howto - 2007 június - 2 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2023
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2014
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2012
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

SLR-tisztítás

©   Haszprus   |   fotózás howto

Adott egy 350D, amit meg kéne tisztítani. Hogyan álljunk neki, mibe fog fájni? Mi van ha nem csak a szenzort akarom tisztítani, hanem az obinak mindkét külső lencséjét is? (Azaz a gép felőli oldalon is.)

Tudom hogy vannak mindenféle tisztítókészletek, egyrészt ezek nem olcsók, másrészt viszont kérdés hogy mennyire jók, csak elmaszatolom velük a foltokat netán tönkreteszem a szenzort, vagy tényleg használhatók? Van ugye víz alapú, alkoholos, sűrített levegős, illetve száraz tisztító. Mi a tuti?

Van tapasztalata vkinek? Az extreme digitalnél konkrétan nézegetek most egy Photosol Digital Survival Kit Type 2-t. Ebben négy db CCD lehúzó ecset van, ami ugye négy tisztítási lehetőséget jelent. (Nem valami sok, azt kell mondjam.)

Haszprus

Érvelés- és tárgyalástechnika

©   Haszprus   |   howto life

Nem egyszer előfordul a neten, hogy az ember valakinek reagál egy nyilvános fórumon írt felvetésére, ám vita közben kiderül hogy ellenfele, vagy egy újonnan becsatlakozó illető eszméletlen primitívséggel bír, válaszai a legcsekélyebb logikát nélkülöző marhaságok, amiket könnyedén cáfolhatnál, ám fokozódó agresszivitásával nem akarod felvenni a versenyt, mert nem akarsz leereszkedni abba a szellemi nyomorba, amiben ő leledzik.

Mit teszel?

Parázol hogy kívülálló számára úgy tűnhet, hogy ellenfeled megnyerte a vitát? Gyalázkodási versenybe bocsátkozol?

Részemről előfordul, hogy egy smiley-val zárom a témát. Ezzel jelzem hogy elolvastam, ám sem az érveit, sem a személyét nem tartom a továbbiakban válaszra méltónak.

Mennyiben változtat a taktikádon, ha moderátor vagy? Mennyiben változtat a taktikádon, ha te vagy a hely gazdája? De leginkább, mit teszel ha egyszerű látogató vagy?

Kérdéseimet elsősorban nem az elmúlt napok történései kapcsán teszem fel, bár kétségtelenül nélkülük ez a bejegyzés nem jött volna létre. A bejegyzés címe azonos a BME egyik nagyszerű 2 kredites közismereti tantárgyáéval.