18:16 Hé, miféle Celeron 600-ról beszélek? AMD Duron 650 proci van abban a gépben… Illetve volna, ha nem itt feküdne a proci az asztalomon hónapok óta

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hasznos dolog az mp3-lejátszó. Széleskörben használható. A jobb minőségű lejátszókat (pl. Ipod) több énekes, szólist, mc stb. használja a fellépései során. A zenei alapokat tárolják rajta, élő hangszerekkel jászó együttesek is használják kiegészítésként. Előnyt élvez a MiniDisc és a kölönböző DiscManekkel szemben, hiszen nem ugrik el a lemez a hangerő és egyébb külső tényezők következtében.

ScoobyZoli e-mail: scoobyka@hotmail.com

Zenei szaktekintély ex-osztálytársam hozzászólását olvastátok, köszönjük a figyelmeteket!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...