Haszprus

Hajléktalanmosó

©   Haszprus   |   life éjjel

Bementem egy autómosóba éjjel és amikor kiszálltam a kocsiból, jött oda egy benzinkutas kolléga, hogy ne haragudjak meg hogy vigyázzak meg minden, egy darabig nem értettem mit mond, aztán láttam hogy ott alszik a mosóban egy hajléktalan. Kérdezték, hogy kidobják-e meg ilyesmi. Mondom dehogy, és visszakérdeztem hogy vagy én most akkor kiálljak a mosóból vagy mi? Én éreztem szarul magam hogy ott mosatom a kocsimat pár méterre a csávótól és felkel meg stb mert bár víz ugye nem érhette, de hangja azért van egy mosónak. Hülye egy helyzet.

Igazából nem értem, hogy a hajléktalanszállókra ha azért nem mennek, mert ellopják egymástól a cuccaikat, akkor a szekrényeken ott miért nincs valami lakat. A kutasokkal erről beszélgettünk egy kicsit, egyébként az a vélekedés hogy a lakatot is ellopják. Oké, makes sense. Nem tudok mit mondani.

Belemehettem volna hogy jó de akkor miért nem valami elmozdíthatatlan zár van rajtuk, de röviden a lényeg annyi, hogy hülye helyzet ez az egész, igazából nem annyira értem hogy mit nem lehet legalább azon megoldani, hogy ilyenkor valami normális helyen aludjanak, és a normális alatt azt értem, hogy bárhol ahol nem -10 fok van. Őszintén szólva nem hiszem hogy egy nem lophatóan zárható szekrény megoldása ekkora technikai kihívás lenne, más problémát nem látok, igaz, nem vagyok kiművelve hajléktalan-kérdésből, de mindjárt olvasgatok is erről a témáról egy kicsit, mert zavar az ügy, és most máshogy zavar mint eddig, kivételesen nem az zavar hogy kéregetnek, hanem hogy hogyhogy nem lehet megoldani ezt a szállás kérdést az utcánál egy fokkal kulturáltabban. Azért nem tűnik annyira nagy technikai kihívásnak, és ne gondoljuk hogy ha a költségekre mutogatunk, akkor annak nincs költsége hogy ezek az emberek egyébként az utcán töltik az éjszakát. Elég bemenni egy sürgősségire éjjel, és rögtön szembesülhetünk a hajléktalanok éjjel jelentkező költségeivel. Amik nyilván csökkenthetőek lennének pl a szállás kérdés javításával. Értitek, ezeknek az embereknek akik egyébként -15 fokban alszanak hóban meg pocsolyában, azért nem lehet kihívás ennél egy fokkal jobb alternatívát mutatni.

Elnézést a témához való teljesen szakavatatlan gondolataimért, elsősorban azoktól akik esetleg ezzel közelebbről foglalkoznak.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ennek valójában semmi köze a lakathoz, az ok egyszerűen annyi, hogy részegeket érthető okokból nem engednek be a szállókra és sajnos a csövesek 90%-a alkoholista (aki még nem az, annak csak idő kérdése, hogy azzá váljék). Fórumokban sok ott dolgozó szokott erről írni, persze manapság a polkorrekt világban ezt nem nagyon domborítják ki, mert mindig mindenért a többségi társadalom hibáztatása a bevett szokás. Na meg a politikai erők ebből állandóan tőkét tudnak kovácsolni, tök mindegy, ki van kormányon és ki ellenzékben.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

neved:

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
usernév ::
jelszó ::